• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

‘Sözümüzün arkasındayız’

1004670_618568908207302_1659901282_n.jpg

Gerçekci bir karikatür:).Türk erkeklerini anlatıyor bence.
Bu arada Reha Muhtar ın bir yazısına rastladım az önce.

Kızımın namusunu devletle paylaşamam, ama...!
Kızlı erkekli öğrenci evi konusunda 3 çocuk babası olan Reha Muhtar'dan dobra bir yazı geldi. Birlikte yaşasınlar istemem dedi Muhtar ama...

06 Kasım 2013 Çarşamba - 14:23

Üniversite öğrencilerinin kızlı erkekli aynı evde yaşamasına yönelik Başbakan'ın sözlerine bir baba olarak Reha Muhtar'dan itiraz geldi.

Vatan Gazetesi yazarı Muhtar 'dobra' olarak yazdığı yazısında 'kızlarının ya da oğlunun karma olarak aynı evde yaşamasını istemediğini" de itiraf etti.

Muhtar'ın Başbakan'a karşı durduğu nokta ise 'devletin kızlarının namusundan' sorumlu olmaya kalkması.

KARMA EVE RIZA GÖSTERİR MİYİM?

İşte 2 kız 1 oğlun babası olan Reha Muhtar'ın hissettikleri;

"Kızlarım var...
Bir babayım...
Muhtemelen üniversiteye gidecekler...
İçimden;
- “Acaba?..” diyorum,
- “Kızlarım üniversitede okurken, erkeklerle karma düzende aynı evde kalsalar buna gönül rahatlığıyla ‘evet’ der miyim, rıza gösterir miyim?..”

AYNI EVDE YAŞASINLAR İSTEMEM

Ben eğer Amerika veya Avrupa’da istisnai bir kültürel çevre söz konusu değilse, böyle bir uygulamadan “Rahatsız olurum... Maraza çıkarmaya her an müsait bir duygu dehlizinde kaybolurum...”

Ne kızlarımın, ne oğlumun “Amerika’da veya Avrupa’da istisnai bir üniversitenin kültürel çerçevesi içinde bulunmuyorlarsa, aynı evde kız erkek beraber kalmalarını” arzulamam...

Özel bir kişiyle ilişkileri varsa başka bir konu;

BENİM ENDİŞEMDEN OY TAHVİL EDİLİYOR

Muhtemeldir ki iktidar da “benim kızlarımla ilgili endişe dolu tercihimden güç almakta” onun üzerinden sempatiye ve oya tahvil edilecek bir süreç başlatmakta...

Çocuklar konusunda koruyucu ve hassas olan Başbakan; “bu konuda duygusal olarak rahat ve net...”
Onu anlıyorum...
Her şeye rağmen ben de bir şeyin bilinmesini istiyorum;
Çocuklarımın eğitimi, onların insanlığı, adam gibi adam, kadın gibi kadın olmaları, bir ebeveyn olarak benim görevim...

(...) KİMSE BENİM ÇOCUĞUMU VALİYE ŞİKAYET EDEMEZ

Ne var ki kimse kusura bakmasın “Ben çocuklarımı valiye şikayet edecek bir sürece ‘evet’ diyemeyeceğim...”

O benim çocuğum...
O benim kızım...
Onu sokakta bulmadım ben...
O benim sorumluluğum...
Kendi kızımın namusunu “devletle paylaşamam...”

Hiç arzu etmem ama, onu “aynı evde erkek arkadaşlarıyla kaldı” diye komşu şikayetlerine maruz bırakıp, sorgulatamam...

18 yaşında kızlarımın namusunu “komşu şikayetlerine meze ettiremem
timeturk.com/tr/

Son düzenleme:
Devletimiz ilk önce imam nikahıyla bir adamın 2.3. karısı olmaları denetlesin bu şekilde de yaşayan bir sürü hane var , sırf evlendiği için karısını malı sanan adamları denetlesin.
Kadın boşanmaya kalkınca ciinet geçirdim bahanesiyle eşlerini öldürenleri denetlesin, kendi çalışmayıp çoluğunun çocuğunun üzerinden geçinenleri denetlesin, 12 yaşında çocuğa tecavüz eden ve bu tecavüze haklı bir sebep bulanları denetlesin, devletin koruması altında olan kimsesiz çocuklar yurtlarında yaşananları denetlesin, Uyuşturucu maddelere uluşmanın bakkaldan ekmek almak gibi nasıl kolay bir hal aldığını açıklasın ve denetlesin.
Sanki ülkenin tek ve yegane sorunları kürtaj, sezeryan, alkol, öğrenci evleri.

