Gebeliğe Hazırlık Sorun olmadığı halde hala hamile kalamayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşallah tez vakitte kavuşuruz bebişlerimize. Benim iki sene olacak hala yok. Yani yedi ay falan korunduk sonra çocuk istedik ama olmadı inşallah sen o kadar beklemezsin tez vakitte hamiş kalırsın.

aminnn inşallah canım rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin içinde bizede

Kızlar bişey sorucam size ovülasyon testi yapmaya başladım bugunku cizgi iki gün önce yaptıklarımdan daha silik çımtı hiç böyle bişey yaşayan varmı

Kızlar selam
Hepinize kendimce yardımcı olabilmek adına bugun üye oldum. 6 haftalık gebeyim ve geçen hafta oğrendim bu mucizeyi o yüzden size hemen yazmak istedim sürekli burayı okuyordum bir kerede ben yazıyım siz sevinin istedim. 8 aydır evliyim ilk aylar düşünmüyorduk o yüzden bir sorunum yoktu sonra bebek istedik ve sorunlar başladı once ardı ardına bitmeyen kistlerle mücadele hormon testleri dk ilacı derken düzensiz adetim düzeldi kistim geçti hormonlarım normal çıktı sonrasında tekrar yüzüm güldü ve bu sefer olucak dedim geç adet olan bir insan olarak (35-38 gün arası) geç yumurtladığımıda düşünüyodum ama yine tam tarihimi bilmiyordum ve yumurta takibi yaptırdım her hafta doktordaydım yumurtam yavaşça büyüdü ve gerçektende 25. Gün çatladı doktorum umutsuz gibiydi ama çatladı sonrasında ayrı bir stres acaba yakaladım mı günü hamile kalıcakmıyım biraz umutsuz biraz umutlu ama en onemlisi kafaya takmadım sürekli düşünmedim ve tatile falan gittim döndüğümde adet tarihim 2 gün gecikti ve lekelendim çok korktum adetim geliyor diye ama yinede bi umuttur dedim ve idrar testini yaptım ne göriyim çift çizgi .... kaçıncı testen negatiften sonra o meşhur çift çizgi :))) yani diyecğim o ki ümidinizi kaybetmeyin geçte yumurtlasanız kistlerinizde olsa düzensiz adetinizde olsa geçiyor gidiyor inanın ve mutlu olun stressiz kalın kafaya takmamakta en önemlisi :)) herkese nasip olsun sevgiler....

Bu arada yazmayı unutmuşum saraçoğlunun soğan ve incir kürünü de yaptım çok düzenli olmasada ve işe yaradı hem kisti atmamda hemde yumurtamın büyümesi çatlamasında sizede tavsiye ediyorum kızlar onun dışında çocuk istediğim için folik asit ve balık yağıda alıyordum vitamin olarak aklınızda bulunsun

Gözün aydın Rabbim hayırlısı ile kucağına Almayı nasip etsin. Teşekkür ederiz evet burayı okuyup bi umut arayan çok insan var. İnsanlara umut olmak için yazmışsın ne güzel. Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın amin

Ben de nacizane tavsiyede bulunmak istedim.dört yıllık evliyim ve çok şükür hamileyim.eger herhangi tıbbi bir engeliniz yoksa yapmanız gereken ilk şey kafanızı rahatlatmak.ben senelerce korundugumuz halde acaba bi kaza oldu mu diye hep bu forumda belirtilere baktım testler yaptım ama hep adet oldum.sonrasinda bu forumdan uzaklaştım ve gerçekten kafama takmadigim hamile kalır mıyım diye düşünmediğim ne yumurtlamayı ne adet tarihini onemsemedigim ilk ay sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim.bunun dışında yapmanız gereken şey adetten sonra gün aşırı ilişkiye girmek ve ilişkiden sonra kalçanızın altına yastık koyup yarim saat kadar bacaklarınızı havaya dikmek,duşunuzu da sabah almak.bunun dışında bol bol dua etmek tabiiki...her şeyin dışında allahın nasibi çok önemli,her şeyin vakti saati var.allah bana dört senenin sonunda isteyipte ozellikle denedigimiz ikinci ayda nasip etti şükür.belki de dört senedir deniyor olsaydık yine de şimdi nasip edecekti ve biz bu dört senede maddi ve manevi yıpranmış olacaktık.o yüzden iyiki şimdi nasip olmuş diyorum.allahin var bir bildiği.insallah en kısa sürede isteyen herkese nasip eder rabbim,kimsenin kucağını boş bırakmasın allah.ben dört sene boyunca benden sonra evlenen benden küçük herkesin teker teker hamile kaldığını dogum yaptığını gördüm,cevremde bir ben kaldım.herkes sürekli soruyordu imalarda bulunuyordu çocuğunu kıskanıyordu benden.neler çektim neler.akrabalarim en yakın arkadaşlarım hatta kendi yeğenim bile teker teker doğurdular benden sonra evlenip.hic kıskanmadım ama hep özendim.ve hep allaha nasip edene kadar bana sabır ver dayanma gücü ver diye dua ettim.yani sabrın sonu selamet arkadaşlar.insallah en kısa sürede kavuşursunuz yavrularınıza...

