Sosyal medyanın etkisinde kalmak

İnstagram dipsiz kuyu… o parmağı sürekli yukarı ittirme hareketi. Yurtdısı tatilleri, lüx arabalar, istedikleri markadan giyinmek…
2 beyaz yakalı olarak yurtdısına çıkamıyoruz istediğim markadan alışveriş yapamıyorum ( zara, oysho) lüx arabalar, chanel çanta istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece “ insan gibi” “sosyal yaşamak” istiyorum. Bazılarınız ya da bir çoğunuz beni anlamayacak biliyorum. Tek istediğim insanca yaşamak. Şükürsüz biri miyim? Diyorum bazen. Ama Zaradan bir ceket almaya gerçekten elim gitmiyor. İsraf yapıyorum gibi geliyor.
Sosyal medya gerçekten psikolojimi bozmaya başladı. Onlar ın %2-3 lük kısım olduğunun farkındayım. Evet gerçek hayat o değil.. size de olmuyor mu ? Tiktokcular’ın fenomenler’in villalara taşınması. Daha 35 yaşındayken karı koca mesleklerini bırakıp, link vererek egeye taşınması?
Siz de etkileniyor musunuz?Bu hayatlardan.
Kimse umrumda değil. Ben kendi yaşantıma bakarım. Sizi dürtüsel olarak rahatsız ediyorsa. Kişileri takip etmeyin. Sadece sayfa takip edin. Böylelikle kafanız daha olur. Şöyle düşünün. Banane onun bunun hayatından niye takip edeyim deyin.

Sosyal medyada neyin gerçek neyin doğru olduğunu asla bilemeyeceğimiz, insanların kendilerini görmek istedikleri gibi sergiledikleri bir gösteri alanı ile karşı karşıyayız. O link vererek hayatı yaşıyor zannettiğimiz insanlara da ben acıyorum şahsen. Her geçen gün kalabalıklaşan bir kitle var ve bu meslek bir gün eskisi kadar değerli bir konumda olmayacak diye düşünüyorum. O zaman o insanlar ne yapacaklar çok merak ediyorum. Bu tarz şeylerle uğraşmayıp kendi meslekleriyle geçinen normal insanlar onlar kadar ipin üzerinde yaşamıyorlar. Yani sonunda ne olacağı, geleceği bilinmeyen bir iş. Üstelik hayatları tamamen gözler önünde, berbat bir haldeyken bile kameraya çıkmak link vermek zorundalar, markaların kendilerinden istedikleri paylaşımlar vs oluyor ve sürekli başları dönercesine tüketim yapmak zorunda kalıyorlar. En ufak bir şeyde linç yiyebilecek bir konumda oluyorlar. Normal hayatta bir kişi bile bize moral bozucu bir şey söylese ister istemez ne kadar etkileniyoruz değil mi? Bu insanlara tonlarla mesaj geliyor saçma sapan. Takmıyor gibi görünseler de hayatlarının her anında bunları düşünerek denetimli serbestlik gibi bir şey yaşıyorlar. Göründüğü gibi harika olduklarını sanmıyorum ve özenmiyorum. Ama ille etkileniyorsanız takip etmeyin.

Sosyal medyada neyin gerçek neyin doğru olduğunu asla bilemeyeceğimiz, insanların kendilerini görmek istedikleri gibi sergiledikleri bir gösteri alanı ile karşı karşıyayız. O link vererek hayatı yaşıyor zannettiğimiz insanlara da ben acıyorum şahsen. Her geçen gün kalabalıklaşan bir kitle var ve bu meslek bir gün eskisi kadar değerli bir konumda olmayacak diye düşünüyorum. O zaman o insanlar ne yapacaklar çok merak ediyorum. Bu tarz şeylerle uğraşmayıp kendi meslekleriyle geçinen normal insanlar onlar kadar ipin üzerinde yaşamıyorlar.

Buna hiç katilmiyorum. Çooook fazla kazaniyorlar ve o parayi akillica kullanip yatirim yapanlara hiç bir şeycik olmayacak o işi yapmasalar bile rahat yasayacaklar.

Bir kiza denk gelmiştim aile evinde videolar cekerek başlamişti, kendine ait bir odasi dahi yoktu evinde.
Aradan bir kaç sene geçti geçmedi o kiza tekrar baktigimda kendine villa almiş, villada yaşiyordu. 😬 Bu kişinin oyle milyon takipcisi de yok ustelik. Boşuna acimayin yani, onlara bir şey olmaz.

