Souvvenir'in Çeyizleri

canım aldıkların cok guzel..bende senin banyo takımına bayıldım:) kırmızı olsun 5 fazla olsun:)) iyi gunlerde kullan inş..

Ay canım benim ya, yıllar önce alındı onlar.
Annem sağolsun, görmüştü bir mağazada, ince porselen oldukları için, yurtdışından almıştı ama gelirken klozet fırçası kırılmış malesef :KK43:
Ama olsun, yine de takım bozulmadı, sabunluğu, el sabunluğu, diş fırçalığı pamukluğu duruyor.
Buna şükür... En güzeli ise, banyo perdesi ile bir örnek olması ve şu anda tuttuğumuz eve o banyo perdesini asabilecek olmam..:KK16:.
Canım annem ya ince düşünür sağolsun...

selam genlincik. hayırlı uğurlu olsun:) güzel olsun bnm olsun:KK70:
güzel güzel huzurlu kullanmak nasip olur inş.

hisar düdüklü tenceren kaç litre? fiyatı uygunda şuan bndemi alsam bilemedim? neye göre aldın

Amin canım inşallah, hayırlısı ile cümlemize...

Benim hisar düdüklü tencerem 6 LT.
Ben onu tek olarak almadım, Hisar'ın çeyiz setini alırken içinde geldi.
O yüzden tek fiyat olarak ne kadardır bilemiyorum, fakat şu anda kampanyadaysa kaçırma al derim.
Güvenilir markalardandır hisar... Yıllarca kullanırsın.. :KK34:

Hepsi çok güzel güle güle kullanırsın inşallah eşinle.. :KK16:

Şey diyecektim tabak ve bardak takımların güzel aynı marka bende de var .

Ama günlük için başka al , bunlar misafirlik olsun gümüşlüğüne dizersin :KK1:

Sonracıma iğne - iplik ( Ben unutmuştum ) , gırgır , çamaşır ipi , mandal , tahta pilav kaşığı gibi küçük şeyler çok unutulanlardan diye hatırlatıyım dedim :KK1:

Amin canım inşallah, çok sağolasın...
Hangi tabak takımlarımı dedin sen canım? Luminarc olanlarını mı yoksa Karaca olanları mı?
İkisini de çok beğenerek aldım vallahi, kullanmaya kıyamam diyorum bazen, bazende hiiiççç acımıcam hepsini tepe tepe kullanıcam diyorum... :KK9:

Valla iğne - iplik ben unutsam bizimkiler unutmaz, babam terzi :))) Ama haklısın, ufak iğne - iplik setleri varya, her yerde bulunabiliyorlar, içinde 12 tane renk var, kutunun ortasında da iğne haznesi var.
Onlardan bir tane almayı düşünüyorum şimdilik, en azından toplu bir yerde dururlar, taaki iğne - iplik kutusu oluşturana kadar.
Belli zamandan sonra o kutu da şart oluyor, düğmesi vs. derken, dağınık duracağına :)))

Gır gır konusunda haklısın, onu da listeme ekleyeyim canım, mandal konusu aklımda onu da alıcam inşallah.
İşte kalan avadanlıklar bunlar, daha çok çıkacaktır eminim, zaten dayanamayıp devamlı bişiler alıyorum. :KK52:
Birazdan son aldığım cicileri eklicem :))))

Tahta kaşık ürünlerinden almadım canım bilerek.
Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, ısıda tahta kaşıklar deterjan maddelerini içlerine çekiyorlar, sonra yemek yaparken tencerede tekrar ısındığı için içine çektiği maddeleri yemeğe salıyor.
O yüzden güvenemedim, zaten o kadar çok tupperware ürünlerim var ki, dedim onları kullanayım önce. Gerekirse belki ilerde alırım.
Bi de benim tuhaf bir huyum oluştu son zamanlarda tahta kaşıklara karşı bi iticilik var, içim gıcıklanıyor... Nasıl anlatsam, hani şeftaliye veya limona karşı hassasiyeti olan insanlar varya... Öyle birşey gibi işte...
Çok komik buluyorum bende bu durumu ama nadir görülen birşey işte, benimde başıma geldi kırk yıl düşünsem gelmezdi valla... :KK9:

Akşam nişanlım bizdeydi ve dayanamayıp internette bakarken şunları aldık:

Pilli su pompamız
$05062012115746.jpg $05062012115253.jpg

Bulaşıklık
$28446_1.jpg

Suyun ısısına göre renk veren duş başlığı
$26859_1.jpg

Ne zamandır aklımda olan ve bir türlü vakit ayırıp alamadıklarımı da bu sabah aldım...
Tam bir alışveriş çılgını mı olduk bu çeyiz yüzünden nedir :KK52::KK52:

Bulaşık sabunluğu ve süngerliğim
$Bulasik-Sungerli-Sivi-Sabunluk_1626_1.jpg
Porselen bambulu dik kaşık tutacağım
$evim-porselen-bambulu-dik-kasiklik.jpg
Tantitoni hazneli rendem
$zoom_8695835216942_Z.jpg
Bambu tokmaklı porselen havanım
$PARADI~1.JPG

Karacayı kastetmiştim, bende kıyamıyorum da :KK9:

He bi de küçük çöp kutusu almıştım da büyük çöp kovalarından unutmuştum ben:KK34: aklında bulunsun

Aaa tahta kaşığın zararlı olduğunu bilmiyordum :KK53: teflon da kullanıyorum.. :KK50:Tüpperwareler yeni yeni çıktı sanırım , bende yok henüz :KK1:

Karacayı kastetmiştim, bende kıyamıyorum da :KK9:

He bi de küçük çöp kutusu almıştım da büyük çöp kovalarından unutmuştum ben:KK34: aklında bulunsun

Aaa tahta kaşığın zararlı olduğunu bilmiyordum :KK53: teflon da kullanıyorum.. :KK50:Tüpperwareler yeni yeni çıktı sanırım , bende yok henüz :KK1:

Benim kayınvalidem sağolsun sağlık konusunda herşeyi araştırır, bildiklerini anlatır.
Hem ondan duydum hem de bir çok kişiden duydum.
Artık tahta kaşıklar "hijyenik olmadığı" için mutfaklardan kaldırılacak diye de duydum.

Tupperware aslında çok eski bir marka olmasına rağmen, fiyatları biraz pahalı.
Fakat kullanılan malzemeler iyi, tavsiye ederim.
Ömürboyu garantisi var ayrıca, herhangi bir kırılma gibi sorunlar yaşadığında tupperware'e iade ediyorsun, onlar sana aynı urunu (ellerinde varsa, yoksa muadili ürünü) gönderiyorlar.
O anlamda süper, ben tupperwarelerimin hepsine 2000 TL gibi bir para döktüm ama ömürlük oldular.
Saklama kabıdır, bıçaktır vs. bi ton şey aldım. Ama başka almama da gerek kalmayacak :KK9:

Vallahi şu çeyizi düzene kadar bir ev alırdık bu paralarla... :KK9::KK9:

Bu arada tahta kaşık ile ilgili bulduğum bir yazı.
Sizlerin de aklında bulunsun :KK34:

Birçoğumuzun evinde tahta kaşık vardır.Metal kaşığa oranla daha sağlıklı olarak bildiğimiz tahta kaşıklarda da tehlike olduğunu biliyor musunuz?Yemek pişirirken tencereyi çizmemesi,sapının ısınmaması vb kolaylıkları nedeniyle tercih ettiğimiz tahta kaşıklar,temizliğine ve kullanımına dikkat edilmedinde kansere bile yol açabilecek kadar tehlike oluşturabiliyor.Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akar ve kaşık da çatlamalar ortaya çıkar.Kaşığın çatlayan bu bölgelerine bakteriler yerleşir ve bu bakteriler de pişirdiğimiz yemeğe geçer.Çatlayan bu kaşıkları deterjanla yıkadığımızda çatlak yerlerinde kalan deterjanlarda vücutta zehirlenme oluşturabiliyor.Cilalı kaşıklar da zamanla ısının etkisiyle üzerindeki cilalar akıyor ve bu cilalar vücut için toksik etki oluşturup,kansere neden olabiliyor.Tahta kaşık alırken boyasız ve cilasız kaşık almak daha sağlıklıdır.Kullanılan tahta kaşıklar çatladığında ve kırıldığında yenisiyle değiştirilmelidir.

