• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm sayısı problemi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar 4 aylık evliyim ve 4 aydır korunmuyoruz fakat ilk 2 ay gebelik oluşmayınca ve ailemde herkes ilk aydan gebe kaldığı için bir şeylerde problem olduğunu hissettik ve eşimin babasında geçmiş zamandan sperm problemi yaşadığı için problem olup olmadığını hemen öğrenmek istedik. Ben muayene oldum herhangi bir problem çıkmadı hormonlarımda dahil. Fakat eşimde sperm sayısı 2 ay önce toplam 11 milyon ve İleri hareketli %15 Morfoloji %47 çıktı sonra tek bir teste baki kalmamak için Adana medline hastanesinde yaptırdık toplam 16 milyon ve İleri hareketli %45 çıktı. Hormonlarına baktırdık ve testesteron seviyesi düşük çıktı bundan dolayı doktorumuz klomen tedavisine başladı artı olarak proxeed plus önerdi. Biz tedaviye başladık ve bütün beslenmemizi değiştirdik sebze meyve fındık fıstık yeşil yapraklı besinler her gün sabah akşam taze sıkılmış havuç suyu keçiboynuzu suyu içti. Zeytinyağında kuru incir yedi . Yani yapmadığımız hiç bir şey kalmadı. Değişiklik olup olmadığını görmek için 55 gün geçtikten sonra yani bugün Test verdik ve şok olduk sayı 3.2 milyona düşmüş ve ileri hareket %50 ne yapacağımızı şaşırdık klomeni direk bıraktı eşim. Ve çaresiz bir şekilde kendimizi tüp bebeğe hazırladık. :KK43: bu sayı hiç mi değişmez hiç mi arttıramayız evet acele ediyorsun diyebilirsiniz ama inanın her dakika bunu düşünüyoruz küçücük bir umudumuz olsa bekleyeceğiz ama 1 gün 1 sene gibi geliyor bir umut ışığı olur musunuz ? :KK43: bizim gibi bu durumu yaşayanlar oldu mu neler yaptınız? Kendimizi çok yalnız hissediyoruz
Canım keçi boynuzu düşürmüştür. Onu bırakın yukselir

Bileziklerim var onlarla anca Baska turlu yapamam. Asılamaya gerek yok direk tüp bebek onda da yetişebilirsek.. Benm eşimin alerjisi onda bile doktor önerdi keçiboynuzu kullan diye. Hormonlara bakmadan baktırmadan kararttık galiba hayatımızı 😪
Yok yok karartmadınız hayatınızı ya canım benim eşimin fsh 0.06 ya düşmüştü yani sperm üretimi tamamen durmuştu doktor bize 3 ay sonra 0 spermi görebilirsiniz demişti biz 10 gün sonra bi gittik hepsi öncekinden daha da düzelmiş aslında akışına bırakınca düzeliyor her şey ❤️

Yok yok karartmadınız hayatınızı ya canım benim eşimin fsh 0.06 ya düşmüştü yani sperm üretimi tamamen durmuştu doktor bize 3 ay sonra 0 spermi görebilirsiniz demişti biz 10 gün sonra bi gittik hepsi öncekinden daha da düzelmiş aslında akışına bırakınca düzeliyor her şey ❤️
İnşallah canım ya bizim ki yükselmiş olabilir yükselen düşer mi dicem de ya bencede akısına bırakmak lazım. 🤲❤️❤️

İnşallah canım ya bizim ki yükselmiş olabilir yükselen düşer mi dicem de ya bencede akısına bırakmak lazım. 🤲❤️❤️
Canını sıkma sakın evet biz evlatlarımıza uğraşlarla kavuşacaz ama yeterki kavuşalım Allah izin verirse inşaAllah Hiç ummadığımız anda gelecekler. Ve canını sıkma burda 16bin spermle hamile kalan 100 binle hamile kalan Bir sürü insan var yeter ki hızı ve morfoloji düzgün olsun yani kaliteli olsun geç olur ama olur elbet. Benim psikolojim inanılmaz berbat resmen hastaneye yatmak felan istiyorum o derece onun için aşılama tüp bebeğe başlayacağız sabrın varsa sabret olur ❤️❤️❤️

Canm ya FSH yükselmiş olabilir diyorlar kendiliğinden düşer mi ki keçiboynuzunu bıraktıktan sonra
Fsh kolay kolay yükselmez hı yüksekse eğer siz bilmeden keçiboynuzu kullandıysanız orasını bilemem. Ama biz fshı baya düşürdük profla görüştük çakşır suyu dönüşü olmayan şeylere yol açıyormuş dikkat edin alternatif tıpa inanırdım ama faydası varsa istisnai insanlara çok fazla zararı var

