Sözlenmek için erken mi davrandık?

sekerportakalii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
222
0
26
Eskişehir
Kızlar; 1-2 ay öncesi sevgilimin ailesiyle tanıştım. O benim ailemle çok eskiden beri tanışıyorlardı. Çünkü eski komşularımızdı. Annemlerde babamlarda onu çok severlerdi ailesini de öyle. Annesinin hep beni sevmediğini düşünürdüm tanışmamamıza rağmen; fakat gittiğimde bana çok içten ve sıcak davrandı. Bende elimden geldiğince güleryüzlü ve saygılı oldum:) Bize eskiden gelip giderlerdi,ama benim o aralar tek derdim üniversiteyi kazanabilmekti. Başımı derslerden kaldırmıyordum. Bize geldiklerinde sadece bir hoşgeldiniz diyebiliyordum. Sonra güzel bir üniversiteyi kazandım Eskişehir'de. Erkek arkadaşımlada o yıl tanıştım ilk defa,arkadaş olarak 1 yıl kaldık daha sonra birbirimizden hoşlandığımızı anlayıp sevgili olmaya karar verdik. Şuan 2 yıldır birlikteyiz. Şuana kadar bana tek bir kötü sözü dahi olmadı. Arada tabi ki kıskançlığımdan dolayı tartışıyoruz Çok zor günler geçirdik. Kendisi kan kanseriydi(lösemi). Sabahlara kadar başında bekleyip dua ettim,onu her haliyle sevdim. Gözüme hala o kadar masum geliyor ki. Onun canı yandığında benim daha çok canım yanıyordu. Rabbime bin şükür dualarım kabul oldu ve hastalığı atlattı! Üniversiteyi,okulumu bitirmeden evlilik falan düşünmüyordum.Üniversiteyide bitirdim haftayada mesleğime başlıyorum kısmetse:)ailelerimiz falanda oturup konuştular bizimle. Biz sevgilimle bir karar aldık ve sözlendik,aile arasında küçük bir şey oldu. Yüzüklerimiz takıldı. Öyle mutluyum ki Size sormak istediğim şey şu; sizce 23 yaş sözlenmek için erken mi? Bazı çevremdeki arkadaşlarım; çok genç sözlendin ya falan diyip moralimi bozdular. Sözlendim diye hemen şıp diye de evlenmeyeceğim ki. Mesleğimide elime alıyorum,erkek arkadaşımda öyle; genetik mühendisi. Sizce çok mu erken davranmışız? Sizin düşüncelerinizde almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için

Allah sizi bir yastıkta gocatsın...
Zor günler bir daha yaşatmasın.
Uzun zamandır okuduğum en güzel konuydu bu...
Mesleğinize başlıyorsunuz, sözlünüzün de mesleği var., elleriniz ekmek tutacak.
Ben hep bu işlerin geç olmasından yanayımdır fakat konuyu okuyunca aklımda tek bir soru işareti bile kalmadı, siz gerçekten zorlukları atlatmış ve birbirinizle olmayı haketmişsiniz diyebilirim.
Nişan+düğün zaten en erken 1.5 2 sene olur ki yaşınız 25 olur.
Kısaca siz birbirinizden eminseniz erkeni geçi mi var bunun yahu...
Mutluluğunuzu doya doya yaşayın...

şimdi erken derler iki gün sonra evde kaldı diye laf ederler
insanların ne düşündüğü önemli değil senin ne düşündüğün önemli
sanki erken yaşta olup da oyun yonayan çocuk değilsiniz işinz var gücünüz var.
b.kyedibaşları konuşur sen boşver boşver