Bu arada tahta kaşık ile ilgili bulduğum bir yazı.
Sizlerin de aklında bulunsun :KK34:

Birçoğumuzun evinde tahta kaşık vardır.Metal kaşığa oranla daha sağlıklı olarak bildiğimiz tahta kaşıklarda da tehlike olduğunu biliyor musunuz?Yemek pişirirken tencereyi çizmemesi,sapının ısınmaması vb kolaylıkları nedeniyle tercih ettiğimiz tahta kaşıklar,temizliğine ve kullanımına dikkat edilmedinde kansere bile yol açabilecek kadar tehlike oluşturabiliyor.Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akar ve kaşık da çatlamalar ortaya çıkar.Kaşığın çatlayan bu bölgelerine bakteriler yerleşir ve bu bakteriler de pişirdiğimiz yemeğe geçer.Çatlayan bu kaşıkları deterjanla yıkadığımızda çatlak yerlerinde kalan deterjanlarda vücutta zehirlenme oluşturabiliyor.Cilalı kaşıklar da zamanla ısının etkisiyle üzerindeki cilalar akıyor ve bu cilalar vücut için toksik etki oluşturup,kansere neden olabiliyor.Tahta kaşık alırken boyasız ve cilasız kaşık almak daha sağlıklıdır.Kullanılan tahta kaşıklar çatladığında ve kırıldığında yenisiyle değiştirilmelidir.

:KK53::KK53::KK53: Baya vahimmiş durum, teşekkür ederim bilgi için eşime de söylerim değiştiririz kaşıkları akşam çıkışta inşallah.. Kaynanamla anneme de haber veririm kullanmasınlar artık :nazar:

:KK53::KK53::KK53: Baya vahimmiş durum, teşekkür ederim bilgi için eşime de söylerim değiştiririz kaşıkları akşam çıkışta inşallah.. Kaynanamla anneme de haber veririm kullanmasınlar artık :nazar:

Evet canım, bende birini daha bilgilendirmiş oldum. :KK16:

Herşeyin çok güzell kahve fincanlarımız aynıııııı
Cam çaydanlığına bayıldım çok orjinal ve bnyo takımına çooooook begendim
Allah agız tadıyla kullanmayı nasip etsin :nazar:

bir de tahta kaşıklardan bahsetmişsin canım biz eve cilasız kaşık alırız hep annem herkese bunu tavsiye eder ben de faydalı olduğuna inanıyorum bir kaseye zeytinyağını koyuyoruz o kaşığı hiç kullanmadan onda bir kaç saat bekletiyoruz o zaman hiç kararmıyor ve doğal bir cilası oluyor zaten ben de tam tersi teflon setler var ya onların zaralı olduğunu biliyorum o yüzden bolca tahta kaşık aldım

Herşeyin çok güzell kahve fincanlarımız aynıııııı
Cam çaydanlığına bayıldım çok orjinal ve bnyo takımına çooooook begendim
Allah agız tadıyla kullanmayı nasip etsin :nazar:

Amin canım inşallah...
Herşeyimi severek özene bezene aldım, Allah hepimize ağız tadı ile mutlulukla çeyizlerimizi kullanmayi nasib etsin inşallah... :KK16::KK16:

Herşeyini çokk beğendimm :KK16:
Ama şu çeyiz sandığından nefret ediyorum almam ben ya :KK50:

Sağolasın canım...
Sandık almak şart değil ki canım artık eskisi gibi
Ben çok beğendiğim için aldım... İnşallah çokta işimi görecek...
Ama şimdi aynı işlevi görecek bir çok alternatif var, o yüzden sevmediğin birşeyi zaten alma :KK16:

herşeyden fazla fazla var eksiğin yok tatlım güle güle kullan

Amin canım sağolasın inşallah... :KK16:

bir de tahta kaşıklardan bahsetmişsin canım biz eve cilasız kaşık alırız hep annem herkese bunu tavsiye eder ben de faydalı olduğuna inanıyorum bir kaseye zeytinyağını koyuyoruz o kaşığı hiç kullanmadan onda bir kaç saat bekletiyoruz o zaman hiç kararmıyor ve doğal bir cilası oluyor zaten ben de tam tersi teflon setler var ya onların zaralı olduğunu biliyorum o yüzden bolca tahta kaşık aldım

Ben okuduklarımın ve doktorların söylediklerinin yalancısıyım canım.
Evet o anlamda doğru söylüyorsundur, fakat artık herşeyin tıbbi açıdan zararları-yararları çok daha net araştırılıp ortaya konuluyor.
Teflon tencere tavalar çizildiği taktirde sağlığa zararlı ve kansorejan madde halini alıyor.
Fakat doğru kullanımla, sağlığa zarar verici bir etken oluşturmuyor.
Zaten onların da alternatifi çıktı...

