• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz adetlerini bilmiyorum,yardım eder misiniz?

ecemgulden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
148
1
96
İstanbul
kızlar biz sözlenmeyi düşünyüoruz. ama ben cahil benim annem benden cahil :))) bu yüzükleri kim alır? bu bohça kime hazırlanır? ve içinde neler olur? yani benim bildiğim yüzükleri kıs erkeğe, erkekte kıza alır. kimiside ikisinide erkek alır diyo? he bide tektaş olayı var kafamçokkarıştı?? formda benzer konular ama çok parça parça yardım lütfen şimdiden çok çok tşkkk

kız erkeğinkini alır,erkekte kızınkini.bohçada kıza aklına gelen herşey olur,erkeğe de.bunlar imkanlar doğrultusunda olur.konuşulur karşılıklı ona göre olur.tektaşta takarlar belki bilemem.
biz de ben eşiminkini aldım o da benimkini.tektaş takıldı.bohça da biz de nişanda oldu, eşimgil 6 tepsi getirdi, biz 4 tepsi. biz 1 tepsi baklava bir tepsi börek, bir tepsi eşime, bir tepsi de aileye hazrladık.bana da aynı şekilde, ama benim hepsi kıyafet , makyaj malzemesi , ayakkabı,çanta,vs idi.börek ,baklava yoktu

ikisi gereksiz birinde yapın , bence toptan gereksiz de , adet işte :))

tatlım bende önümüzdeki hafta sözlenicem inşallah eyvahedigeldismile söz bohçama;iç çamaşırı pijama iki tane gömlek havlu ve kol düğme seti koymayı düşünüyorum bende çok araştırdım bu konuyu genelde yapılmıyomuş söz bohçası ben kafama göre orta yollu böyle bi karar aldım zemuszemus içine ne siniyosa nasıl istiyosan onu yap canım ben öyle yapıyorum valla sonra içinde kalmasın kaydirigubbakcemile5 allah tamamına erdirsin hayırlı olur inşallah :nazar:

canım yüzüklerin alınması çiftlerin isteğine bağlı biz yüzüklerimizi ortak aldık,gerçi biz herşeyimizi ortak aldık.çünkü ben de çalıştığımdan ayrı gayrı olsun istemedim.sağolsunlar ailem de hiçbir zaman üç kuruşun lafını edip beni utandırmadı.şuan nişanlıyım ve düğünüme üç ay var.biz beraberce bütün eşyalarımızı tamamladık şuan sadece evimiz kaldı.eğer ki baştan bazı şeyleri ona yıksaydım,herşey çok daha farklı mecburen ertelenmiş olacaktı.ama şimdi çok şükür mutluyuz ve düğün tarihimizi iple çekiyoruz.gelelim bohçana söz bohçasını malesef bilmiyorum ama konu başlıklarından yardım alabilirsin.çok güzel tavsiyelerde bulunmuş arkadaşlar.yararlanmadım desem yalan olur:)

valla bizim yüzükleri erkek tarafı aldı biz bohça yaptık ama nişandaki kadar teferruat yoktu işte söz elbisemi ayakkabımı aldılar biz de takım aldık ayakkabı aldık.
terlikti
havluydu
iç çamaşırıydı
parfum
koyduk.
Tek taşı da evlenme teklifi ederken verdi sözde de alyans taktık
Nişanda herşeyi aldık ama söz bohçasında çok birşey koymadık.

söz bohçası bildiğim kadarıyla artık pek yapılmıyor. sadece kızın sözde giyeceği elbise ayakkabı damat tarafından alınıyor. nişanda kız ve erkek karşılıklı olarak bohça hazırlıyorlar. isterlerse ailelerede bohça yapılabiliyor. uzun süre sözlü kalınacak ise söz yüzüğü alınabilir. ama genelde sözde damat kıza tektaş alıyor, alyanslar nişanda alınıyor. merak ettiğin pek çok şeyi bu siteden fazlasıyla öğrenir hiç bir eksiklik çekmezsin:)

söz bohçası bildiğim kadarıyla artık pek yapılmıyor. sadece kızın sözde giyeceği elbise ayakkabı damat tarafından alınıyor. nişanda kız ve erkek karşılıklı olarak bohça hazırlıyorlar. isterlerse ailelerede bohça yapılabiliyor. uzun süre sözlü kalınacak ise söz yüzüğü alınabilir. ama genelde sözde damat kıza tektaş alıyor, alyanslar nişanda alınıyor. merak ettiğin pek çok şeyi bu siteden fazlasıyla öğrenir hiç bir eksiklik çekmezsin:)

sağ ol canımm yardımın için . opuyorumnanaktan konuştum sevgilimle yok dedim bana gelmez böle bohça felan ne siz yapın nede biz oda tamam dedi ailelerde tamam dedi.:) ohh ya üstümden yük kalktı valla. zemuszemus ama şuan ki problemim farklı hala soru işaretlerim var eyvahedigeldismile sözü atlattık sayılır haftaya inş. eylül 18 denişan olucak. şimdiki sorunum şu nişan sepeti ne işe yarar ? şuan bunun peşindeyim:lepi:

Back