- 4 Eylül 2017
- 479
- 228
- 24
-
- Konu Sahibi mervesssss
Hanımlar selam,
benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
Hanımlar selam,
benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
Annem bakin ben sizden 20 bilezik istemiyorum, dügünde takicaginiz seyide asla gelipte istemem dedi ama nisanda bizde bir sey takilir adettendir dedi. Kaynanamda hayir ben takamam bisey oglum ev aldi daha ne istiyor tarzi falan konustu…Ne tartışması çıktı? Biraz daha aç onu?
Tamamda ablacim 100 bin 30 bin diye dügünde bisey takilmicakmi? Zaten alincak zaten alinacak, biz 10 bilezik istemedik bitane taksinlar bi zahmet herkese takilirken 100 bin 30 bin kimsenin gözü görmüyor bana gelince neden böyle oluyor? Illaki sizede takilmistir evlendiginizde.Bu kolye reşat ve bugün nerdeyse 100 bin lira. Bilezik 30 olsa 130 bin.
Neyse, siz neden iki kişi madem kendi rızanızla evlenmeye karar verdiniz oturup aileleri karıştırmadan hesap kitap yapmıyorsunuz? İkinizinde ailesi yaklaşık 100 bin versin geri kalan her şeyi halledin o şekilde. Bugün sen bu bizim geleneğimiz dersin onlarda kendi geleneklerini yaptırmaya kalkarlar ağlarsın.
Birde yani böyle kolye mi kaldı. Biraz böyle daha kullanışlı şey isteseydin.
Şu zamanda altın pahalı ama bizde de taki olmazsa olmazdır.Doğuluyuz Kolye saat ve 40 gram 4 bilezik istenir.Komşularımdan gördüğüm altın almazlar,söz nişan birarada yapılir yüzük ve bileklik veya bilezik takılır. düğunde takılanlar gelin damada verilirAnnem bakin ben sizden 20 bilezik istemiyorum, dügünde takicaginiz seyide asla gelipte istemem dedi ama nisanda bizde bir sey takilir adettendir dedi. Kaynanamda hayir ben takamam bisey oglum ev aldi daha ne istiyor tarzi falan konustu…
Tamamda ablacim 100 bin 30 bin diye dügünde bisey takilmicakmi? Zaten alincak zaten alinacak, biz 10 bilezik istemedik bitane taksinlar bi zahmet herkese takilirken 100 bin 30 bin kimsenin gözü görmüyor bana gelince neden böyle oluyor? Illaki sizede takilmistir evlendiginizde.
Gelin evi programında herkesin boynunda bu var.Birde yani böyle kolye mi kaldı. Biraz böyle daha kullanışlı şey isteseydin.
Gelin evi programında herkesin boynunda bu var.
Tarkan altın madalyon. Ahtapotla da güreşirse tam olur
Annem bakin ben sizden 20 bilezik istemiyorum, dügünde takicaginiz seyide asla gelipte istemem dedi ama nisanda bizde bir sey takilir adettendir dedi. Kaynanamda hayir ben takamam bisey oglum ev aldi daha ne istiyor tarzi falan konustu…
Simdi siz adete girerseniz karsi tarafta bizim adetimiz de gelin her ay gelip kayinvalide evi temizleyecek dese ne dersiniz.Tamamda ablacim 100 bin 30 bin diye dügünde bisey takilmicakmi? Zaten alincak zaten alinacak, biz 10 bilezik istemedik bitane taksinlar bi zahmet herkese takilirken 100 bin 30 bin kimsenin gözü görmüyor bana gelince neden böyle oluyor? Illaki sizede takilmistir evlendiginizde.
E ev almis adam hakkatten dah ane istiyorsunuz ? BiDede nisanda pek bisey takilmaz ,taki dugunde nikahta takilir .Annem bakin ben sizden 20 bilezik istemiyorum, dügünde takicaginiz seyide asla gelipte istemem dedi ama nisanda bizde bir sey takilir adettendir dedi. Kaynanamda hayir ben takamam bisey oglum ev aldi daha ne istiyor tarzi falan konustu…
Kırsal kesimde ve genelde düşük gelir grubunda rağbet gören bir takı bence. Aynı ederde pırlanta olsa takmazlar. İlle para altın olmalıHiç kullanışlı değil amadışarıda takılmaz birinin düğününe giderken taksa sırıtır. Bilezik gibi olsa takar gider ama bu pek hoş durmuyor.
Eee belki şuan paraları yok evlenirken olacak? Ne yapsınlar sizde adet diye kredi çekip şimdi mi alsınlar? O zaman da o 130bin olacak sana 260bin. Adetlerinize bu kadar sadıksanız ve taviz vermeyecekseniz, ona göre biriyle evleneceksiniz.Tamamda ablacim 100 bin 30 bin diye dügünde bisey takilmicakmi? Zaten alincak zaten alinacak, biz 10 bilezik istemedik bitane taksinlar bi zahmet herkese takilirken 100 bin 30 bin kimsenin gözü görmüyor bana gelince neden böyle oluyor? Illaki sizede takilmistir evlendiginizde.
Karşı tarafın maddi gücü yoksa nasıl taksın peki görselde ki kolye 100 bin vardır belki bir tık fazla gecen kuyumcuda 20 gram bir bilezik sordum 36 bin dedi nereden baksan 150 bini bulur yoksa insanlar nasıl takacak.Tamamda ablacim 100 bin 30 bin diye dügünde bisey takilmicakmi? Zaten alincak zaten alinacak, biz 10 bilezik istemedik bitane taksinlar bi zahmet herkese takilirken 100 bin 30 bin kimsenin gözü görmüyor bana gelince neden böyle oluyor? Illaki sizede takilmistir evlendiginizde.