-
- Konu Sahibi cileklPASTa
HOCAM EŞİMİM SPERM TESTİ SONUÇLARI;
Görünüm: opak-beyaz
volüm;3,2
sperm sayısı; 68 milyon
progresif motilite : +4 (%15) +3 (%27) +2 (%9) +1 (%49)
Motilite; % 51
lökosit(milyon(ml) :1
AGLUTİNASYONİyok
Sperm Morfoloji değerlendirmesi
Normal(%) :1
BAŞ ANOMİLERİ
hafif amorf:4 şiddetli amorf :32 yuvarlak:3 sivri:8 Priform:14 Büyükbaş:2 Küçükbaş:3 Uzunbaş:13
Çift BAş:3 Nükleer :7 Akrozom :5
Diğer Anomiler( Boyun :2 Sitoplazmik Droplet :1 Kuyruk:3 Serbest Baş:0
HOCAM BENİM TÜM DEĞERLER NORMAL; EŞİMİN BU DEĞERLERİYLE NORMAL YOLDAN GEBE KALMA ŞANSIMIZ VARMIDIR..
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..SAYGILARIMLA..
hocam merhaba, bu sayfayı tesadüf eseri gördüm çok umutsuz bir anda umut doğdu içimde. Bizde 2 yıldır çocuk sahibi olamadık. eşim ilk defa sperm testi yaptırdığında doktor aşılama tutmaz, tüp bebek gerekli dedi. 2. ve 3.kez testi tekrarladık. fakat 2. ve 3.yü tüp bebek raporu çıkartabilmek için devlet hastanesinde yaptırdık ve bu testlerde morfoloji, sperm yapısı tarzında değerler yok. sonuçlarımızı değerlendirirseniz çok çok mutlu olacağım. şimdiden teşekkür ederim.
GÖRÜNÜM:normal
KOKU: normal
VİZKOSİTE: normal
LİKEFAKSİYON SÜRESİ(DK): 25
VOLÜM (ML): 2
PH:--
SPERMATOZOA ANALİZİ MAKLER KAMERADA
SPERMS SAYISI/ML: 100.000
TOPLAM SPERM SAYISI: 200.000
HAREKETLİLİK(%): 20
İLERİ HAREKETLİLİK (%): 4
YERİNDE HAREKETLİLİK (%): 16
HAREKETSİZ (%): 80
AGLÜTİNASYON: yok
AGREGASYON: yok
LÖKOSİT/ML: <1
DİĞER HÜCRELER: <1
CANLILIK:--
MAR TESTİ: --
TPMSS (PR=A+B) (MİLYON): 0,008
HAZIRLAMA YÖNTEMİ: gradient
HAZIRLAMA SONRASI DEĞERLENDİRME MAKLER KAMERADA
VOLÜM (ML): 0.5
SPERM SAYISI /ML:100.000
HAREKETLİLİK (%): 20
İLERİ HAREKETLİLİK (%): 4
YERİNDE HAREKETLİLİK (%): 16
HAREKETSİZ (%): 80
AGLÜTİNASYON: yok
AGREGASYON: yok
DİĞER HÜCRELER: <1
TPMSS (PR=A+B) (MİLYON): 0,002
merhaba sperm sayı ve hareketlilik olarak normal. Yapısal olarak bozukluklardan bahsedilse de kendiliğinden gebeliğe engel durum şu an için yok diyebiliriz. Denemelerinizin süresi uazar ve gebelik elde edilemez ise tekrar konuşmak gerekir. Sevgiler.
merhaba size de söylenmiş olduğu gibi sperm değerleri çok düşük ve bu nedenden dolayı tup bebek dısında başak bir tedaviye gerek yok. az sayıda spermlerde morfolojik değerlendirme çoğu kez raporlanmaz. ondan dolayı bildirilmemiş. bolşans diliyorum. sevgiler.
merhabalar yukaridaki esinizin sonucuna gore tup bebek veya mikroenjeksiyon sizin icin en uygunu olacak dogal olarak sizde bir sorun yoksa olma ihtimali daha da artacaktir kendiniz icin en iyi yeri arastirip secin bol sans
eşimin sperm tahlili sonuçları değerlendirriiseniz çok sewinirim..
direk mikroskobi: çok sayıda hareketli, az sayıda hareketsiz sperm hücresi görüldü
1inci saatte hareketli sperm yüzdesi 70
2inci saatteki hareketl sperm yüzdesi 60
sperm sayısı 10 milyon
toplam sperm sayısı 20 milyon
not spermler normal hareketlidir
not hareketli spermlerin %60 ileri % 40 yerinde hareketlidir
merhaba sperm sonucunuz sayısal olarak az. ya ikinci ke tekrarlansın ya da diğer muayeneleriniz ve testleriniz normal ise aşılama tedavisi ile başlayabilirsiniz. istanbulda iseniz benimle bahceci klinik telefonlarından haberleşin lütfen. saygılar.
tşk ederim hocam cevabınız için malesef istanbulda değilim, 1,5 yıllıkewliyim we şuan ne yapmam gerektiğini bilemiyorum doktorumuz 2 vitamin ilacı werdi gönderdi..2. testi ne zaman tekrarlamalıyım??
