Sözlü, Nisanli iken kayinvalideniz size....

yaralim

Kizim...Askim...
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
2.561
4
Selam kizlar,

çok merak ediyorum, sözlüyken, yada nisanli iken, kayinvalideniz (görümce, kayinbabaniz) size hediyeler aldi mi ? vede sizi ararmiydi ?

Ben ceva vereyim...9 ay oldu neredeyse, bir çöp görmedim.
vede ben haftada muhakkak 1-2 defa arardim, özlerdim de, annecigim, annecigim...karsiliginda sadece ve sadece kiskançlik gördüm....

daha bi kez olsun isimi arayip da kizim ne yapiyorsun demedi (kizim da demez zaten)

sizler nasildiniz ?

bende öyle hediye felan görmedim.
aranmaya gelince araması gerektiği kadar aradı,
evlendiğimden beri hep kızım der.

bende 9 aylık evliyim haziranda 10 ay olacak canım bende bu zamana kadar bir şey görmedim desem yeridir.hiç karışmıyorlar şimdi allah var ama bi sorununuz varmı diye soranda yok kandiller bayramlar geçti 1 şey görmedim ama benim annem ailem eşime yağdırdı.dedim ya 9 aylık evliyim ilk defa geçen gün aradı evimi oda isteyipte bilmediği bi yöresel yemek var onu yapmam için çağırdı.ama dert etmiyorum eşimle iyi olayım o bana yeter gerisi boş.

bizdede sizinkinin tersiydi..
ben hic aramazdim ama kayinvalidem hep arardi.
hediyede alirdi, hatta yaninda birde para verirdi, kabul etmeyince kuserdi..
Bende ozaman ona hediye alirdim =)

Hemen isinamam ben insanlara, bu yuzden bøyleyi. halada øyledir

Benim kayınvalidem o kadar cimridir ki....
1,5 yıl nişanlı kaldım 3-4 kez geldi ama bende çöp görmedim, bizim buralarda adettir el öpmeye para verirler, benim için önemli değildi ama baskılar bunalttı beni nişanlıma yani eşime söyledim bir dahaki gelişinde para verdi ama yüzüne karşı artık çok geç dedim, istemiyorum dedim.
Benim kayınvalidem türünün son örneği.
Ne hediye gördüm ne başka bişey.
Telefon parası gidecek diye o kadar nadir arardı ki ayda 1 kere belki.

Ben nişanımda, düğünümde bile doğru dürüst bişey görmediğim için ara dönemlerde hediye falan beklemedim zaten..
Aman evime huzursuzluk vermesinler de hediyeleri gerekmez bana... :dilcikar:

5 tane burma bilezik,bir tane kolye taktılar.Tabi o takılanları ben takmam o ayrı mesele...Sürekli arayıp konuşurlar.Ben de pek sevmem çok içli-dışlı olmayı.

bana kayinvaldem ve kayinpederim devamli hediye alılardı
ila bayram seyren beklemezlerdi
kayinvaldem giyim kuşam, takı alırdı sürekli, ilkbaşlarda tarzımız çok uymuyorsada güzel şeylerde alıyordu
sonradan eşim (ozamanlar nişanlım) ona beğendim markaları ve mağzaları öğretmiş ve hep oralaradan alıyordu güzel güzel şeyler yerimseniben
sık sık aralardı kayınpederim hele çok sık arardı halende öyle gerçi
kendi kizları olmadığı için beni söz kesilmeden itibaren kedi kizları yerine koydular sağolsunlar hepde öyle davrandılar ve davraniyorlar :1hug:

halende öyledir kayinvaldem bişey bana göre hemen alır

Son düzenleme:
benim kayınvalidem de alır hediye ve hal hatır sormaya arar hep
hatta ben de mahcup olurum bu sefer de ben arayım derım
şal, süveter örmüş hediye etti
geçenlerde de 2 görümceme gömlek almıs bana da aynısını almış
sagolsun kızlarından ayırt etmiyor beniŞeniz
nişanlıma da her geldiğinde telefonla tembih eder, hediye al aşkına diye:icecream:

ben nişanlıyken bayramda onların evine gittik annemle birlikte üstelik başka şehire.Hiçbirşey vermedi.bunun nişanlı olmakla ilgisi felan yok.bu insanlıktır sevdiğin kişilere hediye alırsın.hele o daha uzaktan gelen gelin adayınsa ona alırsın.ama yok.Alışverişte bile ödü koptu bana fazladan birşey alacak diye.Ama hiç umrumda değil pırlanta gibi eşim var napim onun vereceği çulu çaputu

bızımkılerde aldı sayılmaz aslında kaynanamın kızım demesını bırak konusmaya tenezzul etmez hep ben konusurum....

