Sözlü, Nisanli iken kayinvalideniz size....

Insna ne yaparsa kendine yapar bence.

Tabikide hediye anlinca iyi almayanica kötü olayi degil bu, fakat insan dogal olarak cogunlukla herseyi karsilikli yapiyor benim kayinvalidemde nisanlilik dönemimde ne bir hediye alir nede arar sorardi, ve tabiki bende aramazdim umursamazdim cünkü bana deger kiymet ilgi verene bende veririm.

Evlendikten sonra daha bir degisik oldu simdi mesela ben istemeden gönderiyor yapiyor ediyor ararda dogum günlerimizde filan unutmaz ve bende simdi ona göre davraniyorum o bana iyi olursa bende ona iyi olurum.

Sevene can feda
Sevmeyene el veda

ben sözlümün annesini 2 haftada 1 ararım o da beni arar yanii benim aramamıı beklemez.Ama hiç bir zaman annecim demedim o bana kızım der ama ben sadece anne derim..Ayrıca şal falan örüp göndermişti.Görümcemler de arar hediye falan da almışlardı.

valla kayınvalideden bir halt görmedim ama küçük görümce sağolsun
çok düşünceli bir insan hep alırdı kayınvlide 4 tane bilezik taktı o da
nişan diye yoksa takacağından değildi ben zaten takmam öle şeyleri
ama çok önemli değil ben dünyanın en değerli hediyesini aldım
ne yapayım onun taktığı ufak tefek şeyleri
herkesin görgü anlayışı

benim kayınvalidemde hep hediye alırdı hiç bi zaman eli boş gelmedi bende ona alırdım benden çok arardı beni.. sesini duymadığım yada seni görmediğim zaman özlüyorum içimden geliyo derdi Allah razı olsun hala da öyle üzerime titrer ben şanslı kesimdeyim galiba kayınvalideden yana

Şuan nişanlıyım, kayınvalideme anne kayınpederimede baba diyorum onlarda bana kızım betüşüm diye seslenirler. Ben ararım sorarım onlarda arar sorarlar sağolsunlar bişeye ihtiyacın varmı diye sorarlar hep. Şuan herşey iyi sonra ne olur bilmiorumnaniknanik

İlk başlarda çok beklentim oldu ama malesef bohçamızın karşılığını bile alamadık ne sözde nede nişanda bir mendil bile görmedim o yüzden hiç bi şey yapmadım evlenırken alıştım kafama bile takmıyorum evlenene kadar zaten kayınvalıdem ....hanım diye hitap ederdi bana şimdi yeni yeni alışıyor kızım lafına lafın kısası ben ona mesafelıyım oda bana mesafeli içli dışlı olmaya gerek yok benim gözümde

haftada bir arar sorar kayınvalide kayınpeder dünya iyisidir ama sorma konusuna gelince o pek aramaz ben daha çok ararım.Hediye konusu ayrı bir olay nişanlandığımda hiç bişey görmedim ama evlendikten sonra acısını çıkarttım eskiden bana istermisin alayım mı diye sorardı sinir olurdum hala öyle ama artık istemiyrum lafı etmiyorum alalım diyorum hemen :) mağazalara götürür bana seç beğen al hangisinden istiyorsan der buda bana yetiyor zaten

benim özellikle kayınbabam daha çok özen gösterir gelinlerine her bayramda özel günlerde mutlaka birşeyler alır para verir. Kaynanamında elinden her türlü iş gelir kazaklar,yelekler örer vs. Ama bende özel günlerinde mutlaka onlara elimden geldiğince birşeyler alırım unutmam arar hal hatır sorarım.

Benim kayınvalidem o kadar cimridir ki....
1,5 yıl nişanlı kaldım 3-4 kez geldi ama bende çöp görmedim, bizim buralarda adettir el öpmeye para verirler, benim için önemli değildi ama baskılar bunalttı beni nişanlıma yani eşime söyledim bir dahaki gelişinde para verdi ama yüzüne karşı artık çok geç dedim, istemiyorum dedim.
Benim kayınvalidem türünün son örneği.
Ne hediye gördüm ne başka bişey.
Telefon parası gidecek diye o kadar nadir arardı ki ayda 1 kere belki.

evet konyanin adetleri agirdir...aslinda adet madet bahane, insanlikla alakali, insanin içinde heves lazim ya heves...ah canim ahh

benim kayınvalidem kadar cimrisi yoktur herhalde.adet olan şeyleri bile yapmadı da bizimkilerle sorun olmasın diye eşimle gizli saklı alırdık anne bak bana bunu hediye almışlar derdim.amaaan ne cimri insan hiç çekilmiyor inanın.allahtan eşim öyle değil.öyle olsa kafayı yerdim...

