How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Sosyal paylaşım siteleri ruh sağlığımız için tehlike mi???

Sacma sapan her ani ni paylasanlari ,gercekte paylastiklari gibi karakterde olmayan,bekarlarin surekli mutlu yuva es bekleme yuva ozlemi vs paylasimlarina artik bi koca bulsalarda anasayfam temizlense dedigim evlilerinde sanal alemde askim kocacim bilmem ne cilvelesmelerine de anlam veremediklerimi bir kenara koyuyorum da arkadasim sahurda yedigin zeytin peynirinde fotografi eklenmez yahu hele tatlilar boreklerin vs oldugu fotograflari olmadik zamanda gordugumde nasil canim cekiyor..birileri su sacma akimda olan yemek fotolarini paylasanlara dur dese;)
Insanlar utanmasa yatak odalarını bile koyacaklar.
Bu konuyu açtığımdan beri irdeliyorum duygularımı.
Ben çok foto koymuyorum oradayım buradayım diye paylaşım yapmıyorum. Şimdi herkes yapıyor ya ben yapmayınca eksik gibi hissediyorum galiba. Herkes bir tatil beldesinde bildirim yapınca sanki insanlar aaaaa papatya hiç gezmiyor hep evde diye düşünmemekeri için onaylamadığım halde bende yer bildirimi yapmaya başlıyorum. Yani galiba durum bu. Tatili kendimize yapmıyoruz da yer bildirimi yapmak için oradayız gibi birşey.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gıcık mıyım bilmiyorum. Eskiden arkadaşımdı. Sonradan ortada bir sebeb yokken selâmlaşmalarımız azaldı. Ve kesildi. Şimdi konuşmuyoruz. Ama birbirimizi silmiyıruz faceden. O benim doğum günümü kutladı faceden. Arada çocuğumun fotosunu beğenir nadiren. Ben görürüm ama hiç beğenmem.
O bazı şeylerde bana göre daha akıllı davrandı. Belki de o fotoları görünce kendi aptallıklarım geliyor aklıma.
Bir de o her anı paylaşıyor. Evde yemek yaparken eşiyle kahve içerken kv ile yemek yerken vs vs.

O zaman kendinde eksikliğini hissettiğin şeyleri onda görünce moralin bozuluyor demekkii.. Bakma en iyisi onun paylaştıklarına yada bilmiyorum siler misin nasılsa aranıza soğukluk girmiş gibi..

Insanlar utanmasa yatak odalarını bile koyacaklar.
Bu konuyu açtığımdan beri irdeliyorum duygularımı.
Ben çok foto koymuyorum oradayım buradayım diye paylaşım yapmıyorum. Şimdi herkes yapıyor ya ben yapmayınca eksik gibi hissediyorum galiba. Herkes bir tatil beldesinde bildirim yapınca sanki insanlar aaaaa papatya hiç gezmiyor hep evde diye düşünmemekeri için onaylamadığım halde bende yer bildirimi yapmaya başlıyorum. Yani galiba durum bu. Tatili kendimize yapmıyoruz da yer bildirimi yapmak için oradayız gibi birşey.

Ben de foto koymuyorum fazla, bildirim falan da yapmiyorum. Yakin bir arkadasim her gittigimiz yerde dur bir check-in yapayim diyor, ben de icimden phuff ne gerek var diyorum. Fotograf falan koymaya da gerek gormuyorum, arkadaslarim beni cok garip buluyor. Fotograf koyup napcam diyorum, nasilsa her gun gordugum insanlar neye benzedigimi biliyor.

Bence toplum olarak paylaşıma fikirlerimizin önemsenmesine desteklenmesine ilgi görmeye açız.
Facebook twittir instagram hepsi ayrı bir dünya .
Video paylaşım siteleri oyun siteleri yemek siteleri forumlar bloglar bir dünya şey var . Bunlarında azımsanamayacak kadar takipçisi var.
İnsanlar buralardan tanışıp buluşup arkadaşlıklar bile kurabiliyor.
Bu konu hem tartışmaya çok açık hem kapsam olarak çok geniş .
Makyaj yapmayı bilmiyorsan aç bin tane video çıkıyor karşına veya eşarp yapacaksan yemek yapacaksan binlerce çeşit hemde.
Paylaşımın sınırı yok maşallah . internetten uzak durmak çok zor .
Etrafımızdaki insanlarla paylaşımımız sınırlı. Ben mesela görüş olarak bana yakın kişilerle sohbet etmeyi seviyorum ama çevremde böyle insanlar olmuyor her zaman . Alternatif olarak internete yöneliyorum . Aynı diziyi izlediğim insanlarla konuşmak aynı kitabı okuduklarım paylaşım benim hoşuma gidiyor.
Ama bunlar için forum siteleri yeterli ve çok bağımlılık yapmıyor. İşin özü bizde bitiyor sanırım . Bizi mutsuz ettiğini bile bile buna devam etmek zorunda değiliz. Mutlu olduğumuz ölçüde alakalı oluruz . Sonra ekranı kapatırız :)
veeee
Benim vazgeçemeyeceğim tek yer kk galiba . :))