Canını sıkma sakın evet biz evlatlarımıza uğraşlarla kavuşacaz ama yeterki kavuşalım Allah izin verirse inşaAllah Hiç ummadığımız anda gelecekler. Ve canını sıkma burda 16bin spermle hamile kalan 100 binle hamile kalan Bir sürü insan var yeter ki hızı ve morfoloji düzgün olsun yani kaliteli olsun geç olur ama olur elbet. Benim psikolojim inanılmaz berbat resmen hastaneye yatmak felan istiyorum o derece onun için aşılama tüp bebeğe başlayacağız sabrın varsa sabret olur ❤️❤️❤️
Sabır sabır sabır🤲❤️❤️ evet 1 tane gitmesi yeter olması için.. İmansızları olduran spermsiz hz. Meryeme evlat veren Allah.. Olmayacakmış gibi düşünmek değil de imkansız gibi görünüp mümkün olanları düşünmek istiyorum..

Fsh kolay kolay yükselmez hı yüksekse eğer siz bilmeden keçiboynuzu kullandıysanız orasını bilemem. Ama biz fshı baya düşürdük profla görüştük çakşır suyu dönüşü olmayan şeylere yol açıyormuş dikkat edin alternatif tıpa inanırdım ama faydası varsa istisnai insanlara çok fazla zararı var
Evet canm ben eşime söyledim bunu benm hormonlarım hepsi gayet iyiydi dedi yaptırmıstım dedi. Benm onu yaptırdığını bilmiyordum. Keçiboynuzundan sonra tekrarlamakta fayda var ne olur ne olmaz sebebini bulmamız lazım. Yada sperm sayısı cok değişken Bi bakmışız eski sayıyı belki de fazlasını görürüz

Yok cnm sadece 3 aylık proxeed kullandı onda bile eşim kendisi kullanmak istemişti doktor gerek bile duymamıstı istersen vitamin veririm kullanırım dersen diye eşim de yazdırdı
Proxeed’in olumlu bir etkisini gördünüz mü acaba?
Ben de aynı durumdayım. Sperm sayısı önce 15 mil çıktı, 2 hafta sonra 6 milyona düştü, hareketlilik de düştü. O arada keçiboynuzu kullandık, belki ondan olmuştur.

Ben de aynı durumdayım. Sperm sayısı önce 15 mil çıktı, 2 hafta sonra 6 milyona düştü, hareketlilik de düştü. O arada keçiboynuzu kullandık, belki ondan olmuştur.
Canım ya hepimiz aynı hataya düşüyoruz. Yükselir bence proxeed ile ama sadece sayı olarak bizimki yukseldi. Hız olarak bişey farketmemişti. Sen bence bekle keçiboynuzu kullanmayı bırak. Ben bol bol kuruyemiş yediriyorum bugunlerde bide sebze. Ayrıca ben ünlü Bi doktor var embriyolog Ferhat cengiz onunla iletişim kurabildim sagolun ilgilendi de. Eşim korona da olmustu 1.5 ay önce. Keçiboynuzundan mı korona dan mı dedim. Korona etkilemiş olabilir dedi. Direk tedaviye mi başlayalım hocam dedim. En dogru su testi yenilemek dedi. Siz de öyle yapın saglıklı beslensin Bi kaç ay içinde de testi tekrarlansın

Bizim hareketlilik baya arttı %65 e çıktı

Canım ya hepimiz aynı hataya düşüyoruz. Yükselir bence proxeed ile ama sadece sayı olarak bizimki yukseldi. Hız olarak bişey farketmemişti. Sen bence bekle keçiboynuzu kullanmayı bırak. Ben bol bol kuruyemiş yediriyorum bugunlerde bide sebze. Ayrıca ben ünlü Bi doktor var embriyolog Ferhat cengiz onunla iletişim kurabildim sagolun ilgilendi de. Eşim korona da olmustu 1.5 ay önce. Keçiboynuzundan mı korona dan mı dedim. Korona etkilemiş olabilir dedi. Direk tedaviye mi başlayalım hocam dedim. En dogru su testi yenilemek dedi. Siz de öyle yapın saglıklı beslensin Bi kaç ay içinde de testi tekrarlansın
Sayınız kaç oldu acaba

Benim eşim proxeed kullandıgı zaman sayısı 34ten 40 milyona cıktı ama hareketlilik aynıydı %40tı

Back