Sperm sayısı düşük ve hareketi yavaş

hocam eşimin genel spem sayısı 1 milyon çıktı fakat yıkama ve hazırlama işleminden sonra 4 milyon yüzde yüz hareketli spermle bana aşılama yaptılar.spermlerin yüzmesi çok iyi dendi bize benim yeterli sayıda yumurtam oluşmuştu sizce aşılama için bu sayı yeterlimi?cevabınız için çok teşekkür ederim.

Merhabalar biz iki kere spermogram testi yaptırdık ikisinde de ortalama değerler aynı olmakla birlikte 8milyon spermimiz mevcut ileri hareketli%21 yavaş hareketli %10 morfojimiz ise %0 çıktı dr. karyotip testi yaptı ancak hiçbir tedaviye başlamadı şimdi karyotip testinin sonuçlarını bekliyoruz. Biz çapa tıp fakültesinde yaptrdık bu testleri ama duyduğuma göre tüp bebek merkezinde yapılan testler daha sağlıklı sonuçlar veriyormuş güvenmeyin dışarda yapılanlara diyorlar bende şaşırdım ama biz bu arada 4,5yıllık evliyiz 7aydır da çocuk istiyoruz bu şartlar altında ben ne yapmalıyım? bir de karyotip bozuk çıkarsa tüp bebek şansımız da olmuyormuş galiba yardımcı olursanız?

merhaba size yapılan aşılama tedavisi doğru bir tedavi olmamış çünkü sperm sayısı çok düşük. size tüp bebek tedavisi yapılması çok daha doğru olacaktır. beimle görüşmek isterseneiz fulya bahceci tüp bebek merkezinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. gereksiz yere zaman ve para kaybetmeyiniz. sevgiler.

hocam sayıyı yanlış yazmışım spermiyogramda 12 milyon sperm çıktı bunun 4 milyonuyla bana aşılama yapıldı.hazırlanan 4 milyon spermin % 100 ü hareketliydi.

Miktar 1 ml - *
pH 8 - *
Renk krem - *
Sayı 9,600,000 - *
Motilite 1 h nrm hrk %20 yvş %15 - *
Kıvam 30 dk - *

hocam iyi akşamlar.eşimin spermiogram sonucu bu şekilde biraz açıklayıcı olabilirmisiniz lütfen.

Merhaba eğer ilk defa sperm analizi yaptırdıysanız bir kez daha veriniz. Değerler bu sevşyede ise tüp bebek tedavisi olmasında fayda olacaktır. Görüşmek isterseniz fulya bahceci tüp bebek merkezinden bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Saygılarımla.
miktar 1 ml - *
ph 8 - *
renk krem - *
sayı 9,600,000 - *
motilite 1 h nrm hrk %20 yvş %15 - *
kıvam 30 dk - *

hocam iyi akşamlar.eşimin spermiogram sonucu bu şekilde biraz açıklayıcı olabilirmisiniz lütfen.

bugün doktora gittik sonuç göstermek için doppler istedi .neden istediğinide söylemedi.eşim infertil mi.birde şunu söölemek istiyorum sabah erken saatte kalkması ve boşalması zor olur o yüzden az çıktı falan dedi hacim 1ml sizce hareketliliği nasıl ve spermin az oluşu ilaçla giderilebilirmi.teşekkür ederiz

merhaba doopler testi çeşitli nedenlerle istenebilir bu nedenle bu sorunuzu doktorunuza sormanız kafanzıın karışmasını engelleyecektir. sevgilerimle.

