- 26 Nisan 2013
- 3.540
- 577
- 163
sen kimsin ki sana laf yetiştireyim uzatma artıkBana laf yetiştirmeniz için açılmadı bu konu, bilgilerinize..
Allahım bizlerin yaşadığı kötü şeyleri kimseye yaşatmasın fakat konu sahibinin yaşadıklarını onun gibi yaşayan gören bilir, onun için sizin kimseye böyle hakaret etmeye hakkınız yok.sen kimsin ki sana laf yetiştireyim uzatma artık
boşandıysan boşandın
sen boşandın diye herkes boşansın mı?
kimse yuvasını kurtarmasın,fedakarlık gösterip bazı şeylerden feragat etmesin
nasıl sürer evlilikler?
herkes yıksın yuvasını çocuklar ortalıkta kalsın vs..
düşünerek konuş biraz
kimseninde bana hakaret etmeye hakkı yok ablacımAllahım bizlerin yaşadığı kötü şeyleri kimseye yaşatmasın fakat konu sahibinin yaşadıklarını onun gibi yaşayan gören bilir, onun için sizin kimseye böyle hakaret etmeye hakkınız yok.
konu sahibinin yaşadığını evlilik mi sanıyorsunuz siz..
adam kadını her yönden kullanıyor, yazık değilmi bu kadına çalışsın çabalasın kendine değer vermeyen sahip çıkmayan adamın birine yedirsin revamı biz çalışan kadınlara bunları yaşatmak...
kimseninde bana hakaret etmeye hakkı yok ablacım
herkes kendi doğrusunu yazıyor burda
bana göre doğru da bu
neden eleştiriliyorum..
onunla muhattap olmadım ben ayrıca..
evliliği dört dörtlük olan kim var Allah aşkına
herkes sıkıntı yaşıyor
her sıkıntıda da boşayalım gitsin mi demeliyiz.
peki sen ne yapmayı düşünüyorsun arkadaşım?Elbette kimse karşındaki insana çok kolay boşan demez, diyemez, bunu istemez...
Ama burda artık mesele boşanıp boşanmamakta değil..... insan olabilmekte... bu kadın olsun erkek olsun farketmez... kimliğimizi bir kenara bırakıp önce insan olmaya çalışsak bunları yaşamaz ya da üstesinden gelebiliriz...
Eşimle hafta sonu oturup konuştum tabi genelinde beni suçladı... o çabalıyor ve ben hiç birşey yapmıyor muşum...
elbette mücadeleni takdir ediyorum diyor ama bazen geçmişte yaşıyorsun... evet borcum var... bunun için yapacak bişeyim de yok... ben sana daha evlenirken ben çalışan bayan istiyorum diye söyledim ve sende bunu kabul ettin dedi... o zaman sana derim ki al bu maaş bu krediler, giderler... buyur kalanı ile de sen geçin (kalan bişey yok) .. işte mantalite bu... yani sorumluluğu aslında tamamiyle benim üzerime yıkıyor.. bir nevi tehdit... ben öyle algıladım... dün ek iş için çalışmaya gitti..taksi sürüyor... gece 4 te geldi... ve alkol almış... yani diyor ki kabul ediyorsan ben böyleyim....
işte bizlerde herşeye rağmen bir umut var mı, acaba bitmese ne olur... yanlış mı yapıyoruz diye burda çırpınıyoruz... ama karşımızdaki insanda bitirmemiz için herşeyi yapıyor... mesele bu... yoksa bende, sende, başka kimsede yuvası yıkılsın istemez...
Elbette kimse karşındaki insana çok kolay boşan demez, diyemez, bunu istemez...
Ama burda artık mesele boşanıp boşanmamakta değil..... insan olabilmekte... bu kadın olsun erkek olsun farketmez... kimliğimizi bir kenara bırakıp önce insan olmaya çalışsak bunları yaşamaz ya da üstesinden gelebiliriz...
