Nişanda ve düğünde kız tarafı damada ne takar?

meleklerinsozu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2025
9
2
1
19
Kızlar nişanınızda damat ve ailesi size toplamda ne kadar altın taktı, siz kız tarafı olarak damada ne taktınız?
Aynı şekilde düğünde damat ve ailesi size ne taktı, siz damada ne taktınız? Ayrı ayrı tek tek yazar mısınız? Damata ne kadar değerde bir şey takılır? Altın abartı mı olur?

Değişir herkesin parasına gücüne göre nişanda 2 bilezik ve kolye takılmıştı düğünde de 12 bilezik 20 gramlık. Nişandaki kolye ucuna 5i bir yerde reşat sanırım uç yanlarına da 4 tane yarım altın vardı kocamın babası taktı. Set vs istemedim ben. Eşim de küpe künye yüzük vs aldı. Babam 2 tane 25 gramlık bilezik taktı annem de öyle toplam 4 taneydi ailemden. Ekstra babam kelepçe taktı günlük kolyesi vs var baget küpesi var yüzüğü yok. Damada sadece saat o da düğünde. Abim evlenirken de 100 gram bilezik bir de Ekstra set taktılar. Ben 2019da evlendim imkan daha çoktu.

Esime sadece saat takildi. Kendi ailem bana set + 4 bilezik takti. Bana takilanlarla ortak kullanılacagi icin bir nevi esimende takılmis sayildi

Değişir herkesin parasına gücüne göre nişanda 2 bilezik ve kolye takılmıştı düğünde de 12 bilezik 20 gramlık. Nişandaki kolye ucuna 5i bir yerde reşat sanırım uç yanlarına da 4 tane yarım altın vardı kocamın babası taktı. Set vs istemedim ben. Eşim de küpe künye yüzük vs aldı. Babam 2 tane 25 gramlık bilezik taktı annem de öyle toplam 4 taneydi ailemden. Ekstra babam kelepçe taktı günlük kolyesi vs var baget küpesi var yüzüğü yok. Damada sadece saat o da düğünde. Abim evlenirken de 100 gram bilezik bir de Ekstra set taktılar. Ben 2019da evlendim imkan daha çoktu.
İmkan daha çoktu madem siz damada sadece saat takmaya utanmadınız mı bu kadar altın karşısında? Ben o dönemde bile sizin takılan kadar altın takıldığını görmedim ve duymadım hiç. Damada tam altın, yarım altın takanlar da oluyor. Siz neden yapmadınız? Bir de damada taktığınız saat o zamanın parasıyla 1 yarım altın ediyor muydu?

esime hem düğünde hem de nişanda saat taktık ve özellikle düğündeki pahalıydı 🙄 o zaman 20 gr bilezik alınıyordu o paraya 😂
babam esime ekstra tam altın takmıştı.

esimin ailesi nişanda bi bilezik, bi şu tamlı kolyelerden taktı. esim de bir zincir kolye taktı. düğünde esim 4 bilezik, ailesi 8 bilezik, bir tamlı kolye daha taktı. ama bizde söyle bir durum vardı, benden önce iki gelinleri daha vardı. onlara yaptıklarını bana yaptılar (esimin taktıkları hariç)

benim ailem düğünde 2 bilezik, bin dolar da para taktılar bana. (bilezikleri anne baba, dolarları abi, abla taktı)

İmkan daha çoktu madem siz damada sadece saat takmaya utanmadınız mı bu kadar altın karşısında? Ben o dönemde bile sizin takılan kadar altın takıldığını görmedim ve duymadım hiç. Damada tam altın, yarım altın takanlar da oluyor. Siz neden yapmadınız? Bir de damada taktığınız saat o zamanın parasıyla 1 yarım altın ediyor muydu?
Bu nasıl bi kafa yapısı yahu kayınpederimde oğluna bir şey takmadı o da utansın mı? Sen git damada sana ne kadar bilezik alınıyorsa onu al az utanırsın. Bizde öyle bi adet olsaydı yapardık olmadığı için almadık. Bijuteriye girdik bi saat alıp çıkmıyorsan zaten damat saatleri de neredeyse 1 bilezik parası. O bana bu sana diye bölüşmüyoruz altınları zaten hepsi bizim. Kayınpederimin taktığı altın onu ilgilendirir aileme ne. Sen git kilosuna göre tak altınını. Sonra bunlar benim şunlar senin diye bölüşün. Benim zamanımda herkesin altını benim kadardı genelde. Talep etmedik Kayınpederim o kadar takmak istedi. Bu işler herkesin alım gücüne göre çünkü

Kızlar nişanınızda damat ve ailesi size toplamda ne kadar altın taktı, siz kız tarafı olarak damada ne taktınız?
Aynı şekilde düğünde damat ve ailesi size ne taktı, siz damada ne taktınız? Ayrı ayrı tek tek yazar mısınız? Damata ne kadar değerde bir şey takılır? Altın abartı mı olur?
Altın yüzük, saat. Bu kadar. Düğünde damada gümüş bileklik ve altın takan arkadaşlarım da oldu ama bizde adet değil diye takmadık. Bana onlar yarımlı altın bir kolye, 20 gr 4 burma taktılar. Az ama yapabilecekleri bu kadardı.

Anne babam ise 20gr 2 bilezik taktı.

Back
X