Eşim sorun etmese ben de denerdim. İlla komik şeyler çekmek gerekmiyor. 🤷

Eşinizi çocuğunuzu her ozelinizi ortaya dökerek aynı şartlara sahip olursunuz
Ama değer mi siz düşünün?
Bos verin o hayatlar sahte ki zaten siz de demişsiniz bunu

Buna hiç katilmiyorum. Çooook fazla kazaniyorlar ve o parayi akillica kullanip yatirim yapanlara hiç bir şeycik olmayacak o işi yapmasalar bile rahat yasayacaklar.

Bir kiza denk gelmiştim aile evinde videolar cekerek başlamişti, kendine ait bir odasi dahi yoktu evinde.
Aradan bir kaç sene geçti geçmedi o kiza tekrar baktigimda kendine villa almiş, villada yaşiyordu. 😬 Bu kişinin oyle milyon takipcisi de yok ustelik. Boşuna acimayin yani, onlara bir şey olmaz.

Eşim sorun etmese ben de denerdim. İlla komik şeyler çekmek gerekmiyor. 🤷
Orası öyle elbette ama hazıra dağ dayanmaz. Bir de bu kesim kazandıkları gibi fazlaca harcayan ve tüketen bir kesim. Zaten takip edilme nedenleri de o. Üstelik iş şartlarının değişmeme güvencesi yok. Meslek edinmeyip hayatını sadece bu işe veren kişileri düşünerek yazdım

Bence onlari izlemek yerine durumu kotu insanlarin hayatlarinin oldugu belgeselleri izle bence onlara bakip kendi haline biraz daha sevinebilir mutlu olabilirsin
Yanlış anlamayın, evet sahip olduklarımızın değerini bizden çok daha kötü durumda olan insanları görünce anlarız ama birilerinin kötü durumuna bakıp kendi halimize sevinmenin hoş bir şükür yöntemi olduğunu düşünmüyorum.
O çok kötü durumda olan insan biz de olabilirdik veya olabiliriz. Birileri de bize bakıp "Ay iyi ki böyle değilim" diye sevinse hoşumuza gitmez muhtemelen.
O yüzden sadece kendi hayatımıza bakmak ve sahip olduklarımızın, olabileceklerimizin farkında olmak daha doğru olur.

Orası öyle elbette ama hazıra dağ dayanmaz. Bir de bu kesim kazandıkları gibi fazlaca harcayan ve tüketen bir kesim. Zaten takip edilme nedenleri de o. Üstelik iş şartlarının değişmeme güvencesi yok. Meslek edinmeyip hayatını sadece bu işe veren kişileri düşünerek yazdım

Bugun buldugunu bugun yiyen insan meslegi olsa da zora düşebilir zaten.

Hazir parayi yemekten bahsetmiyorum ki çok harcasalar da kazandiklariyla yatirim yapiyorlar, çoğu mülk vs aliyor zaten.
İş şartlari değişse de, o işi yapmasalarda aldiklari mülklerin gelirleriyle, yatirimlarindan gelen gelirle yine yaşarlar.

Meslekle olmuyor yani sadece.

Bu arada bazıları takip etmeyin demiş. Takip etmiyorum. Keşfedimce çıkıyor. Bi elbise beğeniyorum mesela o fotoya tıklıyorum. Sonra algoritmadan sürekli fenomenler

Malesef son zamanlarda çoğu kişi benzer psikolojide. Bunun sebebi sadece sosyal medya değil ekonomik sebeplerden dolayı artık herkes harcama yaparken bir değil birkaç kere düşünmek zorunda kalıyor. Kaldı ki tatilden gezmekten falan hiç bahsetmiyorum. Burda yapılabilecek tek şey sosyal medyadan olabildiğince uzak kalmak

İnstagram dipsiz kuyu… o parmağı sürekli yukarı ittirme hareketi. Yurtdısı tatilleri, lüx arabalar, istedikleri markadan giyinmek…
2 beyaz yakalı olarak yurtdısına çıkamıyoruz istediğim markadan alışveriş yapamıyorum ( zara, oysho) lüx arabalar, chanel çanta istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece “ insan gibi” “sosyal yaşamak” istiyorum. Bazılarınız ya da bir çoğunuz beni anlamayacak biliyorum. Tek istediğim insanca yaşamak. Şükürsüz biri miyim? Diyorum bazen. Ama Zaradan bir ceket almaya gerçekten elim gitmiyor. İsraf yapıyorum gibi geliyor.
Sosyal medya gerçekten psikolojimi bozmaya başladı. Onlar ın %2-3 lük kısım olduğunun farkındayım. Evet gerçek hayat o değil.. size de olmuyor mu ? Tiktokcular’ın fenomenler’in villalara taşınması. Daha 35 yaşındayken karı koca mesleklerini bırakıp, link vererek egeye taşınması?
Kendinize bu şekilde hayatı dar etmemelisiniz. Hele de böyle şeyleri evinize yansıtmaniz çok yanlış. Onların yaşamlarında da başka şeyler eksiktir. Yurtdisinda yasiyorum imkanım çok ama anne ve babam kardeşim yanımda değil. Öyle her kafanıza estiginizde gidemiyorsunuz da. Benimde arkadaşım eşiyle beyaz yaka ve bol bol geziyorlar oyle durumunuzda aman aman kötü değil tabiki kendi standartlariniz için para kazanma yolları arayabilirsiniz ama sadece şikayet etmek doğru gelmiyor. Çözüm üretin dert degil

