Spekulum korkusu olan var mı?

spekulum korkusu olan var mı?

• Ankete Katılan
    205
Canım aslında çok utanıyorum gerçekten muayene olamıyorum demeye. Ama napıyım işte. korkuyorum. 2 kere doktora gittim. o masaya yattım. tam o aleti yerleştirecekken kadının ellerini itirdim ve hayır istemiyorum ben muayene olmak dedim ve başladım ağlamaya. kadın doktor da suratıma tuhaf tuhaf bakıp sen eşinle nasıl ilişkiye giriyosun dedi.bence o farklı bu farklı.haksızmıyım?

bencede haklısın.ikisi farklı.aslında ben eşimle de birlikte olurken biraz sorun yaşıyorum ,kendimi kasıyorum ama yine de oluyor.sonuçta sabırlı adam ama doktor öylemi? yapamıyorum dediğin an tamam diyor bırakıyor.uğraşmıyor..
aslında doktora gittim ama dış genital bölgede sorun olduğu için gittim.
bir de kışın gittim bir doktora.kadına diyorum ki,ben korkuyorum,ilk defa geliyorum kadın da tamam bir şey olmaz çok basit diyor.bende korka korka yattım masaya ama gözüm bir şey görmüyor.kadın eline vajinal ultrasonu almış,kolunu uzatmış,başını sokuyor haberim yok.ben bir çığlık attım,millet suratıma tuaf tuaf bakıyor.sonra istemiyorum dedim bıraktı.hiç uğraşmadı.insan accık cesaret verir yaaaa..o yüzden de korkuyorum bir daha gitmeye..

bencede haklısın.ikisi farklı.aslında ben eşimle de birlikte olurken biraz sorun yaşıyorum ,kendimi kasıyorum ama yine de oluyor.sonuçta sabırlı adam ama doktor öylemi? yapamıyorum dediğin an tamam diyor bırakıyor.uğraşmıyor..
aslında doktora gittim ama dış genital bölgede sorun olduğu için gittim.
bir de kışın gittim bir doktora.kadına diyorum ki,ben korkuyorum,ilk defa geliyorum kadın da tamam bir şey olmaz çok basit diyor.bende korka korka yattım masaya ama gözüm bir şey görmüyor.kadın eline vajinal ultrasonu almış,kolunu uzatmış,başını sokuyor haberim yok.ben bir çığlık attım,millet suratıma tuaf tuaf bakıyor.sonra istemiyorum dedim bıraktı.hiç uğraşmadı.insan accık cesaret verir yaaaa..o yüzden de korkuyorum bir daha gitmeye..

Canım merhaba. İkimizinde durumu aynı. Şöyle doğru düzgün bi doktor yok burda. Korkuyorum dediğim zaman yüzüme bakıp gülüyo gittiğim doktorlar.Hatta bi doktora anestezi verip de baksanız olmaz mı demiştim. Ayol millet bize güler dedi ya. Offfff hiçbiri beni anlamıyo. Eşimde benim bu durumumdan şikayetçi.Bütün arkadaşların gidiyo sen neden gidemiyosun diyo.Napıyım elimde değil. Naz falan değil bu. Canım sen ne zaman gidiceksin.Lütfen gittiğin zaman bana muhakkak yaz. Haber ver lütfen. Senden haber bekliyorum canım .Eğer sen gidersen ve çok büyütülcek bişey değilmiş dersen hemen bende gidicem. Sen kaç yıllık evlisin? Biz 2 yıldır korunmayı da bıraktık. Çocuk istiyoruz. Ben bu halimle çocuk nasıl yapıcam bilmiyorum.Görüşürüz.

arkadaşlar merhaba.spekulum dediniz alet bu vajinanın içini kolaylıkla görebilmek için rahime yerleştirilen alet diilmi.yanlışmıyım.o aletle rahimi açarak daha kolay işlem yapılıyoor.ben spekulum dan korkmuyorum canım yanmıyor.hiç bişey hisstmiyorum ki.ama ultrasonda alttan muayne olurken çok geriliyorum.o zaman canım geçekten çok yanıyor.ama mecburum bebek için herşeye değer arkadaşlar ya biz böyle ufak şeylerden korkarsak nasıl doğum yaparız bi düşünüün .kendinizi korkutmayın arkadaşlar allah dayanma gücü veriyor bi yerde.hepinize geçmiş olsun.vakit kaybetmeden iyi bir doktora görünün.

