‘Sözümüzün arkasındayız’

Ben demiştim değil mi ?
İş ''Gönüllü İspiyoncu Teyzeler Derneğine '' dayanacak diye

Harbiden bir önceki konuya espri olsun diye yazmıştım bunu ama öyleymiş

ben onu kaçırmışım. bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum .

Peki,
Bir başbakan olarak bunu dillendirmesini çok çirkin buldum.
Kimsenin 'evinde' ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez.
Şikayet edenle edilenin arasında çözülmesi lazım. Bu konuda 'nerede bu devlet' diyen aileler de bir garipmiş.

Son düzenleme:
çok teşekkürler cevabınız için..

Ya bir de şu başladı iki gündür takip ettiğim kadarı ile ,

Kişi , Başbakanın bu harikulade (!) denetimine , sana ne ? sen ne hakla karışırsın diyene tak el cevap veriyor ;

-Senin kızın üniversitede bir erkekle aynı evde kalsın ister miydinnn ???

Yahu kardeşim , bu soruya evet cevabı yüzdesi elbette düşüktür , isterse evet cevabı hiç gelmesin ; bu yine de devlet eli ile böyle bir denetlemeyi meşru kılar mı ???

"kendilerinle ilgili özgürlüklere gelince sözcü gibi davranıyorlar " normall

ben ebeveyn olsam böyle bir denetim karşısında kendimi çok aşağılanmış hissederdim .... verelim çocukları devlet büyütsün...

ben de kız annesiyim, bu soru aklıma bile gelmedi birisi sorsa "bu benim sorunum devletin değil" derdim sanırım...

Yandaş / tetikçi medya organlarındaki gazeteciler bile mecburen eleştirmek zorunda kaldı bu düşünceyi. Bu açıklamalar tamamen yanlış diyemiyorlar da, "aslında düşünce bizim aile yapımıza göre doğru ama bunun denetlenmesi devlete düşmez" diye saçmalıyorlar. Her yapılan açıklamada insanlar öylesine kör ve sığ düşünceli ki, kimse olayın temeline inmeyi aklının ucuna bile getiremiyor. Bu düşünceyi savunan kadınlar, bugün Bülent Arınç'ın yaptığı son açıklamalarla birlikte kendilerinin ikinci sınıf insan olduklarını tescillemiş oluyorlar. Çünkü bu zihniyete göre kadın, kendisini korumak için erkeklerden mümkün olduğunca uzak olmalı. Ama sapkın düşünceye sahip erkekler kadına bir zarar verdiğinde mümkün olan en düşük cezayla sokakta dolaşmaya devam edebilirler. Erkekleri ise sapkınlıktan uzaklaştırmanın yolu kadınlardan mümkün olduğunca uzak tutmak. Çünkü insanlar karşı cinsleriyle evlenmeden önce yakınlaşınca ortaya kötü sonuçlar çıkabilir! Gençler karşı cinsleriyle en çok iletişim kurması gereken dönemlerindeler. Bu insanlar o kadar yobaz düşüncelere sahipler ki, yetişkin insanların özgürlüklerine o kadar müdahale ediyorlar ki, bir de utanmadan dalga geçer gibi "kimsenin yaşamına müdahale etmiyoruz" diyebiliyorlar.

Senelerce öğrenci evlerinde kaldım. Evime erkek te girdi, kadın da girdi, ben erkek öğrenci evinde de kaldım. Hiçbir gün de kendimi tehlikede hissetmedim. Arkadaşlarımı seçebilecek zekaya sahiptim ve ne yaptığımın/ne yapacağımın kararını verebilecek yaşa da gelmiştim. Başbakan'ın yapması gereken öğrencileri mümkün olduğunca rahat yaşatabilmek olmalı. Öğrencilerin sorunu erkek/kadın aynı evde yaşamak falan değil. Hangimiz zorunda kaldığımız için erkeklerin evinde kaldık? Öğrencileri evlenmeye teşvik etmek yerine; bilime, teknolojiye, eğitime teşvik et. Düzgün bir eğitim alan gençler emin olun neyin ne olduğunu başbakandan çok daha iyi anlayabilecek kapasiteye sahip olacaktır.

Son düzenleme:

Kesinlikle ...

Şöyle düşünelim , çocuğumuz bir gün arıyor , velev ki arkadaşları evine gelmiş , komşu teyze şikayet etmiş , kapıda denetim ekipleri .

Harbiden onur kırıcı .

Ama beni şikayet etmişlerdi , babanın numarasını ver dedi bir de utanmadan alt kattaki zeytin deposunun sahibi , aynı zamanda üst kat komşusu gıcık adam ... Verdim bende numarasını , hemen babamı aradım , ne anlatırsa '' ha haberim var de '' biz senle sonra hesaplaşırız demiştim

Hilal cebeci de öyle bişey demiş ki karnıma ağrılar girdi gülmekden
Peki bu gençler nerde sevişcek ? demiş Bu da başka bir bakış açısı .
Evet bu ahlaki açıdan bize ters olabilir ama herkesi aynı standartlarda yaşamaya mahkum etmek saçmalık .
Bunu yasalaştırmak kadar mantıksız bir iş daha olamaz ya .

