Sperm sayısı düşük ve hareketi yavaş

bilgeeeeeee kullanıcısından alıntı
merhaba ben samsundan yazıyorum eşimin spermleri düşük olduğundan çocuk sahibi olamıyoruz kime değerleri gösterdiysek her doktor tüp bebek aşılama bile olmaz dediler şimdi size değerlerini yazıcam eşimin son değerleri
sperm sayıs 12.200
harketli %10
yerinde hareketli%10
HAreketsiz %70 bu değerdeyken olmaz dediler tüp bebek anca olur dediler ankarayada yolladım bu değerleri onlarda aynısını dediler tüp bebek olurmu bu değerlerle hala ilaç kullanıyoruz yükselmesi için varikosel ameliyatıda oldu bende sorun yok kadında sorun olmazsa çocuk sahibi olmamamız dahamı koaly olur ankara maya tüp bebek merkezinde yaptırmayı düşünüyorum acaba doğru seçimmi
cevap verirseniz sevinirim

merhabalar esinizin sonucu dusuk tup veya mikroenjeksiyon yaptirmanizda fayda var tercih ettiginiz merkez ile ilgili bizim yorum yapmamiz yakisik olmaz tercihler tamamen size aittir benim size tavsiyem iyice arastirin tercihinizin sorumlusu siz olacaksiniz doktorunuza guvenmeniz onemli bunlar kolay seyler degil allah yardimciniz olsun bol sans gecmis olsun

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ama siz eğer tüp bebek merkezindeyseniz yada tüp bebek yapabiliyorsanız size gelsem uygun olurmu yada hastane ismi hastane nosu verirseniz seviirim çünkü ilk çocuk olcağı için hem sağlıklı hem tutmasını istediğim için hayal kırıklığına uğramak istemem bana yardımcı olursanı sevinirim

merhaba arkdaşlar fazla uzatmadan konumu dile getirmek istiyorum 3 yıllık evliyiz korunmadığımız halde gebelik olmadı geçenlerde sabrım taştı ve tüm cesaretimi toplayıp jinekoloğa gittik eşim için spermiyogram testi istedi bugün yaptırdık onu sonuç pek iç açıcı deildi SONUÇ:24 milyon sperm sayısı ileri doğru hızlı hareketli 0 yavaş doğrusal olmayan hareketli%10 yerinde hareketli %20 hareketsiz %70 napıcaz bilmiyorum ameliyat olabilir dedi doktor çok mutsuzum lütfen bi akıl verinnn şimdiden teşekkür ederim

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ama siz eğer tüp bebek merkezindeyseniz yada tüp bebek yapabiliyorsanız size gelsem uygun olurmu yada hastane ismi hastane nosu verirseniz seviirim çünkü ilk çocuk olcağı için hem sağlıklı hem tutmasını istediğim için hayal kırıklığına uğramak istemem bana yardımcı olursanı sevinirim

merhabalar benim direkt numaram 05332806460 klinigin numarası 02124443949 buradan asistanım emine hemşire hanımla da irtibata geçebilirsiniz problem olursa beni de arayabilirsiniz görüşmek dileğiyle (benle yazıştıgınız forum kadınlar kulübünün içine bahçeci kliniği diye belirtiliyor)

merhaba arkdaşlar fazla uzatmadan konumu dile getirmek istiyorum 3 yıllık evliyiz korunmadığımız halde gebelik olmadı geçenlerde sabrım taştı ve tüm cesaretimi toplayıp jinekoloğa gittik eşim için spermiyogram testi istedi bugün yaptırdık onu sonuç pek iç açıcı deildi SONUÇ:24 milyon sperm sayısı ileri doğru hızlı hareketli 0 yavaş doğrusal olmayan hareketli%10 yerinde hareketli %20 hareketsiz %70 napıcaz bilmiyorum ameliyat olabilir dedi doktor çok mutsuzum lütfen bi akıl verinnn şimdiden teşekkür ederim

merhabalar eşinizin sperm durumu pek iç açıcı degil özellikle hareketliliği iyi bir urolog tarafından görülmesi uygun olur daha detaylı sonuçlardan sonra tekar konuşuruz bunlar hallolmayacak seyler değil daha kötüsü de olabilirdi herşeye olumlu tarafından bakmakta fayda var kolay gelsin

slm ben samsundan bilge size bir şey danışcaktım 3 yıllık evli olmayanlara devlet tüp bebeğinin yarı parasını karşılamıyormuş ama geçende bir kanalda bu 3 yılı evli olayı kalkmış duydum eğer kalkmışsa ne kadar ücret veriyoruz tüp bebek yapmak için yada karşılamıyorsa ne kadr ücret oluyor bide merak ettiğim ben şuan ilk olacağı için korkuyorum tüp bebeğim tutarmı bende sorun yoksa bide tüp bebeği yaptırdıktan sonra 1 ay yatmak zorundamıyız böle bir zorunluluk varmı