Merhabalar bende 1 yıldır bebk istiyorum ama bir türlü gelmiyor tüm tahlillerim çok temiz rahim filmi,hormon testlerim,eşimin sperm testi vs. doktor hepsi normal dedi ama 1 yıl oldu hala olmuyor.37mm bir kistim var ancak kötü değil dedi doktorum ilk gittiğimde 49mm küçülmüş bile.Yumurtan çatlamıyo olabilir adetinin 2. 3. günü gel dedi dün bana ama olmuyor olmuyor önereceğiniz bir şey var mı bayanlar benim gibi olupta hamile kalan var mı

Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin. Kafaya takmamak çok önemli ama takıyorum işte elimde değil bu sefer kafama takmıcam olcak mı diye takarım ben o derece yani tabi vakti zamanı var aynı dediğiniz gibi bnden sonra kimler kimler hamile kaldı Rabbim isteyene tez zamanda verir inşallah.

Canm senin bişeyin yok sadece doktorun dediği gibi çatlama sorunu vardır o da halledilir doktor kontrolünde takip ettir

Arkadaşlar lütfen bana da bişey deyin ya. Ben de aylardır uğraşıyorum yaptırmadığımız test tahlil kalmadı. Herşey temiz çok güzel çıkıyor. Eşimde de bende de hiç bi sorun yok. Üç farklı doktor gezdik hepsi aynı şeyleri söylüyor : sorun yok. Ama bebekte yok. Bu saatten sonra ne yapılır bilmiyorum. Artık hiç ümidim kalmadı. Hiç bi zaman hamile olamıcam gibi geliyor.

teşekkür ederim canım cevabın için allahım nsip eder inşallah kısa sürede hepimize ben şeyi öğrenmek istemiştim aslında ovlasyon testini denesem yardımcı olur mu acaba

Sadece yapmaniz gereken stres yapmamak. Bende bir cok sorun vardi 1bucuk sene sonra o sorunlarin hicbiri gecmedi ama ben hamile kaldim hemde son 6 ay dr kontrollerine bile gitmeden. artik hic umursamadigim zamanda oldu. Bana takma diyenlere de kiziyordum tabi. Takilmayacak gibi degil ama allah bi yerden sonra yardim ediyor galiba cocuk icin cildiran ben bir anda vazgectim. O ayda oldu hemde ciddi sorunlarla.bence her seyin zamani var. Adetten sonra gun asiri iliskiye girin ama odev gibi olmasin bu sizin icin. Sabaha kadar da temizlenmeyin tavsiye edebilecegim sadece bunlar. İnsallah en kisa zamanda guzel haberlerinizi aliriz.

İnşallah ama bilmiyorum ya benimde hevesim kalmadı. İlk başlarda eşim de ben de nasıl hevesliydik şimdi artık çocuk meselesi bizim için sadece uzak bi hayal. İki kişi yaşayıp gidiyoruz bu hayatı. Ben de yavaştan alıştırıyorum kendimi ömrümün sonuna kadar anne olamamaya

2017 mayıs sonu düşük yaptıktan sonra korunmamaya ve hamile kalmama engel teşkil edecek hiç bir sorunum olmamasına rağmen hamile kalamadım.
Yakın zamanda arkadaş ortamında tanıştığım bir psikolog, hamile kalmak istiyor olsam da bilinçaltımın korku ve endişelerimi vücuduma yansıttığını, bununda hamile kalmamı engelleyebileceğini söyledi.

