- 12 Aralık 2022
- 663
- 399
- 33
arkadaşlar 7 aydır gebe kalamıyorum eşimi zar zor ikna edip sperm testine gönderdim sonuçları anlayamadık doktorumuzda müsait değil bir bakıp Allah rızası için anlayan yardımcı olabilir mi? yaş 33 eşim ve benim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
12 haziranda ürologta randevumuz var ama kendisi beni götürmek istemiyor sanırım gurur meselesi yapıyor ve bu durumu takmıyor gibi duruyor anlamadım ne yapacağımı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorumSperm sayısı, hareketi ve yapısında sıkıntı görünüyor. Konsantrasyon sperm sayısı demek, en az 15 milyon olmalı sizinki 9 milyon.
Motilite toplam hareketlilik demek, o değişken sizde tam görünmüyor ama o da çok iyi değil gördüğüm kadarıyla.
Sperm morfolojisi de spermin şekli ve yapısı demek, en az 4 olmalı sizde 0 çıkmış.
Fakat en iyi yorumu tüp bebek uzmanları ve üroloji hekimleri yapabilir. Benim eşimin de ileri hareketi ve morfolojisi düşük çıkmıştı fakat sayısı iyi olduğu için yeterli olduğunu söylemişlerdi. Olumsuz düşünüp kendinizi strese sokmayın. Eşinizi götürmeniz iyi olmuş, muhakkak doktora da beraber gidin ki kendisi de duysun bir sıkıntı varsa sadece kadınla alakalı değil bu süreç. Şansınız bol olsun.
Ürolog ve tüp bebek uzmanına beraber görünmenizi tavsiye ederim, farklı bakış açıları oluyor çünkü. Bizde öyle oldu. Rica ederim.12 haziranda ürologta randevumuz var ama kendisi beni götürmek istemiyor sanırım gurur meselesi yapıyor ve bu durumu takmıyor gibi duruyor anlamadım ne yapacağımı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum
Merhaba size bişe sormak istiyorum yazdıgınız yoruma dayanarak bilginiz oldğnu tahmin ediyorum. Bizim son tüp bebek denemesinde sperm 85 milyon yazıyor motilite a. 20 diğer sayılar b. 15 c. 15 bu şekilde yazılmıs hacim:0.8 viskozite. +3 . Ben burdan şunu anladım sperm fazla ama motilite yani hareketli sayısı az mı demek bu hacımde düşük. Bayramdan sonra sperm DNA hasarı baktırcaz zaten ama merak ettim. Sperm sayısının yüksek olması pek bi anlam ifade etmiyor ozaman öyle miSperm sayısı, hareketi ve yapısında sıkıntı görünüyor. Konsantrasyon sperm sayısı demek, en az 15 milyon olmalı sizinki 9 milyon.
Motilite toplam hareketlilik demek, o değişken sizde tam görünmüyor ama o da çok iyi değil gördüğüm kadarıyla.
Sperm morfolojisi de spermin şekli ve yapısı demek, en az 4 olmalı sizde 0 çıkmış.
Fakat en iyi yorumu tüp bebek uzmanları ve üroloji hekimleri yapabilir. Benim eşimin de ileri hareketi ve morfolojisi düşük çıkmıştı fakat sayısı iyi olduğu için yeterli olduğunu söylemişlerdi. Olumsuz düşünüp kendinizi strese sokmayın. Eşinizi götürmeniz iyi olmuş, muhakkak doktora da beraber gidin ki kendisi de duysun bir sıkıntı varsa sadece kadınla alakalı değil bu süreç. Şansınız bol olsun.
O kadar detaylı bilemiyorum, total motiliteye bakmanız lazım. Benim eşimin de yüksekti sayı, iyi bir şey bu.Merhaba size bişe sormak istiyorum yazdıgınız yoruma dayanarak bilginiz oldğnu tahmin ediyorum. Bizim son tüp bebek denemesinde sperm 85 milyon yazıyor motilite a. 20 diğer sayılar b. 15 c. 15 bu şekilde yazılmıs hacim:0.8 viskozite. +3 . Ben burdan şunu anladım sperm fazla ama motilite yani hareketli sayısı az mı demek bu hacımde düşük. Bayramdan sonra sperm DNA hasarı baktırcaz zaten ama merak ettim. Sperm sayısının yüksek olması pek bi anlam ifade etmiyor ozaman öyle mi
Tesekkür ederim bizimki normal test değil tüp bebekte son kullandıgımız sperm o yüzden bu kadar bilgi var. SaolunO kadar detaylı bilemiyorum, total motiliteye bakmanız lazım. Benim eşimin de yüksekti sayı, iyi bir şey bu.
