Tatlı Tarifi Soslu Su Muhallebisi (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
Hafif ve leziz bir tatlı

2 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı gülsuyu
Dr. Oetker vişne-çilek sosu

Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte kıvam alana dek pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca muhallebimizi su ile ıslatılmış bir kaba alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz. Kırmızı meyve sosumuzu tarifine uygun olarak hazırlayıp soğuduğu zaman muhallebinin üzerine döküyoruz. Muhallebiden kare şekilde kasip servis ediyoruz; afiyet olsun :)

img2530crop.jpg

hmm nefis görünüyo..

canımda az önce sütlü tatlı çekiyodu kalkıp kabak tatlısı yiyeyim bari:)

Tucem yakaladım yine:roflol:

Gül suyu olmadan nasıl olur acaba pek sevmiyorum onun kokusunu da:kedi:

Ellerine sağlık çok güzel görünüyo denerim ben bunu dacokacimcoook

Tucem yakaladım yine:roflol:

Gül suyu olmadan nasıl olur acaba pek sevmiyorum onun kokusunu da:kedi:

Ellerine sağlık çok güzel görünüyo denerim ben bunu dacokacimcoook

tarifi senin için ekledim dersem abartmış olmam sanırım canım kaydirigubbakcemile3

gül suyu olmadan da olur tabi ama bence çok değişik ve hoş bir tat veriyor, özellikle de üst sosla birlikte opuyorumnanaktan

tarifi senin için ekledim dersem abartmış olmam sanırım canım kaydirigubbakcemile3

gül suyu olmadan da olur tabi ama bence çok değişik ve hoş bir tat veriyor, özellikle de üst sosla birlikte opuyorumnanaktan

Teşekkür ederim canım arkadaşımŞeniz

Yazdım hemen tarifi biliyo musunŞeniz YapıcamopuyorumnanaktanAma gülsuyu olmadan:kedi:

tuuçe delirticiiin sen beniii..akannehirkendimden korkuorm bak...:1ninca:-tatlicadiarzu-..en güzeli bu ama yaff.en baştançıkarıcı olanı buuumafoldumbendayanacak gücüm kalmadı artık amaaaa...

X