Sosyal medyanın etkisinde kalmak

Benim insta hesabım yok. Facebook'a da resim yüklemeyi bırakalı 7 yıl olmuştur. İnsanların sahteliklerinden gına geldi. Ya da böyle gençlere göre geliyor. 20li yaşlarda, foto atıcam, beğenenlere bakıp anlam çıkaracağım. Ben de açmayı düşünüyorum, kimle konuşsam Insta hesabı istiyor, oysa ben bir facebook teyzesiyim.
Facebook en son 10 yıl önce kullandım ozamanlarda arkadaşlar tanıdklar resmimi begensene yorum bıraksana diyordu en çok koyanı biriside öz ve öz abimdi 🙄

İnstagram da herkes sevgi pıtırcığı huzurlu mutlu pozitif. Eşleri yardım eden. Çocukları mükemmel. Sadece parasal anlam da değil. Bu durumlara da imrenmeye başladım. Sporlar aktivetwler sağlıklı beslenmeler. Kendimi yetersiz hissediyorum
Herkes kamera önündeki gibi zannetmeyin. Kavgalarını paylaşacak değiller neticede. Ayrıca onlar da hamburger yiyor ama kamera arkasında😂😂😂

Gebito sizi yanlışlıkla alıntıladım sorry

Yazıksize siz benim katarsis izleyip mutlu oluyorum Halime şükür ediyorum diye bir yorum yaptığımı nerde okudunuz acaba .

Ben Emre Yıldırı n hikayesini izleyip haftalarca kendime gelemedim. Benimde oğlum var kendimi o annenin yerine katıp haftalarca her aklıma geldiğinde kahroluyordum. Ben katarsisi gerçek hikayeler olduğu için izliyorum zaten bir katarsis iki müge Anlı izlerim boş dizilere vaktimi harcamam

Bir daha beni alıntılanmazsanız sevinirim zira amacınız mıçınızdan polemik üretmek başka yorumlara gidin 😉
Orada soru sormuşum farkındaysaniz. Dediğiniz şey buna çıkıyor alintilayip bunu yazdığınız şeye bakın isterseniz . Ayrıca polemik üretmeye çalışmak insanların yaşadıklarına bakıp haline sukretmeye çalışmaktan iyidir

İnstagram dipsiz kuyu… o parmağı sürekli yukarı ittirme hareketi. Yurtdısı tatilleri, lüx arabalar, istedikleri markadan giyinmek…
2 beyaz yakalı olarak yurtdısına çıkamıyoruz istediğim markadan alışveriş yapamıyorum ( zara, oysho) lüx arabalar, chanel çanta istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece “ insan gibi” “sosyal yaşamak” istiyorum. Bazılarınız ya da bir çoğunuz beni anlamayacak biliyorum. Tek istediğim insanca yaşamak. Şükürsüz biri miyim? Diyorum bazen. Ama Zaradan bir ceket almaya gerçekten elim gitmiyor. İsraf yapıyorum gibi geliyor.
Sosyal medya gerçekten psikolojimi bozmaya başladı. Onlar ın %2-3 lük kısım olduğunun farkındayım. Evet gerçek hayat o değil.. size de olmuyor mu ? Tiktokcular’ın fenomenler’in villalara taşınması. Daha 35 yaşındayken karı koca mesleklerini bırakıp, link vererek egeye taşınması?
Siz de etkileniyor musunuz?Bu hayatlardan.
Ben etkilenmiyorum, beni kötü etkileyecek ne varsa akraba instagram fenomeni vs mesafe koyuyorum çok mutlu yaşıyorum. Kendi gittiğim gördüğüm yerleri paylaşırım istemeyen varsa takibi bırakır. Siz de öyle yapsanız? Milletin hayatına bu kadar özeneceğinize kendinizinkini yaşasanız? Bi daha bu yaşta olmayacağınız kesin sağlığın da garantisi yok. İki beyaz yakalı yurtdışı tatili evet zor ama bi hedef belirleyip bütçe oluşturursanız ve bunun için para koysanız kenara imkansız değil. İsraf gibi geliyorsa şunu deneyin kendinize aylık 300-500-1000 TL artık geliriniz netse ona göre bi bütçe ayırın ve bu bütçe bitecek diyin. Ya kısa bi haftasonu gezisi ya arkadaşlarla buluşma ya Zara ceket ya masaj size be iyi gelecekse onu yapın ama o bütçeyi kendinize harcayın

Gecen sayfama düştü,Alacati'dan fotoğraf atıyor,millet dik dur eğilme,açın acımızdır falan yazıyor.Olumsuz yazanlara da saldırıya geçiyorlar,belalar havada uçuşuyor😄.
Millet normal değil ya valla kadın üç günde unuttu ayol ne acısı 🙄

Kocasının cenazesinde kaynanasının koluna bir girişi varki seviyesini belli ediyor sırf eski karısına inat koştura koştura bir gelişi var omg 😆

