• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm sayısı problemi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar selam foruma yeni üye oldum. Eşimin spermi ileri hızlı hareketlilik 0, hızlı hareketlilik %13, morfoloji %1 Toplam sperm sayısı 31 milyon. Bende pko var üç hafta önce rahim filmi çektirdim ve sıkıntı çıkmadı ama doktor doğum kontrol hapı verdi. Bu ay başlayacağız bakalım 3 ay içerisinde olur inşallah. Aranızda benim gibi olanlar var mı acaba ? 1 senedir evliyim ve bu sorunları çok takıyorum. :) Doktor keçiboynuzu özü vb birsürü diyet listesi verdi. Sperm değerlerini böyle görünce üzüldük açıkçası ama umutsuz değiliz. Yorumlarınızı bekliyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Benim eşimin de sperm sayısı düşük bitkisel şeyler sülük tedavisi birsürü şey denedik olmadı hiç ugrasmaya gerek yokmuştu tüp bebek tuttu boşuna zaman ve hayal kırıklığı oluyor diğer setler
Kesinlikle katılıyorum. Mikroenjeksiyon ile yapılan tüp bebek tedavisi erkek kaynaklı sorunda çok etkiliymiş. Ayrıca D vitamini kullanan kadınlar D vitamini eksik olan kadınlara göre tüp bebek tutması daha fazlaymış.Ayrıca sperm sayısı arttırmada E vitaminide etkiliymiş. Böyle ince bilgileri paylaşalım birbirmizle kızlar sonunda hedefimizi ulaşacağız. :)

Kızlar selam foruma yeni üye oldum. Eşimin spermi ileri hızlı hareketlilik 0, hızlı hareketlilik %13, morfoloji %1 Toplam sperm sayısı 31 milyon. Bende pko var üç hafta önce rahim filmi çektirdim ve sıkıntı çıkmadı ama doktor doğum kontrol hapı verdi. Bu ay başlayacağız bakalım 3 ay içerisinde olur inşallah. Aranızda benim gibi olanlar var mı acaba ? 1 senedir evliyim ve bu sorunları çok takıyorum. :) Doktor keçiboynuzu özü vb birsürü diyet listesi verdi. Sperm değerlerini böyle görünce üzüldük açıkçası ama umutsuz değiliz. Yorumlarınızı bekliyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
En güzel şey umudunuz zaten elbet olur :) bende hiç bir problem yok eşimde sadece sperm azlığı var diğer değerli güzel ben ümidimi 3 ayda kaybettim 😂

En güzel şey umudunuz zaten elbet olur :) bende hiç bir problem yok eşimde sadece sperm azlığı var diğer değerli güzel ben ümidimi 3 ayda kaybettim 😂
Umudumuzu asla kaybetmemeliyiz. Sperm azlığı için tüp bebek tek çare bence. Üç ay normal yollarla deneyeceğim rahim filmi çekildim. Olmazsa aşılamaya falan geçmeden tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum. Psikolojiniz el vermiyorsa bende tüp bebek denenmeli. :)

Umudumuzu asla kaybetmemeliyiz. Sperm azlığı için tüp bebek tek çare bence. Üç ay normal yollarla deneyeceğim rahim filmi çekildim. Olmazsa aşılamaya falan geçmeden tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum. Psikolojiniz el vermiyorsa bende tüp bebek denenmeli. :)
Yeni rahim filmi çektirdim 1 ay daha deneyeceğim sperm sayımız şuan 20milyon civarında gelişme olup olmadığına bakıp 1 kerede aşılama denemek istiyorum

Yeni rahim filmi çektirdim 1 ay daha deneyeceğim sperm sayımız şuan 20milyon civarında gelişme olup olmadığına bakıp 1 kerede aşılama denemek istiyorum
İleri hareketli ve morfoloji nasıl peki? Bizde doktor sperm azlığında aşılamada çok başarılı olunmuyor iki kere aşılama ile bir tüp bebek parası aynı cebinize düşünürsek mikroenjeksiyon ile tüp bebek yapmak daha mantıklı dedi. Mikroenjeksiyonda kaliteli spermleri ayırıyorlar ve yumurtaya enjekte ediyorlarmış. sonucu bundan olsa gerek. Herşeyin hayırlısı tabikide. Umarım bebeklerimize kavuşuruz. :)

İleri hareketli ve morfoloji nasıl peki? Bizde doktor sperm azlığında aşılamada çok başarılı olunmuyor iki kere aşılama ile bir tüp bebek parası aynı cebinize düşünürsek mikroenjeksiyon ile tüp bebek yapmak daha mantıklı dedi. Mikroenjeksiyonda kaliteli spermleri ayırıyorlar ve yumurtaya enjekte ediyorlarmış. sonucu bundan olsa gerek. Herşeyin hayırlısı tabikide. Umarım bebeklerimize kavuşuruz. :)
20 milyon civarı sperm canım 1 milyon altına morfoloji ve hareket bozukluğuna yapıyorlar bizim hareket %65. Morfoloji %47 ydi. Aşılamaya 1bin dediler Klomenle yapılacakmış deneyeceğiz

Şiddetli erkek faktörüne mikroenjeksiyon yapıyorlar

Eşimin hormonlarını yorumlayablcek var mı henüz doktora gitmedik,
Fsh 1,60
Lh 1.75
E2 22
Prolaktn 8.6
Total testosteron 11

Fsh 1,60
Lh 1.75
E2 22
Prolaktn 8.6
Total testosteron 11
Fsh değerinin lh değerinden yüksek olması gerekiyor diye biliyorum. Bilgili arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır

Fsh 1,60
Lh 1.75
E2 22
Prolaktn 8.6
Total testosteron 11
Referans değerlerinide söylerseniz yorumlayabilirim ne için baktırmıştınız sperm sayısı felan mi azdı

Merhaba canm geçmiş olsun inşallah rabbim tez zamanda nasip eder hiç sıkma canını biZimde ayni problem vardı ama geçti bende iki senelik evliyim ve tedaviyle yükselttik bizde sayi 1 milyondu sonra 6 ay tedavi gördük bir kaç şey kullandık ve 80 milyon oldu ve doktor şok oldu nasil yukseldi dedi ben araştırmalarımın sonun bir kaç tane gıda takviyesi aldım doktora onların ismini verdim oda dedi ayni şeye devam edin ve 3 ay sonra sayı 120 milyon oldu ve hamile kaldim çok şükür hiç canını sikma sadece eşine destek ol ve istersen o aldığım takviye ilaçlarinida sana söylerim
Neler kullandiniz

mikroenjeksiyon daha mantıklı asılama vs hem maddi hem manevi yıpratıyor,bide zaman olarak yıpratıo direk bnce mikroenjeksiyon tüp bebege yönelin

Toplam 16 milyondan 3 milyona düşünce moralimiz yerle bir oldu açıkçası şuan doğal yoldan olacağını düşünmeyi geçtim tüp bebek olur mu acaba diye düşünmeye başladım verende Allah alanda Allah .ya iyice düşerse diye panik olduk. Düşünmeden duramıyoruz teşekkür ediyorum yorumunuz için Allah bizi evlatsızlıkla sınamasın en tez vakitte nasip etsin 🤲🏻
Kuzu eşim ameliyat oldu 5 milyona düştü ileri hareket 0 di bugün yaptırdık 2 milyona düşmüş ama ileri hareket artmış 15 olmuş bu ne tuaf bı iş ya ne kolay düşüyorlar bunlarda anlamadım gitti

Back