O şekilde para kazanan insanlar bana asalak gibi geliyor . Asla takip etmem . Onları takip edip onlara para kazandırmam . Hele ki sürekli çocuğu üzeriden reklam yapanları gördükçe tüylerim diken diken oluyor . Umarım instagram buna bir kısıtlama vs düzenleme yapar da oturdukları yerden oluk gibi akan para kaynakları kesilir . Asalak gibi değil de çalışarak para kazanırlar . Bir çoğu işini gücünü bırakıyor bir süre sonra lüx arabalar lüx evlerde yaşıyorlar . Ha bir de bunun ünlü versiyonu var hemen çocuk doğurur instamom olur kullanmadığı ve asla kullanmayacağı bebek bezinin reklamını yapar ve insanlar bunları takip eder , para kazandırır gerçekten hayret ediyorum onları takip edenleri de .

Kendinize bu şekilde hayatı dar etmemelisiniz. Hele de böyle şeyleri evinize yansıtmaniz çok yanlış. Onların yaşamlarında da başka şeyler eksiktir. Yurtdisinda yasiyorum imkanım çok ama anne ve babam kardeşim yanımda değil. Öyle her kafanıza estiginizde gidemiyorsunuz da. Benimde arkadaşım eşiyle beyaz yaka ve bol bol geziyorlar oyle durumunuzda aman aman kötü değil tabiki kendi standartlariniz için para kazanma yolları arayabilirsiniz ama sadece şikayet etmek doğru gelmiyor. Çözüm üretin dert degil
Arkadasınızın eşiyle beyaz yaka bol bol geziyor demişsiniz. Hiç bir beyaz yaka bu ekomomi de yurtdısına 1 den fazla çıkamaz maalesef

Arkadasınızın eşiyle beyaz yaka bol bol geziyor demişsiniz. Hiç bir beyaz yaka bu ekomomi de yurtdısına 1 den fazla çıkamaz maalesef
Pandemi sonrasi üst uste Makedonya turuna ve ardından Büyük Avrupa turuna katildilar. Tabi herkesin geliri de farklılık gösterir, harcamalari, birikimleri... Turkiye içinde de guzel geziyorlar çocukları yok. Sizinde bir kere cikabilme imkaniniz var demek ki. Mesela bazı arkadaslarim gelirlerinden çok harciyorlar kendi hayatlari sonucta, demişsiniz ya bazı markalari israf görüyorum almaya bazı insanlar borca girerek alıyor. Hicbirsey gorundugunu yansitmayabilir. Evet çok mutlu olanlarda vardir ama olsunlar burda kıskançlık sadece size ve çevrenize zarar verir. sorun olmayacaksa sizde youtuber olabilirsiniz sadece insana elindekileri yetmiyorsa aile içindeki insanları huzursuz ederek çözüme ulasamaz.

Bende bağımlıyım. Sosyal medya sürem 3 SAAT… gercekten oturduğum yerden ınsanların hayatını ızlıyorum. Peki kapattığınız da eksıklık hayatı kaçırmışlık hıssettınız mı?

Sen 3 saat ile bagimliysan ben neyim acaba
Yanlış anlamayın, evet sahip olduklarımızın değerini bizden çok daha kötü durumda olan insanları görünce anlarız ama birilerinin kötü durumuna bakıp kendi halimize sevinmenin hoş bir şükür yöntemi olduğunu düşünmüyorum.
O çok kötü durumda olan insan biz de olabilirdik veya olabiliriz. Birileri de bize bakıp "Ay iyi ki böyle değilim" diye sevinse hoşumuza gitmez muhtemelen.
O yüzden sadece kendi hayatımıza bakmak ve sahip olduklarımızın, olabileceklerimizin farkında olmak daha doğru olur.

