morfoloji %1 ve ileri hareketli %15 çıkmış maalesef. benim esimin de morfoloji %1di ama ileri hareketli sperm sayısı normaldi.
yıkama sonrası sizin sperm sayısı 6 ml olmus. bu iyi bir sey mi bilmiyorum. bizde yıkama işlemi yapılmamıştı.
bize üroloji doktorumuz takviye başlamıştı. 3 ay deneyin sonra tekrar bakalım demişti. zaten hemen sonraki ay hamile kaldım ben takviyeye başladıktan sonra.
bizim üroloji doktoru, kadın doğumcumla aynı hastanede olduğu için hemen ona da göstermistik sonucu. benim kadın doğumcum şans var bence olur demişti. o ay bana femara ve çatlatma iğnesine başlamıştı. ama dediğim gibi benim o ay yumurtalarım güzel olmasına rağmen gebelik olmadı. bir sonraki ay kendiliğinden oldu.
bence esinize de ilk etapta takviye başlanır. eğer sayılarda iyileşme olmazsa aşılamaya gecilir ama bizim üroloji doktorumuz en önemli değerin morfoloji olduğunu söylemişti. yani sperm sayısı vs kolayca yükseltilebilir ama morfoloji zor yükselir demişti. bize alkol ve sigarayı komple yasaklamıştı (sigarayı bırakamadı ama azalttı), düzenli uyku, haftada bir balık yiyeceksiniz demisti hem esime hem bana, paketli gıda tüketmeyeceksiniz dedi. bir de her sabah aç karnına bir kaşık bala, bir tatlı kaşığı poleni karıştırıp yiyeceksin demisti. esim onu bir hafta yaptıktan sonra midesi ağrıdığı için yemedi. keciboynuzu pekmezi yedi onun yerine. bir de dediğim gibi takviyelere devam etti. biz 3 nisanda bu sekilde takviyelere başladım, 28 mayısta hamile olduğumu öğrendik. inşallah sizinki de böyle kolay olur valla