Sosyal paylasim siteleri ruh halimizi bozmuyor, insanlar kendi ruh hallerini bozuyor ve suçu sosyal paylasim sitelerine atiyorlar.
Benim mesele feysim var fakat pek kullanmiyorum. Yani fotoraf, check in fazla yapmiyorum. Sadece arkadaslarim ne yapiyor diye arada sira giriyorum.

Ancak kk'den ögrendim baze insanlar resmen feys için, instagram için yasiyorlar. Sadece esinin facebook arkadas listesine bakmiyorlar, artik kimi aratirdilar, kim esinin mesajlarini begenmis,... yani buralarda esi/sevgilisi eski lise arkadaslari, eski sevgilsini sadece aratirdilar diye kriz geçiren insanlar var. Bu kanimca artik saglikli bir durum degil.

Hele aratmalara bakmak neyin nesi ya? Bende eski lise arkadaslarimi arattim, hatta eskiden platonik asik oldugum lise arkadasimi aratmistim. Ne var bunda ya? Insan en basit 10 yil sonra nasil görünüyorlar diye merak ediyor, yüzlerini daha taniyacakmiyim felan diye. Bence baze insanlar zaten kiskanç/paranoyak ve bu tür siteler dogru o insanlar için saglikli degil.

Kızlar haklısınız kesinlikle.
Hayatımızın bir parçası olmuş. Ve bizi mutlu etmiyor. Eskiden insanlar ne yapar ne eder bilmezdik. Herkes kendi halinde Yaşar giderdi. Şimdi kim daha çok geziyor kim daha mutlu kim daha paralı kimin evi daha güzel. Resmen bir yarış var ve kendimizi istemeden de bu yarışın içinde buluyoruz sanki.
Cesaret edip en kısa zamanda kapatacağım inşallah

Dün akşam ben favori paylaşımımı gördüm, .... 3 saat önce karpuz yiyordu

altına vah vah sen bugüne kdr hiç tanışmadınmı, ben sana tattırırdım yazasım geldi

Bu nasıl bir mantıktır, nasıl bir zihindir Allahım

Ben bir yere gidersem albüm yapıyorum, çok nadir yer bildirimi yapıyorum, oda anlık foto paylaşımlarına ekliyorum.

Yer bildirimi yapmam, facebook gündemde bile yokken bundan 15 sene önce annemin elini tutup gittiğim yere iftara gittim. Herkes foto paylaşımı yarışında o kdr komik bir görüntü ki. Ben etrafımdaki çiçekleri izlemek ile meşgüldüm, acaba onların fotograflarında çıkmışmıdır?

Kendi fotograflarımı çok eklemem

Eğer çok üzgünsem, durum ile alakalı tam tersi şeyler ama aa asllında çok mutluyum kıvamında değil nötr şeyler , biliyorumki takipçi listem kalabalık. Malesef bu oyuna ister istemez bulaşıyoruz.

Ama kendi kendime sözüm var, düğün dernek fotografı eklemeyeceğim. Eğer tek tük etiketleyen olursa, yeterli olur. Beni sevenler benimle yaşasın o günü.

Yahu eskiden kız istemenin bir ağırlığı olurdu, şimdi damat tepsiden kahve alırken kız tarafı foto çekip kızın hesabına etiketlemiş bu bana çok basit geliyor, resmen alladık pulladık kızı verdik ohh demek gibi geliyor.

Sanirim facebook bagimlisiyim.
Ve ben bozuldum, dogrudur. Hele ki son zamanlarda farkettim ki yaptigim guzel seyleri facebook'a koymak bana o seyi yapmaktan daha cok haz veriyor. Daha bugun tatilden dondum, muthis plajlara, tatil yerlerine gittim. Dusundum de, tatili cok sevdigim halde, bana en cok haz veren sey, facebook'a ekledigim fotograflar ve aldigim begenilerdi. Tatil yapmaktan cok... :26: Bu durum beni huzursuz etmeye basladi, sanki baskalari icin yasiyorum, baskalari begensin, onaylasin, kiskansin, imrensin... Eskiden boyle degildim. Simdi hepten bir ego hirsi sardi beni. Zaten Aslan burcuyum. Egosu yuksek, ilgiyi, begeniyi, ovguyu seven biriyim. Facebook da buna tuz biber oldu. Neyse. Yakin gelecekte hayatimi kokunden etkileyecek planlarim var, hayatim cok degisecek. Bu degisimle birlikte kendimi bu yaristan cikarmayi dusunuyorum. Yaparsam ne ala, yapamazsam dondururum hesabimi herhalde.