Aslinda sorun hic anne olamayacagim dusuncesi. Cok iyi anliyorum ayni seyleri bende yasadim ama diyorumya benim bile olduysa allahin izniyle sizinde olur sadece zamani var oyle dusunmek lazim.

Neden öyle düşünüyorsunuz ki..? Sizin yumurtanız var eşinizin spermi. Neler okuyoruz burada kadında ya da erkekte rezerv olmadığını vs. Doğal yollardan olmazsa bir sürü yöntem var ilaçla tedavi, aşılama, tüp bebek... yeter ki Allah nasip etsin. Her zaman ümitvar olmak gerek. O ki her şeyi yoktan var eden, istemek dua etmek gerek, umudunu yitirmenen gerek. Allah hayırlısını sağlıkla sıhhatle tez zamanda versin insallah ama karamsar olma. Allah kimseyi evlat hasretiyle de evlat acısıyla da sınamasın. Hayırlısını iste ama hiçbir zaman anne olmayacağım diye düşünüp boş yere kendini yıpratma. Canına yazık, eşine de.
Düşün bi bahar gelmeden çiçek acar mi?
Ocağa koyduğun yemeğin bile bi pişme süresi var. Vakti gelmeden onu bile hemen alıp yiyemiyorsun. Beklemek sabretmek lazım. Ben her kadının anne olabileceğine inanıyorum ama öyle ama böyle. Rabbim kimseyi yalnız bırakmaz. Sabretmeliyiz. Bu da bir sınav. Sabır ve dayanma gücü versin Rabbim. En kısa sürede de hayırlısıyla sağlıkla yavrularımızı kucaklarımıza alalım insallah.

Merhaba kızlar, ben de hiç bir sorun olmamasına rağmen hamile kalamayanlardanım daha doğrusu bir hamilelik yaşadım o da bebeğim yaşamadığı için kürtajla sonlandı. Çok zor ve yıpratıcı süreçler. Ben 5 yıllık evliyim 2016 Nisan ayında korunmayı bıraktık fakat 1 seneye yakındı hamile kalamadığım için doktora gittim araştırıldı rahim röntgeni çekildi eşime testler yapıldı ve bir sorun gözükmedi, daha sonra 2017 Nisan'da klomen+çatlatma iğnesi tedavisi gördüm fakat sonuç negatif oldu doktor 1 ay ara vermemizi temmuz ayındada aşılama yapılcağını söyledi ben o arada mayıs ayında hamile kalmışım fakat adetime göre 8 haftalıkken kürtaj oldum kalp atışını duymaya gitmiştik ama yaşamadığını öğrendik üstelik 6 hafta 2 günlükken ölmüş 2 hafta karnımda ölü yaşamış şükür beni de Allah korumuş ama insan o an keşke bebeğim yaşasaydıda benim ne durumda olduğum önemli değil diyor zaman geçtikçe acı diniyor. Kürtajdan sonra 3 ay korunduk sonra daha uzman bir doktora gittik bu doktorda rahim ultrasonu yaptı rahim röntgenine göre bir alt kademesi çünkü uyutulmadan yapıldı ve sadece hafif adet sancısı yaşadım tabi sonuçlar temiz tüpler açık o arada doktor eşimdende tekrar test istedi daha ayrıntılı şekilde ha birde eşime ikinci kez test yaptırdığımız hafif morfoloji sorunu çıktı ama doktor önemli derecede değil dedi yinede 3 ay ilaç kullanmıştı o yüzden doktorum tekrar istedi ama düzelmişti, şimdi geçtiğimiz 3 ay klomen+progestan ilaç tedavisi gördüm fakat yine olmadı ondan sonra doktor kontrolüne gidene kadar 1 ay süre geçti zaten normal yolla hamile kalamadım dün yine adet oldum şimdi Allahın izniyle aşılama tedavisine başlıycaz adetin 3. günü klomen ilacına başlıycam 12. günü yumurtalıklara bakıcak çaylatma iğnesi vurulucak 14. günde aşılama yapılcak ve bu tedavi süreci 3 ay sürücek Allah inşallah ilk tedavide pozitifi görmeyi nasip eder ama olmazsada 3 ay sonrası tüp bebek süreci. Allah hepimizin yardımcısı olsun hepimizin umudu olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…