Ya bir de şu başladı iki gündür takip ettiğim kadarı ile ,

Kişi , Başbakanın bu harikulade (!) denetimine , sana ne ? sen ne hakla karışırsın diyene tak el cevap veriyor ;

-Senin kızın üniversitede bir erkekle aynı evde kalsın ister miydinnn ???

Yahu kardeşim , bu soruya evet cevabı yüzdesi elbette düşüktür , isterse evet cevabı hiç gelmesin ; bu yine de devlet eli ile böyle bir denetlemeyi meşru kılar mı ???

Dünden beri okuyorum bunla ilgili açılmış konuları, kızım var, bu yıl kazanırsa inşaallah, üniversiteye gidecek, kızıma ev kiralasak, birkaç arkadaş aynı evi paylaşsa, kızım veya ev arkadaşlarından biri okuldan bir erkek arkadaşını çağırsa, şikayet edilseler, kızım küçük düşse üzülürüm, kızımın niyeti ne olursa olsun onun yaptıkları beni ilgilendirir, başkasını değil, analar babalar feryad ediyor denmiş, feryad ettiklerini zannetmiyorum, abartılı bir dil kullanılmış feryad ediyorlar diyerek.

Kızımın evini ben denetlerim, dediğin gibi ben kız annesi olarak zaten kızımın erkek arkadaşıyla aynı evde kalmasını istemem, bu benim kuralım, başka bir anne onaylar, ona da niye onaylıyorsun diyemez kimse. Onaylayan annenin çocuğunu utandırmaya hakkı da yok kimsenin.

Belki o erkek arkadaş ders notu için geldi eve, notları alınca bir iki sohbet edip gidecek, belki o evde anne babası çok katı olan bir kız öğrenci var, ailesine anlatamayacak olanı biteni, anlatamayacağı için korkudan intihar edecek belki, belki okul hayatı bitecek, öyle olursa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek?

Benim kızım bana açıklama yapar, anlatır durumu ama anlatamayanlar ne olacak?
Ben kendi çocuğumu kendim denetlerim, kimsenin kızımın evini denetlemesine onayım yok:ssz:

Anlamıyorlarki gönülsüz insana dayatmayla hiç birşey yaptıramazlar
çünkü dayatmayla karşılaşan insanlar kitabına uydurma çabasına girer

öğrenci evleri gider tarikat adını kullanan karma evler gelir , genelevler gider tek gecelik nikahlar gelir ,
başörtü dayatılan genç kız altına tayt giyer parkta öpüşür
başörtülü kız park köşesinde öpüşüyor denir anlayacağınız kirlenirde kirlenir......

'Başbakan'ın sözleri bizim için talimat'
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleri ile ilgili açıklamasının bir talimat olduğunu ve gereğinin yapılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın erkek ve kız öğrencilerin birarada yaşadığı evlere yönelik "gerekirse düzenleme yaparız" açıklaması siyaset gündeminin üst sıralarına oturdu.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan'ın 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı konuşmanın talimat olarak algılandığını söyledi.

Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirip, huzuru sağlamak için çalışıldığını belirten Vali Coş, şunları söyledi:
"Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar tabii ki yapılıyor. Açıklamaları da bizim için çalışmaları gözden geçirme konusunda vesile olmuştur. Baktığımızda bu konudaki çalışmaların zaten devam ettiğini, bu konuda büyük bir hassasiyetin gerekli çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Arkadaşlarımız, ayrıntıları üzerinde değerlendirme yapıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konudaki rahatsızlıkları, şikayetleri ve intikal eden olumsuzlukları var.
'GEREĞİ YAPILIR'
Muhakkak ki değerlendirilir ve yasal gereği yapılır. Vatandaşlarımızın memnuniyeti esastır. Tabii ki genel ahlakın korunması da devlete ait görevler arasındadır. Bu manada vatandaşımızın hassasiyetleri, gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır. Bu bağlamda devlet de üzerine düşen görevi bütün kurum ve kuruluşları ile yapacaktır. Valiliğimiz de bütün kurum ve kuruluşları ile üzerine düşen görevi yapmaktadır."

Alıntı: http://www.mynet.com/haber/guncel/basbakanin-sozleri-bizim-icin-talimat-851729-1

Son düzenleme:
Ben Başbakan'ın böyle açıklamalar yapmasının sebebini kendi tabanını kuvvetlendirmek istemesine bağlıyorum. Bu saçmalığın başka bir açıklaması olamaz. Ak Parti liberallerden ümidi kesmeye başladı. Zaten apolitik olarak değerlendirdiği gençler gezi ruhu ile hareket ediyor. 90 kuşağından ona destek yok. Ben en iyisi kendi tabanı mı kuvvetlendireyim herkesi kucaklamama gerek yok nasıl olsa oyumu muhafazakar taraftan alıyorum, Türkiye'nin birçok bölgesi de muhafazakar diyor.