slm ben samsundan bilge size bir şey danışcaktım 3 yıllık evli olmayanlara devlet tüp bebeğinin yarı parasını karşılamıyormuş ama geçende bir kanalda bu 3 yılı evli olayı kalkmış duydum eğer kalkmışsa ne kadar ücret veriyoruz tüp bebek yapmak için yada karşılamıyorsa ne kadr ücret oluyor bide merak ettiğim ben şuan ilk olacağı için korkuyorum tüp bebeğim tutarmı bende sorun yoksa bide tüp bebeği yaptırdıktan sonra 1 ay yatmak zorundamıyız böle bir zorunluluk varmı

merhabalar ucretler ve raporla ilgili bilgi alamak istiyorsaniz 0212 444 3949 dan gorkem hanimla gorusmenizi tavsiye ederim tup bebek yaptirmak icin veya tutmama endisesi yasamakdan korkmaniza gerek yok eger her acidan iyi bir merkezde yaptirirsaniz bu tur endiseleri daha rahat atlatirsiniz. tup bebek yaptirdiktan sonra 1 ay yatmaniz diye bir zorunluluk yok fakat etrafinizdaki kisiler ve buyukler aman tutsun diye yatmanin faydali olacagini dusundukleri icin sizleri yatiriyorlar kolay gelsin sevgiler

merhabalar oncelikle kolay gelsin tabiki bu tür süreçler biraz sabır gerektiriyor eşinizin sperm sonucu iyi desem iyi değil kötü desem kötü degil misali!! hiç yıkanma sonrası spermsayısını gösteren bir sonucunuz varmı? eger buradaki sayı 10 milyonun üzeri ileri hızlı sperm oluyorsa aşılama yapmaya değer olabilir
yeni yönetmelikle artık tüp bebekte de basarı sansları artık 35 yasın altına tek ustune cift embryo tranferi olacagı için gebelik sansları eskisi gibi olmayacak onun için yapacagınız işleri iyice araştırın belirli yerler size üst standartları sunabilir kolay gelsin

Merhaba Hocam;

Biz 2 defa tüp bebek denedik (1 tanesi dondurulmuş embriyolarla olmuştu). Ancak 35 yaş altında tek embriyo transferi o zaman yoktu. Bu yönetmelik ne zaman değişti? zaten 2 tane transfer edilince bile hamile kalamamıştım. Şimdi daha mı düşük oluyor şansımız?
Bir de sperm sayısını artırıcı veya hareketlerini hızlandırıcı bir tedavi ilaç vs. yokmu acaba?
Tek şansımızın mikroenjeksiyon olduğunu bilmek çok gerginlik yaratıyor bizde.

Teşekkürler...

slm be bilge eşimin değerlerini yazıcam bu değerlerle bana aşılama yapmak isiyor doktor acaba doğrumu
Görünüm: gri-opak
miktar : 3,0 ml
ph: 8,0
vizkozite : normal
sıvılaşma süresi : 30 dk
lökasit: 4-5
eritrosit: 1-2
aglutinasyon: negatif
immatür: 3
mikroskobik inceleme
a) progresif hareketli: 10
yavaş hareketli: 10
yerinde hareketli:10
hareketsiz:10
sayı
1ml.'de 12,200,0000
baş anomilisi
normal başlı: 77
çift başlı: 1
büy-küç baş: 13
uzun yuv baş: 9
kuyruk anomalisi
kuyruksuz: 4
çift kuyruk: 1
başsız: 4 şimdi bu durumda aşılama doğrumu sizce bir cevap vereblirimisiniz

slm be bilge eşimin değerlerini yazıcam bu değerlerle bana aşılama yapmak isiyor doktor acaba doğrumu
mikroskobik inceleme
hareketsiz:70
sayı
1ml.'de 12,200,0000
baş anomilisi
kuyruk anomalisi

mikroskobik inceleme
hareketsiz:70
sayı
1ml.'de 12,200,0000
baş anomilisi
kuyruk anomalisi

merhabalar yukarda belirttiginiz sonuca gore asilama pek uygun degil hareketlilik ve ayrica saysi da dusuk sevgiler

iyi günler doktor bey biz 2 senedir evliyiz bir senedir korunmuyoruz eşim 3 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu özel bir hastanede ameliyattan önce sperm testi şöyle
volum = 2 ml
sayı =10 milyon,,
total motilite=% 58
A ileri hızlı hareketli =% 0
B ileri yavaş hareketli = % 32
C yerind haraketli = % 26
D hareketsiz = % 42
normal morfoloji =% 4
R:C:200.000 / ml

bu ayın sonunda sperm tahlili yaptırmak istiyoruz sonuç ne olacak bilemiyoruz bize bu şartlarda ne önerirsiniz aşılama şansı kaç ben troid tedavisi görüyorum yeni başlamış henüz bunun etkiside olabilirmi eşim aynı zamanda proxeeed plus adında bir ilaçta kullanıyor ameliyattan beri şimdiden teşekkürler

