• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunuma yardımcı olur musunuz ?

egerki bulaştığı insanlar gercekten tekin insanlar değilse ve kötü şeyler olursa siz üzlürsünüz ee bide cocuk olcak daha kötü olmayın eşinizin basına da kötü bişey gelırse bu adamlardan ötürü vicdanınız cok sızlar keske verseydım derdınız altınları.bence bi miktarını verin derim altınlarınız ama bikaç bilezik en azından cocugunuz için ayırın çünkü yarın ne olacgını hayatımızda hiç bilmiyoruz.olsun altınlar gitsin huzurunuz kalsında altın olmasada olur benım fikrim bu,ama eşinizle güzel ce konusup lüks sayılabilcek tel.vs.harcamalrından vazgecmesını rica edin çocugumuuzn gelecegi için diyin,zor bir durum ğişman olcagınız bi karar vermeyın dilerim hersey düzelir.

canım bence verme ben verdim hemde boş yere sende biraz altın para olsun gözleri orda oluyor hemen ve geri gelmedi bir senedir
şimdi ise 4 aylık hamileyim ve kenarda hiç paramız yok şimdiki aklım olsa bankaya koyardım bebek gelince masraflar çoğalıyor çünkü

Bence bencil düşünmüyorsunuz.
Ciddi anlamda bir borç varsa ve eşim maddi konularda tutumlu biriyse,
sonuçta borç ikimizin, belki bozdurup verebilirdim kendi adıma, o bile belki.
Ama o haliyle gidip bir de, en pahalısından cep telefonu almayaı düşünebiliyorsa,
kusura bakmasın vermezdim. Önce kendi borçlarını düşünsün.
Yani eşin durumu çok önemli bu karar için.
Ayrıca altınları vermiyor olmanız, bu anlamda eşinize tepki göstermemenizi,
uyarmamanızı gerektirmez, tabi ki hakkınız var uyarmaya.
Vermek zorunda değilsiniz ama her türlü konu da uyarma hakkına sahipsiniz.

cnm benim senin gibi eşim olsaydı altınlarımı vermezdim..
ama kendi eşime 5 değil 10 çocuğada hamile kalsam kesinlikle neyim var neyim yok verirdim..
çünkü o ne yapması gerektiğini neye harcaması gerektiğini benden çok daha iyi bilir..
evlendikten sonra kendinden önce beni düşündü..kendisine luzumsuzu bırak ihtiyacı olduğu şeyleri bile almayı erteledi..
ama senin eşin şu durumda pahalı telefon almayı tutturuyosa bence sorun var demektir..
sen ver kararını cnm..hakkınızda hayırlısı

Eşim senin eşin gibi olsaydı vermezdim.
Dediğin gibi biraz harcamalarınızı kısabilseymiş ödenmeyecek bir mebla değil.
Ben olsam vermediğim gibi, aynı zamanda bunu kesin bir dille ifade ederdim, benden ümidi kessin başının çaresine baksın diye.

aylık geliriniz düşük olsaydı eşinize altınları verin derdim ama aylık geliriniz zaten borcunuzu rahatlıkla ödeyebileceğiniz miktarda.gelirinizi öğrenmeden önce huzurlukların borçtan dolayı olabilceğini düşünmüştüm ama bence ondan kaynaklanmıyor.eşinizle kesin ama sakin bir şekilde konuşmayı deneyin.birkaç ay sonra çocuğunuzun olacağını,birsürü masrafınızın çıkacağını,aylık elinize geçen paranın hesabının iyi bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyin.kesin olarakta altınlardan medet ummaması gerektiğini belirtin.yani,o borçların maaştan ödenirse ödeneceğini söyleyin.ona rağmen değişmiyorsa bırakın o düşünsün.madem o kadar rahat ne yaparsa yapsın.sıkıştığında da ben söylemiştim dersiniz.yoksa siz altınları verseniz bile yarın bir gün yine maddi anlamda sorun yaşarsınız.belki eşinizde bu şekilde farkına varır.

