Sosyal medyanın etkisinde kalmak

Bu kadar etkileniyorsan kapat kullanma ya da kendini, hayatını olduğu gibi kabul edip elindekilerle avunmaya çalışmalısın

Çocuklarının üzerinden para kazanmaya çalışan aileler, karı -koca türlü rezillikler yaparak ünlü olup para kazanmaya çalışan insanlar...Bunlara mı özeniyorsunuz? Bizim toplum yapımız hiç bu kadar bozulmamıştı.2 yıldır sosyal medya kullanmıyorum hayat kaliteniz için sizede öneririm.

Ama ben o karakter de biri değilim :)
Hacettepeden mezun, beyaz yakalı bir çiftsiz eşimle

O karakterde degılım dedıgınızde anlarım evet
Ama eğitim meselesı alakasız konuyla :)

Çok para kazanmanız ıcın ödün veröenız gereken seyler var. Ve merak etmeyın zamanla unutuyorlor o ödün verışen seyler.
Unutuyorlar ınsanlar
Ve saygı duyuyorlar sana 😆 aynen suan ınstagramda bazı fenomenlerdeki gıbı

Etkilenmemek elde değil bence.

Ama bu sosyal medya özellikle instagram kullanımı kişinin yaşayışında birtakım değişikliklere neden olabiliyor.
Kendime öz eleştiri yapacak olursam; eskiden gittiğim yer yerden ufak da olsa bir kare çekip paylaşmam gerektiğini hissederdim ve o ortama adaptasyonum 100 birimden 70’e düşerdi atıyorum. Ki ben her anını paylaşan biri olmadığım halde.

İnstagramdaki son paylaşımım Haziran, ondan önceki de kasım 2021 🙃

Dün hastanede sıra beklerken, bir anne ile kızın diyaloguna şahit oldum. Annenin elinde telefonu, kızı sebilden su içmek istiyor annecim bana yardım eder misin dedi. Yüzüne bile bakmadan yardım İçin kalktı ama o an kızıyla olmadığı o kadar belliydi ki..

Gözlemlediğim şey gerçekten daha az sosyal medya kullanımı -özellikle instagram- daha fazla huzur ve kafa rahatlığı getiriyor.
Ana sayfada saniyede bir fotoğrafa denk gelmek, ruh dünyamızı bozuyor dengelerimizi şaşırtıyor. Bu kadar uyarıcıyı kim alsa rahatsız olur🤷🏻‍♀️
Kendi adıma fotoğraf ve diğer story ıvır zıvır paylaşımımı çok çok azalttım, takip ettiğim hesapları (influecer olmasına gerek yok bu kendi çevrenden ama samimi olmadığım biri de olabilir) eledim minimuma indirdim. Umarım bir gün tamamen silebilirim.

Lınkcılerı takıp etmıyorm ben.Oturdugu yerden para kazanıyor.Kocalar ısten cıkıyor,etrafında bakıcılar.
Sen aksam 19.00 de kostur kostur cocugunu almaya calsıııp,eve gelıp yemek yapıp,baygın halde sızıp kalırken.O oturdugu yerde senın 1 aylık maasını 1 tshirte verıyor.
Cogu da muhafazakar kesim.Sorsan hak helal flaan derler.
Tostoslu seren bıkere paylasmıstı yanlıslıka 8-9 parca kıyafet almıs 20 tl odemıs toplam.
Bıde sey var dıllerinde hepsinin,eylul ayı alısverısım,ekım ayı alısverisim.Bız yazlık kıslık 2 kere yaparsak sükür diyorz.Onların her aya ozel kıyafeti var:)
Lınkcılerı takp etmezsen ıg güzel valla.
Etmeyin ,kırsın dızını calıssın hepsi.
Butık tarzı hesaplara lafım yok,onlar ezilen kesim zaten.

Baskalarinin mutsuzlugundan mutlu mu oluyorsunuz?
Katarsis izleyip mutlu mu olacaksınız yani? Diyecek şey bulamıyorum
Gebito sizi yanlışlıkla alıntıladım sorry

Yazıksize siz benim katarsis izleyip mutlu oluyorum Halime şükür ediyorum diye bir yorum yaptığımı nerde okudunuz acaba .

Ben Emre Yıldırı n hikayesini izleyip haftalarca kendime gelemedim. Benimde oğlum var kendimi o annenin yerine katıp haftalarca her aklıma geldiğinde kahroluyordum. Ben katarsisi gerçek hikayeler olduğu için izliyorum zaten bir katarsis iki müge Anlı izlerim boş dizilere vaktimi harcamam

Bir daha beni alıntılanmazsanız sevinirim zira amacınız mıçınızdan polemik üretmek başka yorumlara gidin 😉

Benim insta hesabım yok. Facebook'a da resim yüklemeyi bırakalı 7 yıl olmuştur. İnsanların sahteliklerinden gına geldi. Ya da böyle gençlere göre geliyor. 20li yaşlarda, foto atıcam, beğenenlere bakıp anlam çıkaracağım. Ben de açmayı düşünüyorum, kimle konuşsam Insta hesabı istiyor, oysa ben bir facebook teyzesiyim.