Seçim çalışması olarak düşünebiliriz bu iğrenç açıklamaları. Kısaca dil, üslup adamın umurunda değil. Bizim ülkemiz de çok çağdaş ve aydınlanmış bir ülke değil bu yüzden bunları yaşamaya devam edeceğiz. Gezi bana ümit vermişti, görmediğim güzelliği orada görmüştüm. Gerçek demokrasiyi Avrupa aydınlanma çağı ile kurdu ve şimdi onun meyvelerini yiyor. Biz hala yalpalamaya devam ediyoruz. En büyük sorunumuz ise din. Her argümanları dinin gerekleri ile bağıntılı. Bu toplum 1960'larda,70'lerde,80'lerde de böyle miydi? 27 yaşındayım. Ben dini bu kadar referans alan bir toplum olduğumuzu bilmiyordum ya gerçekten hep öyleydik bastırıldık ya da dönüştürüldük. Daha fazla dönüştürülmeden ya bu ülke için savaşacağım ya da bu diyardan gideceğim.

Munenin mesajı okuyunca bir anım geldi aklıma.

Üniversiteye yeni başladım, kuşadasında okudum ben. Orada devlet yurdu falan yok, 3-4 yıldızlı oteller yurt gibi kullanılıyor kışın.
Neyse evde kalan izmirli bir arkadaşım var. O gece onda kalıcam.."kızlı-erkekli" toplaşıcaz:ssz:

Gecenin 10 unda babam aradı, nerdesin diye. Baba dedim seraptayım. (Oteli aramış bulamamış beni:27:)
Tamam dedi. 40 dakika sonra kapı çaldı, tahmin edin kim:5:

Evde 6 kız 2 erkeğiz. Bir güzel geldi kuruldu aramıza:31: Sohbet, muhabbet v.s..Tanıştı tüm arkadaşlarımla.
Saat 1.5 gibi de aldı beni otele götürdü:9:

5 ay sonra otelden aldı serap'ın karşı dairesini tuttu bana:21:

Tutucu bir ailede yetişmedim ben, hep saygı güven oldu ilişkilerimizde. O nedenle ben babamı amerikalı bob sanırdım, meğer kasımpaşalı haydarmış, evi bastı:25:

Uzun sözün kısası, sayın başbakana ya da komşulara lüzum yok munenin dediği gibi. Aileler kendi çocukları üzerinde her türlü denetimi sağlarlar.

Ha, üniversitede aynı eve girip çıktığım, yediğim içtiğim ve hatta aynı evde kaldığım tüm "erkek" arkadaşlarım, hala en yakın dostlarımdır:29:

Şu bilinmeli ve akıllara yer etmeli zaten, erkek arkadaş = potansiyel flört değildir.
Çocuklara kızla erkek yan yana gelemez der, birde bunu denetlemeye kalkarlarsa akıllarında olmayanı akla sokarlar.
Kızımın ahlakından ben sorumluyum, başkası değil.
Onun ahlakını sağlam temeller üzerine inşa etmişsem, evine ders notu almaya gelen, iki sohbet edelim kafamız dağılsın diye gelen kimse o temelleri yıkamaz.

Kızım okula başlasın bizde arada gider sohbetlerine katılırız:))) şimdiye kadar olduğu gibi kız ve erkek arkadaşlarıyla tanışmış olurum, hatta aileleriyle de tanışırım.
Ne güzel işte gençlik aşılanır bize de:9:

'Başbakan'ın sözleri bizim için talimat'
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleri ile ilgili açıklamasının bir talimat olduğunu ve gereğinin yapılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın erkek ve kız öğrencilerin birarada yaşadığı evlere yönelik "gerekirse düzenleme yaparız" açıklaması siyaset gündeminin üst sıralarına oturdu.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan'ın 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı konuşmanın talimat olarak algılandığını söyledi.

Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirip, huzuru sağlamak için çalışıldığını belirten Vali Coş, şunları söyledi:
"Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar tabii ki yapılıyor. Açıklamaları da bizim için çalışmaları gözden geçirme konusunda vesile olmuştur. Baktığımızda bu konudaki çalışmaların zaten devam ettiğini, bu konuda büyük bir hassasiyetin gerekli çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Arkadaşlarımız, ayrıntıları üzerinde değerlendirme yapıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konudaki rahatsızlıkları, şikayetleri ve intikal eden olumsuzlukları var.
'GEREĞİ YAPILIR'
Muhakkak ki değerlendirilir ve yasal gereği yapılır. Vatandaşlarımızın memnuniyeti esastır. Tabii ki genel ahlakın korunması da devlete ait görevler arasındadır. Bu manada vatandaşımızın hassasiyetleri, gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır. Bu bağlamda devlet de üzerine düşen görevi bütün kurum ve kuruluşları ile yapacaktır. Valiliğimiz de bütün kurum ve kuruluşları ile üzerine düşen görevi yapmaktadır."

Alıntı: Başbakanın Sözleri Bizim İçin Talimat Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet

avni bey çoşmuş gerçektende:27::27:

vay arkadaş, zihniyete bak, sanırısın üni. ler fırın, öğrenciler fare, fırınları denetleyelim fareleri zehirleyelim

vatandaş rahatsızmış, neden rahatsızlar anlamadım, gürültüden rahatsız olsa anlarım, evden koku gelse kokudan rahatsız olsalar anlarım haklılar derim, neden rahatsızlar, evde birilerinin sevişiyor olması ihtimalinden mi:27::27:

meğerse üni. ler fuhuş yuvasıymışta haberimiz yokmuş, iki üç gündür yansıtılan resmen bu, ne istiyorlar bu üni. lerden

Son düzenleme:
avni çoşmuş gerçektende:27::27:

vay arkadaş, zihniyete bak, sanırısın üni. ler fırın, öğrenciler fare, fırınları denetleyelim fareleri zehirleyelim

vatandaş rahatsızmış, neden rahatsızlar anlamadım, gürültüden rahatsız olsa anlarım, evden koku gelse kokudan rahatsız olsalar anlarım haklılar derim, neden rahatsızlar, evde birilerinin sevişiyor olması ihtimalinden mi:27::27:

meğerse üni. ler fuhuş yuvasıymışta haberimiz yokmuş, iki üç gündür yansıtılan resmen bu, ne istiyorlar bu üni. lerden

O sihirli cümleleri söyledin işte:31:

Dünden beri okuyorum bunla ilgili açılmış konuları, kızım var, bu yıl kazanırsa inşaallah, üniversiteye gidecek, kızıma ev kiralasak, birkaç arkadaş aynı evi paylaşsa, kızım veya ev arkadaşlarından biri okuldan bir erkek arkadaşını çağırsa, şikayet edilseler, kızım küçük düşse üzülürüm, kızımın niyeti ne olursa olsun onun yaptıkları beni ilgilendirir, başkasını değil, analar babalar feryad ediyor denmiş, feryad ettiklerini zannetmiyorum, abartılı bir dil kullanılmış feryad ediyorlar diyerek.

Kızımın evini ben denetlerim, dediğin gibi ben kız annesi olarak zaten kızımın erkek arkadaşıyla aynı evde kalmasını istemem, bu benim kuralım, başka bir anne onaylar, ona da niye onaylıyorsun diyemez kimse. Onaylayan annenin çocuğunu utandırmaya hakkı da yok kimsenin.

Belki o erkek arkadaş ders notu için geldi eve, notları alınca bir iki sohbet edip gidecek, belki o evde anne babası çok katı olan bir kız öğrenci var, ailesine anlatamayacak olanı biteni, anlatamayacağı için korkudan intihar edecek belki, belki okul hayatı bitecek, öyle olursa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek?

Benim kızım bana açıklama yapar, anlatır durumu ama anlatamayanlar ne olacak?
Ben kendi çocuğumu kendim denetlerim, kimsenin kızımın evini denetlemesine onayım yok:ssz:

Şu bilinmeli ve akıllara yer etmeli zaten, erkek arkadaş = potansiyel flört değildir.
Çocuklara kızla erkek yan yana gelemez der, birde bunu denetlemeye kalkarlarsa akıllarında olmayanı akla sokarlar.
Kızımın ahlakından ben sorumluyum, başkası değil.
Onun ahlakını sağlam temeller üzerine inşa etmişsem, evine ders notu almaya gelen, iki sohbet edelim kafamız dağılsın diye gelen kimse o temelleri yıkamaz.

