sorun buyuk!!!!

mercan345

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2015
939
905
103
36
Slm bayanlar ben uc aylik evliyim benim sorunum asiri akintimin olmasi ve kokmasi beni evlilikten sogutuyor. Doktora gittim 3 kere ilaclar etkilemiyor. Bu sorun evliligimi etkiliyor cunku moralim bozuluyor kendimden nefret ediyorum... lutfen bana onereceginiz bi ilac yada daha once benim gibi sorun yasayan var mi nasil iyilestiklerini yazarlarsa sevinirim.. tesekkurler....

doktor vermiş ilaçlarınızı düzenli kullandınız olmuyorsa başka bir doktora görünün,demek ki yanlış giden bir tedavi var başka doktor denediniz mi ?_

Enfeksiyon,mantar rahatsızlığınız var galiba ilaçlarını düzenli kullandığınızda geçmesi lazım mantarsa eğer tedavi süreci uzun oluyor.Dr değiştirseniz belki ilaçlar değişince sonuçlar daha iyi olur.Geçmiş olsun

tek senın tedavınle olmaz eşlı tedavı uygulaması gerekır
enfeksıyon veya mantar bu
baska doktora gorunun derım gecmıs olsun

Kendin hijyen kurallarını asla aksatma. En azından ilaca takviye yapmalısın. Bir kere vajinal temizleyiciler var. Cidden çok faydası var. Sebamed falan işini görür. Akıntın oldukça günde bir kaç kere de olsa iç çamaşırı değiştir günlük ped de olabilir. Her gün duş alamıyorsan bile en azından akşamları belden aşağısını jelle yıka. Mutlaka sonuç alırsın. Ama eşinde de varsa tabi iki taraflı olması lazım.

mantar veya rahim yaralari kokulu akintiya sebep olur,
rahim yaralari ilacla gecmeyebilir , dondurmak veya yaktirmak daha kesin bi cozumdur.

Duzenli kullandim doktoruda degistirdim ama gecmiyor en fazla iki gun geciyor

Dikkat ediyorum zaten saolun bu sefer daha cok
dikkat

evlendikten sonra başlayan bir problem mi, yoksa hep mi vardı?

Yeni evlendiğimde bende de olmuştu. Muhtemelen balayında havuzda kapılıyor. Doktor bana fitil+antibiyotik vermişti. 1 haftada geçmişti.

Hastadan alınan bilgiler ve yapılan jinekolojik muayene ile anormal vajinal akıntı saptanır. Fakat asıl olan akıntıya neden olan problemlerin ya da hastalıkların saptanmasıdır. Yani akıntının belirlenmesi yeterli değildir. Mutlaka altta yatan hastalıklar yönünden araştırılması gerekir. Biyopsi alınması nadirdir. Genelde akıntıdan direkt olarak örnek alınır ve mikroskopik olarak incelenir.

Anormal vajinal akıntıların tedavisi neden yöneliktir. Öncelikle akıntıya sebep olan neden belirlenmeli ve bu nedeni ortadan kaldırmaya yönelik tedavi yapılmalıdır. Doktor kontrolü yapılmadan, hastanın kendi başına ilaç alıp tedavi etme isteği oldukça yanlıştır. Bu şekilde yapılan tedaviler sonucu enfeksiyonların engellenmesi daha da zorlaşmaktadır. Çünkü bakteriler alınan ilaçlara karşı direnç kazanmaktadır.

Ayrıca hastanın da yapması ve yapmaması gerekenler vardır. Bunlar anormal akıntıları önlemek için uygulanması gereken kurallardır. Örneğin vajinanın iç kısmının adetten sonra yıkanması oldukça yanlıştır. Vajinanın sadece dış kısmı yıkanmalıdır. Bunun için ılık su tercih edilmelidir. Daha sonra bu bölge kurulanmalıdır. Banyodan ya da denize girdikten sonra ıslak çamaşırların uzun süre vücutta kalması sakıncalıdır. Başkaları tarafından kullanılan bu yerlerin temiz olmasına dikkat edilmelidir.

İç çamaşırlarının sentetik olmayan maddelerden seçilmesinde fayda vardır. Çok dar iç çamaşırları veya pantolonları tercih etmek yerine daha rahat olanlar seçilmelidir. Ayrıca külotlu çoraplar kullanılmamalıdır. Çünkü bu çoraplar vajinanın ıslak kalmasına ve enfeksiyonun oluşmasına zemin hazırlar. Kokuyu önlemek için vajen bölgesine parfüm yada deodorantların kullanılmaması gerekir.
Bir okumanda fayda var.Bunu belki faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…