- 2 Ekim 2024
- 101
- 38
- 13
- 29
- Konu Sahibi ecgutugce95
-
Nasıl hiç iyi değil yani biraz açık yazar mısınız?Ben anlıyorum bu sonuçlar hiç iyi değil acil tedavi lazım
Çok tesekkür ederim yorumunuz içinMerhaba. Eşinizin sperm hareketleri kötü çıkmış yani spermlerinin birçoğu hareketsiz. Doktor takviye ilaç verecektir. Onun dışında keçiboynuzu pekmezi kullanabilir. Kilo problemi varsa diyet yaparsa daha iyi olur. Sigara alkol kullanmamalı. Bizimde aynı şekilde eşimin sperm hızı düşük. 2 aydır takviye kullanıyoruz bir ay sonra yeniden test vereceğiz. Sperm hızına havuç ve nohut iyi geliyormuş
Benim içime sıkıntı girdi ve duramadım yerimde eşim sigara alkol kullanmıyor ve kilosu da gayet normal sadece işi gereği uzun yol şoförü bunun belki etkileşimi vardır. Haricinde eşim pazartesi gelicek ve anca o zaman hastaneye gıdıcez bu durumda huzursuz olduğum için burada bilgi sahibi olanlardan destek istedim bu yani. Yorumunuz için de tesekkür ederimYani orda hızlı ileri hareket önemli onun normal şartlarda yüzde en az 30 ve üstü olursa doğal gebelik için iyidir. yüzde 30 dan az olursa tüp için yeterlidir.ama bu değerde yüzde 0 yazıyor. hani hareket yok hareketsiz ise yüzde 69 yazıyor buda yüksek oran. Spermde morfoloji de çok önemli ama bu teste hangisi morfoloji bilmiyorum o da yapısı bozukluğu demek burda bunu bilemedim. Vitamin spor yapmak karbonhidratı ve sigarayı terketmesi lazım bol bol da su içmesi lazım. Benim anlamadığım burda bir hastahanede ürülojide bir doktora göstermeyip niye burdan fikiristeniyor. Doktor en doğrusunu söyler benim gördüğüm kasdari ile iiyi değil doğal gebelik için
Oldukça üzücü bir tablo demek ki gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi Rabbim inşallah yardım etsin diyecek birşey bulamadım. İnşallah çözümsüz değildirBu rapor bir spermiyogram analizine ait. Verileri yorumlamak gerekirse:
1. Motilite (Hareketlilik):
Hızlı ileri hareketli (%): %16 (Referans aralığı >%32, düşük).
Yavaş ileri hareketli (%): %5 (net belirtilmemiş ama düşük).
Yerinde hareketli (%): %10.
Hareketsiz (%): %69 (yüksek).
Total motilite (%): %21 (Referans aralığı >%40, düşük).
2. Morfoloji:
Normal form (%): %97 (Referans aralığı içinde, iyi).
Patolojik form (%): %3 (bu da iyi bir oran).
3. Sayı:
Konsantrasyon: 19.500.000/ml (Referans >15 milyon/ml, normal).
Total sperm sayısı: 39.000.000/ejekülat (Referans >39 milyon/ejekülat, sınırda).
4. Diğer Bulgular:
Cinsel perhiz süresi: 3 gün (Referans 2-7 gün, uygun).
Likefaksiyon süresi: 45 dakika (Referans <60 dakika, normal).
Lökosit: 4-5 (Referans <1, yüksek, enfeksiyon belirtisi olabilir).
pH: 7,5 (normal).
Volüm: 2 ml (Referans >1,5 ml, normal).
Yuvarlak hücre: Belirtilmemiş ama <5 mil/ml olması önerilir.
Genel Değerlendirme:
1. Motilite düşüklüğü: Sperm hareketliliği (%21 total motilite) düşük. Bu durum fertiliteyi etkileyebilir.
2. Morfoloji: Normal form oranı oldukça iyi (%97), bu bir avantaj.
3. Lökosit artışı: Enfeksiyon veya inflamasyon durumu göz önünde bulundurulmalı.
4. Sperm sayısı: Total sperm sayısı sınırda.
Bu sonuçlarla üroloji veya androloji uzmanına danışmanız önerilir. Doktorunuz enfeksiyon varlığını değerlendirebilir ve hareketlilikle ilgili destek tedavi yöntemlerini önerebilir.