Kızım okula başlasın bizde arada gider sohbetlerine katılırız:))) şimdiye kadar olduğu gibi kız ve erkek arkadaşlarıyla tanışmış olurum, hatta aileleriyle de tanışırım.
Ne güzel işte gençlik aşılanır bize de:9:

helal olsun Mune çok güzel özetledin, kime ne benim çocuğumun özel hayatından, size mi hesap verecek benim çocuğum, kanunen suç işlemiyorsa kimse karışamaz

İşin kötü tarafı başka şehirde okuyan kızlar öyle bi yansıtıldı ki, şimdi anadoluda çoğu insan bu söylemleri benimseyecek, ve kızı kazansada yollamayacak, her zaman ki gibi kadınları kızları bastırma sindirme politikası iş başında
başka işiniz gücünüz yok mu, valiliklerde ne yapılıyor kimsede çıkıp bunu denetlemiyor ama, varsa yoksa ......... boşluğu siz doldurun
:27::27:

İşin kötü tarafı başka şehirde okuyan kızlar öyle bi yansıtıldı ki, şimdi anadoluda çoğu insan bu söylemleri benimseyecek, ve kızı kazansada yollamayacak, her zaman ki gibi kadınları kızları bastırma sindirme politikası iş başında
başka işiniz gücünüz yok mu, valiliklerde ne yapılıyor kimsede çıkıp bunu denetlemiyor ama, varsa yoksa ......... boşluğu siz doldurun
:27::27:

Benimde üzüldüğüm bu chess, ben kendi evladımdan eminim, şehirdışında okul kazanıp gitse, evinde 100'lerce erkek olsa ben o erkeklerin orda ne amaçla olduğunu bilirim, çünkü kızım onlardan biriyle flört ediyorsa da söyler, herşeyi eğip bükmeden anlatır ama herkes benim gibi algılamaz ki, bu haberleri dinleyenler, bilmeyenler üniversite hayatı kötü, öğrenciler sapıtıyor, kız kısmı okumaz diyerek yollamayacak çocuklarını.
Hani eğitim bizim için önemliydi, hani okumayan kız çocuğu kalmayacaktı, hani kadın meslek sahibi olup iş hayatında aktif olacaktı?
Okumazsan mesleğin olamaz.
Eğitimsiz kalırsan erkeklere daha fazla boyun eğer hale gelirsin, kadınların yaşadığı pekçok sorun eğitimsizlikten, ekonomik özgürlüğün olmamasından değil mi?
Şimdi konuyla ilgili halkla yapılan röportajları seyrettim ve iyice üzüldüm, benim kızım okuyacak, gerekirse ben 7/24 başında dururum, şikayet edilmesini engellerim:50:

Kız benim kızım...

Benimde üzüldüğüm bu chess, ben kendi evladımdan eminim, şehirdışında okul kazanıp gitse, evinde 100'lerce erkek olsa ben o erkeklerin orda ne amaçla olduğunu bilirim, çünkü kızım onlardan biriyle flört ediyorsa da söyler, herşeyi eğip bükmeden anlatır ama herkes benim gibi algılamaz ki, bu haberleri dinleyenler, bilmeyenler üniversite hayatı kötü, öğrenciler sapıtıyor, kız kısmı okumaz diyerek yollamayacak çocuklarını.
Hani eğitim bizim için önemliydi, hani okumayan kız çocuğu kalmayacaktı, hani kadın meslek sahibi olup iş hayatında aktif olacaktı?
Okumazsan mesleğin olamaz.
Eğitimsiz kalırsan erkeklere daha fazla boyun eğer hale gelirsin, kadınların yaşadığı pekçok sorun eğitimsizlikten, ekonomik özgürlüğün olmamasından değil mi?
Şimdi konuyla ilgili halkla yapılan röportajları seyrettim ve iyice üzüldüm, benim kızım okuyacak, gerekirse ben 7/24 başında dururum, şikayet edilmesini engellerim:50:

Kız benim kızım...

malesef Mune, imam-cemaat hesabı, baştaki yöneticilerin sözleri söylediklerimden çok daha ağır yankı buluyor halkta, daha vurgulu anlaşılıyor, o yüzden sözler çok önemli
ama ben kesinlikle iyi niyetlerine inanmıyorum, ülkenin kadınını-kızını düşünen bunlarla mı uğraşır. Sadece bir örnek vereceğim, sadece bir örnek, bu tesadüf mü yani: Kadına yönelik şiddet AKP döneminde yüzde 1400 arttı

hayır bence değil, tamamen sistamatik ve kasıtlı, bu iki gündür söylenen söylemler gibi

Son düzenleme:
Komşular ihbar ediyor lafı da dolanıyor değil mi ortalarda :53:
Üniversite zamanlarımda geceli gündüzlü yazın balkonlarda kışın sobanın başında saatlerce ders çalışırdık kızlı-erkekli, değil ihbar edilmek hep destek gördük komşularımızdan ev sahiplerimizden:31:
Ne günlere kaldık milletçe :50:

Back