SPERMİOGRAM STANDART ( ) WHO&KRUGER ( X )
EJAKÜLAT ( x ) ANİ DİLÜSYON ( )
BULGULAR
Abstinans Süresi : 4 gün ( CİP )
Viskosity : Az Yapışkan
Volüm :.3.6 cc.
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan
pH : 7.68
Kan : Yok
İrin-Partikül : Yok
Yuvarlak Hücre : % 15 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri)
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 12 Yavaş İleri Hareketli: % 21 Yerinde Hareketli: % 14
Hareketsiz : % 53
İmmotilite : * % 53( HAREKET ETMEYEN )
Likefaksiyon : 30 dk.
1.cc deki Sperma :*18.055.000
Total Sperma :*65.000.000
Sperm Mar (IgG) : -
Vitalite : * % 47
H.O.S Test : % 59
(Hipo Ozmolar Şişme Testi) < %50 Anomali
Lökosit : 282.000 / ml
Eritrosit : Negatif
Aglütinasyon : Negatif
Retrograd Ejakl. : -
Pellet : -
--------------------------------MORFOLOJİ(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya Sağlık Örgütü) CRITERIA
Normal yapı :* % 45 Anormal Yapı : * % 55
KRUGER STRİCT CRITERIA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :44
Normal Yapı : % 12
Anormal Yapı : % 88
YORUM : H.OLİGOOSİPERMİ
Mikroskopi : Her sahada 2-3 yuvarlak hücre, 1-2 lökosit görüldü.Eritrosite rastlanmadı.
Sperma hücreleri sayı ve hareket bakımından anormal gözlendi.3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama
veya ölü sayısında artış gözlenmedi.

( 4 senelik evliyiz 8 aydır bebek istiyoruz geçen ay kimyasal gebelik yaşadım Doktor bazı tetkitler istedi bende normal çıktı Dün eşimin sonucu aldık bazı anormallikler yazıyor Acaba bu sonuçla normal yolla hamile kalabilir miyim Şimdiden teşekkür ediyorum)

canım 65 milyon çok iyi bir sayı. hareketlilikte biraz kötü gibi. Rabbim nasip ederse normalle de kalabilirsin bence. doktor ne diyor?

Daha doktora gitmedik 29 unda gitcez kan tahlillerim çıkacak Bakalım doktor nasıl değerlendirecek İnşallah normal yollarla kalırız Çok zor bu kadınların işi Korkuyorum da yine kimyasal veya düşük gebelik olursa diye Rahim filmi çektirdim tüpler açık çok şükür Hayırlısı Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsin

Merhaba sperm sayınız mililitrede 20 milyon değerinin altında bu nednele diğer testlerinizin normal olması durumunda aşılama tedavisi seçeneği denenebilir. Sevgiler.

merhaba..bugün aşılamam yapıldı.ilk aşılamam...eşimin yıkama sonrası sperm değerlerini yazsam fikir beyan edebilirmisiniz?bu arada bizde sorun eşimin morfolojisi...sıfır çıkıyo. şimdiye kadar 3 kez klomen çatlatma iğnesi oldum ama olmadı.bu ay gonal f ile aşılama denendi..yardımcı olursanız sevinirim

sperm değerleri

yıkama öncesi

toplam sayı 73,5 milyon
motolite %16

yıkama sonrası

toplam 15,6 milyonn sperm.
toplam ileri hareketli sperm sayısı 12,6 milyon
motolite %81

bu değerlerle aşılama şansımız nedir?

ayrıca eşime daha önce yaplan tüm testlerde morfoloji sıfır çıktı.toplam sperm sayısı 69-89 milyon arası ileri hareketlilik % 28-30 arası değişyiro.eşimin kan ve usg değerleri normal.varikosel teşhisi konmadı. benim de herşeyim normal..kan hormon tahlilleri hsg herşey temiz..acaba sıfır morfoloji ile boşuna mı aşılama için uğraşıyoruz?devlet hastanesi erkek faktörü yoktur diye rapor çıkardı eşim için.kafamız epey karışık.:26:

Merhaba öncelikle emekleriniz boşa çıkmasın dilekğimi iletmek isterim. Bana yazdığınız değerler aşılama tedavisi için yeterlidir. Bu tedavilerde gebelik olasılığı %15 ler civarındadır. Bu nedenle tedavinizi yürüten hekim arkadaşımla çıkacak sonuca göre yol almanızı öneririm. Saygılarımla.

