- Konu Sahibi _MedceziR_
-
düşündüm düşündüm, yeni ve saçma sapan bir yasa çıkarmadan ( ki böyle evi basmalı yasa çıkarabileceklerini sanmıyorum ), nasıl bu dediklerini yapabilirler diye.. sonuçta kimsenin evini polisler gelip "komşu şikayet etti, kızlı-erkekli olup olmadığınızın denetimini yapmaya geldik" diyemezler..
bu denetimi yapmayı kafasına koyan biri varsa, belki örgüt olayından yola çıkabilir. "evde çok kalabalık, örgüt ihbarı aldık" tarzı.. yoksa müzik açsan, evde ses yapsan, 50 kişi 3+1 eve doluşsan bile, kimse rızan olmadan evine giremez ki..
ben de buna takıldım, konuşmak kolay, saçmalamak ondan kolay.
bu arada birileri sayın başbakana bu işin yalnızca kızlı-erkekli olmadığını hatırlatsa...bunun kız-kıza erkek-erkeğe olanı da var...bunun için nasıl bir önlem düşünüyorlarmış....
ben "ahlak polisi" kavramının yakında bizim literatürümüze de gireceğini düşünüyorum...
ben de merak ediyorum "çok özgürüz yaşasın, ileri demokrasi geldi, kimin özgürlüğü kısıtlanmış ki" deyip siyaset başlığından çıkmayanların nerelerde olduğunu....
ben de merak ediyorum "çok özgürüz yaşasın, ileri demokrasi geldi, kimin özgürlüğü kısıtlanmış ki" deyip siyaset başlığından çıkmayanların nerelerde olduğunu....
Şu bilinmeli ve akıllara yer etmeli zaten, erkek arkadaş = potansiyel flört değildir.
Çocuklara kızla erkek yan yana gelemez der, birde bunu denetlemeye kalkarlarsa akıllarında olmayanı akla sokarlar.
Kızımın ahlakından ben sorumluyum, başkası değil.
Onun ahlakını sağlam temeller üzerine inşa etmişsem, evine ders notu almaya gelen, iki sohbet edelim kafamız dağılsın diye gelen kimse o temelleri yıkamaz.
Kızım okula başlasın bizde arada gider sohbetlerine katılırız:))) şimdiye kadar olduğu gibi kız ve erkek arkadaşlarıyla tanışmış olurum, hatta aileleriyle de tanışırım.
Ne güzel işte gençlik aşılanır bize de
Yanlışa yanlış denildiği zaman konular ne de güzel tartışmasız ilerliyor
Mune , bu konu bana sürekli anı tazeletti ve burda paylaştırdı , hain ispiyoncu zeytinciden sonra aklıma gelen şu oldu , biraz gülümsetir belki ...Biraz da düşündürür.
Annem 700 km . uzaktaki öğrenci evimi ziyarete gelmiş. İşi gücü temizlik
O akşam arkadaşlarım geldi , 4 erkek . Artık niyetleri anneme hoş geldin demek miydi yoksa anne yemeği yemek için bu fırsatı değerlendirmek mi bilememYemekten sonra oturuyoruz , laflıyoruz , biz evde 2 kız kalıyorduk zaten .
Annem salona geldi , gözüne birini kestirdi .
-Oğlum senin boyun uzun , şu perdeleri indirelim de siz otururken ben yıkayayım , sen de as(merdiven yok diye evde , bizde boylar hobbitten hallice , anneme dert olmuştu tüller )
Velhasılı kelam , rahmetli annem ; ilkokul 3. sınıftan okuldan alınmış , yıllarca çalışmış , emekli olmuş , muhafazakar da sayılabilecek bir kadın idi .
Güzel günlere götürdü bu konu beni...
Bu arada hukuksal olarak hiç bir geçerliliği olmayan bu denetim hakkında aslında pekte söylenecek bir şey yok , o yüzden anılara daldım .
Tabanına sesleniyor AKP denilmiş , tabanı mıyım tavanı mıyım bilemem de ; son seçimlerde seçmeni olarak , bu sözü son derece rahatsız etti beni.
Birileri artık Erdoğanın kulağına bir şeyler fısıldamalı . Ne düşünüyor ve nasıl yaşıyorsa ise , neye inanıyor ve uğrunda savaşırım diyorsa da , ülkeyi bire bir o doğrultuda yönetemez , bunu mutlaka biliyordur da ...
Ki , bahsini geçirdiği yönetim ve denetim , benim şuan ki aile yaşantıma hiç ters değil . Ucu bana dokunduğu için itiraz etmiyorum yani.
ben burdayım
hali hazırda akp.yi destekleyen biri olarak bu uygulamayı hiç doğru bulmadım,çok saçma.
neresinden bakarsam bakayım yok,mantıklı bi çıkarım yapamıyorum.bununla ilgili nasıl bi denetleme mekanizması kurulacağınıda çok merak ediyorum :26: ben iki kız çocuk annesi biri olarak,ilerde erkek arkadaşlarıyla aynı evi paylaşmalarını doğru bulmasamda herkes benimle aynı fikirde olmak zorunda değil.kaldıki doğru bulmamama rağmen ben kendi çocuğum için bile istemem böyle birşeyi.herkesi benimle aynı fikirde olmaya zorlarsam,elimdeki gücü bu yönde kullanırsam işte o noktada gerçekten özgürlüğe müdahale etmiş olurum.yoksa üç çocuk doğurun denildi diye yada biri dekolteye laf etti diye özgürlükler elden gitmemişti zaten.
benim fikirlerim bu yönde...keşke herkes körükörüne onaylama yada karalama yoluna gitmese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?