eşimin perhiz süresi 2.5 gün.Hastanede sperm vermek için özel bir oda olmadığından 3.kattaki boş odalardan birinde steril kaba sperm vermesi istendi.Gürültü patırtı kitlenmeyen bir kapı her an odaya biri gelebilir korkusu panik içinde sıkıntı eşliğinde açıkcası psikolojik olarak zor bir ortamda istendi.Doktora raporu verdiğimizde gayet rahat biraz ukala bir şekilde sıfır sperm çıktığını tıbben yapılabilecek bir şey olmadığını yaşımızın genç(26-27) olamsından dolayı vakit kaybetmeden herhangi bir tüp merkezine başvurmamızı istedi.Çıkarken adam o psikolijiyle ben ağlarken eşim ve ben adeta çökmüşken doktor gülüyordu.Bir an önce gidin der gibiydi.Eşimin yumurtalıkları normalda-en küçük olarak teşhis ettiğinden ve tıbben birşey yapılacağını söylemesine karşın ve gideceğimiz herhangi bir tüp bebek merkezinde yine isteneceğini de belirtemesine rağmen eşime hormon testi verdi.FSH-LH-pROLAKTİN ve Serbest testesteron hormon testleri.
Gittiğimiz hastane medipol aynı hastaneden Sema Ovalıda önce ben kontrol oldum bir sıkıntı olamdığı belirtildi.Ürolog olarak eşim Bülent Bey'e gitti.
İnternetten ne olabileceğine ilişkin olarak araştırdığımızda da testislerin küçük olamasından(azospermiden=sıfır sperm) dolayı karşımıza iki seçenek çıktı.Biri testislerin kendiisnden kaynaklabileceği diğeri hipofiz bezinden kayanaklanabileceği.Verilen hormon testindeki 4 hormona göre 2.seçenek hipofiz bezinden şüphelendiğinden bize test vermiş olduğunuz kanaatien yorum getirdik.Buna da tıp dilinde hipogonadizm deniyormuş sanırım.Onunda tedavisini inceledğimizden fsh ve lh hormonları için iğne tedavisi uygulandığı tetsesteron için ilaç tedavileri okuduk.Ne kadar doğru olduğunu bilemiyoruz tabi.
Şimdi hormon testlerini önümüzdeki hafta alacağız.Yaşadığımız çöküntüden kendimize internete verdik her okuduğumuz yazı için başka bir yerde olumsuz yazılar okumakatan içimize fenelıklar geldi.Bir tanıdığımız vastasıyla Altunizade Eurofertil için olumlu şeyler duyduk spermiogram testleri başarılı şeklinde tüp bebek konusundada eurofertil altunizadeden önümüzdeki hafta için randevu aldık ama okuduklarımız bizi korkuya saldı olumlu olarak çok fazla birşey göremedik.İçimizi korku saldı bu forumu yakalşık 1 senedir takip ediyorum başımıza şimdi bu sıkıntı gelince bende yazmaya karar verdim yardımlarınızla tecrübelerinizle sizlerden bilgi rica ediyorum.Hangi tüp bebek merkezi iyidir karar vermek çok güç. Eşim çoçuk için herhangi bir operasyona hazır ama bunun için para tuzağına düşüp defalrca farklı tüp merkezlerinden aynı operasyonu geçirmesi sözkonusu olamayacağından ince ve titiz bir araştırmayla çözüme kavuşmak istiyoruz.Yaptırdığımız SPERMİOGRAM testinde perhiz süresi 2.5 gün olduğundan Bülent Bey sağlıklı bir sonuç vermeyebilir 3 gün olamsı daha iyi olur olmazsa ikincisi bir test yaparız dedi.Forumda gördüğümüz SPERMİOGRAM Testlerinde en azından bir hareketlilik veya hareketsizlik yüzdesi var bizde sadece bu alanlarda çizik sözkonusu burada test bize şüphelendirmeye başladıSpermiogram raporundada verdiğimiz saat de üstelik yanlış yazılıcnca sizlere de danşmak istedim.Dha önce böyle bir test sonucu alan ve ya duyan varsa yardım rica ederim.
cinsel perhiz süresi 2.5
miKtar 3.4 ML
gÖrünüm bulanık
viskozite Normal
likefaksiyon süresi 10 dk
PH 8
Aglütiansyon Negatif
BURAYA KADAR BÜTÜN DEĞER ARALIKLARI DÜZGÜN AKSAYAN HERHANGİ BİRŞEY YOK RAPORDA
spermatozoid sayısı --
Kruger strict kriterlerine göre morfoloji *
Normal yapılı --
baş anomolisi --
boyun anomolisi --
kuyruk anomolisi --
motilite(hareketlilik) --
+4 ileri hareketlilik --
+3yavaş hareketli --
+2yerinde hareketli --
+1hareketsiz --
+4 ve 3 toplamı --
1.saat hareketlilik total --
2.saat hareketlilik total --
mikroskopi *
lökosit --
eritrosit --
direkt ve santrifüj sonrası pelletten yapılan inceleme sperm hücresine rastlanmamıştır.