Bir de su var. Facebook su konuda beni etkiliyor. O mesaji gordu de cevap yazmadi, d. gunumu ogrendi ama kutlamadi, ben begendim ama o begenmedi... :37: Bunlarin hesabini cok yapiyorum ve herkesin bana karsi yaptiginin ve yapmadiginin cetelesini tutmaktan, herkese ayni karsiligi vermekten, hatta bu yuzden kendimi kasmaktan yoruldum. Facebook benim insan iliskilerimin zayiflamasina vesile oldu diyebilirim bu yonden. Cok fazla alingan ve hassas biriyim, bu tur seylerde hemen insanlardan sogurum. Dusunuyorum, facebook acmasaydim herkesi sevip sagi duyuyor olacaktim yine. O kadar basit sebeplerden insanlardan sogur oldum ki, bana gore degil facebook valla. Boyle seylerden etkilenmeyen insanlara daha uygun. :32:

Velhasili, benim ruh sagligim ve sosyal iliskilerim acisindan tehlikeli galiba. :1:

Uf su yukardaki yorumumu okudum, cok sinirlerim bozuldu. Kendime yediremedim bir sosyal paylasim sitesini bu kadar onemsemeyi. Su an dondurasim var hesabi. Bugun dogum gunum, kutlamalari alayim, sonra donduracagim birkac gune. Bugun yine bir cetele tutma gunu benim icin mesela. Gunun sonunda filanca kutladi, filanca kutlamadi diye huzursuz olacagimi biliyor, simdiden uzuluyorum. Pff, 1 hafta icinde donduruyorum, karar verdim. Yemisim facebookunu. Kafayi yedirtti bana. :32::ssz:

Uf su yukardaki yorumumu okudum, cok sinirlerim bozuldu. Kendime yediremedim bir sosyal paylasim sitesini bu kadar onemsemeyi. Su an dondurasim var hesabi. Bugun dogum gunum, kutlamalari alayim, sonra donduracagim birkac gune. Bugun yine bir cetele tutma gunu benim icin mesela. Gunun sonunda filanca kutladi, filanca kutlamadi diye huzursuz olacagimi biliyor, simdiden uzuluyorum. Pff, 1 hafta icinde donduruyorum, karar verdim. Yemisim facebookunu. Kafayi yedirtti bana. :32::ssz:

Doğum günün kutlu olsun, mutlu yıllar. :)))

Sanirim facebook bagimlisiyim.
Ve ben bozuldum, dogrudur. Hele ki son zamanlarda farkettim ki yaptigim guzel seyleri facebook'a koymak bana o seyi yapmaktan daha cok haz veriyor. Daha bugun tatilden dondum, muthis plajlara, tatil yerlerine gittim. Dusundum de, tatili cok sevdigim halde, bana en cok haz veren sey, facebook'a ekledigim fotograflar ve aldigim begenilerdi. Tatil yapmaktan cok... :26: Bu durum beni huzursuz etmeye basladi, sanki baskalari icin yasiyorum, baskalari begensin, onaylasin, kiskansin, imrensin... Eskiden boyle degildim. Simdi hepten bir ego hirsi sardi beni. Zaten Aslan burcuyum. Egosu yuksek, ilgiyi, begeniyi, ovguyu seven biriyim. Facebook da buna tuz biber oldu. Neyse. Yakin gelecekte hayatimi kokunden etkileyecek planlarim var, hayatim cok degisecek. Bu degisimle birlikte kendimi bu yaristan cikarmayi dusunuyorum. Yaparsam ne ala, yapamazsam dondururum hesabimi herhalde.

