Soyadı işlemi ???

Minnakperim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
320
159
33
Merhaba bayanlar benim sorunum ben yurt dışında yaşıyorum ve nikahımızı Fransa’da yaptık eşimile Fransız kimliğimde kendi kızlık soyadım yazıyor ve yanında evlendikten sonraki soyadımda bulunuyor . Ama Türk kimliğim ve pasaportta sadece kızlık soyadım yazıyor . Ben bu şekilde araba ile Fransa’dan Türkiye’ye yolculuk yaparsam yolda kontrollerde sorun yaşar mıyım ??

Türk kimliği : kızlık soyadı
Türk pasaport : kızlık soyadı
Fransız kimliği : kızlık soyadı ve evlilik soyadı ikisi

Son düzenleme:
Merhaba bayanlar benim sorunum ben yurt dışında yaşıyorum ve nikahımızı Fransa’da yaptık eşimile Fransız kimliğimde kendi kızlık soyadım yazıyor ve yanında evlendikten sonraki soyadımda bulunuyor . Ama Türk kimliğim ve pasaportta sadece kızlık soyadım yazıyor . Ben bu şekilde araba ile Fransa’dan Türkiye’ye yolculuk yaparsam yolda kontrollerde sorun yaşar mıyım ??

Türk kimliği : kızlık soyadı
Türk pasaport : kızlık soyadı
Fransız kimliği : kızlık soyadı ve evlilik soyadı ikisi

Tam emin olmamakla birlikte bildiklerimi yazayim.
Seyahat icin pasaport ve bilet gerekli. Turk pasaportunuz ve biletinizin ustundeki ad-soyad kismi ayni olursa bir sorun olacagini sanmiyorum.
Evlendikten en gec 1 ay icerisinde yeni kimlik&pass almak gerekiyor. Siz bu sureyi gectiyseniz seyahatinizde her ihtimale karsi evlilik cuzdaninizi bulundurun. Ki bence bi sorun cikmaz.

Back
X