Doktor bey allah rızası için eşimin semen analiz formunu yorumlayabilir misiniz lütfen. Çünkü doktor aşılamanın uygun olacağını söylüyor lütfen yardım edin:

sperm konsantrasyonu 36
hareketlilik (a+b+c) 51
hızlı ileri hareketli (a) 21
yavaş ileri hareketli (b) 25
yerinde hareketlilik ( c) 5
hareketsizlik (d) 49
Hareketli sperm kons. 18
ileri hareketli sperm (a) 8
ileri hareketli sperm (b) 9
fonksiyonel sperm kons. 3,8
ortalama hız 10
SMI 88
total sperm 108
hareketli sperm (a+b+c) 54
ileri hareketlilik (a+b) 51
fonksiyonel sperm 11,4
yıkama sonrası manuel semen analizi
sperm konsantrasyonu 30
hızlı hareketli (a) 85
yavaş ileri hareketli (b) 15

merhabalar hocam eşimin sperm sonucuna gore banada bi cvp verebilirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkurler... görünümü opak...vizkozite akışkan...likefaksiyon 30 <60 ...volüm 3 mL 2-6...ph semen 8 7,2-8...lökosit sayısı <1 milyn/mL <1...Round cell 2,7 milyn/mL <5...Aglütinasyon NEGATİF...hareketli(a+b) >=50...hızlı ileri dogru >=25...normal sperm oranı >=30...patolojik sperm oranı <70...sperm sayısı 2,44 milyon/mL 20-250.........degerlendirirseniz cok sevinirim cok düşük oldugu soyleniyor benm merakım bu durumda aşılama fayda gorurmu teşekkurler

merhabalar hocam eşimin sperm sonucuna gore banada bi cvp verebilirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkurler... görünümü opak...vizkozite akışkan...likefaksiyon 30 <60 ...volüm 3 mL 2-6...ph semen 8 7,2-8...lökosit sayısı <1 milyn/mL <1...Round cell 2,7 milyn/mL <5...Aglütinasyon NEGATİF...hareketli(a+b) >=50...hızlı ileri dogru >=25...normal sperm oranı >=30...patolojik sperm oranı <70...sperm sayısı 2,44 milyon/mL 20-250.........degerlendirirseniz cok sevinirim cok düşük oldugu soyleniyor benm merakım bu durumda aşılama fayda gorurmu teşekkurler

mbr hocam eşimin sperm testin sonuucu

miktar:3
1CC sperm sayısı 29.000.000
ileriye dıgru hızlı :30
ileriye dogru yavas :5
yerinde hareketli:15
harketsiz :50
ama Aglütinasyon :pozitif çıktı
bana bilgi verirseniz sevinirim.
Sol tarafında vrekisel dedi doktor..

Volüm 2,5
likefaksiyon 30
viskozite normal
agglütinasyon yok
ph 8
sperm sayısı 0,4
motilite 56
hızlı ileri hareketi 0
yavaş ileri hareketi 51
yerinde hareketli 5
hızlı ileri hareketli sperm sayısı 0
yuvarlak hücre 0,2
yorumlarınızı rica ediyorum ilkkez bu testi yapıyor ve ben anlamını hiçö bilmiyorum ltfn yorummm

merhabalar hocam . 16 aydır bebeğimiz olmuyor ..3 ay klomen + iğne denedik ..bana ultrason ,smear ,rahim filmi ,hormon ,idrar tüm tetkikler yapıldı..eşime de aşağıdaki sperm testi ve ultrason yapıldı ..ultrasonda tertemiz çıktı ..

eşimin sperm testi sonucu şöyle ..
konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : normal ph : 7,5
motilite : progresif hızlı : %14
progresif yavaş : %28
yerinde : %5
hareket etmeyen : %53
baş anomalisi : %40
boyun anomalisi :%22
kuyruk anomalisi : %18
akrozom anomalisi : %12

her sahada 1-2 lokosit görüldü ..

doktorlar değerlerin ii olduğunu ,hareketli sperm oranının düşük ama sayısı yüksek olduğu için bir sorun teşkil etmeyeceğini söylüyorlar ..beş altı doktora sordum hepsi de değerler ii dedi ama yine de kafam karışıyor ..
bu ay aşılamaya geçeceğiz..
aşılamada 5milyon yeterli oluyormuş ama bu rakam sadece hareketli sayısı mı yoksa hareketli ,yavaş ve yerinde nin toplamı mı ? sizce bizim doğal yoldan çocuğumuz olmazmı ,illaki tedaviyle mi olur ..
şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:
X