İnsan hangi siyasi görüşte olursa olsun doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmeli. Merak ediyorum, bu partiyi destekleyen vatandaşlarımız ne diyor bu duruma? Öyle dememiştir, bakın Arınç da yalanladı diyenler ne diyor? Yanlışa yanlış diyebilen kaç kişi var? Bu denetimleri, kısıtlamaları, müdahaleleri kaç kişi iyimserlikle yorumlayabiliyor hala? Bir tek kadın ben miyim bu ülkede yaşayan? Özgürlükler sadece benim özgürlüklerim mi? Kaç kişi, kaç Türkiye Cumhuriyeti kadını, erkeği bu özgürlük bizim çocuklarımızın, torunlarımızın özgürlüğü, bu yapılan yanlıştır diyebiliyor? Kendi inanışlarını dikte etmeye çalıştığını kaç vatandaşım görebiliyor, evet burada müdahale var, yapılmaması lazım diyebiliyor? Peki bu müdahalelerin bununla kalacağına inanan saf, iyimser, iyiniyetli vatandaşlarım? Ya da evet doğru yapıyor, benim inanışım da bunu emrediyor, inanışı/yaşı ne olursa olsun kız-erkek aynı evde kalamaz, aynı havuzda yüzemez mi diyorlar?

ileride muhafazakarlaştıramadıklarımızdanmısınız? diye soru yöneltilrse şaşırmayın

Aynen arkadaşım yani bu devlet ne yaparsa yapsın onlar yaptıysa doğrudur padişahım çok yaşa zihniyeti var. Bir de ama ile başlayan cümleler yapıyor ama öyle değil böyle değil ya ayan beyan ortada işte. Bu konu önceki günde açıldı ama kesinliği olan bir şey olmadığından yönetim tarafından kapatıldı. Başbakan kendi ağzından açık açık konuştu özellikle de dinledim ki yok Başbakan öyle demedi çarpıtmayın diyemesinler diye. Aynen kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar bu muhafazakar demokrat yapımıza ters müdahil olacağız bu duruma. Budur yani yorum daha ötesi var mı. Bir de kere muhafazakar demokrat ne demek. Muhafazakar yaşarsın ama muhafazakarlığı ülkende yaşayan insanlara dikte edemezsin sadece kişinin kendisini ilgilendirir muhafazarlık. Laiklikliği bitirmeye, ülkemizi din devletine dönüştürmeye çalışıyorlar anlatamıyoruz. Yakında yolda erkek gördük mü kafamızı eğeceğiz, peçelerimizi takıp yüzümüzü namahreme göstermicez. Bu mudur yani. Bir de biz özgürlüklere karışmıyoruz, açık giyinenlerin haklarını ellerinden almıyoruz diyorlar. Bir devlet hiçbir kimseyi kendine benzemekle zorlayamaz. Sadece yönetir ama insanları değil içinde yaşadığı ülkenin ekonomisini, ulaşımını, daha rahat yaşamaları için refahını. Ne olacak yani yapmak isteyen kız her halukarda yapar. Dikkat ederseniz herşey basamak basamak yapılıyor ilk senelerde Atatürk lafı dillerinden düşmezken şimdi iki ayyaş denebiliyor, millet efendidir derlerken anadıda al git, askerlik yan gelip yatma yeri değil, çapulcular denebiliyor. Önce kürtaja yasak, gebelik testi yapan herkesi hamile mi değil mi diye sorgulamalar, içki yasağı, eylem yasağı, dekolteli sunucunun görevine son verme uzaarr gider..Laik devlet ile din devleti bir arada olmaz. bunlarda bunu çok iyi biliyorlar ve laiklik elden gidiyor. Benim görüşüm herkesin inancı, kıldığı namaz, ettiği dua Allah ile kul arasındadır. Eğer günah işliyorsa bunu başbakana değil Allah'a hesabını verir. Din ve devlet işleri ayrı olmalıdır. Türban serbestliğini savunuyorum ama devletin her işi din kurallarına göre yapılamaz.

Ben demiştim değil mi ?
İş ''Gönüllü İspiyoncu Teyzeler Derneğine '' dayanacak diye

Harbiden bir önceki konuya espri olsun diye yazmıştım bunu ama öyleymiş

Gerçekten yaa mesela bir de şu geldi aklıma. Bir apartmanda hem erkek hem kız öğrenciler kalıyor farklı dairelerde ama. Bir teyze gördü bir erkeği apartmana girerken ancak tanımıyor görmemiş girip çıkarkan daha önce ee kesin kızlara gelmiştir bu diyerek ihbar ettiğini düşünsenize. Kamera filan mı yerleştşrecek kızların kaldığı dairelere.

Yahu zaten kızlar erkeklerle beraber ev tutmuyor kız arkadaşlarıyla tutuyor ama erkek arkadaşları gelebiliyor sevgilisi ya da değil devlete ne ! o zaman devlet alsın kızları küçük yaştan büyütsün ailelerin işi ne bundan sonra ahlakı, ne yapıp yapmayacaklarını devlet söylüyor zaten. Namuz bekçiliği yapmak mı kaldı her iş bitti de. Ne günlere kaldık yaa.. Millet gidiyor aya biz geriye gidiyoruz. Birkaç sene sonra Osman bey zamanına dönmüş oluruz.

Olay bu kadar basit işte oky..
Kadını sex objesi olarak gören sözde muhafazakar zihniyet tarafından yönetiliyor bu ülke.

Bişey okudum şöyleydi ;
-Sağlıklı cinsel hayatı olan bir insan beyninin %10 ile seks düşünür , olmayan ise %90 ile

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…