İnstagram dipsiz kuyu… o parmağı sürekli yukarı ittirme hareketi. Yurtdısı tatilleri, lüx arabalar, istedikleri markadan giyinmek…
2 beyaz yakalı olarak yurtdısına çıkamıyoruz istediğim markadan alışveriş yapamıyorum ( zara, oysho) lüx arabalar, chanel çanta istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece “ insan gibi” “sosyal yaşamak” istiyorum. Bazılarınız ya da bir çoğunuz beni anlamayacak biliyorum. Tek istediğim insanca yaşamak. Şükürsüz biri miyim? Diyorum bazen. Ama Zaradan bir ceket almaya gerçekten elim gitmiyor. İsraf yapıyorum gibi geliyor.
Sosyal medya gerçekten psikolojimi bozmaya başladı. Onlar ın %2-3 lük kısım olduğunun farkındayım. Evet gerçek hayat o değil.. size de olmuyor mu ? Tiktokcular’ın fenomenler’in villalara taşınması. Daha 35 yaşındayken karı koca mesleklerini bırakıp, link vererek egeye taşınması?
Siz de etkileniyor musunuz?Bu hayatlardan.
İnstagramda çok sevdiğim kişiler hariç hiç kimsenin gezme tozma fotileri dikkatimi çekmez. Ayrıca tatilin her karesini paylaşanlada acayip dalga geçerim.

Sosyal medya özürlüyüm ciddi anlamda :KK45:Sadece paylaşım yapıyorum onu da fotoğraf albümü gibi kullanmak maksadıyla :KK53: Arkadaşların hikayesine bakmak aklıma gelmez. Reels falan hiç anlamam. Arada Twitten gündem takip ederim o kadar.

Geçen Çağla Şikel'in 5.Çocuğuna hamile bir fenomenle ile dalga geçmesi geldi aklıma:işsiz: bir yerde denk gelmişti videosu.. Kim ne yapacağını şaşırmış bu uğurda o yüzden sahte hayatları izlememek en iyisi..

Haydan gelen huya gider…

Eşimin kuzenide influenzer olmuş , güya yemek sayfası, yemekten başka herşey var.
Botoxlar başladı, filtresiz çekim yok, tesettürlü idi şimdi minilerle şortlarla videolar çekiyor, paylaşacak bişey bulamazsa kızlarının herhalini çekip paylaşıyor. Hayat bumu ? Üç kuruş kazanacağız diye çocuklarına yaptığına bak , sence o para helalmi? Ayrıca onuda geçtim yaşam tarzını ben biliyorum , kırk küsür yaşında kadın üniversitesi okumamaış lisede yaptığı aktiviteleri anlatıyor sürekli. Çocuklarının adını değişmiş mesela Hülya ise fulya yapmış. Tanımayanlara bilmeyenlere ne güzel görünüyor ama işin gerçeği o değil. Bende diyorum hergün her videoda başka kıyafet, ikinci kez giydiğini görmüyorum , lüks sitede yaşıyor nasıl oluyor diye ama işte … vallahi özenmiyorum sende özenme , elimizdekine şükür edelim . Filtre kullanmadanda güzeliz biz :)

Kendimi kotu hissetmeme neden olan tum sayfalari takipten ciktim ohh kafam rahat piril piril. Ozellikle yeni dogum yaptigim donem mukemmel anne sayfalari beni cok kotu hissettirirdi.
Diger yandan iki beyaz yaka calisan olarak zaman zaman kendinize guzel seyler almaniz israf degildir hepimiz bunlari hakediyoruz. Butcemiz dahilinde alinacak şık bir ceket ayakkabi canta bizleri mutlu edecektir o yuzden kendimizi cok da kasmamaliyiz bence.

Etkilenmek değil ama buna sebebiyet veren insanlara çok kızıyorum. Elinde internet var yaz internet tarayıcına ne istiyorsan bul, ekran görüntüsü al görüntüyü arat bul al. Eşlerinin iç çamaşırlarına kadar link istiyorlar ya aklınız mı çalışmıyor ne kadar zor olabilir birseyi bulmak.

Insan gibi yaşamak, restauranta gidip fiyat listesine bakmadan yemek yemek lüks oldu artık. Orada yemek yiyeceğime eve şunu alırım diyorum. Ki sadece iki kişiyiz ev araba varken bu haldeyiz, çocuğu olanları kirada olanları düşünemiyorum bile. Dün esofman altı alacaktım 600 dedi ya şaka gibi. Halinize şükredin diyenleri okuyorum ama insan gibi yaşamayı istemek kötü birşey değil ki.

Ben de link veriyorum, villaya taşınmadım ya da Ege'ye yerleşmedim 😂😂😂😂 evi taşıdım ama ahsjahs
Link geliri benim internetten kazandığım paranın %10'unu bile oluşturmuyor ki zaten link gelirimin tamamını yardıma kullanıyorum.
Ben eskiden de kimseye onda var bende yok demezdim, hala da demiyorum. Yapı meselesi bu.