Canım biz de kendi ofisimizi açarken ne kadar altınım varsa bozdurmuştum eşim istememesine rağmen. O kadar sıkıntı çekerken altını ne yapacaktım zaten. Sonra Allah a şükür kendimizi toparladık. Birikim yaptık, araba aldık, ev için peşinat ödedik falan derken bir baktım ki eşim bana bir saat aldı. Sonra yüzük aldı. Şimdi set almak istiyormuş ben karşı çıktım. Çünkü adamın içine oturmuş o zamanlar benim üzüldüğümü sanmış. Halbuki benim için önemli olan şu an çok şükür muhtaç değiliz, birikimimiz var ve en önemlisi huzurumuz. Ben esas o zaman vermeseydim üzülürdüm. Ama senin durumunda eşin sana tam olarak güven vermiyorsa ben altınların bir kısmını veya yarısını yine verirdim içim rahat olmazdı. Ama güzelce de bir konuşma yapardım. Paranın borca gideceğinden emin olurdum. Ama baktım gördüm adam bu paraları da bir şekilde bitirecek o zaman daha etraflıca düşünürdüm.

eşin sorumsuz biriyse hesap kitap bilmiyorsa ya hiç verme yada bir kısmını ver
ben olsam böyle yapardım ama mutlaka eşimide uyarırdım.evlilik bir gün 2 gün değil bir ömür boyu böyle sorumsuzca geçmez.:1no2:eşin kendine bir çeki düzen vermeli

yorumlariniz icin cok tesekkur ederim..

kendimi o kadar yorgun ve kotu hissediyorumki..

anladigim kadariyla hepinizde esimin tutumundan dolayi vermemem gerektigini soyluyorsunuz en azindan o bile rahatlatti beni.. demin yine kalbimi kirdi.. hadi biraz dolasalim dedim o yine kendi derdinde internette biseylerle ugrasti.. telefon meraki varya sonra biri aradi cikti gitti...! artik ondan iyice sogumaya basliyorum hissediyorum bunu.. ah su hamilelik ahh!! kapana kisildim sanki

canım açıkçası zor bir durumdasın.
düğünden önce eşyalarımızı kredi çekerek almıştık ve düğünde toplananlarla öderiz diyorduk . eşimin ailesinin illa düğün olsun demeleri üzerine ve biz yapacağız dedikleri için bizde düğün yaptık. ama malesef eşimin ailesi sözlerinde durmadılar ve toplananda yemeğe ve salona verildi. acil borçlar için küçük altınlar bozduruldu. en son 2 ay öncede setim ve birkaç kelepçe hariç bütün altınlarımı bozdurduk. açıkçası hiç düşünmeden verdim çünkü eğer ödemeseydik her ay faizleri katlanarak artacaktı.
ama senin durumun çok farklı en önemlisi de eşine güvenmemen açık açık konuş ben vermek istiyorum ama çocuğumuz olacak ve geleceğini düşünmek zorundayız de . ve her ay sana ya küçük altın yada başka bişey alsın

canım bence ağırlığını koy eşin bebek var nasıl olsa gidemz bir yerinde fikrindeyse istediği gibi davranmaya devam eder rest çekerek değil ama üstü kapalı bir biçimde böyle devam ederse 10 çocuğunuz da olsa bu işin yürümeyeceğini anlat aylık hesabınızı yapın birlikte zorla eşini her ay borçlara para ayırsın

illa altın diyorsa tamamını verme her ay borç için para ayırması şartıyla ve ilk ay en azından 1000 euro borca yatırdığını gördükten sonra yarısını felan ve bunu da eşin bilsin mümkünse ne kadar altının kaldığını eşin bilmesin kalan atıyorum 3 bilezik varsa o iki kaldı sansın elinin altında bir güvence olsun nolur nolmaz

canim haklisin, zaten vermeyi istiyordum.. ama bebegimiz olcagini duyunca e bide zaten durumumuz belli korktum acikcasi..

aslinda esimin maasi yuksek bi miktar.. aylardir harcamalarimiza dikkat edelim diye ugrastim..eger oda benim kadar ugrassaydi ve dinleseydi beni biraz belki borclarimizin buyuk bi kismini kapatmistik.. beni dusunduren bu yani..yoksa gercekten imkani olmadigi halde ugrassa ve guven verse 2 dakika dusunmem ama zoruma gidiyo boyle yapmasii..senağlama

yukarda yazdiklarin gercekten boyleyse yani esin maasindan kenara para koyabilecek ve borclarini yavas yavas odeyebilecek durumdaysa ama gereksiz harcamalari yuzunden bunu yapmiyorsa, umursamiyorsa asla altinlarini verme :olmaz:

