- 15 Temmuz 2016
- 8.331
- 13.923
- 248
Morfoloji 0 olmadığı sürece sorun yok ki.Arkadaşlar benim biri 10. diğer 8. Haftada 2 kez kürtajım var kalp durmasından kaynaklı.
Pıhtılaşma çıktı ikincisi kan sulandırıcıya rağmen yaşamadı.
Eşim sperm testi verdi sayısı ve hareketliliği iyi ama morfoloji %1 sağlıklı sperm sayısı çok az çıktı. Tip 1 varikoseli varmış ayrıca. Ama doktor diyor ki ameliyat olsada morfoloji yüzde yüz düzelmeyebiliyor yani şuan için ona gerek yok dedi.
Şimdi merak ettiğim konu şu, üroloji doktoru diyor ki sperm sağlıksız ise zaten yumurtayı dölleyemez. Evet bakıldığında mantıklı. Ama bazı doktorlar da diyorki sperm sağlıksız olduğu için bebek yaşamıyor. Sağlıksız sperm dölleyemiyorsa bebek nasıl buna bağlı ölebiliyor?
Bunun doğrusu nedir çok kafam karıştı tek çözüm tüp bebek ile sağlıklı spermin seçilmesi midir sizce?
Deneyimi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa çok sevinirim ona göre bir karar vermemiz lazım çünkü![]()
%1 morfoloji ile sağlıklı gebelik elde edersin.
Ben %2 morfoloji ile 3 sağliklı gebelik yaşadım.
İlk sonlanma sebebi benden kaynaklıydı
2 cocugum var.
Doktorlar da bu ilk haftalarda ki düşük yada sonlanma sebepleri hakkında %100 şu diyemez ve diyemiyorlar.
Mesela kan pihtilasma sorununu bilmeden milyonlarca kadin saglikli gebelik geçiriyor…
Moralini bozmana sebep sorunlar yok.
Ben ciddi kan pihtilasma hastasıyım. Neler oldu neler yaşadım, doktorum o kadar sorun ve acılarımı gördüğümde çok üzülüyor ve tedirgindi.
28. Haftayı bitirdigimde kontrol icin gittiğim, oh deyip arkasına yaslandı hep bir ani telefon haber gelecek senden diye aklimdan çıkmıyordun, şimdi doğsa bile yaşatırım dedi. Neler neler oldu.
Hala aklima geldikte aglama krizlerine giriyorum.
Haftada kac kez doktordaydım.
2 cocugum oldu.
Seninde olucak, güzel haberlerini vereceksin…