Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

İyi düşün iyi olsun canım bu durum tamamen psikolojik

Kızlar ya ben bu kolonoskopiyi yaptırmaya karar verdim ama bilen bilir öncesinde bağırsak temizliği için ilaç veriliyor bütün gece tuvalete çıkıyorsun yani bir nevi musil gibi bi ilaç. Yani şimdi bu iyice bağırsağı bozup da isal olan bu bünyeyi daha da kötü yapmasın iyice tutmaz olmasın kolojoskopi geçtikten sonra da bağırsak hızlı çalışmasın var mi böyle bişey yaşayan kafamı kurcalıyor ya

Canım merak etme ilacın etkisi geçince normale dönüyor annem 6 ayda bir kolonoskopi oluyor bağırsaklarda polip olduğu için onları alıyorlar

İşlem bittikten sonra 2 saat falan gaz şikayetin olur sonrasında normale dönersin canım

Benim şikayetlerimin ilk başladığı zamanlarda gittiğim tüm doktorlar kan ve gaita testlerine bakarak psikolojik olduğunu söyleyip gönderdiler ama şimdi internette bu durumun emilim bozukluğundan kaynaklanabilecegini okudum ve cok panikledim..yoksa bebeğimi de besleyemiyor muyum diye.. bu konuda danışan var mı doktora aranızda kızlar çok moralim bozuk kötüyüm şu an..

Emilim bozukluğu olsa çıkardı testlerde canım

EMİLİM BOZUKLUĞU NEDİR ACABA VE HANGİ TESTLE ÖGRENİLİYOR EMİLİM SORUNU MERAK ETTİM
Canım bildiğim kadarıyla şu şekil ama yinede doktor degilim sadece bu konuyu çok arastirmistim ince bağırsağın bazı vitamin ve mineralleri emmedigi direk bağırsaklardan attığı durum gibi bişey tabi emilim bozukluğu varsa vücutta vitamin eksikliği falan oluyor meşela bağırsağın yağı emmedigi durumda yağlı dışkılama oluyor buda diski tahlilinde aşırı yağ olarak kendini gösteriyor

kızlar doktora gittim şikayetlerimi anlkattım. tüp bebek tedavisinden sobra bağırsaklarımın bozulduğunu karın ağrılarımı yumusak kıcvamlı olduğunu. falan. günde bir veya iki defa cıkıyorum dedim normal dedi. gece uykundan uyandırıp tuvalete gitmiyorsan kanlı ve sümüksü değilse sıkıntı yok dedi. bunların hiçbiri yok ama normal de değilim dedim tüp bebekte aşırı hormon verdikleri için hormonlara bağlı olmuştur dedi. çölyak testi ve fekal kalprotektin tahlili istedi. ikincisi gaitadan bakılıyor. bağırsakta iltihabi bir durumun olup olmadığını gösteriyormuş. tahlil sonucum 50 çıkmış normal yazıyor. değer aralığı ise <50 verilmiş yani benimki tam sınırda mı anlamadım. normalde yazılmıl sağına ama kafama takıldı bu tahlili bilen yaptıran var mı acaba

Kızlar selam bende de parçalı dışkı oluyor ve sol kaburga altında ağrı oluyor. Gaz da çok oluyor yaklaşık 2 haftadır. Son 3 gündür sebze ağırlıklı besleniyorum. Bu defa da parçalı değil fakat afedersiniz ince olmaya başladı. Haftaya doktora gideceğim ama Google da araştırınca biraz korktum sizde de böyle ince dışkı oldu mu?

parçalı dışkı dediğin ne cnm yada ince dediğin biraz açabilirmisin. ve durup duruken mi böyle olmaya başladı hep mi bağırsak problemin vardı. doktorum bana eğer gece uykundan büyük tuvalet için uyanmıyorsan kan yoksa veya sümüksü yapı yoksa sıkıntı olmaz dedi. eğer bağırsakta iltihaplı bir sdurum varsa bu dedikleri olurmus ama yoksa bu durumlar korkmaya gerek yok dedi. benim de tüp bebek tedavisinde aşırı hormon yüklemesi sontrası isal ve yumuşak kıvamlı dışkı oldu 5 ay sürdü ancak adetlerimle beraber bağırsaklarımda düzene girmeye başladı. gaitada fekal karlprotektin testi bakılarak bağırsakta iltihap olup olmadığı anlaşılıyor istersen ona baktır.

Canım böyle afedersin minik minik sert parçalar halimde tabiri caizse zeytin büyüklüğünde ama şekilsiz oluyor. Yumuşayıncada şekli normal kıvamı normalden yumuşak normale göre biraz daha ince oluyor gece uyanma ya da kan yok çok şükür

canım aynı beni anlatıyorsun bu dediklerini bende yaşıyorum ve son 5 aydır yoğun yaşıyorum hatta. hotmonal dengem bozulduğu için olmuş dedi doktorum ve bu ay normaile döndü hormonlarım doğal olarak bağırsaklarım da yavaşladı normaile dönmeye başladı tam iyileşmedi ama karın ağrılarım gaz şikayetim yumuşak kıvamlı ince hali çok azaldı. ben şiddetliyken her gün pirinç lapası muz ve haşlanmış patates yiyordum bıkkıntı gelmişti ama şimdi bunu karnım ağrırsa falan yiyürum. bağırsak stresten çok etkileniyor tecrübeyle sabit. kesinlikle yapısal bişey yoke min olabilirsin sakin olmaya stres yapmamaya çalış sebzeyi biraz azalt genelde makarna pilav et falan yiyordum ben. daha yeni yeni sebze pişirmeye başladım. kuru fasulye yeme hiç. ama nohut bişey yapmıodu. ama uzun sürse de geçiyor merak etme. stres yaptığın bişeyler mı var bu aralar onu bulup uzak durmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…