Nişan söz ve nişan bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

okyanus1881

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
141
1
46
İstanbul
iyi geceleer . ben sevgilimin annesinden öğrendim söz oluncada bohça hazırlıyomus erkek tarafı , alısverise gidiliyormus. nişandada bohça oluyomus. erkek bohçasında ne olur kızlar ? bohcayı yapanlar yazabilir mi. sıra sıra tek tek

söz bohçası yapmadık ne konur bilmiyorum
ama nişanda koyduklarım

2 takım pijama
2 kazak
terlik
traş seti ( losyon parfüm traş köpüğü vs.)
seccade
havlu
lif
iç çamasırı

Son düzenleme:
canım biz sözde bohça yapmadık nişanda yapıcaz onda da zaten alatariel ve iklim03 ün yazdıkları gibi oluyor. kıza kıyafet alınıyor yüzükleriniz laınıyor ..sonra ösz benim annem adapazar akyazılı oranın adetlerine göre söz mendili verilir şçyle süslenir mendiller bohça yapılmaz .. ama tabi herkesin farklı adetleri .

bende nişanlıma sözde söz kesilirken söz mendili yapmıştım. baklava şekline getirip beyaz kurdele ile bağladım ve nazarlık taktım.bizde bir adet vardır damada önceden söylenmez. eğer damat sözde kızın verdiği mendili nişanda takarsa kızda gönlü var kızı çok istiyor seviyor anlamına gelir. yani eski bir adet görücü usulü için geçerli gibi ama ben söylememiştim bi baktım nişanda koymuş mendili yakasına çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…