Spekulum korkusu olan var mı?

spekulum korkusu olan var mı?

• Ankete Katılan
    205
git güzelim git..benim durumum artık had saffada..gidip smear aldırmalıyım...sinirlerim bozuldu vallahi bu muayene yüzünden..bende gidecem artık korka korka..
hem illaki ilk gidişinde muayene olmana gerek yokki..sor sorularını sen..hatta bana sorr...))

son 1 haftadır cok kotu gunler gecırıyorum sankı teshısı koymus gıbı karalar bagladım gıdemıyorumda cok kotuyum:(((

sorunun ne ki senin..anlat bana..vallahi uzman artık .)) benim de rahatsızlığım iyileşmiyor.muayene de olamıyorum...ama bayranmdan sonra mutlaka olacağım..adet olamadım zaten ..stresten mi nedir anlamadımkii
nedir sorunun

az oncede yazmıstım bıryere tam olarak durum su:

arkadaslar ben evleneli 3ay oldu ilk aksam gec geldık eve ve uyuduk obur gun tatıle cıkarken yolda adet oldum 1 hafta hıcbırsey yapamadık daha sonra ben cok korktum ve tam olarak bır bırlesme 2ay sonra falan oldu yanı bız yaklasık 1 aydır ılıskı yasıyoruz toplasanız 5 kez falan oldu tam olarak yanı ama oda korka korka tam bır ılıskı ıcın 10 dk ugrasıyoruz yavas aman yavas dıye korkumdan benım sorum ıse su olacak gecen gun iliskide anlık bır hareketle canım cok yandı ertesı gun kanama mı bılemıyorum kanama gıbı pembe bırsey geldı sonrakı ılıskıde bırsey olmadı ama 3 gun sonra o pembe akıntı gıbı sey yenıden oldu sabah baslasa en gec ogleden sonraya kadar gecıyor ben suan cok korkuyorum bu yara olabilirmi? ezelden berı bol akıntım var zaten acaba ıltıhapmı yada ne olabilir :(gunlerdır kendımı yıyorum annem dr gıt dedı ama korkudan gıdemıyorum cunku muayene sırasında vajınaya bırsey soktuklarını duydum oysa bız ılıskı sırasında bıle 10 dk yavas yavas ugrasıyoruz yoksa acıyor genısleme olmadan nasıl dr gıdeyım:(cok korkuyorum lutfen yardım edın ne olabilir bu:(kanser olabilirmi?

az oncede yazmıstım bıryere tam olarak durum su:

arkadaslar ben evleneli 3ay oldu ilk aksam gec geldık eve ve uyuduk obur gun tatıle cıkarken yolda adet oldum 1 hafta hıcbırsey yapamadık daha sonra ben cok korktum ve tam olarak bır bırlesme 2ay sonra falan oldu yanı bız yaklasık 1 aydır ılıskı yasıyoruz toplasanız 5 kez falan oldu tam olarak yanı ama oda korka korka tam bır ılıskı ıcın 10 dk ugrasıyoruz yavas aman yavas dıye korkumdan benım sorum ıse su olacak gecen gun iliskide anlık bır hareketle canım cok yandı ertesı gun kanama mı bılemıyorum kanama gıbı pembe bırsey geldı sonrakı ılıskıde bırsey olmadı ama 3 gun sonra o pembe akıntı gıbı sey yenıden oldu sabah baslasa en gec ogleden sonraya kadar gecıyor ben suan cok korkuyorum bu yara olabilirmi? ezelden berı bol akıntım var zaten acaba ıltıhapmı yada ne olabilir :(gunlerdır kendımı yıyorum annem dr gıt dedı ama korkudan gıdemıyorum cunku muayene sırasında vajınaya bırsey soktuklarını duydum oysa bız ılıskı sırasında bıle 10 dk yavas yavas ugrasıyoruz yoksa acıyor genısleme olmadan nasıl dr gıdeyım:(cok korkuyorum lutfen yardım edın ne olabilir bu:(kanser olabilirmi?

