• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyadan biriyle tanışma ve ailemin tepkisi

Klnncc1

Yaşamak başka , yaşayabilmek bambaşka
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
601
755
23
25
Ne zaman kimseye anlatamayacagim birşey yaşasam kendimi burada buluyorum.
Eski konularımdan bilen vardır belki 7 ay önce nişan attım, çok zor günler geçirdim ama çok şükür toparlandım. Yaklaşık 10 gün önce bir reels videosuna yaptığım yorum vesilesiyle biriyle tanıştım , evlilik öncesi taniyabilmekle ilgili bir videoydu ben de tanıdığın zaman nişan atmak bir ömür çekmekten iyidir gibi bir yorum yazmıştım . Yorumuma karşılık verip sonrasında özelden mesaj attı , normalde engellerim ama cevap verdim ve bir şekilde konu ciddiyete bindi. Ben istemedim ailem çok muhafazakar olduğu için onlara da zaten söylemem diyip bitirdim konuşmayi ama ısrar etti bunlari halledebilriz dedi.

Ben 24 o 32 yasindaydi.Kendisi de daha önce nişan süreci geçirmiş ve 8 yıl olmuş ayrilali, maddi sebeplerden ayrıldığını ve bu yüzden ev alip maddi olarak yeni hazır hissettigi için böyle bir yola çıktığını söyledi. Normalde güvenmek çok saçma geliyor böyle birine ama gerçekten güvenilir geldi. Evini , isini, kendisini arastirabilecgim sürekli gidip geldiği vakıfları falan söyledi , buradan konuşmayı uzatmayıp gelip ailenle tanışalım dedi.bunlar bana çok güven verdi. Ve kafa yapılarımiz gercktn uyuştu, çok kibar, anlayışlı biri gibiydi. Bir haftada taniyamam ama insan yine bir açık verir diye düşünüyorum.

Neyse bugün anneme söyledim bana çok bi tepki vermedi direk kestirip attı sonra ablamla konuşmuş ablam beni aradı ve gerçekten çok üzüldüm söylediklerine . Bırak konusmayi , evlenme meraklısı gibi tanımadığın adamla konuşuyorsun ailenin zoruna gitmez mi böyle meraklı gibi olman falan dedi halbuki ablam 20 yaşında evlendi ben de bunu söyledim ben 18 yaşında değilim , kötü niyetim olsa hemen sizinle paylaşmam dedim ve istemeyerek de olsa yüzyüze bile görüşmeden bitirmek zorunda kaldım . O yine çok olgun karşıladı , keşke bir tanişsalardi dedi ama kararima da saygı duydu. Ama ben ablamın söylediklerini hazmediyorum. Zaten çok süreçler geçirdim , aylarca agladim , ruh gibi yaşadım şimdi hayatıma birini almak istemem evlenme meraklısı olmam anlamına mı geliyor?

Uzun olduysa kusura bakmayın içimi dökmek istedim...

Daha 24 yaşındasın biriyle tanışırsın flört evresi yaşarsın sevgililik dönemi yaşarsın hayırlısı ise iş ciddiye biner aileler tanışır. 1 hafta da huyunu suyunu bilmediğin bir insana güvenmek saçma çocuğun da hemen ailenle tanışmak istemesi saçma önce bi kendinizi tanıyın bi gezin eğlenin.

Bu adam bir şizofren hastası da olabilir karısını döven bu yüzden boşanmış biri de hapishaneden çıkmış bir hırsız da hemen ne bu aşık oldun evlilik düşünüyorsun saflık yani 24 yaşındasın kendine gel güvenme iki üç sene yüz yüze zaman geçirdikten sonra anca evlilik düşün .

Güvenip güvenmemek sizin bileceğiniz iş ama neden internette tanışıp daha 1 haftadır konuştuğun birini annene anlatıyorsun ki? Ayrıca adamdaki bu acele ne hemen ailenle tanışmak istiyor? Tamam güven vermeye çalışıyor belki de anlıyorum ama bu acele beni tam tersine rahatsız etti. Evlenmek için evlenecek biri gibi. Sizinde acelenizi anlamadım.
Yani benim kardeşimde gelip 10 gündür internetten tanıdığı birini ciddi niyetli diye anlatsa bende hayırdır kardeşim bu ne acele derdim. Alınmayın kötülüğünüz için dememiştir.