Bir de su var. Facebook su konuda beni etkiliyor. O mesaji gordu de cevap yazmadi, d. gunumu ogrendi ama kutlamadi, ben begendim ama o begenmedi... :37: Bunlarin hesabini cok yapiyorum ve herkesin bana karsi yaptiginin ve yapmadiginin cetelesini tutmaktan, herkese ayni karsiligi vermekten, hatta bu yuzden kendimi kasmaktan yoruldum. Facebook benim insan iliskilerimin zayiflamasina vesile oldu diyebilirim bu yonden. Cok fazla alingan ve hassas biriyim, bu tur seylerde hemen insanlardan sogurum. Dusunuyorum, facebook acmasaydim herkesi sevip sagi duyuyor olacaktim yine. O kadar basit sebeplerden insanlardan sogur oldum ki, bana gore degil facebook valla. Boyle seylerden etkilenmeyen insanlara daha uygun. :32:

Velhasili, benim ruh sagligim ve sosyal iliskilerim acisindan tehlikeli galiba. :1:

Bu yorumu defalarca kere okudum. Ne kadar içten ve dürüse yazmışsın. Kutlarım seni.
Okudum okudum döndüm kendime baktım.
Sanırım senin yolunda ilerliyorum.
Biz de 2 hafta sonra tatile gideceğiz inşallah. Gerçi bu konuda bir program yapmadık daha ama. Oraya gidince check in yaparım. Dönünce albüm yapıp foto eklerim. Acaba hangi kıyafetlerimi götürsem diye düşünürken yakalıyorum kendimi. O bahsettiğin çeteleleri galiba ben de tutuyorum. Benim gıcık olduğum kişilerin fotolarını beğenenlere ben de içten içe gıcık oluyorum sanırım.
Ya da bak geçenlerde onun arkasından konuluyordu şimdi fotosuna ne yorum yapmış falan diye inceliyorum.

Yani kısacası bir an önce kurtulmak gerek.

Bu arada doğum günün kutlu olsun.
Tatile nereye gittiğini sormamın sakıncası var mı. Yeni bir plan yapamadık belki fikir olur diye soruyorum.
Face kapatırsan yaşadıklarını ve duygularını öğrenmek isterim
Iyi bayramlar diliyorum

Seni bilmem de papatyacım ben bağımlıyım anacım :52::52::52::52:

Seni bilmem de papatyacım ben bağımlıyım anacım :52::52::52::52:
Öyle mi diyorsun. Sen aslında çok foto paylaşmıyorsun. Farklı paylaşımların çok oluyor. Yukarıda yazıldığı gibi duygular yaşıyor musun

öyle mi diyorsun. Sen aslında çok foto paylaşmıyorsun. Farklı paylaşımların çok oluyor. Yukarıda yazıldığı gibi duygular yaşıyor musun

iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yani artık tvlerden haber alma özgürlüğümüz olmadığı için ben nete bakmazsam dünyadan haberim olmayacak gibi hissediyorum daha çok
kimsenin profiline girip bakmıyorum ancak duvarıma düşerse
ama misal bilsem ki bi arkadaşım tatile gitti memlekete gitdi falan girerim neler yapmış diye

Doğum günün kutlu olsun, mutlu yıllar. :)))
Teşekkürler Milena :))

Bu yorumu defalarca kere okudum. Ne kadar içten ve dürüse yazmışsın. Kutlarım seni.
Okudum okudum döndüm kendime baktım.
Sanırım senin yolunda ilerliyorum.
Biz de 2 hafta sonra tatile gideceğiz inşallah. Gerçi bu konuda bir program yapmadık daha ama. Oraya gidince check in yaparım. Dönünce albüm yapıp foto eklerim. Acaba hangi kıyafetlerimi götürsem diye düşünürken yakalıyorum kendimi. O bahsettiğin çeteleleri galiba ben de tutuyorum. Benim gıcık olduğum kişilerin fotolarını beğenenlere ben de içten içe gıcık oluyorum sanırım.
Ya da bak geçenlerde onun arkasından konuluyordu şimdi fotosuna ne yorum yapmış falan diye inceliyorum.

Yani kısacası bir an önce kurtulmak gerek.

Bu arada doğum günün kutlu olsun.
Tatile nereye gittiğini sormamın sakıncası var mı. Yeni bir plan yapamadık belki fikir olur diye soruyorum.
Face kapatırsan yaşadıklarını ve duygularını öğrenmek isterim
Iyi bayramlar diliyorum

Teşekkürler :)
Ben ABD'de yaşıyorum. Florida ya gittim. Mümkünse gitmeniz tavsiye ederim. Türkiye'de ise Çeşme, Seferisar (İzmir), Fethiye/ ölüdeniz i tavsiye ederim. Özellikle Çeşme Ilıca plajı favorim.

Ben facebook u geçen sene 1.5 aylığına dondurmuştum. Rahatlamıştım valla. Her şeyden uzak kalmış gibi oldum. Şimdi benim en yakın arkadaslarım Türkiye'de ve face bizim için çok iyi bir haberleşme aracı, buluşma yeri adeta. Tr ye geldiğimde facebook aramıyorum, çünkü zaten arkadaslarımla mesgul oluyorum. Telefonla ya da yüz yüze görüşebilsek durumum farklı olurdu. Bu kadar düşmezdim facebook un içine. :) kesin dönüş yaptığımda eminim böyle olmayacak.