L
O karakterde degılım dedıgınızde anlarım evet
Ama eğitim meselesı alakasız konuyla :)

Çok para kazanmanız ıcın ödün veröenız gereken seyler var. Ve merak etmeyın zamanla unutuyorlor o ödün verışen seyler.
Unutuyorlar ınsanlar
Ve saygı duyuyorlar sana 😆 aynen suan ınstagramda bazı fenomenlerdeki gıbı
Eşim öğretim görevlisi ondan şaklabanlık yapmak zor olabilir :)

İnstagram'ın gereksiz bir mecra olduğunu düşünüyorum.Mizah sayfalarını takip ederim sadece,bir de ünlüleri takip edip,onlara türlü iltifatlar yağdıran tipler var.Baska biri gelip olumsuz birsey yazdığında ona beddua edecek kadar aklına yitirmiş insanlar var.Çok tuhaf bir ortam,o bahsettiğiniz fenomenler falan 1 dakika bile tahammül edemem onlara,herkes sahte bir hayat yaşıyor.Facebook'da teyze ve dayilarla laf yarıştırmak daha eğlenceli😃.

Lınkcılerı takıp etmıyorm ben.Oturdugu yerden para kazanıyor.Kocalar ısten cıkıyor,etrafında bakıcılar.
Sen aksam 19.00 de kostur kostur cocugunu almaya calsıııp,eve gelıp yemek yapıp,baygın halde sızıp kalırken.O oturdugu yerde senın 1 aylık maasını 1 tshirte verıyor.
Cogu da muhafazakar kesim.Sorsan hak helal flaan derler.
Tostoslu seren bıkere paylasmıstı yanlıslıka 8-9 parca kıyafet almıs 20 tl odemıs toplam.
Bıde sey var dıllerinde hepsinin,eylul ayı alısverısım,ekım ayı alısverisim.Bız yazlık kıslık 2 kere yaparsak sükür diyorz.Onların her aya ozel kıyafeti var:)
Lınkcılerı takp etmezsen ıg güzel valla.
Etmeyin ,kırsın dızını calıssın hepsi.
Butık tarzı hesaplara lafım yok,onlar ezilen kesim zaten.
Hiç sorma ya oturduğumuz yerden herkesin özeline evine mahremine girer olduk iğrenç ya ben tek watsaptan paylaşım yaparım ordada sadece ailem ve yakın dostlarım görür .

Hiç sorma ya oturduğumuz yerden herkesin özeline evine mahremine girer olduk iğrenç ya ben tek watsaptan paylaşım yaparım ordada sadece ailem ve yakın dostlarım görür .
Cocuklar kaynıyor arada.Her anları sosyal medyada heryerde.
5 snee oncekı halını takıpcim atmıs dye paylasıyor kadın.Ya senın takipcınde senın cocugunun vıdeosunun ısı ne?Bunu nasıl sorgulamıyorsun?Cıdden yolarım o takıpcıyı ne hakla cocgumu kaydedersın telefonuna dıye:)

İnstagram dipsiz kuyu… o parmağı sürekli yukarı ittirme hareketi. Yurtdısı tatilleri, lüx arabalar, istedikleri markadan giyinmek…
2 beyaz yakalı olarak yurtdısına çıkamıyoruz istediğim markadan alışveriş yapamıyorum ( zara, oysho) lüx arabalar, chanel çanta istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece “ insan gibi” “sosyal yaşamak” istiyorum. Bazılarınız ya da bir çoğunuz beni anlamayacak biliyorum. Tek istediğim insanca yaşamak. Şükürsüz biri miyim? Diyorum bazen. Ama Zaradan bir ceket almaya gerçekten elim gitmiyor. İsraf yapıyorum gibi geliyor.
Sosyal medya gerçekten psikolojimi bozmaya başladı. Onlar ın %2-3 lük kısım olduğunun farkındayım. Evet gerçek hayat o değil.. size de olmuyor mu ? Tiktokcular’ın fenomenler’in villalara taşınması. Daha 35 yaşındayken karı koca mesleklerini bırakıp, link vererek egeye taşınması?
Siz de etkileniyor musunuz?Bu hayatlardan.
Valla etkileniyorum ne yalan söyleyim. En çok da pandemi döneminde zoruma gitmişti. O kadar bunalmıştım ki yasak saati yaklaşınca neredeyse panik atak geçirecek gibi oluyordum. Hele 17 günlük sözüm ona kapanmada millet sürü halinde bodruma giderken benim evde oturup onları izlemek çok koymuştu bana…

Cocuklar kaynıyor arada.Her anları sosyal medyada heryerde.
5 snee oncekı halını takıpcim atmıs dye paylasıyor kadın.Ya senın takipcınde senın cocugunun vıdeosunun ısı ne?Bunu nasıl sorgulamıyorsun?Cıdden yolarım o takıpcıyı ne hakla cocgumu kaydedersın telefonuna dıye:)
Aynen öyle bir video kat sosyal medyaya anında sil hiç farketmez herkes kopyalıyor kaydediyor

İnstagram'ın gereksiz bir mecra olduğunu düşünüyorum.Mizah sayfalarını takip ederim sadece,bir de ünlüleri takip edip,onlara türlü iltifatlar yağdıran tipler var.Baska biri gelip olumsuz birsey yazdığında ona beddua edecek kadar aklına yitirmiş insanlar var.Çok tuhaf bir ortam,o bahsettiğiniz fenomenler falan 1 dakika bile tahammül edemem onlara,herkes sahte bir hayat yaşıyor.Facebook'da teyze ve dayilarla laf yarıştırmak daha eğlenceli😃.
Hele o bedavadan avukatlık yapan sözde fanlar çok komik ya 😂😂

X