• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Soyadı alırken :)

Soyadınızı alırken?

• Sadece kendi soyadım

OY: 12 5,7%
  • Sadece eşimin soyadı

OY: 129 61,1%
  • Hem kendi soyadım hem eşimin soyadı

OY: 70 33,2%

• Ankete Katılan
    211
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
Evet bakalım ladyler evli ya da bekar fark etmez

Düşüncenizi merak ettim

Evlenirken sadece kendi soyadınızı mı sadece eşinizin soyadını mı yoksa hem kendini soyadınızı hem eşinizin soyadını mı kullanırdınız/kullandınız/kullanıyorsunuz? :1:

Ben hem kendi soyadım hem eşimin soyadı :ssz:

Benim kendi soyadım da bir bayan ismi olduğu için çok hoş durdu iki isimli gibi oldum soyadımla adımmış gibi hitap ettiklerinde sinir oluyorum ama napalım :1:

Son düzenleme:
dün nikah başvurusu yaptık :)
hemen kağıt imzaladım kendi soyadımı da kullanmak için
sanırım sadece kendi soyadımız olmuyor ya eşin sadece ya da ikisi birlikte olacak

bekarım ben şu an. ama eşim olacak kişinin soyadını kullanmayı düşünüyorum Allah izin verir de o günleri görürsek.

eşimin soyadını kullanmak istiyodum, eşimin nabzını yoklayım dedim kendiminkini de kullancam diye celallendi öyle şey mi olur biz anadolu insanıyız filan o kadar modernleşmedik bilmem ne :1: işine gelince çok kolay modern oluyo da. bide oturdum onu tartıştım iki saat olurdu olmazdı filan diye zaten yapmayacağım şey için deli miyim neyim.

velhasıl onun soyadını kullanıyorum şuanda :27:

Sadece kendi soyadını almak için dava açmak ve biraz uğraşmak gerekiyor. Herkese vermiyorlar öyle bir hak. Ancak kendi soyadınla ünlenmiş, ve o soyadıyla ünlendiğin mesleği yapıyor olman falan gerek.
Örneğin, şarkıcısındır, siyasetçisindir, yahut doktorsundur, kendi adınla açtığın muayenehanen vardır. Ancak bu ve benzeri durumlarda mümkün olur.

Ben eşimin soyadını almayı düşünüyorum ilerde. İki soyadı kuru kalabalık bence. Adamın soyadını da kabul etmiyorsak niçin evleniyoruz zaten. :1: Üstelik, vazgeçilmeyecek bir soyadım yok ki. Soyadım Osmanoğlu, Türkeş falan olsa tamam ben de silinsin gitsin istemezdim ama gayet klişe bir soyadım var. Nesinde ısrar edeyim. :1::1:

eşimin soyadını kullanmak istiyodum, eşimin nabzını yoklayım dedim kendiminkini de kullancam diye celallendi öyle şey mi olur biz anadolu insanıyız filan o kadar modernleşmedik bilmem ne :1: işine gelince çok kolay modern oluyo da. bide oturdum onu tartıştım iki saat olurdu olmazdı filan diye zaten yapmayacağım şey için deli miyim neyim.

velhasıl onun soyadını kullanıyorum şuanda :27:

İlahi çok güldüm ya :9: Hakkaten yapmaycağı şey için diretmek olayı bende de var :9: Misal saç rengi konusunda :9:

Sadece kendi soyadını almak için dava açmak ve biraz uğraşmak gerekiyor. Herkese vermiyorlar öyle bir hak. Ancak kendi soyadınla ünlenmiş, ve o soyadıyla ünlendiğin mesleği yapıyor olman falan gerek.
Örneğin, şarkıcısındır, siyasetçisindir, yahut doktorsundur, kendi adınla açtığın muayenehanen vardır. Ancak bu ve benzeri durumlarda mümkün olur.

Ben eşimin soyadını almayı düşünüyorum ilerde. İki soyadı kuru kalabalık bence. Adamın soyadını da kabul etmiyorsak niçin evleniyoruz zaten. :1: Üstelik, vazgeçilmeyecek bir soyadım yok ki. Soyadım Osmanoğlu, Türkeş falan olsa tamam ben de silinsin gitsin istemezdim ama gayet klişe bir soyadım var. Nesinde ısrar edeyim. :1::1:

Aa öyle mi oluyormuş. Ne bileyim bir parçamı siliyormuş gibi hissettim kendi soyadımı da istedim yoksa çok bayıldığımdan değil :1: Bir de ben iki soyadlıdan çok iki adlı gibi duruyorum ya kendi soyadım da bir isim gibi kullanılabiliyor x hanım dediklerinde sinir oluyorum :19:

Son düzenleme:
soyadım biraz uzun ama uygun olursa ikisini de kullanmak isterim.. bende sanki bir parçamı silecekmişim gibi geliyor düşününce..
olmazsa eşimin soyadı olacak artık.. o vakit geldiğinde bakıcaz bakalım :) (gelecekteki eşim dilerim terslik çıkarmaz valla kavga edebiliriz :27:)

evlendikten sonra sadece kendi soyadımızı kullanmak diye bir şey yok sanırım. ya eşimizin soyadı, ya da ikisi birlikte oluyor..
tek başına kendi soyadımın kalmasını tercih ederdim ama, çok ilginç ve güzel bir soyadım var. ileride bir gün değiştirecek olmak çok korkunç :50:

kızlık soyadım biraz komik, daha doğrusu anlam bakımından güzel ama söylenişi komik. o yüzden evlenen kadar okul ve iş hayatımda hep dalga malzemesi oldu. Hatta ilk iş yerimdeki şube müdürüm odasından kafasını uzatır, tee bizim odaya seslenirdi soyadımla. ama gocunmazdım hiç, komik bulurdum , kelli felli adamın böyle bir şey yapmasını:9:

Eşimin soyadı:9:
Bekarlık soyadım biraz zordu söylediğimde anlaşılmıyordu illa kodlamak gerekiyordu:9:Bu daha anlaşılır:27:

Soyadımdan memnunum fakat iki soyadını da alacağımı sanmıyorum. :)

Bu arada bu eşin soyadı olayı da tehlikeli ne soyadları duyuyoruz ama değil mi? :1::1::1:

Kendi soyadımı çok seviyorum beğeniyorum farklı bir kere :23: kullanmaya devam ederdim ama uzun bi soyismim var bilemiyorum Allah'tan benimkinin soyadı kısa ve güzel :1:

İkisini birlikte kullanırım, evleniyorsam bir tek kendi soyadımı kullanmam zaten çok hoş değil, e kendi soyadımdan da vazgeçecek değilim. İkisi birlikte yakışır bence :)

Kendi soyismim de evlenmeyi düşündüğüm adamın soyismi de yeterince uzun. O yüzden sadece eşimin soyadını alırım tabi ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X