Yahu siz şurada nefret söyleminiz nedeniyle eleştirildiniz diye saldırıya uğramış hissediyorsunuz. Bu kadar eleştirmeyelim istiyorsunuz. Bir de tiksindiğinizi, iğrendiğinizi söylediğiniz insanların açısından bakın. Onlar maalesef sizin gibi insanların nefret söylemleriyle sürekli muhattap oluyor. Hatta ve hatta aynen sizin gibi düşünen bir de üstüne dövebileceğine inanan insanlar bu insanlara şiddet uygulamaya bile kalkıyor. Neden? Tiksiniyor diye değil mi?
Hiçbirimiz mükemmel değiliz maalesef. Sadece her gün ama her gün insan olmaya çalışıyoruz. Bunun gereklerinden biri de nefret söyleminden uzak olmak.
Şöyle düşünün biliyorum hiç empati yapamıyorsunuz çünkü. Biri bu forumda başlık açıp şöyle yazsa: ‘Bu müslümanım diyen insanlardan iğreniyorum. Tiksiniyorum. Baş örtülerini çekip atasım geliyor. Bunları görünce yaşamak bile istemiyorum.’ Buna cevabınız ‘ay canım ben öyle düşünmüyorum bence devam etsinler’ mi olur?
Kimse sizin gibi düşünmek, sizin inandığınıza inanmak, sizin gibi yaşamak zorunda değil. Herkes islamın kurallarına göre yaşasın diye bir iddianız varsa taliban yeni ele geçirdi ve müslümanları çağırıyor gelin burada şeriat kanunlarına göre yaşayın diye. Yok ben bu ülkede öyle yaşayacağım ve herkese de onu yaşatacağım derseniz hop bir dakika bakalım diyecek milyonları bulursunuz karşınızda.
Neyse bence siz de zaten anladınız hatanızı. O yüzden ‘ne kadar mükemmel insan olduğunuzu burada göstermeyin’ demişsiniz teşekkür ederiz. Sırf geri adım atmayayım diye ‘laflarımda ileri gittim sadece tasvip etmediğimi söylemek istemiştim’ diyemiyorsunuz bence.
Nefret söylemi için bakınız:
tr.m.wikipedia.org
“ Nefret söylemi veya nefretli konuşma, ırk, cinsiyet, yaş, ulus, din ya da cinsel yönelim gibi konulara dayanarak, belirli bir grup ya da kişiye yönelik nefret ifadesi içeren VEYA bu kişilere şiddet uygulanmasını teşvik eden aleni konuşmadır.”
Yani illa asalım keselim demenize gerek yok. İğrençler, tiksinçler, keşke olmasalar hepsi nefret söylemi.