Söz Merasiminde Takılacak Takı

lucyintheskywithdiamonds_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
90
33
88
İstanbul
Hanımlar merhaba,

Doğru yerde mi bilmiyorum ama bu konularla ilgili pek bilgi sahibi olmadığım için fikrinizi almak istedim.

Kısmet olursa çocukluk arkadaşım, aynı zamanda en yakın arkadaşım 1.5 ay sonra nişanlanacak. Ancak söz ve nişan arasında 2 gün var ve evde olacak. Söze az kişi gelecek, çekirdek aile gibi düşünebilirsiniz. Nişan ise kalabalık olacak ve ben her iki merasimde de bulunacağım.
Nişan için altın takmayı düşünüyorum, ama sözünde yani isteme gününde de bir şey takmama gerek var mı sizce? Arkadaşım 'sözde de nişanda da hiçbir şey takma, erkek tarafı takıyor genelde' dedi ama bana masraf olmasın diye dediğini düşünüyorum.
Sizce söz merasiminde de herhangi bir hediye almaya ya da para vs. takmaya gerek var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. :)

Sozde sadece soz yuzugu, belki gelin adayina bir iki ufak taki takilir, nisanda da anne&babalar cok yakin akrabalar (amca, dayi, teyze, hala, dede, babaanne, anneanne) takacak gucu varsa takar yani oyle kuzenler bile takmazken arkadasin takmasi gereksiz.

Madden sikintiniz yoksa dugunde verirsiniz hediyesini, bir de ev hediyesi bitti gitti.

Hanımlar merhaba,

Doğru yerde mi bilmiyorum ama bu konularla ilgili pek bilgi sahibi olmadığım için fikrinizi almak istedim.

Kısmet olursa çocukluk arkadaşım, aynı zamanda en yakın arkadaşım 1.5 ay sonra nişanlanacak. Ancak söz ve nişan arasında 2 gün var ve evde olacak. Söze az kişi gelecek, çekirdek aile gibi düşünebilirsiniz. Nişan ise kalabalık olacak ve ben her iki merasimde de bulunacağım.
Nişan için altın takmayı düşünüyorum, ama sözünde yani isteme gününde de bir şey takmama gerek var mı sizce? Arkadaşım 'sözde de nişanda da hiçbir şey takma, erkek tarafı takıyor genelde' dedi ama bana masraf olmasın diye dediğini düşünüyorum.
Sizce söz merasiminde de herhangi bir hediye almaya ya da para vs. takmaya gerek var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. :)

Sözde takı olmaz nişan ile arası olacak ise bizde söz bileziği takılır ki büyük ihtimal ara az diye sözde onlarda takı yapmaz. Nişanda hediyenizi takarsınız kız erkek tarafı ayrımı olmaz herkes hediyesini verir

ben çok yakın arkadaşlarıma nişanlarında altın takmıştım. sözleri için özel birşey yapmamıştım ancak yakınlıklarımızdan dolayı çeyizleri için minik hediye babında birşey almıştım. dilerseniz nişanda da aynı şekilde çeyiz için bir hediye alıp takıyı sadece düğünde de takabilirsiniz.

Hanımlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

ben çok yakın arkadaşlarıma nişanlarında altın takmıştım. sözleri için özel birşey yapmamıştım ancak yakınlıklarımızdan dolayı çeyizleri için minik hediye babında birşey almıştım. dilerseniz nişanda da aynı şekilde çeyiz için bir hediye alıp takıyı sadece düğünde de takabilirsiniz.

Sizin dediğiniz gibi yapacağım muhtemelen. Söze yapmayacağım, ama çok yakın arkadaşım olduğu için nişanı da es geçmek istemiyorum, bir altın alıp takarım. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Onu yüzüğü takan kişi demiyor muydu, yoksa tepsiyi tutan mı? Hiç bulunmadım o ortamlarda ama sayenizde öğrendim. :) İyi oldu bu. :KK48: :KK48:
Valla ben her defasında önden anlaştığım icin dememe gerek bile kalmıyordu :D
Yüzügü kesende dese tepsiye atılır o para tutanın olur :)

Sozde de nisanda da erkek tarafi( anne baba) disinda taki takildigini gormedim. Kac tane nisana gittim, hicbir akrabanin taki taktigini gormedim. Bence dugunde takin. Ama illa ki nisanda da takicam derseniz siz bilirsiniz. Ayy benim kac yillik arkadasim nikahimda bile bana bisey takmadi😆 siz fazla ince dusunuyosunuz.

Back
X