• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm hızı, sayısı düşükse ilaçla yükselir mi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Hmyralpsln

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2020
5
0
1
31
Merhaba hanımlar. 8 aylık evliyim ve çok istememe rağmen hala çocuğum olmadı. Kadın Doğum Doktorunun demesine göre de normal yollarla, tedavi ve aşılama ile de olmaz mış. Tek kurtarıcım tüp bebekmiş. Eşimde sperm hareketliliği çok az, hızı %1 sayısı 17 milyon ve prolaktin yüksek.. Sol testisi gelişmemiş geç ameliyat olduğu için sağ da da az da olsa varikosel var. Üroloji doktoru da ilaç verdi zamanla olurmuş erkenmiş. Eşim şu an proxlmen vitamin ilacını kullanıyor değerlerin artması için. Tüp bebek konusunda ne yapmam lazım bilmiyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve doktora gidecek vakit bulamıyoruz. Gittiğimiz doktorlarda bir yılı doldurmadığımız için çokta hesaba almıyor gibiler. Bide ben de kalıtsal erken menopoza girme sıkıntısı var. Tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz ne yapmam gerekiyor..?

Merhaba hanımlar. 8 aylık evliyim ve çok istememe rağmen hala çocuğum olmadı. Kadın Doğum Doktorunun demesine göre de normal yollarla, tedavi ve aşılama ile de olmaz mış. Tek kurtarıcım tüp bebekmiş. Eşimde sperm hareketliliği çok az, hızı %1 sayısı 17 milyon ve prolaktin yüksek.. Sol testisi gelişmemiş geç ameliyat olduğu için sağ da da az da olsa varikosel var. Üroloji doktoru da ilaç verdi zamanla olurmuş erkenmiş. Eşim şu an proxlmen vitamin ilacını kullanıyor değerlerin artması için. Tüp bebek konusunda ne yapmam lazım bilmiyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve doktora gidecek vakit bulamıyoruz. Gittiğimiz doktorlarda bir yılı doldurmadığımız için çokta hesaba almıyor gibiler. Bide ben de kalıtsal erken menopoza girme sıkıntısı var. Tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz ne yapmam gerekiyor..?
Canim tuo bebek.diyorlarsa vakit kaybetme dene cunku menepoz sıkıntında varmis.
Benim esimdede sperm sayisi dusuk biz ilaclar vitaminler kurler kullandik faydasi olmuyor hele ki keciboynuzu suyu 0 a dusuruyor asla icmesin. Bence sperme hicbir care yok hemen baslamalisin tedaviye

Keçiboynuzu suyu sıfıramı düşürüyor dedin 😟bende özellikle onu yapıyorum. O zaman hemen bırakayım 😢

Canim tuo bebek.diyorlarsa vakit kaybetme dene cunku menepoz sıkıntında varmis.
Benim esimdede sperm sayisi dusuk biz ilaclar vitaminler kurler kullandik faydasi olmuyor hele ki keciboynuzu suyu 0 a dusuruyor asla icmesin. Bence sperme hicbir care yok hemen baslamalisin tedaviye
Peki canım sen ne yaptın. Yani inşallah bebeğin oldu mu, nasıl bir yol izledin.. Yardımcı olur musun bana 😢

Peki canım sen ne yaptın. Yani inşallah bebeğin oldu mu, nasıl bir yol izledin.. Yardımcı olur musun bana 😢
Tabiki yardimci olurum. Ben direk tedaviye basladim tüp bebel tedavisine bende polikistik ower sendromu var esimde sperm dusuklugu ilk denememizde 5 tane embriyomuz gelisiyordu 5. Gun transfer gunu hepsi öldü transfer olmadi 2. Kez denedim tup bebek onda 16 yumurta toplandi 9 tanesi döllendi 5. Gune 2 tane kaldi 7 tanesi yine öldü. 2 taneyi transfer ettilet ama tutmadi. Esimin spermi hep 1 milyon cikiyordu tup bebek yaptirirken 15 milyon cikti yumurtamda cok kaliteliydi ama bizim 5. Gune gitmiiyor oluyorlar bunun arastirmsini yapicam artik ben neden öldüklerine dair

Tabiki yardimci olurum. Ben direk tedaviye basladim tüp bebel tedavisine bende polikistik ower sendromu var esimde sperm dusuklugu ilk denememizde 5 tane embriyomuz gelisiyordu 5. Gun transfer gunu hepsi öldü transfer olmadi 2. Kez denedim tup bebek onda 16 yumurta toplandi 9 tanesi döllendi 5. Gune 2 tane kaldi 7 tanesi yine öldü. 2 taneyi transfer ettilet ama tutmadi. Esimin spermi hep 1 milyon cikiyordu tup bebek yaptirirken 15 milyon cikti yumurtamda cok kaliteliydi ama bizim 5. Gune gitmiiyor oluyorlar bunun arastirmsini yapicam artik ben neden öldüklerine dair
Teşekkür ederim canım ilgilendiğin için. Rabbım yar ve yardımcımız olsun bu süreçte. İnsallah bir çözüm yolu bulunur ve bebişine kavuşursun tez zamanda. Ben de bursa ya gitmeyi düşünüyorum tüp bebek için artık bakalım ne olacak. Hakkımızda hayırlısı olsun 🤲😔

Teşekkür ederim canım ilgilendiğin için. Rabbım yar ve yardımcımız olsun bu süreçte. İnsallah bir çözüm yolu bulunur ve bebişine kavuşursun tez zamanda. Ben de bursa ya gitmeyi düşünüyorum tüp bebek için artık bakalım ne olacak. Hakkımızda hayırlısı olsun 🤲😔
Ben konyadab cok memnun kalmistim insallah bursada size iyi gelir..

Kuzum benim şuan ne durumdasınız bilmiyorum bende aynı durumdan muzdarip birisi olarak yazıyorum bizde 3 aylık evliyken bebek istiyoruz bir sağlık sorunu varmı diye gittik şok olduk bende sikitni yoktu eşimin sperm sayısı 2.8 milyondu bize takviye ilaç verildi zeucit diye birde ben hergun keçiboynuzu kürü yaptım sabahalri aç karnına peezini yedirdim ve biz 18 Kasım'da doktora gitmiştik ve ben 18 ocakta hamile olduğumu öğrendim fakat 1 Mart'ta düşükle sonuçlandı ve kürtaj oldum şuan da yeniden tedavilere başladık eşim için özel bir doktora gidiyoruz fakat bu defa da benim FSH hormonum yüksek çıktı bu ay soğan kürü yaptım onu deniyorum bir yandan da eşim tedavi görüyor gelecek ay inşallah doktora tekrar gideceğim bakalım sonuçlarımiz nasıl olacak
Sen kac yaşındasın eşin kaç yaşında asla umudunu kaybetme kimseyi dinleme iyi doktor araştır prolaktin dusebilecek birşey inşallah hamilesindir banada yardımcı olursun

Geçmiş olsun öncelikle benim eşiminde sperm sorunu vardı hormonel kaynaklı arimidex diye bi ilaç verdi doktoru bu ay sperm tahlili verecek 2 aydır da hormonları kontrol ediliyor normal seviyeye düştü bizim doktorumuz ilaç artı beslenme konusunda sebze yeşillik protein ağırlıklı beslen dedi eşime bol bol salata felan yedirdim kilo vermesini söyledi sigara içiyor onu bırakmadı malesef ceviz felan tüketti tüp bebek yaptıracak olsanızda bunlara da dikkat edin bence bide havuç ve avokado ikimizde tüketiyoruz özellikle havuç bol bol yiyoruz

Back