- 25 Haziran 2016
- 6.907
- 12.183
-
- Konu Sahibi herseyicokdusunenbiri
Evet 2007 de olabilir ben o zaman mezun oldum çünkü yeni işe girdiğim zaman yanımda çalışan abi lisedeki üniversitedeki arkadaşlarını Facebook sayesinde bulduğunu anlatmıştı çok heyecanlı anlatıyordu güzel bir uygulama diyeFacebook 2007de vardı. 15 sene önce varmış yani. Konu sahibi de 22 yaşındaysa o ortaokuldayken varmış zaten.
6-7 yaşındayken sosyal medya ve akıllı telefon varmış.
Kadınlar genelde yapıyor bunu ay yıllardır sekerisiz içiyorum bana şeker getirmeyin.ben kucukte olsa şeker koyuyorum.Ben şekersiz içiyorum ama hiçbir zaman cool olduğumu düşünmedim fkfkdkcnd sadece soranlara gerçekten çok lezzetli olduğunu söylerim ama çay üzerinden edebiyat yapmamve evet kesinlikle kahveden daha güzel
Günlerde pek bir havaları var şekersiz çay çay kaşığını bırakmalar falan sonra pasta börekler gup gupKadınlar genelde yapıyor bunu ay yıllardır sekerisiz içiyorum bana şeker getirmeyin.ben kucukte olsa şeker koyuyorum.
Harika anlatmışsınız çok hoşuma gittiİnstagram, facebook, twitter hiç birini kullanmıyorum, eşimle tanıştığımda onun da kullanmadığını öğrendiğimde bu özelliğine çok şaşırıp etkilenmiştim. Çünkü sosyal medya kullanmayan insan gerçekten yok denecek kadar az. Ben gerek arkadaşlar arasında, gerek akrabalar, gerek ilişkiler arasında sosyal medyanın sorunlar çıkmasına sebep olduğunu düşünüyorum. Psikolojik açıdan beni, o geziyor, o dışarı çıkmış, o bunu yemiş bu buraya gitmiş diye çok etkiliyordu, ilişki açısından da sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyordum biri yazmış mıdır mesaj atmış mıdır, fotoğtafını beğenmiş midir diye bu bile içimi huzursuz ediyordu. Arkadaşlarımla bir yere gittiğimde fotoğraf, story çekmekten muhabbete , hatta yediğimiz yemeğe bile kendimizi veremediğimizi farkettim. Bütün bunlar sosyal medyadan komple uzaklaşmama sebep oldu. Sonuç 3 senedir daha mutluyum, zaman konusunda daha kârdayım, kalkar kalkmaz elime telefon alıp storylere bakmıyorum, gittiğim yerleri çekip atma gibi bir derdim yok. En önemlisi de isteyen herkes adımı ve soyadımı yazıp bana 2 tıkla ulaşamıyor. Bu mükemmel bir duygu.
Instagramda nasıl istek atıyorlar anlamıyorum bildirimlerden kapatıyorum aslında ama sinir geliyor sürekli takip isteğiDiğer söylediklerinize katılıyorum ama burası biraz saçma geldi sonuçta hesaplarımızı kendimiz yönetiyoruz. Mesela instagramda kimse beni adımı yazarak bulamaz. Hesabım gizli olduğundan fotoğraflarımı kimse göremez. Burda bile duvarımı profilimi kapattım herkes ben ne kadar istersem o kadarını biliyor.
Şeker görünce zehir görmüş gibi tepki vermeleri pekiKadınlar genelde yapıyor bunu ay yıllardır sekerisiz içiyorum bana şeker getirmeyin.ben kucukte olsa şeker koyuyorum.
Mirc chat programı, 95de çıkmış düşünün...Ben 39 yaşındayım liseden beri o tip araçları kullanıyorum. İlk IP adresi ile mesaj oluyordu. Şekil değişti sadece... Mirc derste gördükmessenger sonra... Hatta Bi ara ücretsiz SMS atardık. Arkadaşların IP adreslerini bulup korkuturduk... Ahh gençlik. Kullanmayı bilirsen gayet de güzel.. Çok yakın dostlarım il dışında. Ama yanımda gibi sürekli WhatsApptan konuşuruz...
İnstagram, facebook, twitter hiç birini kullanmıyorum, eşimle tanıştığımda onun da kullanmadığını öğrendiğimde bu özelliğine çok şaşırıp etkilenmiştim. Çünkü sosyal medya kullanmayan insan gerçekten yok denecek kadar az. Ben gerek arkadaşlar arasında, gerek akrabalar, gerek ilişkiler arasında sosyal medyanın sorunlar çıkmasına sebep olduğunu düşünüyorum. Psikolojik açıdan beni, o geziyor, o dışarı çıkmış, o bunu yemiş bu buraya gitmiş diye çok etkiliyordu, ilişki açısından da sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyordum biri yazmış mıdır mesaj atmış mıdır, fotoğtafını beğenmiş midir diye bu bile içimi huzursuz ediyordu. Arkadaşlarımla bir yere gittiğimde fotoğraf, story çekmekten muhabbete , hatta yediğimiz yemeğe bile kendimizi veremediğimizi farkettim. Bütün bunlar sosyal medyadan komple uzaklaşmama sebep oldu. Sonuç 3 senedir daha mutluyum, zaman konusunda daha kârdayım, kalkar kalkmaz elime telefon alıp storylere bakmıyorum, gittiğim yerleri çekip atma gibi bir derdim yok. En önemlisi de isteyen herkes adımı ve soyadımı yazıp bana 2 tıkla ulaşamıyor. Bu mükemmel bir duygu.
Takip eden/edilen kişilerin listesinden buluyorlardırInstagramda nasıl istek atıyorlar anlamıyorum bildirimlerden kapatıyorum aslında ama sinir geliyor sürekli takip isteği
Yonja vardi yonja. Hey gidi, oldlarin gözü yaşlıFacebook 2007de vardı. 15 sene önce varmış yani. Konu sahibi de 22 yaşındaysa o ortaokuldayken varmış zaten.
6-7 yaşındayken sosyal medya ve akıllı telefon varmış.
En old ICQ du bence.Yonja vardi yonja. Hey gidi, oldlarin gözü yaşlı
kullanmıyorumKullanıyor musunuz , kullanmıyorsanız neden? Bu konu hakkında düşünüyorum birkaç gündür. Eskiden akıllı telefonlar olmadan önce herşey daha güzeldi o yüzden sosyal medya kullanmak istemiyorum ama çağdan geri kalmakta istemiyorum
Bunu yapanların çoğu da şekersiz çay içip yanında dünyanın hamurisini ve tatlısını yiyoŞeker görünce zehir görmüş gibi tepki vermeleri peki
Hahahaha kesin onun çağında kalkmıştır msn biz eskiler bilirizMsn vardı kıztitretip duruyorduk