Sperm sayısı düşük ve hareketi yavaş

merhaba sperm sayı ve hareketlilik olarak normal. yapısal olarak bozukluklardan bahsedilse de kendiliğinden gebeliğe engel durum şu an için yok diyebiliriz. denemelerinizin süresi uazar ve gebelik elde edilemez ise tekrar konuşmak gerekir. sevgiler.

merhaba size de söylenmiş olduğu gibi sperm değerleri çok düşük ve bu nedenden dolayı tup bebek dısında başak bir tedaviye gerek yok. az sayıda spermlerde morfolojik değerlendirme çoğu kez raporlanmaz. ondan dolayı bildirilmemiş. bolşans diliyorum. sevgiler.

hocam cvp.ve ilginzi için teşekkür ederiz..
Saygılarımla,
iyi çalışmlar..

İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim :)
İyi çalışmalar

merhabalar yukaridaki esinizin sonucuna gore tup bebek veya mikroenjeksiyon sizin icin en uygunu olacak dogal olarak sizde bir sorun yoksa olma ihtimali daha da artacaktir kendiniz icin en iyi yeri arastirip secin bol sans

merhaba canım ,baktım ki bu işlerden çok iyi anlıyorsun ,bende kimseye danışamadığım sizlere sormak istedim.Biz evleneli 2 yıl olcak neredeyse .İlk 1 sene korunduk ve şimdi çok istememize ragmen çocuk sahibİ olamadık .Daha sonra bende eşimde doktora gittik bende herhangi birşey çıkmadı ama eşimin sonuçlarını yazıyım .Değerlendirirseniz beni çok mutlu edersiniz.
LİKEFAKSİYON SÜRESİ :20'

VOLÜM (ML): 4,1 ml

pH:8

SPERM SAYISI :75 MİLYON

TOTAL MOTALİTE (%): 71%

PROGRESİF HAREKETLİ :32%

NONPROGRESİF HAREKETLİ :39%

İMMOTİL:29%

TPMSS:98,400,000

YUVARLAK HUCRE :3 MİLYON

AGLİTÜNASYON: YOK

doktor YUVARLAK HUCRE ÜZERİNDE SORUN OLDUGUNU SÖYLEMİŞ GERÇEKTEN DEĞERLERİMİZ ÇOK MU KÖTÜ

eşimin sperm tahlili sonuçları değerlendirriiseniz çok sewinirim..
direk mikroskobi: çok sayıda hareketli, az sayıda hareketsiz sperm hücresi görüldü
1inci saatte hareketli sperm yüzdesi 70
2inci saatteki hareketl sperm yüzdesi 60
sperm sayısı 10 milyon
toplam sperm sayısı 20 milyon
not spermler normal hareketlidir
not hareketli spermlerin %60 ileri % 40 yerinde hareketlidir

merhaba sperm sonucunuz sayısal olarak az. ya ikinci ke tekrarlansın ya da diğer muayeneleriniz ve testleriniz normal ise aşılama tedavisi ile başlayabilirsiniz. istanbulda iseniz benimle bahceci klinik telefonlarından haberleşin lütfen. saygılar.

tşk ederim hocam cevabınız için malesef istanbulda değilim, 1,5 yıllıkewliyim we şuan ne yapmam gerektiğini bilemiyorum doktorumuz 2 vitamin ilacı werdi gönderdi..2. testi ne zaman tekrarlamalıyım??

ıyı calısmalar,,spermıyogram raporu sonrası yorum yaparmısınız,,hangı tedavıyı uygun gorursunuz,,
3 yıllık evlıyım ,2 dusugum oldu 8.haftalarda,esım ve bende genetıge bakıldı sorun yok ,kan pıhtılasma oldugunu soyledı doktorum ve coraspın kullanıorum suan,,9 aydır gebe kalamadım,,1.5 yıl da ılacla korunduk,yumurtlamamda sorun yok ,takıbı yapıldı,,
spermıyogram raporu;