Insta gerçekten değişik bir şeye evrildi. İnsanı yetersiz hissettiriyor. Eskiden diyorum anı yaşardık, bir iki foto da anı için saklardık.
Ben paylaşmıyorum ama çevrem aa foto çekeyim paylaşayım derdinde hep.
Yani paylasmazsa eksiklik hissediyor.

Eskiden diger indanlari gormuyorduk mutluyduk bence.

Instadan faydalı şeyleri mümkünse takip etmeye çalışıyorum o bile gereksiz aslında.

En son Aşkı Memnudaki Adnandan etkilendim ashahdhj ne güzel karısına şiir falan okuyor,ses tonu muhteşem ❤️Keşkem benim olaydı öyle bir koca hiç de aldatmazdım ahahah

Şakası bir yana her iyinin daha iyisi var,her lüksün daha da lüksü var, sizi çok iyi anlıyorum insanca yaşamak istiyorsunuz,istediğiniz markadan giyinmek istediğiniz yerde tatil yapmak istiyorsunuz. Asla şükürsüzlük değil bunlar sadece insani yaşam.

İyi de onlari takip ederek o hayatlari yaşamalarina siz katki sağliyorsunuz Sonra da bakıp özeniyorsunuz. 🤷

Ben hiç birini takip etmiyorum mesela sadece kitap incelemelerini sevdigim bir tane var o da lüks içinde yaşamiyor şuan zaten belli bir kitlesi var işte.

Onun dişinda kimsenin aşırı lüks yaşamini gormek istemiyorum sabah aksam, milletin eline ne geciyor yani, tanimadigin insaninin asiri lüksüne bakip durucak ne var bilmem.
Sadece kendi cevremden insanlari ve paylasimlarini sevdigim bir kaç kişiyi takip ediyorum ben. 👍😌 Gayet mutluyum boyle. Onlari takip etmeyince dunyadan habersiz kalinmiyor.

Tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım. 3-4 senedir kullanmıyorum kafam çok rahat 🤤 hem de sadık arkadaşlarımı görmüş oldum, gerçekten beni hatırlayıp özleyen arkadaşlarım sık sık telefondan arar mesaj yazar vs. Zaten geri kalanı gereksizmiş 🙃 Tavsiye ederim size de 👌

Ne kdr sevilmese de kizilsada artık böyle bir sektör var. Markaların tamamı sosyal medya ile işbirliği içinde. Hayat değişiyor sosyal medya her yerde reklamcılık her yerde. Örneğin bir bebek markası pet ürünleri cikarmis çünkü açığı görmüş ve tanıtımı evcil hayvan sahipleri ile yapıyor.
Kazanç noktasında ztn her yerde bu sekilde, para parayı çekiyor artık sabit maaşla ilerlemek imkansız. Sadece kkm geliri ile hiç birsey yapmadan yaşayan tanıdıklarım var
Pasta çoktan paylaşılmış ilk başlayanlar dışında çoğu aileden zengin ve aralarına kimseyi kabul etmiyorlar.

Bu arada belli başlı hesaplarım var, bana birseyler kattığını düşündüğüm.
Çok sade gözüken bir hesap ile çatistim ve takipten çıktım. Konu 2. El uygulamalara gelen hizmet bedeli idi

Ablacım şöyle anlatayim...
Komşum eşi tarafindan aldatıldı ama kadın o dönemi bir atlattı resmen küllerinden doğdu çünkü imkanı vardı...ama lohusa idi bebeğini emziremedi sütü kesildi ama dimdik durdu ...maddi imkan olduğu için rahattı tabiki...sonra kabul etti bu durumu ve su an Instagram da bir paylasimlar yapıyor yemin ediyorum inanamıyorum...sürekli eşini etiketleyip yaptığı paylasimlari gören derki resmen aşk böcekleri dersin ...dudak dudağa pozlar,alışveriş ye aldiklarini paylasmalar...eşi ihale almış çok yüklü miktar resmen şov yapıyor bende gülerek izliyorum paylaşımlari...yani dicem o ki herkes güzel şeylerini paylasiyor kötü anını paylaşan yok

İnsan ister istemez bir kıyas yapıyor.
Hiç umrum değiller desem yalan olur ama onların hayatları gerçekten çok sıkıntılı. Sırf param olacak diye öyle açık bir hayat yaşamak istemezdim.
Eşi sosyal medya fenomeni olan birisi bir programda "çevremde bu işle uğraşıp psikolojik destek almayan yok" demişti.
Herkese seni eleştirme hakkı veriyorsun.
Bütün hayatın hiç tanımadığın insanların dilinde. Elestirebiliyorlar bu hakkı sen veriyorsun çünkü her şeyi açık ederek.
Para bol olabilir ama gerçekten huzurlular mi o konuda emin değilim.

X