ıyı calısmalar,,spermıyogram raporu sonrası yorum yaparmısınız,,hangı tedavıyı uygun gorursunuz,,
3 yıllık evlıyım ,2 dusugum oldu 8.haftalarda,esım ve bende genetıge bakıldı sorun yok ,kan pıhtılasma oldugunu soyledı doktorum ve coraspın kullanıorum suan,,9 aydır gebe kalamadım,,1.5 yıl da ılacla korunduk,yumurtlamamda sorun yok ,takıbı yapıldı,,
spermıyogram raporu;
makropskopik muayene
mıktar,,,,,,,, 2.00 cc
renk,,,,, acık sarı
viskozite,,,, normal
ph ,,,,, 8
sıvılasma,,, 1 saat
kan ,,,, görülmedi
mikroskopik muayene
1cc/hücre ,,, 25milyon ,,,,,,,,,,, tümü ,,,, 50
mikroskopi ,,, lökosit göruldu,
spermatozoid hareket kabiliyet
normal hareketli ( %)
1 saat ..... 28
2 saat ..... 12
yavas hareketli (%)
1 saat ,,,, 24
2 saat...... 23
hareketsiz (%)
1 saat ,,,, 48
2 saat,,,,,, 65
boyalı preparasyonda morfoloji
normal yapılı ..... %56
anormal yapılı.... %44
baş anomalisi..... %16
boyun anomalisi..%2
kuyruk anomilisi..%26
diger bulgular
fruktoz ( kantitatif) : Mg/dl
tesekkurler,,,
merhaba 1,5 senedir evliyim ve 6-7 aydır korunmuyoruz. çocuğumuz olmadığı için yeni yeni endişelenmeye başladık. Eşimin sağ testisinde ağrısı oluyordu bunun için bir üroloji uzmanına görünmeye gitti ve gitmişken spermiogram testi oldu. Ayrıca doppler incelemeside yapıldı. Doppler sonucunda "her iki epididim kuyruk kısmı normalin üst sınırında olup minimal inhomojendir." ve sağ scrotumda yaklaşık 7cc mayi izlendi" yazıyor. Bu yazılanlardan bir anlam çıkaramadık. Ancak aşağıda değerlerini verdiğim spermiogram test sonuçları bizi çok üzdü. Ileri hızlı ve morfolojik olarak normal yok görünüyor. Acaba bu değerlerin görünmemesinde dopplerde çıkan sonuçlar etkili midir? Yapılacaklar nelerdir? Yardımcı olabilir misiniz?
Miktar=1,6
renk=krem
görünüm=gri-opak
likefaksiyon=20dk
ph=---
sayım= 110ml
aglütinasyon=negatif
hareketlilik
------------
hızlı ileri=----
yavaş ileri=%19
yerinde hareketli=%27
hareketsiz=%54
morfoloji
------------
normal=---
baş anomalisi=%55
boyun-orta parça anomalisi=%23
kısa-çift kuyruk anomalisi=%22
sitoplazmik damlacık=---
mikroskopi= her sahada 1-2 lökosit görüldü
abstinans süresi= 2-7 gün
--------------------------------------------------------------Merhaba geçmiş olsun öncelikle tek bir sperm testiyle sonuca varamayız. Sayısal olarak iyi bir değer diğer parametreler şu andaki sıkıntısından da kaynaklanmış olabilir. 3 hafta sonra tekrar spermiogram testi yaptırmanızı önereceğim. Ondan sonra bir sonuca varırırz. Sevgiler.
Iyi günler..ben bu sonuçlarla doğal yoldan hamile kalınabilirmi diye soracaktım..bende bi sorun gözükmedi..yorumlarsanız sevinirim..şimdiden teşekkür ederim
Miktar : 3,0 ml
çözünme süresi : 30 dk
vizkosite : normal
ph : 7,5
konsantrasyon : 4,000,000/ml
motilite
progresif hızlı hareket : %0
progresif yavaş hareket : %20
yerinde hareket : %10
hareket etmeyen : %70
morfoloji
normal : %2
baş anomalisi : %29
boyun anomalisi : %21
kuyruk anomalisi : %30
akrozom anomalis : %18
yorum :her sahada 1-2 lokosıt ve görüldü..
merhaba maalesef bu değerler kendiliğinden gebelik için yeterli değil. ayrıca tedavi secenegi olarak da aşılama değil direkt olarak tüp bebek yaptırmanızı öneririm. benim katkım olursa istanbul fulya tüp bebek merkezindeyim. saygılarımla.