Nasıl da mutlu ettiniz beni,güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkür ederim
Bu yorumunuzla da moralim yerine geldi,Amin inşallah her zorluğa karşı direndik. Pes etmedik. İyi ki diyorum,iyi ki:)

ilk önce tebrikler ben konu başlığını görünce pürüz var zannetmiştim halbuki hayatınız mutlu mesut gidiyor siz diyorsunuz kii acaba pürüzmü çıkarsam etraf ve çevre her zaman birşeyler söyler erken evlendin, evde kaldın vs... 25 yaşına gelipte hayatınızda kimse olmayınca da evde kaldın demeye başlarlar bence siz çevrenizdekilere kulak asmayıp mutluluğunuzu yaşayın siz sözlünüzle mutlu olacağınıza gerçekten inanıyorsanız kimseyi takmayın ikinizde mesleğinizi elinize almışsınız daha neyi bekleyesiniz kii ??? tekrar tebrikler ve mutluluklar...

cevabı o kadar muallak bir soru ki.

buradan evet veya hayır demek pek sağlıklı olmaz.

benim sana tavsiyem yaştan önce kişiliğe bakman.

karşında ki insandan eminsen, yaşın önemi pek olmaz.

Biraz öyle oldu sanırım. Fakat arkadaşlarımın hepsi böyle diyince kötü bir şey yapmışım gibi hissettim. Şu tarzda şeyler söylüyorlar; 'sen daha 23 yaşındasın,özgürlüğüne devam et ne bu yaşta söz falan' gibi. Buna sinirim bozulmuştu sadece. Çok teşekkür ederim dilekleriniz için:)

yooo nie erken olsun zaten seneye evlencek diilsin herhalde
1-2 sene geciciek sende 25-26 olursun yeter işte

Normalde olsa küçüksünüz acele etmeyin derdim ama, sizin kocaman yürekleriniz var bence, olgunluk konusunda yaşıtlarınızdan çok ilerdesiniz, eğer sözlünüz sizin kıymetinizi biliyorsa, erken mi diye düşünmeyin. Sizin üstesinden gelemeyeceğiniz şey yok. Sadece düğün vs derken çok borca girip az da olsa ekonomik sıkıntılar yaşamanız olası, tabi ailelerinizin durumunu destek olup olmayacaklarını bilmeden konuşuyorum. İşiniz şimdiden hayırlı olsun, tek tavsiyem, kısa bir süre de olsa, kazanıp gönlünüzce yiyip içip gezin, bu günler geri gelmeyecek. Saçın savurun demiyorum elbet ama, içinizde kalan bir şey olmasın. O farklı bir tat farklı bir zevk, evliliğin maddi manevi bir sorumluluğu var çünkü. Kısacası biraz keyif yapın :)
Allah size bir daha böyle zorluklar yaşatmaz inşallah, mutluluk diliyorum şimdiden.

Kalbi bir başkası kapladıktan sonra neyin özgürlüğü...
Ha sevgilisiniz ha sözlü ne değişebilir ki:)
Okul varken evliliğe adım atmış değilsiniz, duygusallığa yenilmiş de mantığı bırakmış değilsiniz.
Allah size böyle güçlü bir sevgi ve bağ vermiş, neyiniz eksik kalmış da ilerde yaşayamadım diye hayıflasanız ki...
Arkadaşlarınız böyle bir bağı anlamadıkları içindir o eminim.
Benim arkadaşım olsaydınız ve niyetiniz olmasaydı aksine ben baskı yapardım artık hadi bu yola girin,neler atlattınız da kopmadınız dahası ne bunun diye
Allahım gerçekten nazarlardan saklasın sizi bir ömür

şunuda söylemek isterim ben evlendiğimde 21 imi yeni doldurmuştum hiç pişman olmadım yapmak ve yaşamak istediklerimin hepsini eşimle yaşadım eşimde sağolsun anlayışlıydı beraber dolaştık yedik içtik eğlendik hiç özgürlüğüm kısıtlanmış gibi hissetmedim sadecee evliliğin getirdiği bazı sorumluluklar var bunları da göz önünde tutmanı tavsiye ederim

valla bence hemen yarın evlensen bile erken değil. okulun bitmiş. yaşın da çok küçük değil. hayatının aşkını da bulmuşsun. zor gnler geçirip hala beraber olacak kadar güçlü ilişkiniz var neden bekleyesiniz ki. eğer sözlün çok toy ve cahil biri değilse hiç sorun yok bana göre. geç evlenmek avantaj değil özellikle kadınlar için dezavantaj. hem çocuk sahibi olma konusunda hem de diğer sağlık sorunları konusunda.