Aslinda bende ayni söyluyorum ama tam anlamiyla kendimi ifade edememis olabilirim yani bizden kötü durumdakileri gorup halimize sukredersek belki duankiy ruh halinden kurtuluruz demek istiyoruz yoksa aaaa bu fakirmis bizden kotuymus deyip kim sevinirki sevinen zaten insan olamaz

Sen 3 saat ile bagimliysan ben neyim acaba

Aslinda bende ayni söyluyorum ama tam anlamiyla kendimi ifade edememis olabilirim yani bizden kötü durumdakileri gorup halimize sukredersek belki duankiy ruh halinden kurtuluruz demek istiyoruz yoksa aaaa bu fakirmis bizden kotuymus deyip kim sevinirki sevinen zaten insan olamaz
Kaç saat ekran suren?

Eşinden sürekli şiddet görüp yüzündeki morlukları,şişlikleri filtre ile kapatıp canım aşkım,bebeğim,seviyorum,iyiki sen'li paylaşımlar yapan arkadaşımdan sonra instagram koca bir saçmalık oldu benim için.
Şahit olduğum farklı saçmalıklar da var anlatsam roman olur. 🙂
Keşke siz de şahit olsanız da bu kadar etkisinde kalmasanız..

İnsanlar oturup evinde TV karisinda her akşam çay cekrdek kola cips keyfi var en az olan onu bile yapamıyorlar nerde kaldı zara oysho ben bırakalı çok oldu inan ucuz diye baktığım lcwda bile bir pantolon 400tl olmuş çocuk pantolon 🙄 tabiki etkileniyor insan o hayatları gördükçe.. link vermeye başlayanlar bir yıl içinde milyonluk evlere taşındılar çok pişmanım yüzümü yıkarken kahvaltı yaparken kahve içerken bı story atmadigima🥲 inan iki lafı bir araya getiremeyen insanlar düne kadar iki göz odada oturan tanıdığım bı farmasiye giriş yaptı iki kahve çekip yemek yaparken hikaye atıp bir yılda milyonluk ev araba çekti altına devir malesef internet devri

Eşinden sürekli şiddet görüp yüzündeki morlukları,şişlikleri filtre ile kapatıp canım aşkım,bebeğim,seviyorum,iyiki sen'li paylaşımlar yapan arkadaşımdan sonra instagram koca bir saçmalık oldu benim için.
Şahit olduğum farklı saçmalıklar da var anlatsam roman olur. 🙂
Keşke siz de şahit olsanız da bu kadar etkisinde kalmasanız..
Dınlemek isterım

Instagramda antifenomenetkisi diye bir sayfa var. Orayı takip ederseniz,aslında hayatları toz pembe görünen insanların ne kadar bencil, rezil insanlar olduğunu görürsünüz. İnanın sokaktaki dilenciye daha çok saygım var. Maddi olarak çok iyi görünüyorlar ama çoğunun hiçbir vasfı yok ve insanları kandırarak, mağdur ederek zengin oluyorlar. Mahremiyet gibi bir düşünceleri de yok. Yatak odasına kadar paylaşıp, çocuklarını da bu işe alet ediyorlar. Fenomenleri takip edip prim vermeyin lütfen. İnsanları nasıl mağdur ettiklerini o sayfada paylaşıyorlar. Bizim emek vererek kazandığımız helal paramız onların haram parasından daha değerli.

Dınlemek isterım
Ben ünlü tik toker,fenomen,uç noktada zengin olan kişileri sosyal medyada takip etmiyorum öncelikle onu söyleyeyim. 🙂
Dolayısıyla instagram ünlülerinin samimiyetleri,paylaşımlarının doğruluğu konusunda iddiada bulunamam.
Çevrem,ailem, arkadaşlarımdır takip ettiğim ve takibinde olduğum.
Haliyle yaşantısını,karakterini, fiziki özelliklerini vs bilirim.
Çoğu obsesif,mutsuz. Yaşantıları ile paylaşımlarının alakası yok.Şimdi örneklemeye kalksam,bahsetmeye başlasam deşifre olabilirim veya bahsettiğim şahısları deşifre edebilirim.
Ama enn basiti ünlü eşlerin harika aşk pozları sonrasında ayrıldıklarını magazin haberlerinden öğrenebiliyorsun üzerinden çok geçmeden.
Bazı şeyler göze sokulmaya çalışılıyorsa bu reklamdır bana göre.Dolayısıyla sosyal medya tamamen sosyal bir kandırmaca bence.

X