Davranış Bozuklukları sorun oğlum..

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

busem24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
92
1
36
Elazığ
iyi akşamlar arkadaşlar ben 2 çocuk annesiyim kızım üniversite ye gidiyor oğlum 10 yaşında bazen beni şaşırtıyor cinsel kimliği konusunda huzursuzum televizyonda birini gördüğü zaman ablasına abla bak adam çok yakışıklı diyor bu bana garip geliyor mesela futbola düşkün erkek arkadaş ları arasındada çok seviliyor kızlarla oynamaz .

allah bağışlasın....bence korkulacak bir durum yok belki ablası büyük olduğu için ona göstermek adına televizyonda gördüğü kişilere bak yakışıklı falan diyordur...zaten 10 yaşındaki erkek çocukları futbola düşkün olurlar ve kimi erkek çocukları kızlarla oynamaz...ben tam tersiymişim ama annem anlatırdı küçükken kızlarla oynamazmışım bende hatırlıyorum 12-13 yaşlarımda da erkeklerle futbol oynardım değişkenlik gösterebiliyor

Bu anlatılanlarda ben bir gariplik görmüyorum,
ya anlatamadığınız birşeyler var, ya da ortada tuhaf ve endişelenecek hiç bir durum yok,
merak etmeyin :)
Bu yaş ergenlik yaşı değil, ilgi çekme yaşıdır!!!
Ablasının ilgisini çekmek için, onun dikkatini çektiğini bildiği bir konuya vurgu yapıyor çocuk !
Yani yakışıklı erkeklere vurgu yaparak,ablasının dikkatini çekmeye çalışıyor, yani ilgisini kendi üzerine çekmeye çalışıyor aslında.
Futbola ilgisi ve erkeklerle oynaması da gayet sağlıklı bir gelişim içnde olduğunun işareti, asıl kızlalra oyuyor olması sorun olurdu bu dönemde :)
Şu anda onlar duygusal hisler beslemey ve oyun arkadaşlığını tamamen ayrı tuttuklarını unutmayın lütfen....

​bunu duyduğunuzda sizin tavriniz nasıl peki ?

bugün dolmuştaydık oğlum kulağıma eğildi sana bişey deyimmi anne dedi söyle oğlum dedim karşıdaki abi çok yakışıklı dedi abi dediği kişide 25 filandı ,şaşırdım bende kızdım bunun üzerine neden kızdığıma bi anlam veremedi yani normal olduğunu bende büyüyünce öyle olmak istiyorum dedi bu seferde.

canım bir kere yanlış tepkiler veriyorsun.Kızmadan sinirlerine hakim olman gerek.onu yönlendirecek olan sensin.Çocuk kendini özleştirecek kimlik arıyor rol model arıyor seni mi örnek alsın ne istiyorsun ki anlamadım benim oğlum da daha 7,5 yaşında mutfakta salata yapıyor,tatlı süprizler diye bi program var onu izliyor,aşcı olmak istiyor
babası geçen kızdı
küstü bizimki
ama dün hadi gel birlikte salata yapalım dedik olayı abartmasına izin vermedik bulaşık yıkamak,ütü yapmak senin görevin değil dedik çocuk yardımseviyor elinden bu tür işler geliyor becerikli bunu köreltmesine izin veremem
babası gibi çorabını bile bulmaktan aciz biri olmasını istemiyorum
ama senin yapacağın da çok basit Yersiz endişelerinle çocuğu yönlendiriyorsun gibime geliyor.
eğer çok ciddi anlamda sorun olarak görüyor isen PSİKİYATRİ'den randevu alıp bunları anlat
her anne çocuğunun cinsel kimliğini bulma çabalarından endişe duyar ama bunu sakin bir şekilde hallet yoksa artık bu konunun senin dikkatini çektiğini fark edip daha fazla üsteleyecektir
sorun bence başka bir şey.....
kolay gelsin canım.....

anlattıklarınıza katılıyorum sorun galiba benim abartıyorum işte yoksa başka hiç bi sorun yok çok şükür normaldede evhamlıyımdır .

canım bak bu kk ya ha bire kadın fotoları yükleniyor "biz de off ne güzeller" diye bakıyoruz,cinsel tercihimiz farklı mı yani.o da o kişilere özeniyordur ondan yakışıklı diyordur.diğerleri zaten neredeyse tüm erkeklerin yaptığı şeyler o yaşta hemcinsle takılır insan maç oynar zaten.kuruntu yapma.olacağı varsa zaten bu durum engellenemez,öyle kızmayla falan anca paravan evlilik falan yapar yine yapar yapacağını Allah korusun.sen rahat tut içini bunlar gayet normal.

mazallah böyle evhamlı hareketlerinizle çocuğa olmadığı kimliği bile kazandırırsınız.bir anne çocuğunu bir iki olmadık örnekle bir biçime sokkar ve onu o biçimden çıkartmaya çalışırsa sorun annededir.
yalnız başka şeyler varasa çocuğun rol modeline ihtiyacı var demektir. ama sizin çocuğunuz yaşına uygun olarak erkek arkadaşlarla zaman geçirdiğine göre çocuğunuz sorunlu değil

büyüyünce o da çok yakışıklı olmak istiyordur normal

benım kız kuzenımde 10 yaşında 8 yaşından itibaren aynı benı taklıt ediyordu bende senın gibi güzel olur muyum bende senın gibi oluyum diyordu

örnek alıyordur merak etmeyın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…