• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi söz alışverişinde ne alınır kızlar

mcclane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2010
12
0
36
Çankırı
ya biz aşkımla konuşuyoruz alışverişte ne alcaz falan diye ben diyorum ki kıyafetin yanında işte çanta ayakkabı iç çamaşırı makyaj malzemesi alcaz diyorum ya ne gerek var aşkım onlara sonra alırız diyo beni deli ediyo ya kayınvalideme mi söylesem napsam canım sevgilimin bişeyden anladığı yok ona kalsa düğün falan yapmadan hemen alacak beni :1: bide cumartesi sözlencez ve herşey benim dışımda gelişiyo burda yanımda olsaydı sorardım ben ona :57:

canım alısverısı sevgılınle ıkınız mı yapıcaksınız yoksa yanınızda gelenler olucak mı

canım benim bildiğim sözde isteme olur
ve eğer sözlün aldıysa tek taş yüzük falan takar
senin dediğin makyaj malzemesi çanta iç çamaşırı nişanda olur :))))
bence bu konuyu kayınvalidene hiç açma bile
gözü korkar şimdiden

Son düzenleme:
Biz herşeyi adetlere göre yapacağız derseniz, bu konuları aşkınla sen değil ailelerin konuşması lazım.

Yok adet madet umurumuzda değil biz takılacaz kafamıza göre diyorsanız zaten o zaman alışverişe falan da gerek yok .

canım benım sozumde gıyecegım elbıseyı aldılar ayakkabı cantası takım. bı tane ıc camasırı takımı alındı corap alındı. yemenı ve havlu koydular bohcaya. bızde damada ceket pantolon gomlek kol dugmesı kıravat camasır takımı havlu corap koymustuk. onun harıcınde onlar cıkolata yanında cerez çörek falan getırmıstı. ama bence alısverıse kayınvalıdende gelıcekse hıc konusma ne alırlarsa tamam de sonucta soz bu yanı. ama gelmıcekse o zmn konusulabılır. bız kalabalıktık onlar suda alınıcak buda alınıcak dedı aldım o kadr

Son düzenleme:
Benim bildiğim sözde sadece yüzük takılır bu kk da olmasa birşey bilmeyeceğiz e benimde kızım var bence bu konular kaynananın tutumuna bakar ,kültür seviyesi,bonkörlüğü ama kadın dünya bilmez ise birşey alacağını sanmıyorum

kızlar biz nişan yapmıycaz söz nişan bir olacak yani ondan diyorum bende sevgilime alınır onlar diye şimdi ben size anlatıyım kayınbabam yok vefat etti :( abileri ablaları falan var onlar ankarada ben çankırıdayım onların toplanıp gelmesi lazımdı hemen gelip gitcekler cuma günü istiycekler biz cumartesi sabahı alışverişe gitcekmişiz işte aksam da söz takılcakmıs hic sesimi cıkarmayım mı sunu alcam falan diye bilemedim yaa tek başımıza gitmiycez yengesi falan da gelcek alışverise benim annemde gelcek benim bildiğim sandık içinde bohça falan filan alınır söz günü getirilir eğer nişan yapılmayacaksa aşkım da sonra alırız beraber diyo

Almak istiyorsan eğer hiç bir şey söyleme kuzenımın eşi ben seviyorum gerısı boş dedı alışverişe çıktık her seyden 5 tane aldırdı resmen bır dükkan acılacak kadar eşya aldık akıllı bazı kızlar sende git al koy kasaya kalkıp bız bunu almıcaz demıceklerdır sanırım tatlım ama nişanla birlikte olunacaksa çokta şart değil ama alınır bohca yapılır hayırlı olsun şimdiden

pazar günü ablamın sözü oldu. alışverişe ben ablam kayınvalide bide damat gittik:):)aslında ablam enişteyle yalnız gitçekti ama kayınvalide piyangodan çıkınca yalnız kalmamak adına beni çağırdı.. ablama alınanlar elbise, ayakkabı, çanta, sütyen takım, atlet takım, söz tepsisi, ev terliği bizim damata aldıklarımız gömlek, kravat, kol düğmesi pijama takımı, terlik, çamaşır çorap şeklindeydi..

bohçalar geldiğinde kayınvalide yazma patik, yelek, havlu ve şal koymuştu ikişer üçer tane..çok şık kavonazlar da kahve ve şeker getirdiler..