arkadaşlar merhaba.spekulum dediniz alet bu vajinanın içini kolaylıkla görebilmek için rahime yerleştirilen alet diilmi.yanlışmıyım.o aletle rahimi açarak daha kolay işlem yapılıyoor.ben spekulum dan korkmuyorum canım yanmıyor.hiç bişey hisstmiyorum ki.ama ultrasonda alttan muayne olurken çok geriliyorum.o zaman canım geçekten çok yanıyor.ama mecburum bebek için herşeye değer arkadaşlar ya biz böyle ufak şeylerden korkarsak nasıl doğum yaparız bi düşünüün .kendinizi korkutmayın arkadaşlar allah dayanma gücü veriyor bi yerde.hepinize geçmiş olsun.vakit kaybetmeden iyi bir doktora görünün.

Canım çok teşekkür ederim. Ben bi kere cesaretimi toplayıp alttan muayene olabilsem bi daha hiç korkmıycam belki. Ama bir kere gidebilsem. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum.Belki bir kere baktırsam bi daha kendi kendimle dalga geçicem. niye daha önce yapamadım diye. Senin çocuğun var mı? Yoksa da kaç yıldır uğraşıyosunuz?

sevcangöksel canım, bende senin gibi ilk başta doktora gitmemek için eşime çok direttim.ben 5 yıldır evliyim ve 4-5 aydır tedavi görüyorum henüz çocuğum yok.hiç hamile kalmadım.bende çok korkuyordum doktordan ve utanıyordum . ama bebek için değer uğraşmaya.eşim beni doktor konusunda zor ikna etmişti.ben kendi kendime ve eşime hep şöyle diyordum ya canım yanarsa ya ameliyat derlerse ben ne yaparım diye düşünüyordum .hepside geldi başıma .canımda yandı ameliytta oldum .anlıcan boşa korkmuş ,utanmış ve sitres yapmışım .keşke ilk başta diretmeseydimde tedavime daha erken bir tarihte başlasaydım diyorum şimdi.korkulca hiç bir şey yok .inan bana evet biraz canımız yanıcak olucak o kadar da artık.biraz serinkanlı olalım rahat olalım ki herşey daha kolay olsun.en kısa zamanda iyi bir jinekolog yada kadınhastalıkları uzamnı bulup bir an önce doktora gitmeni tavsiye ederim canım .tekrar geçmiş olsun.sağlıklı günler dileğiyle hoşçakalın.

Canım merhaba. İkimizinde durumu aynı. Şöyle doğru düzgün bi doktor yok burda. Korkuyorum dediğim zaman yüzüme bakıp gülüyo gittiğim doktorlar.Hatta bi doktora anestezi verip de baksanız olmaz mı demiştim. Ayol millet bize güler dedi ya. Offfff hiçbiri beni anlamıyo. Eşimde benim bu durumumdan şikayetçi.Bütün arkadaşların gidiyo sen neden gidemiyosun diyo.Napıyım elimde değil. Naz falan değil bu. Canım sen ne zaman gidiceksin.Lütfen gittiğin zaman bana muhakkak yaz. Haber ver lütfen. Senden haber bekliyorum canım .Eğer sen gidersen ve çok büyütülcek bişey değilmiş dersen hemen bende gidicem. Sen kaç yıllık evlisin? Biz 2 yıldır korunmayı da bıraktık. Çocuk istiyoruz. Ben bu halimle çocuk nasıl yapıcam bilmiyorum.Görüşürüz.