Butun iliskilerimizi etkiliyor facebook whatsapp vs . Bir arkadasim var sabahtan aksama kadar hatta gece yarisina kadar whatsapptan konusuyoruz gecen gun bulustuk ve yuzyuze tikanip kaldik ve espri yaptik cikarip telefonlari whatsapptan yazisalim diye ama aslinda durumlarimiz cok vahim. Arkadaslar disarda bulusuyoruz herkeain elinde telefon kimse sohbet etmiyor.asosyal olmaya basliyoruz sadece nette sosyaliz yani oyle gorunuyoruz .

Tüm sosyal ağlarda üyeliği olan biriyim. Instagramı aktif olarak kullanırım. Face de söz falan yazmam. Değişik sayfaların fotolarını paylaşmam. Eğer tatile Yada bir etkinliğe gittiysem dönünce bir albüm yaparım. Çok nadir bulunduğum yeri yazarım. Tüm bunlara rağmen son aylarda resmen bağımlı olduğumu düşünüyorum. Özellikle de akıllı telefonların bunda etkisi var sanırım. Ve sanıyorum etkileniyorum. Acaba diyorum bu insanlar hep mi mutlu dertleri yok mi sinirli öfkeli olmazlar mı. Çocuklarına kısmazlar mı.
Normal bir hayatım var ama sanki nasıl anlatsam ben eklemeyince eksik gibi mi hissediyorum. Bilemiyorum.
Kapatmak istiyorum özellikle Face yi ama cesaretim yok galiba.
Siz kullanıyor musunuz
Ben bağımlı mı olmuşum sizce

Ben sosyal ağlardan bazılarını aktif kullanıyorum. İnstagram üyeliğim yok.
Face'de hiç kendime ait tek bir fotoğraf paylaşmadım bu güne kadar, gittiğim mekanların tatillerin etkinliklerin fotolarını paylaşmam yer bildirimi yapmam. (kendi düğünümü bile oradan duyurmadım, düğün fotosu bile eklemedim..) bana garip ve gereksiz geliyor kendimce uygun bulmuyorum. Biraz da nazar değer diye öyle mutlu güzel hoş resimlerimi koymak istemiyorum nazara çok inanırım...
Face'yi sadece bazı gruplara üye olmak ve arkadaşlarımla iletişim kurmak haberdar olmak için kullanıyorum.
Orada sürekli fotoğraf paylaşanlar da sen ben gibi insanlar. Mutlu ya da mutsuz anları oluyordur. Ordakaileri dikkatle inveleyince aslında anlaşılıyor.
Üniversitede kızlar vardı, arkadaş grubu gibi 6-7 kişi. Mezun oldular evlendiler vs..
Sanki hepsi birbiine nisbet yaparcasına hepsi benzer albümler oluşturup notlar yazarak paylaşım yaptılar şimdi de çocuklarını koyuyorlar...barizkıskançlık ve nisbet vardı...hala daha da devam ediyorlar çok ayıp geliyor bana böyle şeyler görmemiş gibi bilmiyorum...çocuk daha yeni kucağına verilmiş yatakta lohusa halinde bile resim koyan var...:26:

yani normalde de insanlar ağlarken üzgünken foto çekilmez, sosyal paylaşım yokkende insanlar mutlu anlarında foto çekilirdi ama açıkcası face falan laf sokma ve hava atma aracı haline geldi, birileri birilerine çok pis nisbet yapıyor farkındansında sen de sadece izliyorsun onları dışardan... öyle garip bişey oldu yani

Kesinlikle tüm ilişkileri etkiliyor. Bir arkadasım var. Hergüm ne yaptığını evde ne yemek yaptığını dışarıda ise ne yediğini nereye gittiğini evimde eşya değiştirdiğini araba değiştirdiğini herşeyi biliyoruz yani bir insanın hayatını bu derece gözler önüne koyması ne derde doğru.
Ben çocuğunun bezi bıraktığını facede ilan edeni biliyorum.
Herkes hayatın farklı şekilde yaşıyor fakat hayatının her aşamasını ilan edenin normal olmadığını onaylanma ihtiyacı hissettiğini belki de yalnızlık çektiğini düşünüyorum ben

Hiçbir sosyal hesabim yok sadece kk var
FACEBOOK u dondurali 2 sene etti acmayi da düşünmüyorum
Ben boyle mutluyum

Back