TikTok ya da insta ,Twich açmak parayla değil ki.
Siz de bir hesap acin,deneyin nasıl olacak.
İnsanlara çok kolay geliyor ama onda da ne kadar çok emek var. Ayrıca özgüven gerektiren bir iş.
Ben çok sık seyehat ederim,yolda da hep başıma bir haltlar gelir, her şey bir macera. Arkadaslarim hep ısrar eder 'youtube ac' diye. Ama öyle zor ki.
Birincisi malzeme almak lazim. İyi bir kamera, bilgisayar, tripod, ışık, rüzgardan koruyan gürültü kesen mikrofon. Bunların hepsi masraf demek
İkincisi doya doya gezmek,anı yasamak yerine devamlı çekim yapmak,kamera arkasından bakmak lazım.
Üçüncüsü insanların yanında kamera açıp kendi kendine konuşacak özgüvene sahip olmak lazım.
Dördüncüsü hayatıni herkese açmak lazım. Ama herkes, sevdiğin sevmediğin herkes seni bilecek. Bu rahatsız edici bir şey. Mesela benim tatillerimin en unutulmaz anları annemin kalp krizi geçireceği anlar
nasıl rahat rahat paylaşayim?
Beşincisi yanındaki insanları biktiracak kadar telefonla hasirnesir olman lazım. YouTuber bisikletçi bir kızla tura çıktık. Kafa kamerası vardı, yanında rahat rahat konuşamadım her şey kaydoluyor diye. Durdu durdu foto video çekti. Surusten zevk alamadım . Günlük hayat cekseniz yanınızdaki herkes bunalacak. Çok takipcili olduğunuz için güzel reels peşine yemekleriniz soğuyacak...
Valla ben uyuz olurum yasamak yerine bikbikbik ekran arkasından bakana, bir yere gidince durup durup resim çektirmek isteyene .
Altincisi, sosyal medya demek hater demek.
Devamlı kötü yorum duymaya hazır olmak demek. O ev alan tiktokcular ne hakaretler ısıtıyor. En sevilen youtuberin bile sayfasının altı hakaretlerle dolu. Kilosu, yüzü, evi,eşinin çocuğunun tipi, tavuk derisi görünümlü cildi bile hakaret konusu olabiliyor. Onca hakarete rağmen devam etmek çelik gibi sinir işi.
Ve insanlar çok iğrenç. Serrose var mesela, japoyadan. Kadın küçücük kızını kaybetti, mutlu günden video atıyor 'sen ne biçim anasin cocugun mezarda' diyorlar. Yeni bebeği oldu ona laf ettiler, 'bu da ölecek gibi bakıyor ' diyen bile cikti. Görüyorsun di mi iğrençliği?? İnsnalar böyleler iste.Ve genelde haterlarin çoğu da yakın çevreden cikiyor. Bu da ayrı bir olay.
Bunca hakareti eleştirdiginde gelen cevap da belli; "hayatının her anını gösteriyorsan bunları da duyacaksın. Sen de paylaşma"
Ve son olarak
mantikli, güzel, bilgi veren reelsler izlenmiyor ama mesela tepeden düşen pastaları burnunla yakalama oyunu oynadığın reelsler milyon izleniyor. Tanınmak istiyorsan,kesfete düşmek istiyorsan böyle salak salak şeyler de yapmalısın . Onu yapınca çevren tarafından dalga unsuru olman, hakaret sayısındaki artış da cabası.
Yaniii velhasıli kelam öyle göründüğü kadar kolay değil hiç bir şey. İnan onlar da çalışıyorlar, bir emek ve masraf veriyorlar. Rezil olmayı göze alıyorlar.
Sen de al, bakarsın sen de link dagitirsin .
Şahsen güzel yasayan influencerler beni hiç rahatsız etmiyor. Beni tek rahatsiz eden liyakatsiz yoldan, birine yakın diye hak yiyip yüksek mevkiilere gelen, tüm sülalesini tiksirincaya kadar doyurup para içinde yüzen kesim.