Doktorunuz gerekeni söyler, üzülmeyin, geçmiş olsunOldukça üzücü bir tablo demek ki gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi Rabbim inşallah yardım etsin diyecek birşey bulamadım. İnşallah çözümsüz değildir
İleri hareketlilik çok düşük canım. O da hamile bıraktıran değer. Bol bol takviye al1 yıldır gebe kalmak için uğraşıyorum. Mayıs ayında kimyasal gebelik geçirdim ama sonrasında hiç tutunma vs olmadı bende kadın doğuma gidip muayene oldum ve hiç bir sıkıntım yoktu eşimden spermiogram testi istediler ama asla anlayamadım sonucu pazartesi gıdıcez doktora ama lütfen yardımcı olun!Tabloyu paylaşıyorum
Şimdiden tesekkür ederim
Tesekkür ederimDoktorunuz gerekeni söyler, üzülmeyin, geçmiş olsun
Amin canım inşallah en yakın zamanda bizde kavuşuruz bebeğimize. Üzülme desemde boş biliyorum bende ilk öğrendiğim zaman beynimden vurulmuş gibi olmuştum ama üzülmekle elimize hiçbir şey geçmiyor çabalamamız çok çok çabalamamız gerekiyor. Şöyle düşün bir kere gebe kalmışsın mutlaka yine olucak. Burada proxeed plus ve maxigo takviyeleri çok öneriliyor. Doktorda öneride bulunacaktır zaten.Çok tesekkür ederim yorumunuz içinçok çok üzüldüm keçiboynuzu pekmezi aldım. Eşim normal kilosuna göre biraz zayıf sadece işi gereği uzun yol şoförü bunun etkisi olabileceğini düşündüm açıkçası. Sigara alkol kullanan biri değil muhtemelen genetiktir çünkü anne ve babasının 16 sene çocukları olmamış. Havuç nohut içinde mutlaka yediricem doktora görünemedik şehir dişinda olduğu için pazartesi gıdıcez umarım kısa sürede sizinde bizimde sağlıkla sonuca varırırz
Amin canım inşallah en yakın zamanda bizde kavuşuruz bebeğimize. Üzülme desemde boş biliyorum bende ilk öğrendiğim zaman beynimden vurulmuş gibi olmuştum ama üzülmekle elimize hiçbir şey geçmiyor çabalamamız çok çok çabalamamız gerekiyor. Şöyle düşün bir kere gebe kalmışsın mutlaka yine olucak. Burada proxeed plus ve maxigo takviyeleri çok öneriliyor. Doktorda öneride bulunacaktır zaten.
Dün bir arkadaşımda söyledi bana değeri ama çok anlamadığı için de detayını merak ettim bu yüzden de ekstra çarpılmışa döndüm dünde beri eşimden gizli gizli ağlıyorum üzülmesin kötü hissetmesin diye hatta dün güzel güzel söyledim sorun çok yok üzülme diye ne gelirse Allâh tan dedi herşeyi halledicez sen ağlama deyince çeşme gibi döküldü gözlerimden yaş insan kendini çok kötü hissediyor senide anladım şuan bir çok insan var böyle eli kolu bağlı kalan inanıyorum ki Rabbim yüzümüze güldürecek sabırlı olacağız güçlü olucaz dualarımız kabul olsun❤Amin canım inşallah en yakın zamanda bizde kavuşuruz bebeğimize. Üzülme desemde boş biliyorum bende ilk öğrendiğim zaman beynimden vurulmuş gibi olmuştum ama üzülmekle elimize hiçbir şey geçmiyor çabalamamız çok çok çabalamamız gerekiyor. Şöyle düşün bir kere gebe kalmışsın mutlaka yine olucak. Burada proxeed plus ve maxigo takviyeleri çok öneriliyor. Doktorda öneride bulunacaktır zaten.
Canınızı sıkmayın, ileri hareketi güçlendirecek tedaviler var takviye vesaire. Doktor söyleyecektir zaten. Keçiboynuzu pekmezi ve muz tükettsin eşiniz hergün aç karnına. Allah şifa verir inşallahOldukça üzücü bir tablo demek ki gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi Rabbim inşallah yardım etsin diyecek birşey bulamadım. İnşallah çözümsüz değildir
Bu kadar üzmeyin kendiniziDün bir arkadaşımda söyledi bana değeri ama çok anlamadığı için de detayını merak ettim bu yüzden de ekstra çarpılmışa döndüm dünde beri eşimden gizli gizli ağlıyorum üzülmesin kötü hissetmesin diye hatta dün güzel güzel söyledim sorun çok yok üzülme diye ne gelirse Allâh tan dedi herşeyi halledicez sen ağlama deyince çeşme gibi döküldü gözlerimden yaş insan kendini çok kötü hissediyor senide anladım şuan bir çok insan var böyle eli kolu bağlı kalan inanıyorum ki Rabbim yüzümüze güldürecek sabırlı olacağız güçlü olucaz dualarımız kabul olsun❤
Çok çok tesekkür ederimm inşallahCanınızı sıkmayın, ileri hareketi güçlendirecek tedaviler var takviye vesaire. Doktor söyleyecektir zaten. Keçiboynuzu pekmezi ve muz tükettsin eşiniz hergün aç karnına. Allah şifa verir inşallah
Bizde bir senedir deniyoruz hiç gebelik olmadı. Ayrıca bende de pcos var malesef bizde çift taraflı problem var. 2 kez çatlatma tedavisi oldum ama sonuç negatif. Bir sonraki ay aşılama için tekrar doktora gideceğim o da olmazsa tüp bebekDün bir arkadaşımda söyledi bana değeri ama çok anlamadığı için de detayını merak ettim bu yüzden de ekstra çarpılmışa döndüm dünde beri eşimden gizli gizli ağlıyorum üzülmesin kötü hissetmesin diye hatta dün güzel güzel söyledim sorun çok yok üzülme diye ne gelirse Allâh tan dedi herşeyi halledicez sen ağlama deyince çeşme gibi döküldü gözlerimden yaş insan kendini çok kötü hissediyor senide anladım şuan bir çok insan var böyle eli kolu bağlı kalan inanıyorum ki Rabbim yüzümüze güldürecek sabırlı olacağız güçlü olucaz dualarımız kabul olsun❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?