biz boşnağız sözde iki kere kahve yapıldı ikinci kahve onların getirdği kahve ve şekerle yapıldı.. kaynatası ikinci kahve içildiğinde 1000 tl para bıraktı tepsiye 9 erkek gelmişti onlarda 50 şer lira koydular..sözde yüzük dışında damat bey pırlanta taktı kaynatada ayriyetten çarşıya gittğimizde bir bilezik almışlardı onu taktı.. he bide kayınvalide çantanın içine çeyrek koymuştu:):) ablamın hasılat baya iyiydi gün sonunda:):):)

pazar günü ablamın sözü oldu. alışverişe ben ablam kayınvalide bide damat gittik:):)aslında ablam enişteyle yalnız gitçekti ama kayınvalide piyangodan çıkınca yalnız kalmamak adına beni çağırdı.. ablama alınanlar elbise, ayakkabı, çanta, sütyen takım, atlet takım, söz tepsisi, ev terliği bizim damata aldıklarımız gömlek, kravat, kol düğmesi pijama takımı, terlik, çamaşır çorap şeklindeydi..

bohçalar geldiğinde kayınvalide yazma patik, yelek, havlu ve şal koymuştu ikişer üçer tane..çok şık kavonazlar da kahve ve şeker getirdiler..

biz boşnağız sözde iki kere kahve yapıldı ikinci kahve onların getirdği kahve ve şekerle yapıldı.. kaynatası ikinci kahve içildiğinde 1000 tl para bıraktı tepsiye 9 erkek gelmişti onlarda 50 şer lira koydular..sözde yüzük dışında damat bey pırlanta taktı kaynatada ayriyetten çarşıya gittğimizde bir bilezik almışlardı onu taktı.. he bide kayınvalide çantanın içine çeyrek koymuştu:):) ablamın hasılat baya iyiydi gün sonunda:):):)

Vayyy iyimiş ha :)) normalde bunlar nişanda olur diye biliyorum. kuzenimin sözünde elbise ve ayakkabı alındı .

Vayyy iyimiş ha :)) normalde bunlar nişanda olur diye biliyorum. kuzenimin sözünde elbise ve ayakkabı alındı .

evet normali elbise ayakkabıdır.. ama bizim damat tarafı abarttı biraz:):) hatta damatla geline bohça dediğimiz halde evdekilere ve aracı akrabamızada bohça yapmışlardı... gönülleri zengin inş ablama karşıda hep böyle olurlar..

ooo neler almışlar öyle canım yaa ablan köşeyi dönmüş:81: gönülleri de zengindir inşşşşşş..

kayınvalidemle konuştum o dedi ki sen alışverişe gidildiğinde ne istiyosan al tamam mı dedi bişey demeden kıyamam ya pek tatlı annecim :66:

bizde yugoslav göçmeniyiz canım benimde hafta sözüm var sözde iki bilezik takılacak ailelere bir bohçe hdiyleik şeyler bana bir bohça sözlüm bir bohça bohçada alt üst sabahlık olmak üzere üç parça bir gecelik takımı iç çamaşırı takımı iki tane atlet kilot sütyen kilot olmak üzre bir parfüm (iyiki sözlümle gitmişim :D burbury aldırdım kaynanam olsaydı zordu :D ) bir elbise bir ayakkabı bir çekrek bohçanın üzerine ben birde gösterişli olsun diye kendime gelecek olan bohçaya sandık aldırdım :D ben teklif alırken pırlantamı aldım diye almadı ama belki nişanda birdaha tektaş aldırırım :P hediyelik birşeyler daha olaakmış ama ne olduklarını söylemediler :D onşlarıda haftaya yazarım sözümden sonra :D

bizde yugoslav göçmeniyiz canım benimde hafta sözüm var sözde iki bilezik takılacak ailelere bir bohçe hdiyleik şeyler bana bir bohça sözlüm bir bohça bohçada alt üst sabahlık olmak üzere üç parça bir gecelik takımı iç çamaşırı takımı iki tane atlet kilot sütyen kilot olmak üzre bir parfüm (iyiki sözlümle gitmişim :D burbury aldırdım kaynanam olsaydı zordu :D ) bir elbise bir ayakkabı bir çekrek bohçanın üzerine ben birde gösterişli olsun diye kendime gelecek olan bohçaya sandık aldırdım :D ben teklif alırken pırlantamı aldım diye almadı ama belki nişanda birdaha tektaş aldırırım :P hediyelik birşeyler daha olaakmış ama ne olduklarını söylemediler :D onşlarıda haftaya yazarım sözümden sonra :D

bizimkiler seviyor abartmayı:D:D ama olsun ben yinede seviyorum adetlerimizi yaa:32:

bizimkiler seviyor abartmayı:D:D ama olsun ben yinede seviyorum adetlerimizi yaa:32:

aynen canım ben çok severek gerçekleştiriyorum ama yarın sözüm var kaynanam tuttrumuş ben kendi m tepsi hazırladım
yüzükler ondan takılsın diye :( bilmiyorum ne yapacağımıı :((( kırmakta istemiyorum ama bende çok şık bir tepsi aldım :( bende heves
ettim sonuçtaa :(

Back