benimde evliliğim fazla olmadı.neredeyse 1 yıl olacak.bu 1 yılın inanırmısın 9-10 ayını mantarla doktorda geçirdim.artık gitmeye utanıyorum.doktor sonunda muayene dedi.olamadım ve ilaç kullanmayı bıraktım.şimdide adetim geçikti.buğün 44. gün.gittim kan verdim.bakalım sonucu yartın alacağım.hamile isem yaptırmayacağım testi:)) değilsem mecburen yaptıracağım.aslında birazda adet olayım bitsin o zaman gideyim diyorum çünkü smear testi en iyi adet bittikten sonraki ilk 10 günde oluyormuş.diğer günlerde de olurmuş aslında.belkide biraz kendimi oyalıyorum.
aslında diğer arkadaşın dediği gibi bende yapamam dediğim çoğu şeyi yapmak zorunda kaldım.ilişkiye giremem dedim girdim.)) fitil kullanamam dedim kullandım .)) fitili iç kısımlara itemem dedim yaptım.))
şimdi de muayene olamam diyorum bakalım olabilecekmiyim:)) ?
bende senin gibi doktora anestezi teklif etmeyi düşünüyorum.) bu yüzden de tabii ki özele gitmem lazım yada sakinleştirici iğne falan .)) umarım beni anlayacak anlayışlı bir doktor bulurum..inan anestezi fiyat araştırması bile yaptım.ailem ist da..kısmetse bayramda iste gelmeyi düşünüyorz.orada da 1 doktoru gözüme kesitirdim.hatta netten yazıştım bile.çok kolay olacak diyor ,canınız yanmayacak diyor.anestezisiz olursa sanırım en kötü ihtimal ona gideceğim.
bu arada benim eşimde bana kızıyor.dalga geçiyor ve ben bazen neden erkek değilim diyorum.))
eltim muayene oldu geçenlerde.o korkmuyor.ona soruyorum nasıl oldu ne yaptı diye..sadece bakıyor deiyor.bakıyorda nasıl bakıyor.gözü ile mi bakıyor yoksa alet edavatla yada elleriyle kurcalıyormu?
sanırım yapmam dediğim bir şeyi daha yapacağım........

kesinlikle yok aksine çok rahat muayene olurum
stres yapmamak lazırm stres olunca o bölgedeki kaslarda kasılıyor ağrı hissediliyor

selam kızlar yine benn
ya kızlar spekulum ney ben onu bile bilmiyodum haa
bişey takıp bakıyo ama ne:uhm:
ağrı acı falan hissetmiyordum
sonradan gördüm öğrendim hemşire sarı bi suyun içinde temizliyodu
önceden bilsem belki korkardım keşke sizde bilmeseydiniz
bende korku yoktu utanma vardı :utangac:
onada alıştım
alet edevatla kurcalamıyo 2-3 saniye bakıyo ve anlıyo herşeyi
gerekirse elle müdahele ediyo

selam kızlar yine benn
ya kızlar spekulum ney ben onu bile bilmiyodum haa
bişey takıp bakıyo ama ne:uhm:
ağrı acı falan hissetmiyordum
sonradan gördüm öğrendim hemşire sarı bi suyun içinde temizliyodu
önceden bilsem belki korkardım keşke sizde bilmeseydiniz
bende korku yoktu utanma vardı :utangac:
onada alıştım
alet edevatla kurcalamıyo 2-3 saniye bakıyo ve anlıyo herşeyi
gerekirse elle müdahele ediyo

işte o şey spekulum....belki bende baştan iyi ,anlayışlı bir doktora gitse idim belki korkmazdım
ben utanmıyorum ama muayene olamıyorum:)
ben sadece smaer testi yaptırmak istiyorum:( elle mudahale etmesede olur
bu arada hamile değilmişisim 45, gündür adet olamıyordumda.)) aslında sevindim ...gerçekten çok stres yapmışım ki bakın bu duruma geldim

arkadaşlar ben de sizin gibiydim aylarca dra gitmeyi erteledim korktuğum ve utandığım için bunun nedeni bence herşeyi çok bilmek evet kesinlikle hiç birşey bilmesek herşey kolay olacak sonunda uykusuz gecelerin ardından kabusum olan muayeneden geçtim inanın bana çok kolay önce aletle sonra elle en sonunda da ultrasonla kontrölden geçtim hiçbiri acı vermedi çıkınca bu muydu aylardır beni strese sokan şey diye rahatladım artı testlerim normal çıktı sevincim iki kat oldu sonuçta teşhis koyulana kadar kendimize bir sürü hastalık yakıştırması yapıyoruz bu bizi daha da geriyor hiç olmazsa bir problem varsa bir an önce uzman ellerde çözülmeli hepinize kolay gelsin

İnsan sağlık için herşeyi yapıyor. Bende ilk gitiğimde ağlamıştım hatta doktorla pazarlık yapmıştım adam şimdi bakmıyorum ama bir dahaki geldiğinde bakmak gerek diye. Ne korku ama. Ama başa gelen çekliyor. Spekulum vajinal ultrasonlar ilaçlı film laparoskop histeroskopi hepsi yapıldı. Tıpta kullanılan ne kadar alet varsa ziyaret etti beni :) Ben bişey merak ediyorum bu spekulumu taktıktan sonra doktor elinimi sokuyor rahme. Bana takıldığında bir kere içimde bişey sağa sola döndü ben adam aleti çeviriyor sandım ama eliymiş herhalde :((