bırde su var kendı kızlarıyla bıle araları ıyı degılkı benle olsun.....

nişanda ve sözde taktıkları altınlar dışında... bayramda kıyafet yılbaşında gerdanlık seti.. aldı kayınvalidem doğum günümde kolye kayınpederimde yüzük almıştı. her zamanda ararlardı sağolsunlar..
ben tek gelinleriyim ne de olsaa......

benim kayınvalidem kadar cimrisi yoktur herhalde.adet olan şeyleri bile yapmadı da bizimkilerle sorun olmasın diye eşimle gizli saklı alırdık anne bak bana bunu hediye almışlar derdim.amaaan ne cimri insan hiç çekilmiyor inanın.allahtan eşim öyle değil.öyle olsa kafayı yerdim...

ben nişanlı olduğum süre içinde gerçekten hediyeye doydum...bütün özel günlerde hediyelerim gelir ve hala gelir...arama konusu kayınvalidem beni işyerimden hiç aramadı ben fırsat vermedim ki halada vermiyorum çünkü her sabah ilk işim önce annemi aramak sesini duymak sonrada kayınvalidemi aramak sesini duymak...onlarda beni akşam evden ararlar mutlaka...
senin durumuna üzüldüm canım ama sen yinede sana yakışanı,sana düşeni yap....biliyorum bazı şeyler karşılıklı sen annecim derken onun kızım dememesi bile seni üzüyorsa ki haklısın bence bunuda kayınvalidene direk söyle...beni kızınız olarak görmüyormusunuz da kızım bile demiyorsunuz diyebilirsin...ama dedim ya fazla takma kafana hepsi düzelir...
sevgiler...

Sözlü ve nişanlıyken en az haftada bir aramaya,ayda bir evlerine ziyaretlerine gitmeye çalısırdım.Çiçek,pasta,minik hediyeler alırdım elimden geldiğince çok memnun olurlardı:1rolleyes:Ama kendilerinin hoşuna giden şeyi başkalarınada yapıp memnun etme inceliği yok ne yazık ki:1no2:Ne yapalım,oldukları gibi kabul etmek gerekiyor degiştiremeyecegimize göre a.s

evlerimiz yanyanaydı zaten aramama gerek yoktu nerdeyse haftada 4-5 kere görürdüm.
hediyeye geliince biz nişanlanınca kayınpederim kalp krizi geçirdi ameliyat oldu baya masrafları oldugu halde bana bayramlarda ayakkabı kazaklar etek pantolon aldılar zaten 8 ay nişanlı kaldık...
yaptıklarıda o kadar zaten sagolsunlar........

benim kayıvalidem arardı hedyede alırdı hani biyere gezmeye giderdi öle görürdü hoşuna giderdi alırdı ALLAH'a şükür o konuda rahatım

benim kayınvalidem nişanlıyken hediye alırdı bana gittiği hiçbir yerden boş gelmezdi hala da öyle aramaya gelince beni sık sık arardı ben aramıyorum diye de sitem ederdi şimdi de bana hep yakın davranır seni ben doğursam bu kadar severdim der bunu lafta değil gerçekten de hissettirir Allah herkese benim ki gibi kayınvalide nasip etsin

konunun başında kendimle ilgili yazdım ama
şöylede birşey var
kardeşim asker kız arkadaşı ile o gittikten sonra tanıştık çok sevdik birbirimizi tabiki annemde tanıştı kardeşim burada olmadığı için onun adına sevgiler günüde hediyesini aldık geçenlerde d.günüydü kardeşim adına hediyesi çiçeği annem ayrı ben ayrı hediye aldık bir güna görüşmez isek diğer gün muhakkak mesajlaşırız.sıkmadan tabiki.sağolsun ilk tanışmada evime gelmişi bende yeni evliyim hediyesini almış gelmiş.düşünün benim annemde kayınvalde sayılır.daha nişanlı sözlü değil.bu tip olaylar insanın kendini yetiştirmsinden kaynaklanıyor bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…