Tüp bebekte canlı ve sağlıklı sperm olması yeterli, pek fazla önemi yok diyor hep doktorum. Ona takılmayın yani. Şansınız bol olsun.Tesekkür ederim bizimki normal test değil tüp bebekte son kullandıgımız sperm o yüzden bu kadar bilgi var. Saolun
bir şey daha soracağım tüp bebeğe başlarsak ki öyle görünüyor, anne de sorun olmasa dahi o iğneleri ilaçları anne kullanmak zorunda mı? yoksa sadece mikroiğne ile sperm mi transfer edilecek araştırmaktan yoruldumAnladığım kadarıyla morfolojisi bozuk yani sperm yapısı. Hareketli sperm oranı da düşük gebe kalmanız bu yüzden olmamış olabilir . Varikosel gibi gözüküyor. Benim eşimde azosperm teşhisi konuldu eşimde hiç sperm yok tupbebege başlayacağız nasipse. İnşallah sizde hayırlı haberler alırsinjz
sorun erkekte olsa bile tüp bebeğe başlarken anne tüm iğneleri ilaçları olmak zorunda mı? yoksa sadece yumurtya canlı sperm mi gönderilcek bilginiz var mı o ilaç sürecinden korkuyorum vücuda bir sürü hormon veriliyorTüp bebekte canlı ve sağlıklı sperm olması yeterli, pek fazla önemi yok diyor hep doktorum. Ona takılmayın yani. Şansınız bol olsun.
Çok saolun tesekkür ederimTüp bebekte canlı ve sağlıklı sperm olması yeterli, pek fazla önemi yok diyor hep doktorum. Ona takılmayın yani. Şansınız bol olsun.
Maelsef kullanmak zorunda .bir şey daha soracağım tüp bebeğe başlarsak ki öyle görünüyor, anne de sorun olmasa dahi o iğneleri ilaçları anne kullanmak zorunda mı? yoksa sadece mikroiğne ile sperm mi transfer edilecek araştırmaktan yoruldum
İleri hız ve morfoloji de sıkıntı var toplam sperm değeri de düşük eşinizde varikosel olabilir mi ? Dert etmeyin eğer varikosel var ise tedavisi var ve antioksidan tarzı koenzim gibi takviyeler ile destekleyebilirsiniz ama varikosel varsa mutlaka tedavi olmalı ..arkadaşlar 7 aydır gebe kalamıyorum eşimi zar zor ikna edip sperm testine gönderdim sonuçları anlayamadık doktorumuzda müsait değil bir bakıp Allah rızası için anlayan yardımcı olabilir mi? yaş 33 eşim ve benim
çok üzüldüm korkuyorum o ilaçlardan ne acı annede sorun olmadığı halde o ilaçları alması of ofMaelsef kullanmak zorunda .
evet doktor varikosel var dedi penis eğriliğide var yanlış sünnet sebebiyle.. doktorumuz da ayın 12 sinde mutlaka görüşelim bidahaki ay tedaviye başlayalım dedi ama cok korkuyorum.. rabbim yardımcımız olsun hepimizinİleri hız ve morfoloji de sıkıntı var toplam sperm değeri de düşük eşinizde varikosel olabilir mi ? Dert etmeyin eğer varikosel var ise tedavisi var ve antioksidan tarzı koenzim gibi takviyeler ile destekleyebilirsiniz ama varikosel varsa mutlaka tedavi olmalı ..
amin inşallah çok teşekkür ederim açıklamanız için evet panikledim doğal yolla olmasını cok isterdim yapım gereği korkak anksiyeteli biriyim ilaçlar doktorlar vs hep tedirgin eder beni hayırlısı olsun inşallah her birimiz için.Sanırım bu sonucu yeni öğrendiğiniz için biraz paniklediniz öncelikle sakin olmaya çalışın. Zaten ürolog randevusu almışsınız yapmanız gerekenleri o size söyleyecektir. Evet morfoloji kötü görünüyor ama erkeklerde sperm sonuçları gerçekten çok değişken oluyor. Sağlıklı beslenme, spor ve vitamin desteğiyle iyileşmesi olası. Belki birkaç aylık tedaviyle iyileşir sonuçlar hemen tüp bebek tedavisi sürecini düşünüp kafanıza takmayın. Baktınız iyileşme olmuyor o zaman düşünürsünüz bu konuları. Olumsuz düşünmeyin, inşallah en kısa zamanda güzel haberler alırsınız
Yani aslında igneler çok can acıtmıyor. Ben ocak ayında başladım tedaviye fakat iptal oldu tedavim . Sinek ısırığı gibi . O yönden bence içiniz rahat olsun . Insallah çektiğimiz acıların sefasını evlatlarımızla surerizçok üzüldüm korkuyorum o ilaçlardan ne acı annede sorun olmadığı halde o ilaçları alması of of