İnsan sağlık için herşeyi yapıyor. Bende ilk gitiğimde ağlamıştım hatta doktorla pazarlık yapmıştım adam şimdi bakmıyorum ama bir dahaki geldiğinde bakmak gerek diye. Ne korku ama. Ama başa gelen çekliyor. Spekulum vajinal ultrasonlar ilaçlı film laparoskop histeroskopi hepsi yapıldı. Tıpta kullanılan ne kadar alet varsa ziyaret etti beni :) Ben bişey merak ediyorum bu spekulumu taktıktan sonra doktor elinimi sokuyor rahme. Bana takıldığında bir kere içimde bişey sağa sola döndü ben adam aleti çeviriyor sandım ama eliymiş herhalde :((

ay çok güldüm.:))))
demek adamın eli imiş..ne korkunç..ııııyyyyyyyyyyy
aynı anda 2 duyguu

ya ben birde bir şeyi merak ediyorum.o alet takılınca ne kadar açılıyor.yani kaç cm çapında açılıyor.çok açılıyormu?

Son düzenleyen: Moderatör:
ay çok güldüm.:))))
demek adamın eli imiş..ne korkunç..ııııyyyyyyyyyyy
aynı anda 2 duyguu

ya ben birde bir şeyi merak ediyorum.o alet takılınca ne kadar açılıyor.yani kaç cm çapında açılıyor.çok açılıyormu?

Öyleymiş bu acı gerçeği sonradan öğrendim :) Bende içimden diyorumki adam spekulumu ne güçlü çeviriyor meğer eliymiş şok oldum.

Hiç bilmiyorum ama takıp aleti sanki aşağı doğru çekiyor böyle 45 derece gibi. Eğim bile verdim :))

İnanın korkulacak bişey değil. Benim kanımı alırlarken bile kendime bakamıyorum öyle üzülüyorum kendime :)) Ama gerçekten dayanılmayacak bişey değil. Şimdi teknoloji gelişmiş plastik spekulumlar daha az acıtıyor demirler sanrım biraz zor oluyor.

İnanın korkulacak bişey değil. Benim kanımı alırlarken bile kendime bakamıyorum öyle üzülüyorum kendime :)) Ama gerçekten dayanılmayacak bişey değil. Şimdi teknoloji gelişmiş plastik spekulumlar daha az acıtıyor demirler sanrım biraz zor oluyor.

hangisi acıtıyor acıtmıyor bir şey diyemeyecem ama devlet hastanesinde demir olandan vardı.gördüm.çok büyüktü yaaaaaaaaa:)) gerçi boyutları falan varmış..sanırım o büyük boyuttu yada bana öyle geldi korkudan..
bir kerede özele gittim.muayene olamadan geri döndüm.orada da plastik vardı..demir olan beni çok korkuttu ama plastik olan iyi görünüyordu..musyne olamadım tabii ki yine.)
ya umarım gitmeye karar verdiğimde küçük boyutlu olandan kullanır.bende doktorla çokkkkkkkk pazarlık yapacağım galiba......ooooffffffffffffffffffffff

Hiç uğraşma pes et gitsin ben ikincide pes ettim. Hatta pantolu çıkarıp paravanın arkasından yere fırlattığımı görmüşler. Ama plastik olanı tercih et gerçekten çok rahat acımıyor sadece bir dolgunluk hissediyorsun ağrı bile değil.

Hiç uğraşma pes et gitsin ben ikincide pes ettim. Hatta pantolu çıkarıp paravanın arkasından yere fırlattığımı görmüşler. Ama plastik olanı tercih et gerçekten çok rahat acımıyor sadece bir dolgunluk hissediyorsun ağrı bile değil.

ben neden korkuyorum biliyormusun?bir kere vajinal ultrason ile muane oldum yarım yamalak ve canım çok yandı.eer onda böyle oldu ise o zaman o alet takılıpta açıldığında canım çok yanar diye düşünüyorum..mesele budur..

Banada bir kere doktor vajinal ultrasonla bakmıştı. Üstelik defalarca vajinal ultrasonla bakıldı iç acımadı. Sanırım çok ileri itmişti. O zaman çok ağrımıştı spekulum falan hikaye. Bence vajinal ultrasonda daha dikkatli davtanılması gerek. Çünkü spekulumu en nihayetinde rahim azğzına takıyorlar hani zaten içeri girme şansı yok ama ultrasonda çok dikkatli girilmesi gerek. Sadece kasma derin nefes al.

Back