• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz hediyesini hangi taraf yaptırır?

Pinky9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
560
149
323
söz hediyesini hangi taraf yaptırır

Son düzenleme:
Hiç sevmiyorum şu kız tarafı erkek tarafı muhabbetlerini ama ben ne yaptım onu anlatayım.

Bizim söz evde istemeyle beraber oldu 10 kişi falan geldiler. Pasta yaptırdım özel bir şekilde 120 tl falan bayıldım hediyelikleri biz aldık. Eşime sadece onun alyans parasını verdim.

Elbisemi kendim aldım. Bizde söz bilezigi takılır normalde hiç sevmem bilezik takmayi eşim de bana söz kolyesi aldı :) normal isimlerimizin yazdığı altın kolye bilezik yerine.

Bi de soz Mendili içinde olan süslü tepsi buldum ondan aldım erkek tarafina verilir bizde söz verdik manasinda mendil.
Şimdi evimde süs olarak duruyor bu kadar

Ya erkek tarafının zaten durumu iyi değil, sevgilim de bende çalışmıyoruz okuyoruz. Ama annem babam çok taviz verdik diye bana sinirlenip duruyolar deliricem artık:))) Naptık sanki diyorum ya kızınıza elbise ayakkabı aldınız bide damada yüzük o kadar ? diyorum anlatamıyorum. Benimde nefret ettiğim konular. Sözde evde olucak 40 kişi falan olcaz bende hediyelik yaptırmak istedim kıyameti koparttı dayılarım kuzenlerim falan bunu erkek tarafı yapar diye. Ne alaka yaa ilk defa duydum erkek tarafının istemeye gelirken hediyelik getirdiğini diyorum. Sen çok konuşma herşeye karışıosun diyolar, kavga edip duruyoruz annem babamla

Arkadaslar özür dilerim. Söz ne?Nisan ne?Yani her aile her yöre farklıdır tabiki ..de merak ettim. Ayni degil mi.. Biz söz değilde kiz istemeye gidildiğinde nişanı birlikte yapmışlardı.Bütün aile vardi falan. Nisan söz her neyse kiz tarafina aittir diye biliyorum.

Konu sahibi sizin içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın. Sonuçta ilk defa yaşanacak bir şey ama herşeyi erkeğe yigmayin.. Aileniz resmen onu yapmaya çalışıyor.

Bende hediyelik yaptırdım birşey tutmuyor ki onun parasi istenir mi?
Hem magnet yaptırdım hemde isimlerimizin yazılı olduğu kurabiyelerden dağıttım.
Bunlar keyfi şeyler niye onlardan isteyesinizki

Sozde giyilecek elbiseyi damat alir lafini ilk kez duyuyorum.Niye damat alsinki cok sacma.Hediyelikler de sizin icinizden gelmiş.Sizin vermeyi arzu ettiginiz hediyenin parasini damat tarafindan neye istinaden isteyebilirsiniz!Ya bu hediye isinden vazgecin herkes sussun ya da parayi gizlice kendi cebinizden verin damat verdi dersiniz :KK48:

Ya erkek tarafının zaten durumu iyi değil, sevgilim de bende çalışmıyoruz okuyoruz. Ama annem babam çok taviz verdik diye bana sinirlenip duruyolar deliricem artık:))) Naptık sanki diyorum ya kızınıza elbise ayakkabı aldınız bide damada yüzük o kadar ? diyorum anlatamıyorum. Benimde nefret ettiğim konular. Sözde evde olucak 40 kişi falan olcaz bende hediyelik yaptırmak istedim kıyameti koparttı dayılarım kuzenlerim falan bunu erkek tarafı yapar diye. Ne alaka yaa ilk defa duydum erkek tarafının istemeye gelirken hediyelik getirdiğini diyorum. Sen çok konuşma herşeye karışıosun diyolar, kavga edip duruyoruz annem babamla
Hediyelikleri kendin yap daha az masraf olur internette yapım videoları var.
Ailenle kavga etmeden güzelce anlatmaya çalış söz ve nişan kız tarafınındır de öyledir de zaten. Ama benim nişan elbisemi eşim aldı ananem kızdı kız tarafı alır diye. Eşimle hiç sorun etmedik ve mümkün olduğu kadar aileleri uzak tuttuk hazırlıklardan. O yüzden kimse şimdi bişey diyemiyor kafam rahat

Isler iyice zıvanadan çıktı.
Adam çiçeğini, çukalatasını alır
Gelir kız isteme olur yüzükleri takılır bitti gittiii

Başlık parası geri gelsede şu kız ailelerinin gözü dosya bu ne yahu.
Konu sahibi sözüm size değil genel olarak söylüyorum.

Ama kabahat sizde,
Sözde yapacağınız hediyeliğe kadar niye herkese anlatıyorsunuz?
Alırsınız hediyenizi verirsiniz.
Teyze,enişte dıdısı dıdısı bunun sonu yok.
Yolun başındayken paylaşımlarınızı sınırlandırın.