Ben plastiğinde sağlığa zararlı olduğunu herkesin bildiği kadar biliyorum.
O yüzden Tupperware aldım, ürün hakkında bilgi vermem gerekirse:
Yumuşak kapaklar POLİETİLEN maddesinden üretilir, bu madde yapay kalp kapakçığı üretiminde kullanılır! Gövdeler kapaklardan biraz daha serttir. POLİPROPİLEN maddesinden yapılır. Bu madde de buzdolaplarının iç gövdesinin hammaddesidir. Ayrıca protez kol, bacak, vs. yapımında kullanılır. Cam görünümlü kristal serisinin hammaddesi POLİKARBONATtır. Bu madde miyop, hipermetrop gibi göz rahatsızlığı bulunan kişilerin taktığı Lens'in hammaddesidir. Silikon kalıpların hammaddesi de bildiğimiz göğse, dudağa vs. konulan SİLİKON maddesiyle aynıdır.
Bu bilgilere kendi sitesinden ve farklı web sitelerinden, sağlık köşelerinden vs. ulaşabilirsiniz. :KK34:

En son aldıklarım, sanırım artık alacak bişi hakkaten kalmıyo :KK9: :KK9: :KK9:

Kızartma tenceresi almak istemedim, yeterince tencerem var zaten.
O yüzden çok işlevli bu süzgeci gördüm, bakalım inşallah işime yarar.
$markakurducom-vipdukkan_com-1324521966-120.jpg

Kek kalıplarını nedense sona bırakma gibi birşey oldu.

ama geç olsun güç olmasın, onları da halletmiş oldum :)
$Mehtap-Buyuk-Dilimli-Kek-Kalibi-28-CM__56151307_0.jpg $Pirlanta-24cm-Buyuk-Dilimli-Kek-Kalibi-CKD-BY__59064645_0.jpg
Bir banyo takımım var, ama yine de bir tane daha bulunsun istedim.
$Zeyve-Porselen-6-Parca-Banyo-Seti__33925781_0.jpg

Kavanoz şeklinde saklama kaplarını da sona bıraktım.
Nihayetinde aldım...
$productimage-picture-korkmaz-a609-trio-saklama-seti-173.jpg

Bir kaç tane de sütyen & kilot takım aldım ama, onları paylaşmaktan çekindim açıkçası :KK9::KK17:

Gerçekten herşeyyy harikaa:nazar:
Kendime örnek olarak alıcağım çeyiz topiklerinden biri sizinki.
Uzun zamandır bakıyordum ve herşey çok güzel:nazar: Zevklerimiz uyuyor...
Bende tupperware olarak almak istiyorum tüm plastiklerimi. Annemde kullanıyor çok memmun. Hemde senelerdir.
İnşallah sağlıkla huzurla kullanmanızı nasip olsunn :KK16:
Şimdiden de mutluluklar diliyorummm :KK16::KK16:

Gerçekten herşeyyy harikaa:nazar:
Kendime örnek olarak alıcağım çeyiz topiklerinden biri sizinki.
Uzun zamandır bakıyordum ve herşey çok güzel:nazar: Zevklerimiz uyuyor...
Bende tupperware olarak almak istiyorum tüm plastiklerimi. Annemde kullanıyor çok memmun. Hemde senelerdir.
İnşallah sağlıkla huzurla kullanmanızı nasip olsunn :KK16:
Şimdiden de mutluluklar diliyorummm :KK16::KK16:

Ay canım benim, mutlu ettin beni... Sağolasın, beğenmene sevindim...
İnşallah dediğin gibi hayırlısı ile sağlıkla huzurla kullanmak nasib olur, az kaldı sayılır zamanım, heyecan doruklarda :KK52: :KK52:

Ay canım benim, mutlu ettin beni... Sağolasın, beğenmene sevindim...
İnşallah dediğin gibi hayırlısı ile sağlıkla huzurla kullanmak nasib olur, az kaldı sayılır zamanım, heyecan doruklarda :KK52: :KK52:

İnanın nasıl heyecanlı olduğunuz yazıdan belli ve ben bile heyecanlandım kendimi düşününce :))
Gerçekten çok az kalmış zaman :))
İnşallah seneyee bende sizinki kadar az bir zamanım kaldığında bu heyecanaları tadarım inşallah.
1 aydır falan bu topiğinize abone olmuştum ama bir türlü yazmak nasip olmamıştı.
Bende biraz önce ev konunuzu okuyordum gerçekten tuttuğunuz evde harikaa:nazar::nazar::nazar::nazar: Yatak odasına özellikle beğendim balkonunun kapalı olması çok işe yarayacak.
Maşallahhh diyorum tekrar tekrar. :nazar::nazar::nazar::nazar:

X