Söz Kesimi Sözü nişanlayip da mı saklasak nişanlamasak da mı sözlesek

Ansjdndh harikaymis ya her şey son dk olmuş tam benlik olay

Sözü nişanı hatta düğünü gereksiz buluyorum. Kafamda mantigima oturmuyor hicbirisi ama aileler olunca konu yanlış anlaşılmasın diye teker teker yapmak zorunda kalıyorum :)) bu sebeple de en tantanasiz şekilde atlatmak istiyorum

Ya aslında iyiymiş bulduğun yer de fikir de. Bu arada nasıl oynamali olmayacak bana dışarda olunca insanlar oynamak ister gibi geliyor ama ben yıllardır hiç nişana filan gitmedim bilmiyorum

Sevgilimle konuştum direkt istemiyormuş gibi değil de seçenek sunarak anlattım. O da benim için çok önemli değil nişan ben nikahtan önce akrabalar tanissin, kaynaşsin diye istiyordum dedi. Bu arada farklı sehirlerdeyiz 2-3 saatlik şey için gelecek hepsi dedi. Nisan yapmayalım biz tek tek onlarla tanışmaya gideriz dedi ama acaba masraftan kaçmış gibi anlar mi ailesi bilemedim. Çok sıkıntı söylermiş ya

Ahahaha ya kesin bende izlemek istemezdim boşver in en azından olup bitmiş

Biz evimize çok yakın bir pastanenin ikinci katını kiralayıp yapmıştık sözümüzü. Pastayı da pastaneden almıştık hepsi içinde uygun bir fiyat ödemiştik. oyle garson falan yok, düğün salonu gibi degil ama rahat rahat yapmıştık en azından.

komsunuz var mi samimi? alt kat ust kat birinde erkekler birinde kadinlar olur nisan takilirken biraraya gelinir boyle biri sey olabilir.

Benim maddi durumum nasıl olursa olsun evde ufak bir kutlama yapıp yüzük takardım adına ne derlerse desinler. Karar sizin:)

Kızlar evde yaptıgınız nişanda takı olayı oldumu tüm misafırlerınız de dahıl ?Birde oğlanın anne babası ne taktı ?

komsunuz var mi samimi? alt kat ust kat birinde erkekler birinde kadinlar olur nisan takilirken biraraya gelinir boyle biri sey olabilir.

Var ama altlı üstlü değiliz ben kafamda oturtum sadece ailelerin olduğu küçük bı söz olacak nişan olmayacak.

Nişanı dışarıda yaptık ancak oynama vs istemedik ve olmadı. Siz istemezseniz olmaz. Benim eşimin ailesi başka bir şehirden gelecekti. Ve bizimkilerle birlikte yaklaşık 100 kişi olacaktık. Evde ağırlamak mümkün değildi, dışarıdan geldikleri için yemek yedirmek de istiyorduk. Bir restoranla anlaştık. Gündüz restoran akşam düğün mekanı olan bir yerdi. Sadece yemek verdik. Benim ayarladığım sözsüz müzik listesi döndü durdu. Oyun, yüksek müzik sesi vs olmadığı için de hem herkes birbiri ile rahat sohbet edebildi, hem de içimize sinen güzel bir nişan oldu.

komşu varsa sizde yakın, komşu evi de açılabilir.

ben de bi tane nişana katıldım. o da kuzenimindi ve evindeydi. onun dışında nişan bilmiyorum nasıl oluyor. o kendisi oynadı kadınlar içinde. bizde karışık olacak. ben oynamayı sevmem de bilmem de, erkek arkadaşım da öyle. misafirlerin kalanı da dayı amca yenge vs. genç çok az. kimse çıkıp oynamaz yani. muhtemelen oynayın baskısı olcak ama ben istemedikten sonra... müzik sistemi vs ayarlamıyorum bilerek. oynamak şart değil. ha sizde genç çoktur, oynamak isteyen vardır, o zaman bilemem.

açıkçası ben nişanı ailem dedi diye böyle yapmak zorunda kaldım. yoksa benim halamla onun amcası kaynaşsa ne kaynaşmasa ne...

tek tek tanışmaya gitmek de saçma. evlendikten sonra zaten tanışırsınız bi şekilde. şimdi kapı kapı niye dolaşasınız ki?

paran varsa yaparsın masrafı. yoksa niye masraf yapasın ki. ilerde illa yemekli düğün isterim, illa sarayda isterim demeyeceksen sen de nişan zamanı masraftan kaçabilirsin.

Kızlar evde yaptıgınız nişanda takı olayı oldumu tüm misafırlerınız de dahıl ?Birde oğlanın anne babası ne taktı ?
bu her yöreye göre değişir. biz de nişanda büyük takı vs olmaz. zaten adam nişanda takarsa düğünde takmaz.

Evde olacaksa masraf hiç önemli değil ama dışarıda 4-5 saatlik çok da gerekli olmayan bir şeyin mekanına 4-5 bin vermek çok saçma geliyor
nişanlınız ailesi yanlış anlamaz inşallah
siz onlarla konuşabilirsiniz
bana çok gereksiz geliyor oraya yapacağım masrafı evime yaparım gibi konuşun

akraba evi uygun olur yaa bişey olmaz

Nişan için büyük salon bana çok saçma geliyor. Biz evde yapmıştık ama erkek tarafı tahmin edilenden kalabalık gelince ev dolup taşmıştı. Benim ihmalim vardı tabi net sayı almadım. Pişman olmuştum keşke hiç yapmasaydık demiştim..

Erkek arkadaşınıza söyleyin gereksiz gördüğünüzü. Zorla yapacak değilsiniz ya. İstemeye gelindiğinde her şey çıksın aradan..

Bizde de çok genç yok sanmıyorum aslında oyun odaklı olacaklarını ama işte olur diye tedirginim
Gezme konusunda haklısın aslında ama çok çok yakın akrabalara gideriz anneanne, dayı gibi.

Yok ya istemem, düğünün masrafını birlikte karsilariz zaten ona bırakmam :) Bu arada hayırlısı olur umarım senin için de istediğin gibi olsun hepsi :)

Bence arkalarından laf etmek daha ayıp. Belkı durumları yok ımkanları buna yetti. Onemlı olan ıkı gencın mutluluga bır adım atmasına destek olmak yanında olmak degılmı? Ben anlayamıyorum gidilen yerdeki ikrama laf edılmesını ucuza kacmıs vs.. denılmesını. 2-3 Satte tepiş tepiş oluverın nolurki onemli olan ınsanların mutlulugu degılmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…