• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal Hizmetler okuyan var mı? Bilgi edinmek istiyorum.

antalyada var tatlım akdeniz üniv
akdeniz üniverstesi güzel bi yer tatlım yazdın mı sen :)
dediğim gibi alasını çıkartırsın matematiğe bakar ama o iş dershaneye odaklanırsan nema problema

emin değilim ya şmdi istediim bölüm var hem yeni açılmşlar seneye yükseltebilirler puanlarını diye endişelenmiyor değilim hanii

Hımm.Teşekkür edrim canım saol :)
Ama yazmıcam oras cok uzakk :)

valla pdr olduğu için ben göze alıyorum çünkü hepi topu 2 bölüm zaten ve başka seçeneğim yok arkeolojide yazdım ama hadi hayırlısı :( ben ilk Antalya pdr yi gördüğümde arkadaşlarım delimisin pdr bulmuşsun git işte Antalya güzel yer falan dediler ilk terchte o var ztn

valla pdr olduğu için ben göze alıyorum çünkü hepi topu 2 bölüm zaten ve başka seçeneğim yok arkeolojide yazdım ama hadi hayırlısı :( ben ilk Antalya pdr yi gördüğümde arkadaşlarım delimisin pdr bulmuşsun git işte Antalya güzel yer falan dediler ilk terchte o var ztn

Hımm.Aslında ıyı ama ben yazsammı bılemıyorum.Zonguldak unıversıtesını de yazın birinci ve ikinci öğretim var.
Toplam 3 tane Pdr yazmış olursunuz.Diğer üniversitelerde Pdrler cok yüksek zaten ama en iyi öğretmenlik Pdr bence sonra mat :)

Canım başka hangı bolumler yazdın

Hımm.Aslında ıyı ama ben yazsammı bılemıyorum.Zonguldak unıversıtesını de yazın birinci ve ikinci öğretim var.
Toplam 3 tane Pdr yazmış olursunuz.Diğer üniversitelerde Pdrler cok yüksek zaten ama en iyi öğretmenlik Pdr bence sonra mat :)

pdr harika bir bölüm böyle bir şeye rastlamamız büyük avantaj puanlar uçmuş çünkü ve kpss de ataması çok kolay hemen atanıyorsun yoksa antalyayı göze alamazdım ama değer zaten bu sene bi yere giremezsem oturur lana del rey eşliğinde bir şişe birayla hüngür hüngür ağlarım

ya umarım bi bilgin vardır tatlım ya şimdi okul bittikten sonra bu çalışma ortamlarını devletmi belirliyor ya ben deli gibi sosyal hizmet istiyodum ama hastane ve kimsesizler yurtlarında bunu belirlemek bizim elimizdemi yoksa devletin mi tatlımm

bu mesleğin hasta kabul veya hasta bakıcılıkla alakası yok.okulu bitirince kpss ye girip seçeceğin yere göre atanırsın.
bir arkadaşım sosyal hizmetlerde kimsesiz çocuklarla ilgileniyordu.

açıkçası okumayı göze alabilir miyim? hiç bilmiyorum

sanırım iyi araştırmadın.
Çalışma Alanları:

Mezunlar, görev aldıkları kurumlarda yönetici, planlayıcı, araştırıcı ve uygulayıcı olarak çalışırlar. Sosyal Çalışmacı “Sosyal Hizmet Uzmanı” unvanı ile, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılar, sakatlar, suçlular, yoksullar, hastalar, işsizler gibi grupların sorunlarının çözümü, bu sorunların toplumsal olarak engellenmesi ve çözülmesi için, kurumlar aracılığıyla ve toplum kaynaklarından yararlanarak çalışmalar yapar. Sosyal ve ekonomik yoksulluk içinde bulunan yaşlıların huzurevlerine yerleştirilmeleri ve bakımlarının sağlanması; kimsesiz çocukların koruyucu ailelere veya yetiştirme yurtlarına yönlendirilmeleri; yoksulluk içinde olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişi veya aileler ile gelişmede geri kalmış kırsal alanlarda ve gecekondu bölgelerindeki insanların ihtiyaçlarının saptanması ve giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması ve bu hizmetlerin uygulanması için kaynak sağlanması konularında çalışırlar.

Mezunlar; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, SSK’da, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda, DPT’de, sosyal hizmet il müdürlüklerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, çocuk bakım yurtlarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde, yetiştirme yurtlarında, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ruh sağlığı kurumlarında, huzurevi ve dinlenme yurtlarında, cezaevleri ve çocuk ıslahevlerinde, körler ve sağırlar okullarında, emniyet müdürlüklerinin çocuk bürolarında, nüfus planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca mezunların özel kreş ve gündüz bakımevi, huzurevi açma hakları da vardır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Dünyada yaşanan ekonomik ve sosyal sorunların her geçen gün artması, bu alanda çalışacak uzmanlara olan ihtiyacı da artıracaktır.

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

Kişisel ve toplumsal sorunlara ilgi duyması
Düşüncelerini başkalarına açıkça anlatabilmesi ve ikna kabiliyetinin yüksek olması
Başkalarının duygularını anlayabilmesi
İnsanların refahına ilgi duyması ve insanlara yardım etmekten hoşlanması
Liderlik özelliklerine sahip olması gerekir.
alıntıdır

Back