• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm sayısı problemi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar aynı konudan bende muzdaribim. Eşimin sperm sayısı 40 milyondu ben daha da yukselsin diye keçiboynuzu kaynattım içirdim sonuc 6 milyon.. Bıraktım direk kullanmasını. eskisine döner mi ne yapıcam bilmiyorum. Dünden beri içirmiyorum eşim de ha bire yemek yiyo doydum ama vucudum istiyor çok değişik diyo sanki bişeyler eksikmiş gibi..

Merhaba arkadaşlar 4 aylık evliyim ve 4 aydır korunmuyoruz fakat ilk 2 ay gebelik oluşmayınca ve ailemde herkes ilk aydan gebe kaldığı için bir şeylerde problem olduğunu hissettik ve eşimin babasında geçmiş zamandan sperm problemi yaşadığı için problem olup olmadığını hemen öğrenmek istedik. Ben muayene oldum herhangi bir problem çıkmadı hormonlarımda dahil. Fakat eşimde sperm sayısı 2 ay önce toplam 11 milyon ve İleri hareketli %15 Morfoloji %47 çıktı sonra tek bir teste baki kalmamak için Adana medline hastanesinde yaptırdık toplam 16 milyon ve İleri hareketli %45 çıktı. Hormonlarına baktırdık ve testesteron seviyesi düşük çıktı bundan dolayı doktorumuz klomen tedavisine başladı artı olarak proxeed plus önerdi. Biz tedaviye başladık ve bütün beslenmemizi değiştirdik sebze meyve fındık fıstık yeşil yapraklı besinler her gün sabah akşam taze sıkılmış havuç suyu keçiboynuzu suyu içti. Zeytinyağında kuru incir yedi . Yani yapmadığımız hiç bir şey kalmadı. Değişiklik olup olmadığını görmek için 55 gün geçtikten sonra yani bugün Test verdik ve şok olduk sayı 3.2 milyona düşmüş ve ileri hareket %50 ne yapacağımızı şaşırdık klomeni direk bıraktı eşim. Ve çaresiz bir şekilde kendimizi tüp bebeğe hazırladık. :KK43: bu sayı hiç mi değişmez hiç mi arttıramayız evet acele ediyorsun diyebilirsiniz ama inanın her dakika bunu düşünüyoruz küçücük bir umudumuz olsa bekleyeceğiz ama 1 gün 1 sene gibi geliyor bir umut ışığı olur musunuz ? :KK43: bizim gibi bu durumu yaşayanlar oldu mu neler yaptınız? Kendimizi çok yalnız hissediyoruz
Yapalım derken bozuyoruz demek ki. Bilinçsiz hiçbişey kullanmıcam bundan sonra 😔

Yapalım derken bozuyoruz demek ki. Bilinçsiz hiçbişey kullanmıcam bundan sonra 😔
Bencede kullanmayın canım bizimde fsh testesteron çok düştü doktor siz ne yaptınız böyle dedi çakşır suyunun yaptığını düşünüyor 3 ay her şeyi yasakladı neyseki 10 gün sonra değerler normale dönmüştü her şeyi bırakınca düzeldi valla olursa olur olmazsa aşılama tüp bebek

Kızlar aynı konudan bende muzdaribim. Eşimin sperm sayısı 40 milyondu ben daha da yukselsin diye keçiboynuzu kaynattım içirdim sonuc 6 milyon.. Bıraktım direk kullanmasını. eskisine döner mi ne yapıcam bilmiyorum. Dünden beri içirmiyorum eşim de ha bire yemek yiyo doydum ama vucudum istiyor çok değişik diyo sanki bişeyler eksikmiş gibi..
Hormonlarına baktırın bence hormonlar mahvediyor her şeyi

Öyle yapıcam canım psikolojim alt üst oldu.. Keçiboynuzunu kullanmıyor su anda eşim.. 10 gun içerisinde test yapsam düzelir mi sence 😔
Deneyin canım biz 4 milyonu gördük sonra 20 milyon civarı %65 hareket gördük ümidinizi kaybetmeyin

Deneyin canım biz 4 milyonu gördük sonra 20 milyon civarı %65 hareket gördük ümidinizi kaybetmeyin
Benm eşim koronayı da geçirdi ondan mı keçiboynuzu dan mı yada devlette yaptık testi yanlış çıkma ihtimali olabilir mi diye düşünmedik değil yani. Bakalım canm ben çok yıprandım 2 gunde bu böyle devam mı edicek alışıcak mıyım bilemiyorum.

