- Konu Sahibi _MedceziR_
-
Ya bir de şu başladı iki gündür takip ettiğim kadarı ile ,
Kişi , Başbakanın bu harikulade (!) denetimine , sana ne ? sen ne hakla karışırsın diyene tak el cevap veriyor ;
-Senin kızın üniversitede bir erkekle aynı evde kalsın ister miydinnn ???
Yahu kardeşim , bu soruya evet cevabı yüzdesi elbette düşüktür , isterse evet cevabı hiç gelmesin ; bu yine de devlet eli ile böyle bir denetlemeyi meşru kılar mı ???
'Başbakan'ın sözleri bizim için talimat'
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleri ile ilgili açıklamasının bir talimat olduğunu ve gereğinin yapılacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın erkek ve kız öğrencilerin birarada yaşadığı evlere yönelik "gerekirse düzenleme yaparız" açıklaması siyaset gündeminin üst sıralarına oturdu.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan'ın 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı konuşmanın talimat olarak algılandığını söyledi.
Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirip, huzuru sağlamak için çalışıldığını belirten Vali Coş, şunları söyledi:
"Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar tabii ki yapılıyor. Açıklamaları da bizim için çalışmaları gözden geçirme konusunda vesile olmuştur. Baktığımızda bu konudaki çalışmaların zaten devam ettiğini, bu konuda büyük bir hassasiyetin gerekli çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Arkadaşlarımız, ayrıntıları üzerinde değerlendirme yapıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konudaki rahatsızlıkları, şikayetleri ve intikal eden olumsuzlukları var.
'GEREĞİ YAPILIR'
Muhakkak ki değerlendirilir ve yasal gereği yapılır. Vatandaşlarımızın memnuniyeti esastır. Tabii ki genel ahlakın korunması da devlete ait görevler arasındadır. Bu manada vatandaşımızın hassasiyetleri, gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır. Bu bağlamda devlet de üzerine düşen görevi bütün kurum ve kuruluşları ile yapacaktır. Valiliğimiz de bütün kurum ve kuruluşları ile üzerine düşen görevi yapmaktadır."
Alıntı: Başbakanın Sözleri Bizim İçin Talimat Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet
avni çoşmuş gerçektende
vay arkadaş, zihniyete bak, sanırısın üni. ler fırın, öğrenciler fare, fırınları denetleyelim fareleri zehirleyelim
vatandaş rahatsızmış, neden rahatsızlar anlamadım, gürültüden rahatsız olsa anlarım, evden koku gelse kokudan rahatsız olsalar anlarım haklılar derim, neden rahatsızlar, evde birilerinin sevişiyor olması ihtimalinden mi
meğerse üni. ler fuhuş yuvasıymışta haberimiz yokmuş, iki üç gündür yansıtılan resmen bu, ne istiyorlar bu üni. lerden
Dünden beri okuyorum bunla ilgili açılmış konuları, kızım var, bu yıl kazanırsa inşaallah, üniversiteye gidecek, kızıma ev kiralasak, birkaç arkadaş aynı evi paylaşsa, kızım veya ev arkadaşlarından biri okuldan bir erkek arkadaşını çağırsa, şikayet edilseler, kızım küçük düşse üzülürüm, kızımın niyeti ne olursa olsun onun yaptıkları beni ilgilendirir, başkasını değil, analar babalar feryad ediyor denmiş, feryad ettiklerini zannetmiyorum, abartılı bir dil kullanılmış feryad ediyorlar diyerek.
Kızımın evini ben denetlerim, dediğin gibi ben kız annesi olarak zaten kızımın erkek arkadaşıyla aynı evde kalmasını istemem, bu benim kuralım, başka bir anne onaylar, ona da niye onaylıyorsun diyemez kimse. Onaylayan annenin çocuğunu utandırmaya hakkı da yok kimsenin.
Belki o erkek arkadaş ders notu için geldi eve, notları alınca bir iki sohbet edip gidecek, belki o evde anne babası çok katı olan bir kız öğrenci var, ailesine anlatamayacak olanı biteni, anlatamayacağı için korkudan intihar edecek belki, belki okul hayatı bitecek, öyle olursa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek?
Benim kızım bana açıklama yapar, anlatır durumu ama anlatamayanlar ne olacak?
Ben kendi çocuğumu kendim denetlerim, kimsenin kızımın evini denetlemesine onayım yok
Şu bilinmeli ve akıllara yer etmeli zaten, erkek arkadaş = potansiyel flört değildir.
Çocuklara kızla erkek yan yana gelemez der, birde bunu denetlemeye kalkarlarsa akıllarında olmayanı akla sokarlar.
Kızımın ahlakından ben sorumluyum, başkası değil.
Onun ahlakını sağlam temeller üzerine inşa etmişsem, evine ders notu almaya gelen, iki sohbet edelim kafamız dağılsın diye gelen kimse o temelleri yıkamaz.
Kızım okula başlasın bizde arada gider sohbetlerine katılırız:))) şimdiye kadar olduğu gibi kız ve erkek arkadaşlarıyla tanışmış olurum, hatta aileleriyle de tanışırım.
Ne güzel işte gençlik aşılanır bize de
İşin kötü tarafı başka şehirde okuyan kızlar öyle bi yansıtıldı ki, şimdi anadoluda çoğu insan bu söylemleri benimseyecek, ve kızı kazansada yollamayacak, her zaman ki gibi kadınları kızları bastırma sindirme politikası iş başında
başka işiniz gücünüz yok mu, valiliklerde ne yapılıyor kimsede çıkıp bunu denetlemiyor ama, varsa yoksa ......... boşluğu siz doldurun
Benimde üzüldüğüm bu chess, ben kendi evladımdan eminim, şehirdışında okul kazanıp gitse, evinde 100'lerce erkek olsa ben o erkeklerin orda ne amaçla olduğunu bilirim, çünkü kızım onlardan biriyle flört ediyorsa da söyler, herşeyi eğip bükmeden anlatır ama herkes benim gibi algılamaz ki, bu haberleri dinleyenler, bilmeyenler üniversite hayatı kötü, öğrenciler sapıtıyor, kız kısmı okumaz diyerek yollamayacak çocuklarını.
Hani eğitim bizim için önemliydi, hani okumayan kız çocuğu kalmayacaktı, hani kadın meslek sahibi olup iş hayatında aktif olacaktı?
Okumazsan mesleğin olamaz.
Eğitimsiz kalırsan erkeklere daha fazla boyun eğer hale gelirsin, kadınların yaşadığı pekçok sorun eğitimsizlikten, ekonomik özgürlüğün olmamasından değil mi?
Şimdi konuyla ilgili halkla yapılan röportajları seyrettim ve iyice üzüldüm, benim kızım okuyacak, gerekirse ben 7/24 başında dururum, şikayet edilmesini engellerim
Kız benim kızım...
OOohh hadi bakalım,bir de anayasayı bahane etmişler mi efendim
Adana Valisi'nden flaş açıklama - Milliyet Haber
Böyle kız-erkek diye yine ortalığı karıştırıp arada neyi kaynatacaklar diyordum ki...
SGK'dan sağlık hizmetlerine sınırlama - TG
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?