Eşimle hafta sonu oturup konuştum tabi genelinde beni suçladı... o çabalıyor ve ben hiç birşey yapmıyor muşum...
elbette mücadeleni takdir ediyorum diyor ama bazen geçmişte yaşıyorsun... evet borcum var... bunun için yapacak bişeyim de yok... ben sana daha evlenirken ben çalışan bayan istiyorum diye söyledim ve sende bunu kabul ettin dedi... o zaman sana derim ki al bu maaş bu krediler, giderler... buyur kalanı ile de sen geçin (kalan bişey yok) .. işte mantalite bu... yani sorumluluğu aslında tamamiyle benim üzerime yıkıyor.. bir nevi tehdit... ben öyle algıladım... dün ek iş için çalışmaya gitti..taksi sürüyor... gece 4 te geldi... ve alkol almış... yani diyor ki kabul ediyorsan ben böyleyim....
işte bizlerde herşeye rağmen bir umut var mı, acaba bitmese ne olur... yanlış mı yapıyoruz diye burda çırpınıyoruz... ama karşımızdaki insanda bitirmemiz için herşeyi yapıyor... mesele bu... yoksa bende, sende, başka kimsede yuvası yıkılsın istemez...
sen kimsin ki sana laf yetiştireyim uzatma artık
boşandıysan boşandın
sen boşandın diye herkes boşansın mı?
kimse yuvasını kurtarmasın,fedakarlık gösterip bazı şeylerden feragat etmesin
nasıl sürer evlilikler?
herkes yıksın yuvasını çocuklar ortalıkta kalsın vs..
düşünerek konuş biraz
ayy ne çok biliyorsunuz sizler yaaKonu sahibesinin çocuğu yok, dolayısıyla olayı dramatize etmeye de gerek yok. Çocuğun olmadan boşan diyoruz ki çocuğu var diye kendisine köle muamelesi yapan, zerre değer vermeyen kocasıyla bir ömür boyu esir hayatı süren mutsuz kadınlar kervanına katılmasın. :)
ayy ne çok biliyorsunuz sizler yaa
boşanın o zaman siz
nasıl bu vebali alabiliyorsunuz
boşan demek kolay mı bu kadar
konu sahibide boşanmaya sıcak bakmadığını yazmış zaten
bu neyin ısrarıdır anlamış değilim
açıkçası bütün yorumları okumadımVebal? Neyin vebali? Konu sahibinin tüm yorumlarını okumadınız sanırım. Adam kadını sevmiyormuş ve bunu saklamaya dahi gerek duymuyormuş. Boşanmak istiyormuş konu sahibinden, ama önce borçlarını ödetecekmiş. Bunu ben demiyorum konu sahibesi diyor. Adam niyetini açık açık belli ediyor, bir borçlarımı öde-zaten kızla parası için evlenmiş,saklamaya dahi gerek görmüyor- kıçına tekmeyi basacağım diyor. Bu durum nasıl düzelecek lütfen bir söyleyin? Adamın düzelmeye niyeti yok ki. Kızı zerre sevmiyor, kıza zerre merhamet göstermiyor ve boşanacağını söylüyor. Kızın tüm paralarını yesin mi? Bir de üstüne yıktığı borçlar yetmezmiş gibi üstüne daha da borç batağına mı batırması gerekiyor konu sahibesinin boşanması için? Asıl ben bu ısrar nedir anlayamıyorum, kız tüm gençliğini hayatının en güzel zamanlarını neden değer bilmez, kendisini zerre sevmeyen, hergün ağlatan bir adama harcasın mutlu ve huzurlu olmak yerine? Bu kadının ekonomik özgürlüğü var, hiçbir erkeğe kölelik etmek zorunda değil. Ama yakında o da olmayacak adam kadını sömürüyor. Asıl siz nasıl bu vebali alıyorsunuz? Bu kız boşanmayacak belki ama sonrasında çoook pişman olacak buna adım gibi de eminim ben bu filmi daha önce gördüm. Neyse o gün size hatırlatacağım ben demiştim diyeceğim ama kızın seneleri boşa gitmiş olacak. Çünkü adam kendi demiş senden boşanacağım diye. Herkes mutsuz evliliklere hapsolmak zorunda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?