evet benimde balayindan sonra oldu ya fitil ve antibiyotik kullandim iki gun sonra yine basladiYeni evlendiğimde bende de olmuştu. Muhtemelen balayında havuzda kapılıyor. Doktor bana fitil+antibiyotik vermişti. 1 haftada geçmişti.
Tesekkur ederim dikkat ederim artik saolunHastadan alınan bilgiler ve yapılan jinekolojik muayene ile anormal vajinal akıntı saptanır. Fakat asıl olan akıntıya neden olan problemlerin ya da hastalıkların saptanmasıdır. Yani akıntının belirlenmesi yeterli değildir. Mutlaka altta yatan hastalıklar yönünden araştırılması gerekir. Biyopsi alınması nadirdir. Genelde akıntıdan direkt olarak örnek alınır ve mikroskopik olarak incelenir.
Anormal vajinal akıntıların tedavisi neden yöneliktir. Öncelikle akıntıya sebep olan neden belirlenmeli ve bu nedeni ortadan kaldırmaya yönelik tedavi yapılmalıdır. Doktor kontrolü yapılmadan, hastanın kendi başına ilaç alıp tedavi etme isteği oldukça yanlıştır. Bu şekilde yapılan tedaviler sonucu enfeksiyonların engellenmesi daha da zorlaşmaktadır. Çünkü bakteriler alınan ilaçlara karşı direnç kazanmaktadır.
Ayrıca hastanın da yapması ve yapmaması gerekenler vardır. Bunlar anormal akıntıları önlemek için uygulanması gereken kurallardır. Örneğin vajinanın iç kısmının adetten sonra yıkanması oldukça yanlıştır. Vajinanın sadece dış kısmı yıkanmalıdır. Bunun için ılık su tercih edilmelidir. Daha sonra bu bölge kurulanmalıdır. Banyodan ya da denize girdikten sonra ıslak çamaşırların uzun süre vücutta kalması sakıncalıdır. Başkaları tarafından kullanılan bu yerlerin temiz olmasına dikkat edilmelidir.
İç çamaşırlarının sentetik olmayan maddelerden seçilmesinde fayda vardır. Çok dar iç çamaşırları veya pantolonları tercih etmek yerine daha rahat olanlar seçilmelidir. Ayrıca külotlu çoraplar kullanılmamalıdır. Çünkü bu çoraplar vajinanın ıslak kalmasına ve enfeksiyonun oluşmasına zemin hazırlar. Kokuyu önlemek için vajen bölgesine parfüm yada deodorantların kullanılmaması gerekir.
Bir okumanda fayda var.Bunu belki faydası olur.
Ilacsiz geçmez o mantar canım başka doktora gitmeyi dene benceSlm bayanlar ben uc aylik evliyim benim sorunum asiri akintimin olmasi ve kokmasi beni evlilikten sogutuyor. Doktora gittim 3 kere ilaclar etkilemiyor. Bu sorun evliligimi etkiliyor cunku moralim bozuluyor kendimden nefret ediyorum... lutfen bana onereceginiz bi ilac yada daha once benim gibi sorun yasayan var mi nasil iyilestiklerini yazarlarsa sevinirim.. tesekkurler....
Neyinden utanıyosun nasıl doğum yapıcaksın?Ben alttan muayene olamiyorum cok utaniyorum ilaclari daha cok tercih ediyorum
Ondanda korkuyorum ona hazir degilim zatrn nasip olursa olur. Kesinlikle sunu yapmam demiyorum olursa olur insallahNeyinden utanıyosun nasıl doğum yapıcaksın?
Alirim o zaman tesrkkurlerGenital bölge temizleyicileri satılıyor eczanede. Bi arkadaşım kullanmışti memnun olduğunu söylemişti. Deneyebilirsin...
Cunku koku esime gittigi zaman daha gecmedi falan deyince oyle nefret ediyorum. Ama esim doktora gittigimde hep yanimda olur utandigm icin utanmamda soyle cekiniyorum hic boyle seyleri bilmezdim ogrenciyken ama evlenince tam hayati ogreniyorsun. Biliyorum saglik onemli daha cok dikkat edecembi akıntıyla kendinden niye nefret ediyosun..
bu doğal bişey herkeste oluyor..
temizliğine dikkat edince geçiyor..
pamuklu iç çamaşırı kullan günde birkaç defa değiştir..
aynı şekilde eşinde hergün değişsin çamaşırlarını..
bol bol su iç
birde doktorun verdiği ilacı kullanırsan geçmeyecek bişey değil..
ha bu arada ben günlük pedi önermiyorum çünkü yüzde yüz pamuk değiller.. ve sırf günlük ped yüzünden bile olabiliyor..
Bir şeyi merak ettim, nickindeki 99 doğum yılın mı?
Istanbulda misinizAkıntının nedeni olası bir enfeksiyondur. Eşinizin ve sizin bu konuda ilgili testleri yaptırmanızı, önce etkeni tespit edilip sonra tedavi uygulanmasını tavsiye edebilirim.
Bu alanda yapılan en gelişmiş test PCR testleridir. Hastaya herhangi bir müdahale olmaz, hastadan alınan idrar ve akıntı örneklerinde yabancı DNA lar araştırılır. Böylelikle enfeksiyon etkeni tespit edilir.
Çalıştığım laboratuvarda bu testlerde ürün sorumlusu olarak görev yapıyorum. Dilerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Özel mesajla telefon numaramı yazıyorum
Istanbulda misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?