4 milyon gördükten 10 gün sonra mı test yaptınız 20 milyonu gördünüz canım

20 gün sonra yapmışız canım
Anladım canım. Sence hastaneden de kaynaklanıyo olabilir mi. Bize daha test vermeden burda tedavi olun hatta tüp bebek yaptırın doktorlar filan çok iyi. İlk çocukta da devlet yardım ediyo denildi. Daha hiçbişey belli değilken. Eşim 2 kere daha test yapmıştı önceden biri 35 diğeri 40 milyon civarı baksana ne kadar düşmüş

Bide tedaviye başlayalı kaç gün oldu sizin
Benim eşim yaklaşık 1 sene önce Kendisi gitti test yaptırdı. Sayı çok dusuk değildi olmayacak seviyede değildi 35 milyon. proxxed kullandı 7 ay önce yaptığı testte 40 milyon çıktı. Kisti vardı doktor ona da baktı sayıyı dusurmez kısırlık yapmaz ameliyatlı bişey değil dedi 2 hastaneye gitti eşim onun için. Bende 2 ay önce başladım sıkıntı yok doktora göre en son eşimin sperm testini istedi biz yenileyelim dedik tabi o aralar korona olduk eşim keçiboynuzu kullandı sayı artsın diye olanlar oldu işte çöküş oldu

Benim eşim yaklaşık 1 sene önce Kendisi gitti test yaptırdı. Sayı çok dusuk değildi olmayacak seviyede değildi 35 milyon. proxxed kullandı 7 ay önce yaptığı testte 40 milyon çıktı. Kisti vardı doktor ona da baktı sayıyı dusurmez kısırlık yapmaz ameliyatlı bişey değil dedi 2 hastaneye gitti eşim onun için. Bende 2 ay önce başladım sıkıntı yok doktora göre en son eşimin sperm testini istedi biz yenileyelim dedik tabi o aralar korona olduk eşim keçiboynuzu kullandı sayı artsın diye olanlar oldu işte çöküş oldu
Bence siz hormon tahlili yaptırın hemen fsh probleminde keçiboynuzu baya kötü etkiliyor

Anladım canım. Sence hastaneden de kaynaklanıyo olabilir mi. Bize daha test vermeden burda tedavi olun hatta tüp bebek yaptırın doktorlar filan çok iyi. İlk çocukta da devlet yardım ediyo denildi. Daha hiçbişey belli değilken. Eşim 2 kere daha test yapmıştı önceden biri 35 diğeri 40 milyon civarı baksana ne kadar düşmüş
Biz devlette verdik 11 milyon %18 hareketli çıktı sonra tüp bebek yapan bir hastanede yaptırdık 16milyon %50 hareketli çıktı devlet hastanesi makine olduğu için gözle sayılmıyor

Açıkçası canım bizim 5 ay oldu bu ay son kez normal denicez sonra aşılama tüp bebeğe geçeceğiz benim şimdiden psikolojim berbat durumda kalp çarpıntılarım başladı kafamı kaldıramıyorum artık aynada kendime bakamaz haldeyim Allah ım kimseye yaşatmasın

Rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın canım ben nasıl toparlanıcam gerçekten bilmiyorum. Hiç iyi değilim. Uyuyamıyorum.. Yemek yiyemiyorum.. Gülemiyorum.. Böyle devam etmez inşallah. Yada biterim ben..

Rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın canım ben nasıl toparlanıcam gerçekten bilmiyorum. Hiç iyi değilim. Uyuyamıyorum.. Yemek yiyemiyorum.. Gülemiyorum.. Böyle devam etmez inşallah. Yada biterim ben..
Maddi durumunuz el verirse bence bir adım atıp aşılama veya tüp bebeğe geçin inanın sizi çok çok iyi anlıyorum 10 gündür bende ne yemek yiyordum ne de yaşadığımı anlıyordum 1-2 aşılama deneyip sonra tüp bebeğe geçeceğim maalesef bizde evladımıza kavuşmak için zorlu süreçlerden geçenlerdenmişiz takdir ilahi

Maddi durumunuz el verirse bence bir adım atıp aşılama veya tüp bebeğe geçin inanın sizi çok çok iyi anlıyorum 10 gündür bende ne yemek yiyordum ne de yaşadığımı anlıyordum 1-2 aşılama deneyip sonra tüp bebeğe geçeceğim maalesef bizde evladımıza kavuşmak için zorlu süreçlerden geçenlerdenmişiz takdir ilahi
Bileziklerim var onlarla anca Baska turlu yapamam. Asılamaya gerek yok direk tüp bebek onda da yetişebilirsek.. Benm eşimin alerjisi onda bile doktor önerdi keçiboynuzu kullan diye. Hormonlara bakmadan baktırmadan kararttık galiba hayatımızı 😪

Back