Nişan da erkek tarafı yapar canm evde yüzük takıyorsan
kızlar sözüm için mantar tıpalı cam şişelerden hatıra yaptırmak istiyorum. Annemi hep dayılarım falan doldurmuş bunlar sizin göreviniz değil diye. Ya söz hatırası zorunlu değil tamam ama yaptırmak istenirse kız tarafı yapmaz mı? Erkek tarafının böyle bi görevi olduğunu düşünmüyorum ama anneme anlatamadım bi türlü. Zaten 50-60 tl bişey tutuyor. Anneme laf anlatamıyorum yardım edino_O

sinir oldum teyzemde dayımda hep annemi doldurdu, söz elbisesini de mi siz kendiniz aldınız aa olurmu öle şey falan dediler . Ya istemeye gelcekler ve evde söz kesilcek sadece, bunda damadın bana elbise alma zorunluluğu yokki öyle değil mi?

Bizim yaptığımız tek masraf bana elbise ayakkabı ve bu söz hediyelikleri, birde damadın yüzüğü. Buna rağmen burnumdan getirdiler aslında bunlar erkek tarafının görevleriydi diye. Biz herşeyi üstlendik çok taviz verdik diyip duruyo annem naptıysak sanki. Birilerinin dolduruşuna gelmiş heralde. Napıcam bilmiorum:KK61:
Nişanda erkek tarafı yapar cnm evde yüzük takıyorsanız erkek tarafının bişey alması gerekmiyor bizde öyle olmuştu yani annenler biraz abartmis

Herkesin işi kendine gore farklı yanı adetleri başka ve söz nişan durumlarına gore değişiyor, bizimki sizden farklıydı kendimi ornek vermek isterim ama gerçektenffarklı.
Yine de söyleyeyim, söz için istemeye geldiler ben elbisemi ayakkabimi aldım sacimı kendim yaptım zaten, pasta ismarladik onu biz ismarladik, eşim evdeki gömlek pantolon falan giymişti yeni almamış, yeni gibiydi zaten, yüzük desen onları bir tane aldık yanı evlilik nişan söz hep aynı yüzük eşim aldı ama biz de erkek tarafının yapicagi çok şeyi yaptık daha sonra, karışık işler oldu biraz ama öyle denk geldi ben yüzüğü erkek alır diye biliyorum. Nişan ve kına gecesi de kıza ait mesela ama kaftan ve içecekler ve nişanlık erkek alır adetler yörelere gore farklı nişan hediyesi falan yok bizde, o minik yeni çıkan şeker hamurlarindan bahsediyorsan onu sen al çok istiyorsan oyle bir adet yok eskiden gelen, yeni çıkan şeyler onlar, söz veya nişan çikolatası için tabağı da eşin almalı ama çok çok pahalı bisey istiyorsan üstünü sen tamamlamalisin.

Kendiniz gonlunuzden oyle gectigi icin hediye yaptırmak istiyorsaniz, tabii ki siz odersiniz.
Bu zamanda erkek tarafi olmak ne kadar zor yahu.

Bence bu zamanda erkek tarafı olmak çok kolay.
Kız tarafı daha çok harcıyor. Tabi tok gözlü insanlar iseler..

Yok bana bayramlık aldı almadı.
Bohçama koydu koymadı gibi konuları saymıyorum.

Ama inanın eskidenmiş o erkek tarafının şanındandır bilmem ne diye yapılanlar.

Şimdi özellikle bayan çalışıyorsa erkek ailesi hiçten elini cebine atmıyor.
Tektaşını kendi alan bayanlar okuduk burada.

Bana düğünde takılan 5 bilezik ve alyansım dışında hiç bir çöp alınmadı, yapılmadı valla.
Bohçaymış bilmem neymiş ben istemedim.
Düğünü de eşimle yaptık.

Yani kalmadı öyle erkek tarafı bence..

Konu sahibi ince, gönlü zengin erkek tarafı biz alalım elbiseni falan derdi evet.
Senin erkek tarafı da pek oralı değil anlaşılan.

Bence söz hatırası zorunlu bir şey değil sonuçta sen istiyorsun sen ödersin.
Zaten ucuz bir şey yahu değmez, isteyen olmaya..

Evet ne yazıkki annem ve babam biraz abarttı. Ben zaten çıkrıkçılar yokuşuna falan gittim hesapladım herşeyi kendim yapıcam 50 lira civarı tutuyor. Annem babam ilk başta hiçbişey demediler yap kızım tabi dediler. Ama gerizekalı görgüsüz evli kuzenlerim yüzünden dolduruşa geldiler herşeyi üstlendik falan diyolar sanki düğün yaptık.

ben hayatta istemem zaten onlardan hediyeliğin parasını. Kendim yapıcam. Tek derdim annem ve babamla bu yüzden tartışmamız, onlara laf anlatamıyorum ve bu canımı sıkıyor, çok dolduruşa geliyorlar.

Şimdidenbu laflarla ddolduruşa gelirsen evliliğin ilk seneleri tıngırdar, ben sana söyleyeyim..

Hep bu lafları eşine de tekrarlar durursun, yıllarca bu böyleydi şu şöyleydi, halbuki evlenince sen 2 kazaniyorsundur o 1 kazaniyorsa ortak yeyip iceceksiniz o fazla bir kazak alıyor diye sen de anlayacaksın o ay her şey eşit olmayacak yani

Back
X