Kendine bukadar sıkıntı yapma canım.daha yeni ewlisin.bende yeni ewliyken yaşadım bunları.kendini kasma rahat bırak.gerçi bizim ilk gecemizde olmuştu ama zor oldu.ondan sonraki dönemlerdede yine canım yanıyordu kendimi kastığım için.zamanla hepsi giriyor yoluna.2 yıllık ewliyim bebişim yok yine ilşkiye girerken ilk anda biraz acı oluyor.kötü şeyler getirme aklına.ben düzenli kontrollerimide oluyorum birşeyim yok allaha şükür.seninde yoktur umarım.

bu arada spekulum'dan korkan arkadşlar:)) korkmayın gerçekten acımıyor.bende ilk gittiğmde ağlayarak gittim nası olucak diye.eşimde gelsin içeriye die ağladım düşünün. sonunda odadan gülerek çıktım eşimin yüz ifadesni görünce dha çok güldüm.o benden daha çok korkmuşş zawallım:)) korkulacak birşey yok.kendinizi rahat bırakın hiçbirşey olmıycak.

Son düzenleme:
bu arada spekulum'dan korkan arkadşlar:)) korkmayın gerçekten acımıyor.bende ilk gittiğmde ağlayarak gittim nası olucak diye.eşimde gelsin içeriye die ağladım düşünün. sonunda odadan gülerek çıktım eşimin yüz ifadesni görünce dha çok güldüm.o benden daha çok korkmuşş zawallım:)) korkulacak birşey yok.kendinizi rahat bırakın hiçbirşey olmıycak.

Çok teşekkürler.
Off yaaa..

slm kızlar bende spekulum korkusu olanlardan-dım, önceden.yani o çatala gerilince stres yapıyorsun ama inanın korkacak bişey yok, bende mantar, iltihap varmış ve rahimde küçük bir yara varmış, mantarım geçti biraz iltihap kaldı sadece,smear sonucuma göre yaramı yakacak veya donduracak doktorum.bu 3. muayenem bende korkuyordum ama inanın korktuğunuza bile değmez, sadece içine bişey girdiğini hissediyorsun okadar, doktor hafifçe ıkın diyor spekulumu takarken ıkınıyorsun acı asla yok ama kendini kasarsan olabilir belki ilişkide bile olur acı kasarsan.ben dün smear testi için kültür aldırdım, spekulumu takıyor fırçayla sürüntü alıyor o kadar,lirik güzel canımsın bu arada kanama filan olmuyor,rahim ağzındaki yara bütün rahmi kaplamışsa yani yara büyükse olabiliyor kanama, sağlığınız için bu korkuyu yenin çünkü korktuğunuz kadar bişey yok inanın, hepinize acil şifalar

balsurat sen muayene oldun mu hiç? olamıyorum korkuyorum demiştin sanki. yada ben yanlış hatırlıyorum.

Delü kız muayne olmadım hiç bilmiyon sanki soruyon bide.İkizmide ödeleğizzz:roflol::roflol:
Geçen hafta anestezili rahim flimi çekildikten 1 gün sonra ben alt tarafımda ağrılarr hissettim.Ama flimin ağrısıı değildii.Adım gibi eminimm ben uyurken spekulum takılmıştı onu açtırdıkları için ordaki kaslarmı acaba zorlanmıştıı .Kesinn öyle benceee.EEE BEN UYKERN KENDIMI KASMADIMM o zaman neden sonrasında kaslarımın agrıdıgını hıssettım .Ball gibide acıyordur bence:dilcikar:

balsurat kardeşim acısa neden söylemeyelim ki, hem korkan arkadaşlarımızı ürkütmemizin bi anlamı yok, ama doğrusu bu a-cı-mı-yor

Delü kız muayne olmadım hiç bilmiyon sanki soruyon bide.İkizmide ödeleğizzz:roflol::roflol:
Geçen hafta anestezili rahim flimi çekildikten 1 gün sonra ben alt tarafımda ağrılarr hissettim.Ama flimin ağrısıı değildii.Adım gibi eminimm ben uyurken spekulum takılmıştı onu açtırdıkları için ordaki kaslarmı acaba zorlanmıştıı .Kesinn öyle benceee.EEE BEN UYKERN KENDIMI KASMADIMM o zaman neden sonrasında kaslarımın agrıdıgını hıssettım .Ball gibide acıyordur bence:dilcikar:

ben çektirmedim ama okuduklarımdan yola çıkarak söyleyeyim ki rahim filmi sonrasında ağrı olabiliyormuş..

Smear gerçekten acı vermeyen birşey. Bana doktorum muayene esnasında hiç smear alındımı dedi yok diyince tamam dedi ben o ara panikleyip acıyacakmı alırken dediğimide aldım bile dedi :)

Back