bu aksam konusmayi denicem.. tabi yine yorgunum deyip uyumassa yada uff kapat konuyu demesse..
borclar icin altinlarin bi kismini (zaten bi setim var 14 ayar satsam pek bi ara etmez, 8 tanede bilezigim var, baskada kucuk altinim bile yok)
3-4 tane bilezik bozdurabilecegimi onericem tabi harcamalarini kisitlamasi ve kafasina gore biseyler alip satmamasi sartiyla.. bakalim ne dicek.. eger benim bu iyi niyetime karsilik hala sorunumuz cozulmesse zaten bu evlilikten fazla bi beklentim kalmicak.. giden bileziklerime olacak onuda napalimartik dicem.. baskada carezm yok galiba.. uff bu ayin kirasini odemedik daha ,yaklasik 500euro.. ve kendi bugun telefonu napti etti alicam diye gitti alacagi telefon 250 euro.. ve bankada nerdeyse para yok onumuzdeki 1 hafta. maasi 1 hafta sonra gelcek..soyluyorum duymamazliktan geliyor.. sinir krizi gecircem o olcak..

yazılanlanları baştan okudum ve ne diyeceğimi bilemedim , canım hamile halinle bu sıkıntılarla uğraşmak zordur versen bir dert vermesen bir dert gene de en mantıklısı oturun konusun ikna olursan ver bari aa üzülme bebeğe ve sana yazık

ben verdim ama hiç yerine koyamadım.başka yerden alsaydı öderdi. o yüzden vermem sağlık durumları dışında.

bende verdım gerçı kendı borçlarımızdı ve araba ıçındı eşım sozunun erıdır aslında ama gerı odeyemedı canı saolsun ama ben sana verme derım canım ççunku durumlarımız aynı deıl kendını ve çocunu duşun erkekler her zaman duşuncelı olamıyo maalesef

ben böyle bir eşim olsa asla vermezdim heleki çocuğumda olcaksa hiçç
eşiniz çok sorumsuz kusura bakmayın isteseydi o borcu kapatabilirmiş
anlattığınıza göre ayrıca borçlu olan biri ne diye lüks tlf almayı
ve gereksiz harcama yaparki altınlara güvendiği için mutlaka
ayrıca eşinize hiç güvenmediğinizi yazmışsınız bence güzel bir
şekilde anlatın ona vermeme nedeninizi harcamalarına dikkat
edersen kapatırız hemen falan dee eminim çok zordur yaa
böyle sorumsuz eşle allah yardımcınız olsun bebeğinizi sağlıcakla
alın kucağınıza:emir_bebek:

Altınlar zor günler içindir ama böyle savurgan, hesabını bilmeyen bir adama ben olsam vermezdim.:olmaz:

Altınlar gitti gider bir daha da yapılmaz..
çocuğun doğduğunda da zor durumda kalabilirsin..

yok yok asla bencılce dusunmuyorsun sakın elınde son kalan altınları falan paylasma.Muhtacız dedıgı kısıler tefecimi acaba?Eger tefecıyse senın elındekılerde kocamın canından degerlı degıl dıye gıdecektır hayatım.Ailesinden yardım ısteyebılıcegın kımse yokmu ya?

yok yok asla bencılce dusunmuyorsun sakın elınde son kalan altınları falan paylasma.Muhtacız dedıgı kısıler tefecimi acaba?Eger tefecıyse senın elındekılerde kocamın canından degerlı degıl dıye gıdecektır hayatım.Ailesinden yardım ısteyebılıcegın kımse yokmu ya?

tefeci degil sanirim..aslinda adamlari tanimiyorum. is yapicaz diyo anlatiyo biseyler anlayamiyorumda..

dun konustuk..nasiloldu bilmiyorum kendi basladi konusmaya sanirim anladi bende biseylerin artik son raddeye geldigini..

bana dediki artik harcamalari sen yap.. banka karti sende olsun.. bana gunluk harslik ver icinde rahat etsin boylece dedi..

sasirdimmm.. umarim gecici bi sureligine degildir..tamam dedim..ama dedim ben senin cocuk gibi benim elimden almani istemiyorum..senin kendin biseyleri ogrenmeni istiyorum dedim.. hayir cocuk gibi olmaz bunu kendim istiyorum dedi.. acaba yaptigi yanlislarimi gouyor yoksa nlasma yoluna gideyimde altinlari oylemi isteyim diyorki.. birdenbire olmasi sasirtti beni daha 3 gun once kadinlar karismaz diyen adam..

Back