allah mesut etsin. boş yere üzme kendini. :))

Son düzenleme:

Doğru söylüyorsun:) Heheh arkadaşımız olabilme şansın olsaydı keşke. Ne de iyi olurdu Çok çok teşekkür ediyorum,sende bir ömür mutlu ol inşallah

Teşekkür ederim güzel yorumun için:) Evet düşününce çok haklısın. Çevreyi aldırmamak gerekiyor. Ağzı olan konuşuyor tabiri uyuyor buna sanırsam:)

Rabbim daha da mutlu etsin sizi inşallah Tabi ki bu sorumluluğu kaldırabileceğimi düşünüyorum,umarım her şey yolunda gider hiç bir sorun çıkmaz. Dediklerinizi aklımın bir köşesinde her zaman bulunduracağım

Canımmmm hayırlı olsunnn :) Çok sevindim senin adına.. Sen çevrendekileri boşver onlar kıskandığı için söylemişler resmen. en ideal yaş bence :) . . cuk oturmuş hatta :)

ben üniversitede okurken evlendim ve yaşım 23, 5 sene olacak evleneli, çevrenize bunu anlatmak zor ama siz kimin yanında kendinizi mutlu hissediyorsanız onun yanında olun derim, yani yaş meselesi değil bu, bahsettikleri özgürlük bütün gün boş boş gezip cafelerde çay içmek barlarda sarhoş olmak mı :) size ne katar bu özgürlük biraz bunu düşünmek lazım, siz işinize başlıyosunuz ve sevdiğiniz insanda sizinle, daha güzeli ne olabilir? herkes sadece kendi hayatını eleştirseydi mutsuz insanlar olmazdık bence, 23 yaşında ciddi kararlar verebilen bir insansınız tebrikler, eşimin 32 ve 28yaşlarında iki kız kuzeni var aileler kızlarımız evde kaldı diye üzülüyorlar, bakış açısı işte bu, komşuna sorsan evde kalma kızım hemen evlen der, profesörümüz var 70 yaşında hiç evlenmemiş ona sorsan evlilik mi ne gerek var der:) yani kaç yaşında olursan ol,öncelikle Allah katında hayırlı bir iş olduğuna sonrada senin ve sevdiklerin için hayırlı olduğuna kanaat getiriyorsan bugün bile evlenebilirsin, nişan söz nikah falan hikaye amaç hayatı paylaşmak, birlikte güzel günler geçirmek. Mutluluklar dilerim :)

Maşallah bize deyip yolunuza devam edin. Ben 24 yaşındayım 1 aylık evliyim. Biz 5. ayımızda nişan yaptık. Bize de erken değil mi acele ettiniz birbirinizi tanıyor musunuz yeterince diyen arkadaşlarımız! oldu. 14 ayda da evlendik. Etrafımızdaki kimsenin mutlu olamadığı kadar mutluyuz çünkü birbirimize aşkımıza inandık!

Hiç kimseye kulak asamadan geçin arkadaşım. Hem okullar bitmiş, işe başlıyorsunuz, birbirinizden de eminsiniz. E ne diye bekleyeceksiniz ki emeklilik mi bu yaş bekleyeceksiniz Hem söz yapmasanız bu kez de neden söz yapmıyorlar acaba aileler istemiyor mu diye laf çıkarırlar

mesleğini eline almışsın, kafana göre eş adayını bulmuşsun 15, 16 yaşında değilsin ki daha bekleyesin

boşver kıskanmışlardır seni belki

İşim gücüm var,hayatımı garantiye almışım,her iki tarafta hazırsa söze,nişana vs..Beklemenin ne anlamı var?Ben istiyorsam kime ne?Bazı durumlarda kulak tıkayın çevrenize,onlar her türlü konuşurlar nasılsa.Önemli olan sizin hissettikleriniz,sizin istedikleriniz bence.Bu dert edilecek bir konu değil,takılmayın derim.Hayırlı olsun,darısı nişana düğüne olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…