MAKROPSKOPİK MUAYENE

MIKTAR,,,,,,,, 2.00 CC
RENK,,,,, ACIK SARI
VİSKOZİTE,,,, NORMAL
pH ,,,,, 8
SIVILASMA,,, 1 SAAT
KAN ,,,, GÖRÜLMEDİ

MİKROSKOPİK MUAYENE

1cc/HÜCRE ,,, 25milyon ,,,,,,,,,,, TÜMÜ ,,,, 50
MİKROSKOPİ ,,, LÖKOSİT GÖRULDU,

SPERMATOZOİD HAREKET KABİLİYET

NORMAL HAREKETLİ ( %)
1 SAAT ..... 28
2 SAAT ..... 12

YAVAS HAREKETLİ (%)
1 SAAT ,,,, 24
2 SAAT...... 23

HAREKETSİZ (%)
1 SAAT ,,,, 48
2 SAAT,,,,,, 65

BOYALI PREPARASYONDA MORFOLOJİ

NORMAL YAPILI ..... %56
ANORMAL YAPILI.... %44
BAŞ ANOMALİSİ..... %16
BOYUN ANOMALİSİ..%2
KUYRUK ANOMİLİSİ..%26

DİGER BULGULAR

FRUKTOZ ( KANTİTATİF) : mg/dl

tesekkurler,,,

Son düzenleme:
Merhaba sperm sayımı ve yapısı normal. Sorun izlenmiyor. Tedavi olarak düşükler yapmışsınız ama kendiliğinden gebelikleriniz oluyor. Yaşınız eğer 35 yaş altındaysa aşılama ile 2-3 kez deneme yapabilirsiniz. Ya da direkt tüp bebek tedavisi başlanabilir. Tüp bebek uzmanı doktorunuz var ise onunla konusmanız daha doğru olur. Benim yardım edebileceğim birşey olursa ve istanbulda iseniz bahceci kliniğinden bana ulaşabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 1,5 senedir evliyim ve 6-7 aydır korunmuyoruz. Çocuğumuz olmadığı için yeni yeni endişelenmeye başladık. Eşimin sağ testisinde ağrısı oluyordu bunun için bir üroloji uzmanına görünmeye gitti ve gitmişken spermiogram testi oldu. Ayrıca doppler incelemeside yapıldı. Doppler sonucunda "Her iki epididim kuyruk kısmı normalin üst sınırında olup minimal inhomojendir." ve Sağ scrotumda yaklaşık 7cc mayi izlendi" yazıyor. Bu yazılanlardan bir anlam çıkaramadık. Ancak aşağıda değerlerini verdiğim spermiogram test sonuçları bizi çok üzdü. İleri hızlı ve morfolojik olarak normal yok görünüyor. Acaba bu değerlerin görünmemesinde dopplerde çıkan sonuçlar etkili midir? Yapılacaklar nelerdir? yardımcı olabilir misiniz?

Miktar=1,6
Renk=Krem
Görünüm=Gri-Opak
likefaksiyon=20dk
pH=---
sayım= 110ml
Aglütinasyon=negatif

Hareketlilik
------------
Hızlı ileri=----
Yavaş ileri=%19
Yerinde hareketli=%27
Hareketsiz=%54

Morfoloji
------------
Normal=---
Baş Anomalisi=%55
Boyun-Orta Parça Anomalisi=%23
Kısa-Çift Kuyruk Anomalisi=%22
Sitoplazmik Damlacık=---
Mikroskopi= Her sahada 1-2 lökosit Görüldü
Abstinans Süresi= 2-7 gün

Merhaba geçmiş olsun öncelikle tek bir sperm testiyle sonuca varamayız. Sayısal olarak iyi bir değer diğer parametreler şu andaki sıkıntısından da kaynaklanmış olabilir. 3 hafta sonra tekrar spermiogram testi yaptırmanızı önereceğim. Ondan sonra bir sonuca varırırz. Sevgiler.

--------------------------------------------------------------
Teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi 3 hafta sonra testi tekrarlayacağız...

Iyi günler..ben bu sonuçlarla doğal yoldan hamile kalınabilirmi diye soracaktım..bende bi sorun gözükmedi..yorumlarsanız sevinirim..şimdiden teşekkür ederim

Miktar : 3,0 ml
çözünme süresi : 30 dk
vizkosite : normal
ph : 7,5
konsantrasyon : 4,000,000/ml

motilite
progresif hızlı hareket : %0
progresif yavaş hareket : %20
yerinde hareket : %10
hareket etmeyen : %70

morfoloji
normal : %2
baş anomalisi : %29
boyun anomalisi : %21
kuyruk anomalisi : %30
akrozom anomalis : %18
yorum :her sahada 1-2 lokosıt ve görüldü..

Iyi günler..ben bu sonuçlarla doğal yoldan hamile kalınabilirmi diye soracaktım..bende bi sorun gözükmedi..yorumlarsanız sevinirim..şimdiden teşekkür ederim

Miktar : 3,0 ml
çözünme süresi : 30 dk
vizkosite : normal
ph : 7,5
konsantrasyon : 4,000,000/ml

motilite
progresif hızlı hareket : %0
progresif yavaş hareket : %20
yerinde hareket : %10
hareket etmeyen : %70

morfoloji
normal : %2
baş anomalisi : %29
boyun anomalisi : %21
kuyruk anomalisi : %30
akrozom anomalis : %18
yorum :her sahada 1-2 lokosıt ve görüldü..

merhaba maalesef bu değerler kendiliğinden gebelik için yeterli değil. ayrıca tedavi secenegi olarak da aşılama değil direkt olarak tüp bebek yaptırmanızı öneririm. benim katkım olursa istanbul fulya tüp bebek merkezindeyim. saygılarımla.

ben ankarada yaşıyorum..doktorum ilaç tedavisine başladı proxeed plus ve ben ayrıca keçi boynuzu kürü ve kendisini yediriyorum..

merhaba hanımlar 2 yıllık evliyiz 1 yıldır korunmuyoruz.doktora gittik benm kan değerlerimi istedi ve eşimden sperm tesstini istedi benim kan tahlillerimde bi sorun çıkmadı fakat eşime sper testi yaptırdık sonuclarını değerlendirirseniz sevinirim.
hacim 2,5ml
like ifikasyon süresi 30
viskozite normal
agglütinasyon (-)
ph 7,2
spermatozoa sayısı 500 000/ml
toplam spermatozoa sayısı 1 250 000/ml
ileri hareketi (a+b) %32
yerindmle hareketli (c) %5
hareketsiz (d) %63
toplam ileri hareketli spermatozoa sayısı 400 000/
marfoloji kruger strict %1
spermatozoa dısı yuvarlak hücre sayısı 2000 000/ml
lökasit sayısı 300 000 /ml00/ml

mrb hocam size bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim:))))
semen özellikleri:
volüm: 1 cc
renk:sarı beyaz
sperm sayısı:47 milyon(ml)
likefaksiyon süresi:30 dk
motilite:% 50
progresyon:%5(+4)%30(+3)%15(+2)

yıkama işleminden sonra:
volüm:0,5 cc
sperm sayısı:38 milyon
motilite:%80
progresyon:%25(+4)%40(+3)%15(+2)

not:aglütinasyon ve 1 milyon yuvarlak hücre bulunmaktadır.hocam bu sonuca göre 2. aşılamam yapıldı peki tutma ihtimalimiz nedir yada 3. aşılamayı yaptırmadan tüp bebeğemi geçmeliyiz???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…