Söz/nişan takı

Kayınvalideniz size düğünde takmak için bir bilezik daha alırken; müstakbel eşinizin sizi sahibinden sitesinden gelinlik almaya zorlaması ve kuru temizleme masrafından kaçınmak için gelinliği kuru temizleme yapılmadan giymenizi istemesi sorununu çözebildiniz mi ?

En az 200 gr ölçüsüne nasıl ulaştınız ?

Hey Maşallah kafaya bak, pırıl pırıl.

Bende aynı şeyleri dedim diye linçlendim. Altinla mi değer ölçüyorsun kendine denildi ne alakaysa sonra erkeklerdeki bu dişil enerji ne ya oluyor .

40 gramdan tanesi 4 bilezik abağğğ

Valla bu devirde damadın evi varsa altın beklemeyin gönlünden ne gelirse onu taksın bu devirde kira çok zor koca olacak adam da adam gibi adamsa kaçırma

Adamlar koca ev veriyorlar, daha ne yapsinlar
Bu durumu benim erkek kardeşim de yaşadı. Babam ev verdi gelin hanım ile kardeşime. Kızın annesi üstüne altın istedi. Babam da “ben ev vermek zorunda değilim isterseniz evi satıp istediğiniz altınları alayım, ki bu durumda ben daha karlı çıkarım” dedi. Bunun üzerine altınlardan vazgeçildi. Ki düğünde annem babam kardeşler herkes birer 25 gramlık hediye bilezik taktık. Toplamda 6 bilezik alınmış olundu. Kadın hala kızıma altın alınmadı diye konuşuyor. Allahtan gelin kızımız akıllı çıktı da annesinin gazına gelmedi.

Ben de size katılıyorum az da olsa takabilmeli yani çok da fedakarlığa gerek yok evlendikten sonra açılan konuları görüyoruz burada

O bir bilezikçik en uygunu dümdüz işçiliksiz ajda olan 23.5

Ay gerçekten ya neye şaşırıyorlar binlerce yıldır gelinin hakkıdır mehir istemek. Bizim kültürümüzde olan biseyj. Az veya çok isteyebilir yani kimse karışamaz . Buradaki bazı üyeler damada 5i biyerde taktım desen sasirmayack ama bir bilezik istedim diyene şaşıyor.

Haklisin ama bi bilezik bile alamam diyor. Sorun orda zaten…
Düğün olacak mı nikahtan mı evleneceksiniz düğün salonu yerine mesela nikah tercih edilebilir salon parasını bilezik olarak yapılabilir aklıma öyle geldi hem düğün hem takı çok zor bu devirde ama yine de takı takabilmeliler az da olsa

Öğğğgggğhh…! Kadir kıymet bilmez açgözlüler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…