var canim var.........benim kayinvalidem var....bi bohça bile almadi fusuli imis...
dogru ya fusuli...

ben nişanlı olduğum süre içinde gerçekten hediyeye doydum...bütün özel günlerde hediyelerim gelir ve hala gelir...arama konusu kayınvalidem beni işyerimden hiç aramadı ben fırsat vermedim ki halada vermiyorum çünkü her sabah ilk işim önce annemi aramak sesini duymak sonrada kayınvalidemi aramak sesini duymak...onlarda beni akşam evden ararlar mutlaka...
senin durumuna üzüldüm canım ama sen yinede sana yakışanı,sana düşeni yap....biliyorum bazı şeyler karşılıklı sen annecim derken onun kızım dememesi bile seni üzüyorsa ki haklısın bence bunuda kayınvalidene direk söyle...beni kızınız olarak görmüyormusunuz da kızım bile demiyorsunuz diyebilirsin...ama dedim ya fazla takma kafana hepsi düzelir...
sevgiler...

sozden once çok sekerdi...ama soz bohçasinda patlak verdi yine seslenmedim, hep saygi gosterdim, anne - baba dedim, evlerinde hiç oturmadim, surekli aradim sordum ama dugun yaklastikça iyice buz kesildi. babasi bile babami aramiyor...dusunun artik yaa insaf yani kimim ben, neyim ? insan bi heveslenir gelinim var diye ne biliyim
sogudum çok sogudum...soz bohçami ve nisan için altinlarimi nisanlimdan gordum. onlardan da hiç...hiç birsey...
ailemin yaptiklari, karsiliksiz kaldigindan dolayi hem onlara karsi utanç duyuyorum hemde çok uzuluyorum..
ailemi bile haketmiyorlar...
:1no2:

kızlar burada deneyim konuşuyor siz oğulları ile nasılsınız ondan haber verin gerisi fasarya hiç bir zaman saygı anlamında kusur edip onları oğullarına yermeyin sükut kızlar kazanan siz olacaksınız değer verildiğiniz kadar değer verin ama dikkat saygıyı bozmayın yüz göz olmayın yoksa o onu almış bu bunu almış boş değer vermek almalarla olmaz

konunun başında kendimle ilgili yazdım ama
şöylede birşey var
kardeşim asker kız arkadaşı ile o gittikten sonra tanıştık çok sevdik birbirimizi tabiki annemde tanıştı kardeşim burada olmadığı için onun adına sevgiler günüde hediyesini aldık geçenlerde d.günüydü kardeşim adına hediyesi çiçeği annem ayrı ben ayrı hediye aldık bir güna görüşmez isek diğer gün muhakkak mesajlaşırız.sıkmadan tabiki.sağolsun ilk tanışmada evime gelmişi bende yeni evliyim hediyesini almış gelmiş.düşünün benim annemde kayınvalde sayılır.daha nişanlı sözlü değil.bu tip olaylar insanın kendini yetiştirmsinden kaynaklanıyor bence...

bencede, katiliyorum canim sana
aslinda kayinvalidelikle hiç bir alakasi yok. insanlikla alakasi var bide insanin içinde heves olacak yani ne biliyim....
ben alirim oglusumun sevdigine :-))

HEM KAYINVALİDEM,HEM KAYINPEDERİM HEMDE GÖRÜMCEM NİŞANLIYKEN DE ŞİMDİDE SÜREKLİ HEDİYE ALIRLAR BANA.BEN DE ONLARA ALIRIM TABİ...
EŞİMLE 7 YILDIR BERABERİZ 1 YILDIR EVLİYİZ.NİŞANLIYKEN ONLARA HER GİTTİĞİMDE HEDİYE VERİRDİ.HER BAYRAMDADA BİRER ÇEYREK ALTIN VE HEDİYE VERİRDİ NEDENSE..:uh
SIK SIKTA ARARDI HALA ÖYLE...BENİ TANIDI İLK GÜNDE BERİ DE KIZIM DER.Bİ RAHATSIZLIĞIM VEYA MEMNUNİYETİM YOK KONUYLA İLGİLİ.
SİZDE BOŞVERİN EŞİNİZLE İYİ GEÇİNİNDE VARSIN KAYINVALİDENİZ Bİ PARÇA HEDİYE VERMEYİVERSİN...a.s.