Neden hemen ailenle tanismak istedi ki once yuz yuze gelip kendiniz tanissaydiniz. Sosyal medyadan tanisip evlenenler var.
Ailem çok muhafazakar olduğu için bu daha büyük sorun olacaktı en iyisi ailelerle tanışıp görücü usulü ilerlemek diye düşündük ama kesin bişey yoktu zaten benim için de görüp değerlendirmeyi düşünüyordum

Uzak bayağı.
Olmaz kestirip at bence.
Görüşmek sıkıntı olur .
Adamın niyeti varsa bassın gelsin o zaman yüzyüze görüşmeden ne evliliği

Ailem çok muhafazakar olduğu için bu daha büyük sorun olacaktı en iyisi ailelerle tanışıp görücü usulü ilerlemek diye düşündük ama kesin bişey yoktu zaten benim için de görüp değerlendirmeyi düşünüyordum
Gorucu usulu bu demek degil ki ama iki tarafida taniyip bilen insanlar tanistirip gorusturse tamam. Siz neye guverek bu adamla gorucu usulu evlenebilirsiniz ki? Taniyip flort edip evlenin illa herseyi ailenizin bilmesi gerekmiyor muhafazakarlarsa soylemeyin.

Ben sosyal medyadan tanistigim ve yüzünü bile gormedigim adamla 3 haftalik iliskim aileme yakalandi diye babamin karsisina gecip "evlenicez biz onunla bize gorusmeyin diyemezsiniz" diye rest cekmistim. Ama bunu yaptigimda 18 yasina yeni girmistim wgsgsgd. Simdi dusunuyorum da ne salakça bir hareketmis. Neyse 10 yil oldu iste 4 senedir evliyiz 😄 ama sizinki baya sacma olmus Daha bismillah ya. Ben yakalanmasam istemeye gelene kadar soylemezdim ne gerek var

Tanisali henüz 10 gün olmuş 10 günde aileleri neden işin içine soktunuz ki,ilk önce siz yüz yüze görüşün konuşun bir bakalım yüz yüze gelince aranız da bir çekim olacak mı belkide olmayacak belkide birbirinizi begenmeyeceksiniz.

Kardesimde 10 günlük ilişkisinde evlenmek istiyorum dese bende tepki gösteririm.

Daha 24 yaşındasın biriyle tanışırsın flört evresi yaşarsın sevgililik dönemi yaşarsın hayırlısı ise iş ciddiye biner aileler tanışır. 1 hafta da huyunu suyunu bilmediğin bir insana güvenmek saçma çocuğun da hemen ailenle tanışmak istemesi saçma önce bi kendinizi tanıyın bi gezin eğlenin.
O benimle buluşmak istedi önce ama mümkün olmayacağını söyleyince aileler konuşsun görücü usulü ilerlesin dedi. Yani hemen oldu bittiye getirmek degildi benim de niyetim. İyice tanimayi düşünüyordum tabi ki

Asdfgjjkll görücü usulünde yeni dönem 😂
Bence ablan haklı, bir sakin ol

Güvenip güvenmemek sizin bileceğiniz iş ama neden internette tanışıp daha 1 haftadır konuştuğun birini annene anlatıyorsun ki? Ayrıca adamdaki bu acele ne hemen ailenle tanışmak istiyor? Tamam güven vermeye çalışıyor belki de anlıyorum ama bu acele beni tam tersine rahatsız etti. Evlenmek için evlenecek biri gibi. Sizinde acelenizi anlamadım.
Yani benim kardeşimde gelip 10 gündür internetten tanıdığı birini ciddi niyetli diye anlatsa bende hayırdır kardeşim bu ne acele derdim. Alınmayın kötülüğünüz için dememiştir.
Aslında annem bir mesajı görüp sordu ben de saklamadim ama söyleme niyetim vardı zaten . Yani gizli saklı iş yapmak istemiyordum. Konu uzamasin diye detayı yazmadim.
Evet haklısınız sanırım kötü niyetle dememiştir buradaki yorumlar kendime getiriyor beni sağolun

Adam gerçekten iyi biri de olabilir. Başka bir şekilde tanıştırın ailenizle. Yani bir arkadaş vasıtasıyla olabilir. Böyle direkt internet derseniz yanlış anlaşılabilir. Ve çok erken daha fazla tanıyın mutlaka. kestirip atmak üzücü olmuş bence şans verilmeli.

Ben sosyal medyadan tanistigim ve yüzünü bile gormedigim adamla 3 haftalik iliskim aileme yakalandi diye babamin karsisina gecip "evlenicez biz onunla bize gorusmeyin diyemezsiniz" diye rest cekmistim. Ama bunu yaptigimda 18 yasina yeni girmistim wgsgsgd. Simdi dusunuyorum da ne salakça bir hareketmis. Neyse 10 yil oldu iste 4 senedir evliyiz 😄 ama sizinki baya sacma olmus Daha bismillah ya. Ben yakalanmasam istemeye gelene kadar soylemezdim ne gerek var
Aslında ben de yakalandım gibi oldu konu uzamasin diye yazmadım ama zaten söylemek için fırsat kolluyordum . Ha gecistirebilirdim de ama söylemeyi tercih ettim

Back