cevabınız için teşekkürler....benim asıl merak ettiğim morfolojinin aşılamada önemli olup olmaması...özel merkezlerde de eşim ayı ayrı üç test yaptırmıştı.onlarda morfoloji %11 çıkmıştı.(kruger kriteri) ancak çapa tıp fakültesinde yaptırdığımız 3 sperm testinde de morfoloji sıfır çıkıyor.sizce morfoloji aşılamada ne kadar önemli?sıfır morfloji ile aşılamada başarı elde edilebilir mi?değerli vaktinizi ayırdıgınız için tekrar çok teşekkür ederim

HOCAM EŞİMİM SPERM TESTİ SONUÇLARI;

Görünüm: opak-beyaz
volüm;3,2
sperm sayısı; 68 milyon
progresif motilite : +4 (%15) +3 (%27) +2 (%9) +1 (%49)
Motilite; % 51
lökosit(milyon(ml) :1
AGLUTİNASYONİyok

Sperm Morfoloji değerlendirmesi
Normal(%) :1
BAŞ ANOMİLERİ
hafif amorf:4 şiddetli amorf :32 yuvarlak:3 sivri:8 Priform:14 Büyükbaş:2 Küçükbaş:3 Uzunbaş:13
Çift BAş:3 Nükleer :7 Akrozom :5

Diğer Anomiler( Boyun :2 Sitoplazmik Droplet :1 Kuyruk:3 Serbest Baş:0

HOCAM BENİM TÜM DEĞERLER NORMAL; EŞİMİN BU DEĞERLERİYLE NORMAL YOLDAN GEBE KALMA ŞANSIMIZ VARMIDIR..
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..SAYGILARIMLA..

hocam merhaba, bu sayfayı tesadüf eseri gördüm çok umutsuz bir anda umut doğdu içimde. Bizde 2 yıldır çocuk sahibi olamadık. eşim ilk defa sperm testi yaptırdığında doktor aşılama tutmaz, tüp bebek gerekli dedi. 2. ve 3.kez testi tekrarladık. fakat 2. ve 3.yü tüp bebek raporu çıkartabilmek için devlet hastanesinde yaptırdık ve bu testlerde morfoloji, sperm yapısı tarzında değerler yok. sonuçlarımızı değerlendirirseniz çok çok mutlu olacağım. şimdiden teşekkür ederim.

GÖRÜNÜM:normal
KOKU: normal
VİZKOSİTE: normal
LİKEFAKSİYON SÜRESİ(DK): 25
VOLÜM (ML): 2
PH:--

SPERMATOZOA ANALİZİ MAKLER KAMERADA
SPERMS SAYISI/ML: 100.000
TOPLAM SPERM SAYISI: 200.000
HAREKETLİLİK(%): 20
İLERİ HAREKETLİLİK (%): 4
YERİNDE HAREKETLİLİK (%): 16
HAREKETSİZ (%): 80
AGLÜTİNASYON: yok
AGREGASYON: yok
LÖKOSİT/ML: <1
DİĞER HÜCRELER: <1
CANLILIK:--
MAR TESTİ: --
TPMSS (PR=A+B) (MİLYON): 0,008

HAZIRLAMA YÖNTEMİ: gradient
HAZIRLAMA SONRASI DEĞERLENDİRME MAKLER KAMERADA
VOLÜM (ML): 0.5
SPERM SAYISI /ML:100.000
HAREKETLİLİK (%): 20
İLERİ HAREKETLİLİK (%): 4
YERİNDE HAREKETLİLİK (%): 16
HAREKETSİZ (%): 80
AGLÜTİNASYON: yok
AGREGASYON: yok
DİĞER HÜCRELER: <1
TPMSS (PR=A+B) (MİLYON): 0,002

merhaba morfolojinin sıfır olması önemlidir. bunun yorumu normal görünümlü spermin hiç olmadığıdır. ve bu durumda sağlıklı döllenme olasılığı olmayacaktır. aşılamada sıfır mormfoloji var ise ısrarcı olmamamk gerekir. üroloji muayenesi de yapılmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…