Son düzenleme:
kizlar gerçekten artik geçtim hediyeyi falan da (ki insanin içinde kaliyor yinede) hal hatir da sormayi bilmez...
yazik yazik...tamam onemli olan nisanlimla iyi olmak ama yinede insanin içi aciyor, ben neler yaptim da neyi gordum diyor...annem dedigim zaman gerçekten çok sevmistim onu, inanin ama olmadi.
onun derdi : 4 ay sonra gidip evleneceksin zaten, birak da 4 ay boyunca doyalim sana
zaten de7 ay sonra bikarsiniz birbirinizden
saol anne, selam burdan sanaaa

Benim kayınvalidem hediye alır sağolsun bende ona hep alırım illa özel gün olmasını beklemeyiz ikimizde beğensin birşeyi alır hemen sağolsun ararda ben hergün ararım ama halini hatrını sormak için.

kızlar burada deneyim konuşuyor siz oğulları ile nasılsınız ondan haber verin gerisi fasarya hiç bir zaman saygı anlamında kusur edip onları oğullarına yermeyin sükut kızlar kazanan siz olacaksınız değer verildiğiniz kadar değer verin ama dikkat saygıyı bozmayın yüz göz olmayın yoksa o onu almış bu bunu almış boş değer vermek almalarla olmaz

ya tabiki almalar vermeler o kadar da onemli degil, ama yinede merak ettim iste...insan yeni gelincik olunca hevesmidir nedir bilmiyorum...bende isterdim bi arkadasima eldivenimi gosterip de kayinvalidem aldi demeyi...
bide etrafimda çok nisanli kiz var, onlarda fazlasiyla ilgi gorunce uzuldum bi an...

kadinin tek derdi vah oglum gidiyor...Allah'tan ki 7 ay ugrastilar babam evet desin diye...

kizlar gerçekten artik geçtim hediyeyi falan da (ki insanin içinde kaliyor yinede) hal hatir da sormayi bilmez...
yazik yazik...tamam onemli olan nisanlimla iyi olmak ama yinede insanin içi aciyor, ben neler yaptim da neyi gordum diyor...annem dedigim zaman gerçekten çok sevmistim onu, inanin ama olmadi.
onun derdi : 4 ay sonra gidip evleneceksin zaten, birak da 4 ay boyunca doyalim sana
zaten de7 ay sonra bikarsiniz birbirinizden
saol anne, selam burdan sanaaa

Canım seni çok iyi anlıyorum,
Aynı şeyleri bende yaşadığım için bilirim.
Ama birde şöyle düşün, sana hediyeler alsaydı eşyalarını yapsaydı evlendiğinizde senin
evine gelip rahatça kurulacaktı, en ufak bi tartışmada yaptıklarını anlatacaktı.
Dün eşimle annesi tartıştı, annesi başladı duygu sömürü yapmaya seni bugünlere getirdim ne zorluklarla büyüttüm diye, eminimki bana beş kuruş yardımı olsaydı onları söyleyecekti ama şimdi savunması yok.
Ben önce çok takıyordum ama iyikide eşya falan yapmadılar bana, evime gelirken çekinerek geliyor herkes, söz hakları hiçbir zaman olmayacak.
Belki 1 yıl zorlandım düğün borcu ödedik ama artık ömrümün sonuna kadar rahatım.
Ufacık bişey yapsa bana hemen cevabını vericeğimi bilir ama kendi kaybetti.
Hiç üzülme, ilerde anlayacaksın yerimseniben

valla şükretmeliyim dsenize ara ara anlaşmazlıklarımız olsada nişanlılık sürecimde sürekli görüşürdük,bize her gelmelerinde yada benim onlara her gitmemde mutlaka bi hediye verirdi kişisel bi hediye alammamışsa hiç olmassa ceyizime koymam için bişiler alırdı, evlendikten sonra ve hala özel günlerimizi asla unutmaz doğum günü,evlilik yıldönümü (hediye +yaşpastamız kesin hazırdır) ,tanışma yıldönümümüz,hatta ve hatta yılbaşlarında bile hediyemi gönderir mutlaka,oturmaya geldilerse eğer küçükte olsa biblo tarzı mumluk, yada mutfak gereçlerinden alır...bayramlarda mesela elbise alırdı nişanlıyken şimdi zevkini kestiremiyorum der parasını verir zorla..

allah razı olsun ne diyim valla...

hediyemi gönderir demişim ama uzakta değiliz aramızda 1 mahalle var sadece:)

X